Svatba 29.9.2012 :-)

Profilova fotka
Ahojte holky, taky plánujete svatbu na toto datum ? Jak jste daleko s přípravami, bez čeho se Vaše svatba neobejde a naopak co budete rády, když se Vám vyhne obloukem ? :-)
Odpovědět
1
2
8
Ahoj,taky jsme si vybrali toto datum, nehledě na to, že v pátek den před, je státní svátek:-) Jelikož se zásnuby seběhly mezi Vánocemi, tak máme teprve datum, obřad a místo konání svatby. Jinak je zatím čas, jen je potřeba si to vše sepsat, aby se na nic nezapomnělo:-)
Odpovědět
Ahoj holky, též sme s přítelem vybrali toto datum. Včera jsme byli zamluvit termín v kostele :-) a příští týden se chystáme na obhlídku míst pro hostinu. Budeme mít 80 lidí :-S což je pro mě šílená představa,ale oba máme větší rodiny a hodně kamarádů. A co vy,jaké jsou vaše plány?
Odpovědět
Profilova fotka
jsem ráda, že se pomalinku rozrůstáme :-) přítel mne požádal o ruku skoro před rokem, ale jelikož oba ještě studujeme, a v loni se vdávala jeho sestra, tak jsme si ještě se svatbou počkali, nicméně někdy v září jsme teda vybrali datum, které jsme pak ještě změnili, abychom měli fotografa a kameramana, jakého chceme, včera jsme vybrali i místo na hostinu, na oběd nás bude kolem 40, a na večer přijdou kamarádi, takže nás bude takových 60, možná trochu víc ... u nás v obci máme moc krásný kostel, ale jelikož oba dva nejsme až tak věřící, a máme úctu k tomu místu, tak jsme se rozhodli pro obřad civilní, akorát musíme domyslet, kde se odehraje :-) jinak máme vybráno téměř vše - prstýnky už jsme byly zkoušet, šaty i oblek si necháme ušít na míru, hrát nám bude kamarád,.... :-) a ostatní věci zatím neřešíme :-)
Odpovědět
Tak u nás se požádání seběhlo před Vánocemi, tak nějak po vzájemné domluvě, že teda už bysme do toho chtěli praštit :-D na Nový rok sme to oznámili rodičům a naštěstí sme se setkali s kladnými reakcemi ;-) Jinak máme teda pouze datum v kostele. Právě teď se snažím dát dohromady nějakou hudbu k obřadu. Už mám vybrané oba pochody a teď ještě něco mezitím :-| Máte nějaký tip? Naše štěstí je, že jsme oba muzikanti a i na svatbě jich budeme mít hodně :-) Zatím se nemůžeme rozhodnout pro místo na hostinu. U nás je pěkná restaurace, celkem velká,ale máme obavu, že 80 lidí se tam stejně nevejde, místo na tancování atd. Takže je otevřená i varianta, že to uděláme v kulturáku a zařídímě catering, z čehož mám strach skrz veškerý zdobení-prostě víc starostí, ale uvidíme no.. Tak ať se daří v plánování ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucousik hudbu jsem ještě neřešila, řešit to budu, až budeme mít zarezervované místo, každá obřadka to má s hudbou u nás trochu jinak, tak uvidíme, někde je živá hudba, někde reprodukovaná,...taky jsem hudebník (i když amatér), takže bych ardši chtěla hudbu živou , ale uvidíme... :-) určitě chci mít svatební pochod, a pak se uvidí :-) My jsme na hostinu taky vybrali kulturák, řešíme, jestli vzít jídlo z blízké restaurace, a nebo catering. Co se týká výzdoby, tak z toho neměj strach :-) pomáhala jsem kamarádce zdobit sál, měla pozvaných 200 lidí, a v klidu se to zvládlo :-) pokud nemáš nějaké přehnané nároky, tak si s tím určitě hravě poradíš ! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak se přídávám do skupinky. Měli jsme trochu jiné datum, ale jelikož nebylo volné místo v sále, kde jsme chtěli svatební hostinu, museli jsme posunout termín o měsíc, tak snad budeme mít hezké počasí a bude svítit sluníčko. Loni to bylo krásné počasí, tak snad to bude i letos, když je náš velký den D :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucousik My máme 82 lidi jen na oběd a pak na večerní párty počítám tak 100 :-D takže i proto jsme museli posunout termín a udělat to ve velkém sále. Máme už zamluvený termín na úřadě,DJ, fotografa, sál na hostinu a v pondělí si jedu zkoušet šaty :-) Už se moc těším :-) Je toho hrozně moc, ale to nejdůležitější už máme, takže super.
Odpovědět
@jenney :-D tak sme včera s milým znovu počítali a nás bude úplně stejně 82. šílené číslo teda :-D Ale už se těším, už ať je září.. Jinak zamluvený máme pořád jen kostel. Dneska večer budu psát maily do restaurací, jakou jsou schopni nám udělat nabídku a tak. Hostinu budeme mít taky v sále, teda doufám :-) Jinak sme se včera dohodli s milým na meníčku a rautech. Můžu se zeptat, jako inspiraci, co máte vymyšleno? A máte zhruba rozpočet? Já to tak nějak počítala vyšlo mi 110 000,- :-S S těma šatama už bych taky mohla něco udělat, aby na mě nějaký zbyly :D
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, nevesty. Pokud jeste nemate zajistenou kapelu na svatbu 29.9.2012, pak Vam muzu dat tip na nasi kapelu. Odkaz na nas najdete v mem profilu. :o))
Odpovědět
Profilova fotka
@lucousik já jsem původně chtěla něco netradičního, ale snoubenec mi nechává hodně volnou ruku ve výzdobě, oznámení, no prostě ve všem co se týká svatby, že jídlo jsem se rozhodla nechat na něm - miluje svíčkovou, takže bude svíčková, polévka bude standardní - s knedlíčkama, úředkrm jsme se rozhodli vypustit, protože půlka lidí se v tom stejně jenom povrtá, nebo pak nedojí hlavní jídlo, tak předkrm prostě rušíme ! :-) po obědě bude úžasný čokoládo - banánový zákusek, kafíčko, na stolech budou domácí slané listové tyčinky, nějaké sladké - asi ne přímo cukroví, ale nějaké dobrotky, ještě přesně nevím..... taky budeme mít čokoládovou fontánku, svatební dortík, a na večerní raut bude grilovaná kýta, zeleninový salát, různé řizečky, sýry, půlnoční gulášek,... no prostě klasika :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucousik dobrý den, rozpočet zatím nějak nemáme, ale počítám cca kolem těch 80 tisíc. Fotografa máme za 8000, DJ máme za 8000 na celý večer a na obřad a šaty počítám max. do 8000. Co půjde tak si budu chtít udělat sama, ale uvidím. Oběd budeme mít určitě svíčkovou, předkrm žádný a polévku tradiční s játrovými knedlíčky a to je vše. Pak bude určitě krájení dortu, takže zákusek po obědě nemáme, ale rozdáme pak svatební dort. Na stolech budou frgále a koláčky s cukrovím, takže určitě sladkého si každý užije. Večer bude raut a mezi oběděm a rautem budeme venku před sálem grilovat prasátko. Takže kdo po obědě bude mít hlad a nebude chtít čekat na večerní raut, dostane úžasné prasátko :-) Máme sál, který má malé zastřešení, takže určitě bude hodně lidí i venku. Chtěli jsme rovnou svabu venku, ale nikdy nevíte, jaké bude počatí, tak to necháváme v sále, ale s možností chození ven. Máme tam i dětské hřiště, takže všichni snad budou spokojeni :-)
Odpovědět
haninka712 jenney ... hmm, mně přítel taktéž nechává celkem volnou ruku, vždycky něco vymyslím, předložím mu to, co teda na to říká, pak řekne hmm.. fajn a je :-D akorát jsme se teda dost hádali koho pozvat a nepozvat, pak sem nad tím mávla rukou a je to dobrý. Neuměla sem si totiž těch 80 lidí představit, ale už sem s tím smířená :-D Jinak menu u nás klasika, též bez předkrmu a svíčková musí být, oba ji milujem a myslím, že i rodiny celkově..Můžu se zeptat kdy máte obřad a jak to časově plánujete s jídlem? My máme přesně v poledne v kostele, takže počítám, že se k obědu dostanem tak v půl 2, po něm budem krájet dort a pak nevím jestli není do 6 moc velká pauza?! :-. Ale tak zas si říkám, když bude mít do té doby někdo hlad tak an stole budou koláčky, zákusky, pagáčky, holt se to bude muset nějak přečkat :-D Na teplý raut plánujem miniřízečky, masovou roládu a kuřecí paličky + nějaké přílohy a zelenina. A další raut už bude jen studený- obložené mísy-sýry, salámy a tak. Co se týče výzdoby a blbinek okolo tak jmenovky, svatbení menu a možná i oznámení budem dělat sami a výzdoba sálu taktéž, na to se upřímně dost těším 8-) jenney
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucousik tak my bychom chtěli obřad na 11 hodin, ale budeme ho mít na radnici, snad kousek od místa hostiny, tak počítám, že nejpozději o půl jedné budeme obědvat. Pak bude teda kade a zákusek, to se my pojedeme fotit, naši svědci určitě vymyslí pro svatebčany zábavu, pokud bude pěkně, tak se může jít ven - sál, ve kterém máme hostinu, je uprostřed krásného parku, takže je to ideální na procházky. první část rautu plánujeme na 5-6 hodin, což je sice dost, ale zaruší nám to, že se všichni na ten raut vrhnout, a nebudeme muset řešit, co s hromadama nesnězeného jídla, a pokud bude mít někdo extra velký hlad, tak sladké i slané drobnosti na stolech budou, tak si prostě zobnou z toho . taky si chceme výzdobu , jmenovky a snad i oznámení udělat sami, tak jsem zvědavá, jak to dopadne všechno :-) takové to čančání stolů a aranžování mě baví, tak to by mohlo být fajn :-)
Odpovědět
@haninka712 Jojo, na aranžování se fakt těším, pak mi to bude snad i líto až bude po všem :-D Jo a nebudete dělat třeba svatební noviny? My totiž plánujem po krájení dortu odjet na focení, tak kdyby se hosté nedej Bože nudili :D My máme naproti sálu taky malý parčík a doufám, že bude krásné počasí, loni tou dobou bylo přenádherně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucousik my je asi dělat nebudeme, ale třeba je udělají svědci, to ještě nevíme :-) u nás to je totiž zažité tak, že o veškerou zábavu a organizaci se na svatbě starají svědci, takže my dva určitě nic vymýšlet nebudeme, ani zábavu, necháme to na svědcích :-) navíc před dvěma lety se vdávala sestřenice, a ta svatební noviny měla, na naší svatbě bude 70% lidí úplně stejných co bylo na její, tak ať to nevypadá, že se opičíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky,taky se k vam pridavam.mame taky vybrano toto datum svatby. My uz mame rozeslana oznameni,zamluvenou hudbu,fotografa,restauraci,hotel pro hosty.Saty mam vybrane zatim jen pres internet,ale v kvetnu se je chystam vyzkouset a zamluvit. driv se k tomu nedostanu,protoze pracujeme oba venku a doma budeme prave jen kveten a pak zase jedeme a vracime se az v zari,tak to musime vsechno zaridit v kvetnu.jinak toto datum jsme vybrali,protoze pritel je michal a zrovna v tenhle den ma svatek,tak to aspon nikdy nezapomene :-) budeme mit kolem 80 lidi, neni to tak jednoduche najit restauraci,ktera by se cloveku libila a kam se vsichni vejdou.jednu jsme nasli,je teda 6 km za mestem,ale zajistime dva ridice a ti nam hosty rozvezou.ty uz teda mame zajistene.tak se budu tesit na vase nove prispevky o tom jak pokracujete.vidim ze delsi dobu uz sem nikdo nenapsal
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep Ahoj :-) vítám tě tady :-) tak u nás došlo k dalším posunům v zařizování - v neděli jdeme ochutnat svatební svíčkovou do restaurace, která je kousíček od místa, kde budeme mít hostinu, tak jsem zvědavá, jak nám bude chutnat :-) Maminka už zamluvila zákusky, ve čtvrtek snad budou zamluvené i koláče. jinak jsem se už byla mrknout ve dvou salonech a pro inspiraci jsem pozkoušela několik šatů, chci si je teda nechat ušít na míru, ale ještě nemám úplnou představu. oznámení budeme posílat až tak začátkem července, ale 90% lidí už o svatbě ví, a počítá s ní :-) joooo, a abych nezapomněla - přivezla jsem si z Londýna krásné svatební střevíčky ! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, děkuji. Jak koukám tak už toho máte taky docela dost. Ja uz mám zamluveny termin na zkousku,ale az 17.5. driv se tam nedostanu. svatebni strevicky jsem si taky objednala,ale jeste nedosly.dneska jsem se pustila do svatebnich novin,sedela jsem nad tim 6 hodin a mam 8 stranek. a to jeste budu muset prekladat i do nemciny,protoze budeme mit i nemecky mluvici hosty. tak jeste ze jsem zacla tak brzo. jinak uz jsem si objednala vazy na kvetiny ktere chci naaranzovat na stul.je toho fakt dost.clovek si mysli,ze to neni tolik zarizovani,ale kdyz to clovek chce mit hezky , tak musi naplanovat spoustu veci. a kde budete mit svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep jojo, ono se to nezdá, ale když to chce mít nevěsta naprosto dokonalé, je to náročné ! :-) obřad budeme mít v Ostravě na radnici, pokud to vyjde tak na terase vyhlídkové věže - příští týden jdeme dohodnout podrobnosti.... hostinu budeme mít v kulturní domě Altán - není to typický kulturák, spíš bych ho označila jako koncertní sál, je fakt moc pěkný, navíc uprostřed parku, takže se lidi můžou jít projít, když my se pojedeme fotit, je tam i hřiště s prolízačkama pro děti, navíc v klidné části, takže to vypadá ideálně :-) kde to teda plánujete vy ? :)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja jsem ze Sumperku, svatbu budeme mit tam na radnici a potom hostinu v restauraci U Adely,ktera je v Sudkove,coz je asi 6 km od Sumperka,protoze v Sumperku se mi zadna restaurace tak nelibi a navic sehnat hospodu se salem kam se vleze 90 lidi a ziva hudba a aby bylo jeste misto na tanceni a moznost byt venku pri hezkem pocasi a prave taky pro deti prolizky a tak,tak takovych moc neni.Byli jsme tam i nekolikrat na jidle a vari tam taky vyborne. Vecer budeme mit dva ridice,co nam hosty rozvezou a ty co budou mit auta i s auty.
Odpovědět
Profilova fotka
Krásné datum jste si vybraly :)
Odpovědět
Profilova fotka
zdravim holky muzu se pridat???taky mame vybrane tohle datum pro nasi svatbu....
Odpovědět
Profilova fotka
@rozalenka Ahoj :-) jistěže můžeš :-) co mu máš na svatbu zajištěné ? a kde ji budete mít ? :-)
Odpovědět
Ahoj, taky plánujeme svatbu na toto datum, nebojíte se toho, že je předtím ten svátek? co to může mít za následky?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte holky, já se taky vdávám 29.9. :-), jestli bude jako minulý rok, tak bude nádherně Jinak svátek je svátek, s tím se musí počítat a nějak to ukočírovat nebo se domluvit. květinářství atd. jestli to nevadí...
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta_29_9 Ahoj :-) toho se fakt nebojím, defacto všechno už máme zajištěné, vždy jsem zmínila, že den předtím je státní svátek, jestli to nebude problém, a nikde jsem na problém nenarazila, takže to bude fajn :-) myslím, že i pro svatebčany to bude lepší, když budou den předtím doma, než třeba někde na noční, a pak hnedka na svatbu .... @grometka taky jsme se vloni schválně zaměřili na počasí, a bylo fakt krásně, takže by to mohlo vyjít i letos !!!! :-) kde máte svatby, holky ?
Odpovědět
já v praze v pelléově vile, teda snad :) ještě to není na 100% potvrzeno. a toho počasí se taky trochu bojím :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj , ja jsem ze Šumperka, takže nejdřív to máme tam na radnici a oslavu máme v restauraci,která je 6km za Šumperkem. To jsem ráda ,že jste mě upozornily na ten svátek, já na to úplně zapomněla, no to by bylo. tak děkuju. A co už máte všechno zajištěné? já jsem si už udělala svatební noviny, mám objednáno plno dekoracních věcí, včetně organzy a šaty jdu zkoušet 4.5. už se nemůžu dočkat. ale když vidím ty výdaje, tak se obávám,že do částky kterou jsem plánovala původně se asi nevlezeme. ale je to jednou za život, aspoň doufejme, tak to člověk musí zkousnout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka712 ahojky já mám svatbu na Bítově na hradě, je to kousek od Znojma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep vůbec nevím co to jsou ty svatební noviny, nikdy jsem se s tím na žádný svatbě nesetkala
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?