Svatba v Litomyšli a okolí

Profilova fotka
Ahoj holky, chybí mi tady toto téma, proto jsem se rozhodla ho sem zařadit. Plánuji svatbu na 28. června 2008 v obřadní síni muzea v Litomyšli a ráda bych se podělila o zážitky s přípravou svatby. No co si budeme povídat....každému se pár užitečných rad hodí.
Odpovědět
1
2
Ahoj, já se připojuji, budeme mít svatbu 19.7.2008 na zámku v Litomyšli. Potřebovala bych poradit nějakou dobrou půjčovnu svatebních šatů v Litomyšli a okolí a taky kde pečou nejlepší koláčky :-) Já můžu dát tip na květinářství: Květinová Oáza,Havlíčkova 440,Litomyšl-paní je prý moc šikovná a na obchod Oliver v Litomyšli, kde mají hezké obleky za super ceny.
Odpovědět
Děvčata, připojuji se, i když budu mít svatbu 7.6. v Lanškrouně. Litomyšl byl první záměr, ale jelikož jsme se nesetkali se vstřícným jednáním od paní matrikářky, změnili jsme. Vřele bych doporučila svatební salon Elegance v Lanškrouně. Také jsem hledala vhodnou půjčovnu, hlavně z toho důvodu, že jsem ze středních Čech a okolí moc neznám. Holčiny tu mi právě Eleganci doporučili a musím říct, že super jednání. Paní dokonce šla kvůli mě v neděli před Silvestrem do práce. Protože můžu jen o víkendu. A má tam moc hezké šatičky... Jinak bych taky ocenila radu ohledně koláčků....a také kadeřnice a kosmetičky.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, to jsem ráda, že jste se přidaly. Já jsem si vybrala svatební šaty v Lanškrouně, salon sympatie, jsou i na netu. Původně jsem chtěla čistě bílé, ale když jsem oblékla barvu šampaňskou (nevím jak se to píše), tak už jsem jiné nechtěla. Pak jsem taky byla v České Třebové v salonu Zdena - to byla docela hrůza, byl tam pán, který mi samozřejmě s oblékáním nepomohl (ještě, že jsem měla s sebou kamarádku), sdělil nám, že šaty podle postavy neupravují a navíc nák nedovolil ani fotit, ale zas v té Třebové mě hodně velý výběr svatebních oznámení a cenově vyjdou o něco lépe než z netu. Děkuji za doporučení toho salonu Elegance, zítra tam zajedu (idkyž jsem si asi vybrala). Do toho květinářství určitě taky zajdu....děkuji! A co se týká koláčků, tak ty ještě zařízené nemám, ale před dvěma lety se ženil bratr a pekl koláče na Desné - asi 9km od Litomyšle. Měli jsme tam pronajatou velkou kuchyň s jídelnou a s šéfkuchařkou, která nám přesně řekla co si máme nakoupit, připravila těsto a když jsme tam odpoledne přijeli (asi 8 ženských) trochu jsme si mákly dle jejich rad a po 3 hodinách bylo upečeno. Koláčky byly úžasné, malinké - lepší jsem nejedla. A ta paní si za práci řekla snad jen 500,-. Česat na svatbu mě bude kamarádka, ale nevím kde seženu kosmetičku.... :-|
Odpovědět
bucka82: já mám taky šaty šampaň...bílé jsem ani nechtěla...a jsou takové zvláštní, že když oddělíš spodek máš hned z toho krátky šaty na večer...určitě je tam uvidíš, ale nevím, zda se ti budou líbit. Já totiž nejsem moc na princeznovský, ale můj ženich jo. Tak jsem volila podle svého vkusu a trochu tam šmrcla i jeho...takže takový kompromis...jsou zvláštní, ale přesně taková jsem i já...alespoň to říkají....a pak byly to mé první, které jsem si vyzkoušela a hned jsem věděla, že jsou to oni. Teda byl to úplně jiný styl než jsem chtěla, ale prostě byly to ONY ;-) V Eleganci dovolí fotit pouze ty, pro které se rozhodneš a když zaplatíš zálohu. Abych pravdu řekla, je to asi akhle všude. jentak mimochodem....tvá kamarádka je kadeřnice? 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes jsem byla s družičkama v Lanškrouně v salonu Elegance, já jsem si tam nevybrala - už jsem prostě rozhodnutá a to "ONY" dobře znám, také jsem se v těch co mám vybrané cítila přirozeně, jsem totiž docela sportovní tip a nechtěla jsem mít bůhvíjak širokou sukni, ale ani jednoduché šaty. Takže jsem si zaplatila zálohu v Lanškrouně v salonu Sympatie. Družičky si vybraly v Eleganci krásné a dokonce jsou v barvě šampaň, v což jsem ani nedoufala. A protože přítel si přeje, aby jeho svědek (bratr) a jeho otec měli s ním stejné kravaty, tak jsme se je taky rozhodli půjčit. Všechny budou v barvě šampaň, akorát ta ženichova je taková širší a zajímavější. Jsou ty šaty co jsi si tam vybrala někde na netu? Ráda bych je viděla. Kadeřnice je moje kamarádka z Dolního Újezda u Litomyšle, má provozovnu na Desné, ale češe u sebe doma, ale kdyby jsi chtěla kontakt, tak ti ho mohu zaslat na interní poštu.
Odpovědět
bucka82: s kadeřnicí už dobrý...už jsem sehnala :) Ale děkuji moc za nabídku.... U nás je to tak, že přítel by nejraději, kdyby bylo vše do modra...jenže jeho nadšení pro modrou nesdílím. ;-) a pak jsem si vybrala šaty, které mají menší výšivku v lososové....no, takže asi budu vše ladit do smetanové....můj drahý zas do bílé...prostě se v tomhle neshodnem :-D bude to zajímavé....naštěstí v důležitějších věcí se shodnem, aspoň to 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mám poslední dobou dilema s barvama. Šaty, družičky, kravata i kytka by mlěi být šampaňské, ale v tom případě mi tam chybí doplňky do nějaké výraznější barvy, tak teď mám dilema jestli by to měla být červená, růžová nebo světle fialová.... to jsou takové drobnosti, ale pro mě, čím víc se to blíží, tím důležitější. Už máš představu jak budeš nechávat vyzdobit stůl na svatební hostinu....? Potřebovlala bych nějakou inspiraci.
Odpovědět
:-( no to právě taky nevím. Myslím, že máme stejný problém....taky jsem to chtěla ladit do šampaň asi i budu, ale stůl mi pak příjde takový smutný....tak jsem přemýšlela, že bych koupila lososovou organzu a natáhla ji jako běhoun. Jenže mám takový dojem, že to bude vypadat taky mdle. Pak jsem začala řešit jmenovky, protože je chci jinak než to měli mé kámošky...no, a objevila jsem na netu takové ty malé kolíčky se sluníčkem, tak mě napadlo, že je koupím a tím přicvaknu jmenovky ke skleničce nebo k talíři. Jenže zas ladit svatbu do žluta mi asi neprojde...takže jsem tam, kde jsem byla. Pak mě napadlo někde sehnat takový ty držáčky na fotky a do toho dát jmenovky...jenže to bude asi finančně náročnější...vzhledem k tomu, že budeme mít asi 80 hostů. Kdyžtak o tom přemýšlím, asi by se mi líbil stůl jarně vyzdobený....jarní barvy...takže žlutá, zelená, trochu červené, prostě barvy, které nemusí můj milý :-D Je směšný, že řešíme takovéhle hlouposti s takovou důležitostí, viď? Obzvlášť u mě...ještě, že nečtou tyhle řádky mé kámošky...hrozně by se mi smály...jako jsem se smála já jim, když tohle řešily 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za link na tvé šatečky, jsou fakt moc pěkné a dokonce jsem i pochopila jak se asi oddělává ta sukně - moc praktické. Já když jsem byla v tomhle salonu, tak jsem tam tyhle šatičky neviděla, paní říkala, že pár těch nejlepších kousků mají půjčené na módní přehlídce, tak už chápu :-) Co se týká stolu tak jsem včera hledala inspiraci na netu a našla jsem docela pěkný..... mrkni se pro inspiraci na moje fotoalbum(adresa alba je: http://www.beremese.cz/album/album.ph...). Nechci mít stoly přeplácané, ale zase ne obyčejné, tohle mi připadá přijatelný. To s těma jmenovkama je dobrý nápad...
Odpovědět
děkuji za pochvalu mých šatečků... x-) a i chápu, proč sis vybrala ty svoje...tvoje albíčko jsem totiž už zkoukla...ale to tam nebyla ještě výzdoba stolů...musím říct, že jsi vybrala dobře...tohle má fakt nápad. Jednoduché a přitom pěkné...a abych pravdu řekla, přesně dle mého vkusu ;-)
Odpovědět
Ahojte, já se sice budu vdávat v nedaleké Č.Třebové, ale to je jen kousek :-) Já můžu taky vřele doporučit salon Elegance v Lanškrouně, zatím asi největší výběr a nejlepší přístup :-) Nevíte někdo o nějaké hudební skupině na svatbu, nemůžu nikoho sehnat :-| Díky
Odpovědět
Tak to já asi nepomůžu. Jsem ze středních Čech. Já mám kapelu, kterou nám zajistil taťka od mý kámošky, ale tu jsme měli objednávanou už v říjnu (mimo jiné první věc...tenkrát jsme neměli ani obřad a hostinu :-D ), právě, že jsou dost vytížený a je nutno tak min. půl roku dopředu... Kaspivo: Nejsi náhodou z Ústí nad Orlicí? Vybrala jsem si tam kameramanku a potřebuji reference 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, mile mě překvapilo, že je tady i tahle diskuze :-). Já jsem původem z Litomyšle, ale už pěkných pár let žiju s přítelem jinde:-). Mamka se původně domnívala, že moje svatba jednou bude právě v Litom., v místě nevěsty, ale to nepůjde, tam, kde teď žijeme, máme více známých, takže svatba bude tady. Ale moc se mi líbí svatební fotky z Klášterních zahrad nebo ze zámec. zahrady... Ale varuju před svatbou v zámecké kapličce v červnu a v červenci. Svateb je tu o sobotách tolik, že si nevěsty jdoucí od oltáře a k oltáři málem podávají ruce..
Odpovědět
Ahoj Pablinko ;-) no, já se teda vdávat nikdy nechtěla..no, chyba ;-) když už jsem byla požádána, tak jsem se domnívala, že to bude v mém kraji...tedy Berounsko, ale pak jsme počítali hosty...no, a bude to na Svitavsku 8-) Víš, Litomyšl se mi líbí, byla jsem tam na svatbě kámošky, ale ta matrikářka děs běs, tak jsem skončili v Lanškrouně, je to takový zámeček...ale mě se líbí (i když bud. tchánovci se na to dívají jinak :-p )
Odpovědět
To bubududysek : Ne, jsem ze Třebové, to je kousek, ale kameramana mám zajištěného od nás, takže jsem se ani jinde neptala. Co se týče referencí Ti asi nepomůžu :-| Ale mě se taky zámeček v Lanškrouně moc líbí a viděla jsem i nějaký fotky za svateb a vypadalo to fakt pěkně :-) na tchánovce se vykašli, je to Tvoje svatba, tak si ji užij :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To kaspiva: taky jsem měla velká problém sehnat hudbu, nakonec to dopadlo dobře - budou nám hrát dva pánové, kteří už vlastně nehrají na svatbách, ale nám se je podařilo přes známé uhnat. My budeme mít hostinu v Dolním Újezdě (za Litomyšlí), odsud pocházím já a přítel pochází z Dlouhé Třebové a v České se hodláme jednou usadit :-) . Mám pár kontaktů tedy spíše z okolí Újezda, ale pošlu ti je na interní poštu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,tak já měla svatbu v Litomyšli v Muzeu..Focení v Klášterkách bylo taky moc pěkný...Sice těch svateb bylo v ten den hafo,ale byla jsem moc spokojená...Ani nevím,kdo nás oddával.. Svatební šaty jsem měla z půjčovny v Poličce. A musím teda říct,že paní matrikářka z Litomyšle,na úřadě, byla moc milá paní a vycházela nám maximálně vstříc ;-)
Odpovědět
Tak to jestli jsi nejednala s jinou. Protože tam je jedna paní, která byla fakt v pohodě, ale nakonec mě odkázala na tu druhou, od které jsem obdržela jiné informace než původně. Byla prostě těžká domluva...možná neměla paní svůj den....nechci křivdit zbytečně....ale když kvůli jedné věci voláš 3x, dvakrát dostaneš stejnou odpověď a po 3. , když chceš závazně objednat, úplně jinou a to dost podstatnou, tak si řikáš, že úřady jsou úřady. No, teď už je to jedno. Jsem ráda, že jsem oddací místo našla a že tam žádnou vědu z mého skromného přání mít obřad v 14.00 hodin nedělali (v Litomyšli oddávají jen do 13.30, ale paní nás odmítla napsat i na tuto hodinu, protože měla před námi plonkový 12.30 a 13.00 a že prostě oddávající jsou také lidi, co chtějí být v sobotu brzo doma a kdyby se to neobsadilo museli by na nás 1 hodinu čekat, tak jsem řekla, že to promyslím, na to konto mi bylo řečeno, ať promýšlím rychle, že se to může obsadit...dává toto smysl? :-p ) nedává! :-D
Odpovědět
To bucka82: Moc děkuju za kontakty, já už jsem některým z nich taky volala a ty ostatní vyzkouším :-) Jednání P.Rybky bylo naprosto otřesné, na to, že jsem potencionální zákazník, se ke mně choval, jako kdybych ho obtěžovala, takže i kdyby byl levnější, určitě bych do toho nešla. :-) Ještě jednou díky
Odpovědět
Ahojky, to jsem ráda, že jsem našla toto téma....my máme svatbu 30.8. 2008 v muzeu v Litomyšli. Nemáte někdo tip na dobrou kapelu? děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, i já jsem tou šťastnou nevěstou, která si řekne ano v obřadní síni v Litomyšli.Narodila jsem se tam a studovala a tak mě to město hrozně přirostlo k srdci.Ale už se to blíží a jsem tak trošku na nervičky :-D
Odpovědět
Ahojky, můžu přidat pár tipů na svatební přípravy v okolí Česká Třebová, Litomyšl apod. - nově otevřená půjčovna luxusních šatů za zaváděcí ceny, koláčky v Brandýse, cukroví, dorty, super foťáka, kadeřnici, kosmetičku, hudbu - předám kontakty. Písněte do e-mailu. Ráda předám. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! My bychom chtěli svatbu v Lanškrouně - kostel sv. Václava. Nemáte někdo nějaké zkušenosti?
Odpovědět
Ahoj holky, Já budu mít svatbu 26.7.2008 na zámku v Litomyšli... Bububudysek: Taky jsme původně mysleli, že to tam ani nebudeme mít kvůli matrikářce!! Já se totiž budu vdávat společně se sestrou a původně jsme chtěly venkovní obřad v klášterních zahradách, jenže nakonec jsme si to rozmyslely. No a matrikářka nám původně řekla, že dvě svatby najednou se prostě nedělaj, že nejsme v Americe, že to můžeme mít maximálně tak hned po sobě. To by byla pěkná kravina, co? Aby to všichni poslouchali dvakrát... tak jsme si to zjistili, že tak jsme tam volali a najednou to pak šlo...takže svatba bude dvojitá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, chodi sem jeste nekdo? Me ceka svatba v cervnu 2009, bydlim kousek od Svitav a potrebovala bych nejaky typy a rady na kadernici, kosmeticku, kvetinarsvi a tak bud ze Svitav, Litomysle nebo z C. Trebovy.. poradte prosim... predem diky moc!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
květinářství v Litomyšli za spořitelnou,kadeřnictví pink :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojte ! Babulky potrebujem pomoct, prosim :-) tiez planujeme s drahym svatbu v Litomysli, ale potrebujeme najst niekde v okoli ubytovanie tak pre 60 ludi :-S mate nejake tipy? DIKY vopred
Odpovědět
Profilova fotka
@bacorka Zkus hotel Aplaus nebo Hvězda. V googlu najdeš jednoduše. Pak je tam takový starý hotel Dalibor,je to takový ten komunistický hotel v paneláku, je to i levnější, takže pokud vám tolik nezáleží na interiéru...
Odpovědět
Profilova fotka
@nanyska Dakujem! Hvezdu a Dalibor som nasla na webe ale na Aplaus si nepamatam, okuknem to :) Dakujem!
Odpovědět
Profilova fotka
@bacorka Ten je jako jediný takový fakt lepší hotel, akorát teda ceny jsou podle mě přehnené. A kde budete mít obřad? Doporučuji teda mimo období smetanovy Litomyšle...kor pro tolik lidí, to byste ubytko nesehnali...pak kousek od Litomyšle ve Vysokém Mýtě je hotel Via Ironia. Taky moc pěkné a je to asi jen 17km..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?