Svatba 6.6.2014 - máte taky svatbu v tento termín?

Ahoj nevěsty, termín svatby máme 6.6.14, což je cca za dva měsíce. Svatbu nesu celkem dobře, těším se na ní, ale když si uvědomím, že zbývají už jen dva měsíce, tak se mi sevře žaludek a začnu stresovat, že nic nemám a pod. Jak jste na tom vy? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem se také ženil 6.6. ale 1980 :-) Byl to šťastný den. Do dnes spolu bojujeme za zítřejší hezký den a za naše tři sviště. Nestresuj se. Já vím, říká se to dobře, ale hůře provádí. Nakonec je to jen trochu větší blázinec, než každý jiný den. DJ Zdenek
Odpovědět
Moc děkuji za povzbudivou reakci :-) Vždy mám radost, když slyším, že manželství funguje. Kdysi to byla samozřejmost - dnes výjimka. Přeji celé rodince hodně zdraví, síly a lásky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jessica3 Krásné datum jste si vybrali :-) Za dva měsíce toho ještě hodně stihnete zařídit a ikdyž se třeba ve svatební den nepovede úplně všechno podle představ, tak si ho stejně užijte, je to jen Váš den ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Víte, my jsme byli vychováváni, že když se něco rozbilo, nebo pokazilo, tak jsme to šli všichni opravit. Dnes se k citům a vztahům chováme jak k děravé ponožce. No, už se mi to nějak sype, jdu si pro novou. Je to daleko složitější problém, ale to jsem tady v nějaké diskuzi psal. Díky za přání a Vám přeji pohodovou svatbu a nekonečné množství štěstí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,my máme taky 6.6. :) zatím nemám skoro nic,kromě pár drobností,ale nestresuju se,zatím. Ale to je hlavně tím,že mi nebudeme mít na svatbě plno zbytečností,takže se nemám čím stresovat :-D
Odpovědět
Jsem ráda, že už jsme dvě se stejným datumem. A co tím myslíš zbytečnosti? :-D posledně jsem se vystresovala tím, že mi kamarádka řekla, že se rozhodla, že nebude svědek, protože se na to necítí. Ví to už od srpna :-( tak jsem teď sháněla nového svědka.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím tím přehnanou výzdobu apod. ;)
Odpovědět
@marci_1 tak tohle naštěstí řešit nemusím. Tam, kde máme hostinu se postarají i o výzdobu a naštěstí je to už i v ceně hostiny. Vyberu si jen barvu tabule, jaká se mi líbí a to už mám - fialová :-) Ale co ještě nemám je - kadeřnice, kosmetička, manikérka, kytice, bolerko, boty, ženich nemá oblek, domluvili jsme se, že alkohol si doneseme svůj - takže teď řeším kolik a vůbec co koupit atd.... Bojím se, že jsem si nechala vše na poslední chvíli :-D Co chybí ještě Tobě? :-)
Odpovědět
@leontynka1 Srandou je, že tohle datum jsme původně vůbec nechtěli :-D tam, kde jsme chtěli hostinu měli termín jen 6.6. nebo až v listopadu. Podotýkám, že jsme to zařizovali již v srpnu :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@jessica3 nemam vizazistku a manikerku,potom kytici,ale na tu je dle meho jeste cas,taky se stále rozhoduju,jestli umelou nebo zivou,nemame saty pro druzicky (na tom se pracuje),zaplaceny poplatek na matrice a zrovna pracuji na playlistu.A to bylo asi vse z toho,co se musi stihnout ted. Tesne pred svatbou pak budem kupovat kytu,alkohol a ostatní jidlo na stul. Nic velkyho,budou jen salamove syrove a zeleninove talire,cukrovi je zajisteny a k tomu jeste potrebujem nekoho,kdo se nam postará o ty kýty. A to by bylo asi tak nejak vse. Ale my si to vážně usnadnili tim,ze nechceme zadny ruzny serepeticky,mame radsi jednoduchost. Zadna mega oslava,jen grilovani s nejbližší rodinou a přáteli ( a i tak nas bude pres 40 plus asi 9 deti)
Odpovědět
Profilova fotka
@jessica3 vlastně to nejdulezitejsi jeste nemame, a to prstynky :-D. Platite na matrice taky poplatek z to,ze máte svatbu v patek?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda také máme 6.6.2014 :-) v numerologii to v součtu vychází na jedničku a to je začátek :-D Zařízené mám ty podstatné věci jako je místo, fotografka, místo pro hostinu, kuchař, šaty i oblek jsou doma, prstýnky objednané. Příští týden jdu na zkoušku líčení. Kadeřnice kamarádka, květinářka příbuzná. Oznámení si dělám sama, koláčky objednané. Je spousta dalších nedůležitých věcí, které bych tam chtěla mít, ale budouli budou a nebudouli nebudou. Hlavně ať nám počasí dopřeje. @marci_1 ahojky jmenovkyně, platíme pouze poplatek, za obřad mimo obřadní síň a to 1000,- a pak budeme platit nějaký drobný poplatek za elektřinu v kapli v které bude obřad.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@marciik jj,tak my to mame za 1000,- ,ze se bereme v jiny nez jejich oddaci den
Odpovědět
Ahoj, taky máme svatbu v pátek 6.6. Kromě prstýnků, které ale asi budeme předělávat a oblečení (moje šaty se budou muset ještě zmenšit), máme vybraný kostel (začínáme chodit na přípravu) a místo pro hostinu (jídlo vybráno, ale majitel není schopen poslat kalkulaci). V září jsme se rozhodli finálně pro červen, od ledna/února pomalu zařizujeme. Vím, že toho spoustu nemáme, ale na tom mi nezáleží, pro mě je důležitý, že se vezmeme, a že v kostele, a že tam budou rodiče a sourozenci, a je fuk jestli nebude kytka nebo bude pršet nebo bude nedobré jídlo...na tom mi vůbec nezáleží...takže se stresuji spíš tím, že je to ještě daleko než tím, co nemáme:-))).
Odpovědět
Profilova fotka
@haralis moje řeč :-)
Odpovědět
@marci_1 na matrice jsme neplatili nic, obrad budeme mit v kostele. Prstynky nam taky chybi, jsem na ne zapomnela :-D Vybrane uz ale mame, budeme kupovat v Heliosu, maji tam jedny nadherne a se slevou, kterou mam, by nas staly 8tis :-D jsem stastna, protoze kde se divam, tak prstynky stoji od 10tis nahoru. @marciik svatebni oznamka jsem si taky delala sama. Nastesti uz to mam za sebou, nejsem kreativni typ, takze jsem se u toho jen trapila :-D
Odpovědět
@haralis jste zacali chodit ted na pripravu? Nas knez nas zacal pripravovat od ledna. Asi se mu libime :-D Me to neva, je s nim sranda a na kazdou pripravu se tesim :-D temata, ktera s nami probira jsou vazne zajimave. Prave zitra mame za nim prijit :-)
Odpovědět
@jessica3 Já leden únor marodila, tak to dřív nešlo...kněz je přítelův spolužák ze střední, takže se dobře znají..první setkání mě nadchlo, další máme v pondělí...celkem budeme mít 4 s knězem a jedno s letitým manželským párem u nich doma
Odpovědět
Profilova fotka
@jessica3 @haralis holky,muzete mi objasnit,co na te přípravě probirate? My nejsme věřící,tak se bereme normalne na urade,ale zajima me to :-)
Odpovědět
@marci_1 první sezení: zformulovat proč se bereme, co pro nás svatba znamená, jaký to má význam, proč chceme církevní, a tak..druhé sezení bude o rozebírání manželského slibu (a co bychom chtěli partnerovi sami slíbit)...další bude rozebírat úryvky z bible o manželství, pak to s manželským párem bude o jejich zkušenostech, a poslední už bude praktické o obřadu...sezení mají pomoci k tomu ujasnit si, jaký krok děláme, že to není jen právní akt, ale že si něco velkého slibujeme sami sobě navzájem, objevit a otevřít témata, která nás třeba ještě nenapadla a hlavně jsou takovým startem k hlubšímu povídání s partnerem už mimo sezení...už po první sezení říkám, že je to moc dobrá věc!
Odpovědět
@marci_1 Nase prvni sezeni probihalo o tom, proc se chceme brat, co pro nas znamena manzelstvi, co si myslime o uplne rodine, o detech a jejich vychove. Pak nam knez rikal, co znamena manzelstvi a rodina v krestanstvi, dale nam vypravel ruzne pribehy rodin atd... Dalsi sezeni bylo na tema znamy, kamarad, pritel- jaky je mezi nimi rozdil a opet realne pribehy a zachovani se lidi v ruznych situacich. Kazde sezeni je na jine tema a vzdy je velmi zajimave. Neni to ani tak o vire, ale spise o tom, co nas muze v zivote potkat, jak se v takovych situacich zachovali ostatni a jake to melo nasledky atd.. pri kazdem sezeni si hodne veci uvedomim.
Odpovědět
Profilova fotka
@haralis @jessica3 tak takove sezeni by mely mit povinne vsechny pary,urcite by bylo min rozvodu.
Odpovědět
@marci_1 Taky si myslím, škoda, že se sezení dělají jen u cirkevního obřadu. Kněz nám říkal, že už měl dva páry, které od svatby odstoupili...prý zjistili, že se v zásadních otázkách rozcházejí a ani jeden nechtěl kompromis. Je to sice smutné, ale lepší, než kdyby to zjistili po svatbě a hlavně po dětech.
Odpovědět
@haralis a obřad budete mít i se mší? Kněz nám říkal, že celkově bude obřad trvat 40 minut. Pamatuji si, že jsem byla na svatbě a tam obřad trval přes hodinu se mší, tak jen chci vědět, jak to máš ty :-)
Odpovědět
@jessica3 obřad budeme mít beze mše (přítel není tak moc věřící)...ještě jsme to nerozebírali, nám to asi vyjde cca 20 - 30 minut...myslím, že i když to budeme mít 40 min (což by mohlo být), tak počítej čas na gratulace a východ z kostela...určitě to na tu hodinku nakonec bude
Odpovědět
Ahoj, taky máme svatbu v pátek 6.6.2014 :-) Zatím nemáme skoro nic zařízené protože termín jsme si vybrali na matrice před před 14 dněma. Máme jen domluvenou hostinu, fotografa, hudbu a tento týden by mělo být vytisktnuté svatební oznámení i snad šaty vybrané. Takže přípravy v plném proudu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?