Svatba s Holanďanem. Svatba v Holandsku

Ahoj holky , brala si z vás některá holanďana..nebo plánuje někdo zvás svatbu? V Holandsku?
Odpovědět
Docela by mě zajímalo to papírování kolem :-(
Odpovědět
to vypada, ze se nic nedozvim :-(
Odpovědět
:-(
Odpovědět
Zrovna dneska jsme se s pritelem na svatbe domluvili. S pritelem ziju uz 5 let v Holandsku, ale svatbu bych chtela mit jen malou v Cechach.Tak si na internetu shanim informace. Ty si budes taky brat Holandana ?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky se vdavam za holandana v cechach:-)
Odpovědět
Ahoj, nevím, jeslti vám pomůžu, protože plánuju svatbu s Angličanem, ale mohlo by to být podobné. Pro civilní sňatek potřebuješ: 1.svůj rodný list 2.pokud nejsi svobodná - rozsudek o rozvodu s razítkem nabytí právní moci / úmrtní list (sorry, je to morbidní, ale úřední realita) Stejné papíry potřebuje i tvůj snoubenec, ale musí být opatřeny apostilou, a musí být přeloženy do češtiny soudním tlumočníkem. 3. Potvrzení o právní způsobilosti (zeptej se na ambasádě, myslím, že to může být pro každý stát jiné. V našem případě nám ho vydá UK embassy na základě toho, že tam po 3 týdny visí "notification of marriage" - zařídili jsme osobně na ambasádě.) Pokud žijete v NL, měla by Potvrzení o právní způsobilosti vydat matrika v NL, nebo nějaký úřad na ten způsob. Pokud bude v holandštině, musí být opatřeno apostilou a přeloženo do češtiny. 4. pokud snoubenec neovládá češtinu (asi na úrovni testů pro povolení pobytu v ČR), musíte mít u u obřadu soudního tlumočníka. Jinak držím moc palce: můj bývalý manžel je taky holanďan, tak vím, že jsou to docela prima lidi (teda, můj bývalý měl trochu mouchy :-) ). Papíry jsou v případě svateb s cizincem komplikovanější, ale zase to prověří, jestli spolu vydržíte i v zátěžových situacích :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dámy, brala jsem si v červnu Holanďana. Brali jsme se v ČR a papírování nebyla fakt žádná hrůza. Začali jsme pět měsíců před svatbou a během dvou týdnů to bylo hotovo včetně překladů. Můžu dodat kontakty na soudní překladatele v holandsku,počítejte jeden dokument tak cca 40EUR. Všechny dokumenty musí být přeloženy, mít apostilu. Tak držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky si beru holandana v CR :-) zatim mi to taky neprijde tak hrozny. Pep: mohla bych poprosit o kontakt na soudniho prekladatele?
Odpovědět
Profilova fotka
sisa, máš to ve schránce..on jezdí i do Čech, tak by možná přeložil i svatbu...
Odpovědět
Profilova fotka
Pep: moc dekuju!!! :-)
Odpovědět
to je super, je nas vic. ;-) ja planuji svatbu v Cr i v Nl.
Odpovědět
U me budou pripravy perne :-( uz ted mam s pritelem stres.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Lida17-to je teda sila delat hned 2svatby,zvlast kdyz vim,jak je v NL vsechno straslive predrazeny. Nebylo by levnejsi nechat holandany prijet do CR? Ja s tim mam super zkusenosti a hlavne to vyslo asi 5xlevneji nez bysme dali v NL.Kdyz tchan videl ucet za hostinu pro 70 lidi,kde jsme platili fakt vsechno,zacal se straslive smat..
Odpovědět
pep - no, o tom se porad diskutovalo.. co a jak . ale nakonec ,i kdyz se to nekomu moc nelibilo, dojedou sem.. muj pritel chce proste rict ano i v holandsku ale jen my dvy a svedkove. Na cem se domluvit nemuzem je hudba... to bude jeste tvrdy orisek 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, take budeme mit cesko-holandskou svatbu. Budu si brat sveho Davidka po skoro 8 letech! Svatba bude v Cechach - na Valdstejne. V Holandsku NE hlavne z financnich duvodu. Take Holandani snadneji dorazi na svatbu do Cech nez-li Cesi do Holandska. Preklad na svatbe byt nemusi. Staci, kdyz se vam upise kamaradka, ktera holandsky umi. Ten preklad je nutny provadet v Holandsku??? Brat se budeme 6.6., takze jeste nezarizuju. Ani nemuzu, protoze mi datum potvrdi matrika v Turnove az 5.1. :-( Jen saty jsem si zkousela - v Holesovicke Adine. Asi uz mam vybrano. Nastupni pisen bude od The Verve - Bitter Sweet Symphony - prodlouzena verze. Pisen na prvni tanec - znate Ilse de Lange? Tak jeji song Miracle! Jake budete mit prijmeni? Jak resite zarizovani? Asi skoro vse pres internet ze?
Odpovědět
to je
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@sisa77 super, nemohla bys mi prosim taky poslat kontakt? dostala jsem ted oficialni nabidku 6600 :-s
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Holky, neřešila některá z vás, která má manžela holanďana, jak prokázat, že není šlechtického původu? Ten můj má příjmení s "van der" a abych ho mohla přijmout taky, tak musíme prokázat že není šlechtického původu, ale prostě normální příjmení. Měl by na to být nějaký zvláštní úřad nebo co.
Odpovědět
Profilova fotka
@lieverd Tak to tě tedy lituju! ty český úřady jsou postavený na palici Hele zkus se poptat na serveru tsjechie.net tam s tím snad někdo bude mít zkušenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?