Svatba 15.6.2013 - co už máte zařízeno?

Profilova fotka
Ahoj, nepodařilo se mi najít diskuzi se stejným termínem, ale sama v tom určitě nejsem ;-) Takže dámy, které máte termín 15.6. - co už vše máte? my jsme docela lajdáci, máme zařízenou matriku, včetně poplatku za místo (zámecký park - ovšem ani jsme se tam ještě nebyli podívat a tudíž nevíme kde přesně, jestli shánět přístřešek, kde sehnat sezení pro svatebčany...prostě prd.), pak mám objednané oznámení, to by mělo dorazit asi příští týden. Doma mám svatební šaty, které mám malé :-( , chlap nemá oblek, děti nemají oblečení, ani jeden nemáme boty. Nemáme ani vybrané prsteny, natož objednané nebo koupené. na kytku jsem domluvená s kamarádkou floristkou, ale ještě jsem si nevybrala jakou vlastně. Fotit mi to bude kamarádka fotografka (Uf, alespoň něco z krku :-) ). Po obřadu máme přesun na pronajatou chatu se sálem a kuchyní - máme tedy domluvenou tu chatu (už týden před svatbou na rozlučky a pak na svatbu samotnou - ovšem máme jen zajištěný termín, nevíme ani kolik to bude stát - má to na starosti jako jedinou věc můj chlap- co dodoat, nezavolá a tam a nezeptá se.... :-x ). Mám ještě domluvenou mamčinu švagrovou na vaření (nebudeme mít klasický oběd, jen celodenní raut (obědo-svačino-večeřový). Nemám ještě domluvenou žádnou obsluhu, nemám auto pro nevěstu na odvoz, nemáme řidiče , nemáme žádnou výzdobu. Nevím ani, jestli je na té chatě dost nádobí, sklenic a podobně... No a hudbu řešíme svépomocí z PC, profi aparaturu máme, i osvětlení (chlap hraje v kapele, takže mají vše, co je potřeba). Ale suma sumárum...je to BÍÍÍÍDA a čas se krátí... Je tu podobný lajdák, nebo už máte většinu hotovou a dolaďujete detaily?
Odpovědět
1
2
5
ahoj terap, potěšilas mne. my zamluvili matriku, hrad kde to bude (na hradbách, byli jsme tam mrknout), máme zamluvené šaty, koupené boty, domluvené líčení. o tom mám přesnou představu stejně jako o účesu, ale ještě neproběhla zkouška. v nejbližších dnech chci zajet do Prahy s drahým koupit oblek, víme i přesně kam..auto asi vím kterým pojedu, hudba svépomocí z PC, jen poprosit kamaráda o aparaturu. furt koumáme zda oběd s rodinou nebo rovnou raut u nás na zahradě i pro kamarády, je předvybrána restaurace, ale zatím nezamluvená a na ten raut na zahradu není domluveno zatím nic...to asi hoří nejvíc to jídlo obecně. oznámení tuším jaké a kde, jen ho objednat, fotky na něj mi musí schválit polovička ještě :-) koláčky vím od koho, ale spíš je chci dát až na rautu a hostině, nemám ráda to roznášení s oznámením, raději to pošlu poštou jen oznamko :-) fotografa máme zatím nejistého, to taky hoří..chtěla bych i kameramana. kytka tuším kam půjdu, ale nemám představu jakou..rozlučku mi plánuje kamarádka. drahý má na vše dost času, i když teď už je to aspoň malinko lepší a trochu spolupracuje, ale zpočátku děs! :-) prsteny řeší také on, tak jsem zvědavá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj taky jsem žádnou diskuzi nenašla, no my máme zařízené: místo, hostinu, muziku-(ještě ověřit jestli to platí 100%), fotografa ( to samé co u muzikanta), kameramana ( to samé co u muzikanta), líčení, účes, prstýnky, koláčky, zákusky, moje šaty. Jinak oznámení má jakžtakž vybrané a to chcem jít v nejbližších dnech vyřizovat. Pomalu začínám nakupovat výzdobu. Ženich ten nemá nic ani oblek, ani boty, nic... :D, o kytky se prej postará tak uvidíme no.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak je to dobrý, už jsem se děsila, když tady všechny píšou, co už všechno mají :-) Aspoň vidím, že nejsme jediní, kdo na to jde pozvolna. bereme se o čtrnáct dnů později. Máme oznámení, fotografa, místo na obřad a místo na oslavu. Prstýnky jsme skoro vybrali, ale jeěte jsme je nezadali dělat. Šaty - to mám představu, ale chtěla bych udělat radost nevěstě na bazaru, koupit a pak nechat upravit na mou výšku (spíš "nížku"). Oblek - to musím dostat ženicha k nám do půjčovny, kde mají jeho vybranou barvu, a koupit světlý boty. Oblíbená kadeřnice i květinářka tady skončily, takže to budu muset taky hledat. A hlavně nám chybí místo pro hostinu... Takže asi tak ;-) Přítel to nějak nehrotí, "času dost, tak co". Zdá se, že VŠECHNO zbude na mně.
Odpovědět
Ahoj. My taky nic moc. Nemáme kytky, líčení, účes, koláčky, dorty, cukroví, výzdobu, kameramana, vybranou hudbu, doplňky pro nevěstu, boty pro oba, oblek pro ženicha. Máme oznámení, objednané prstýnky, místo na svatbu a hostinu, DJ, vybranou píseň na první tanec. Taky mám šaty, ale asi je půjdu ještě měnit. Teď během dubna bychom chtěli zařídit to, co nemáme, tak se těším :( Ale hlavně že se máme rádi:)
Odpovědět
Profilova fotka
@carokou přesně hlavně, že se máme rádi....někteří měli svatbu do detailu naplánovanou rok dopředu a stejně se rozvedli, takže o tom to není....
Odpovědět
Profilova fotka
No tak líčení a účes neřeším - líčit se bduu sama (jen své běžné denní líčení = hnědé stíny, řasenku, případně zamaskovat beďary :-D a ještě budu mít v pohotovosti pudřednku s matujícím pudrem, abych se neleskla ), vlasy budu mít rozpuštěné, plánuju nějakou štrasovou čelenku, aby mi nelítaly do obličeje. Akorát je chci nějak navlnit či natočit (mám rovné přírodní blond po zadek). na to jídlo mám jen hooodně předběžnou kalkulaci, kterou jsem si odhadem sama udělala a jsem na cca 20tisících (cca 40-50 lidí). A s hudbou sice vím jak to provedeme, ale taky ještě musíme udělat nějaký několikahodinový playlist, nahrát všechny vybrané MP3 do nějaké složky, seřadit.... bude s tím ještě pořádná drbačka (moje zřejmě... 8-( ) a hudbu k obřadu taky ještě nemáme (jen jsme jim řekli, že si ji zajistíme sami). Dort - chtěla bych jeden menší pro novomanžele na nakrojení a pak cca 40 minidortíčků, cukrářka mi to odsouhlasila tak na půl huby... naštěstí se toho ujme moje sestra a domluví s ní detily sama. K tomu mi ještě babička upeče nějaké rolády na zákusky, mamčina tchyně zase slibila koláčky, trochu cukroví na stoly snad ještě taky babičky připečou nebo i já sama. Tak nějak se nemůžu odhodlat, co začít řešit nejdřív, aby to nebylo od každého trochu a dohromady nic.
Odpovědět
My mame saty, oblek, prstynky, misto obradu, skoro fotografa, skoro misto na hostinu:). Jinak nic:). Jo jeste je naplanovana 1.6. Rozlucka- grilovacka s holkama na zahrade. Oznameni udela pritel, odvoz, hudbu, uces, botky, kolacky a jine, to zatim nemam paru:)).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všem, oživuji skoro po měsíci - tak jste pokročily s přípravami? my už máme objednané prstýnky, doma je hotové oznámení (jen se musím dokopat nacpat ho do obálek, nadepsat a rozeslat). O víkendu si můj chlap koupil kalhoty, košili a kravatu. Sako se rozhodl použít to, které má doma (krapet jiný odstín, ale odmítám to řešit, půjde v tom on :-N ) Pro družičky jsou objednané šaty z ebay. Teď ještě nějaké pidi kvádro por dvouletého družbu, já bych si asi měla koupit boty, ať je rozchodím. Mé šaty upravuje babička, první zkouška byla o dost lepší, tak jsem zvědavá na finální. No a hlavně už bysme měli pomalu začít nakupovat jídlo a pití, bude toho třeba hoooodně, takže musím začít pokukovat po slevách na alko i nealko, různé chipsy, tyčinky...prostě to, co se nezkazí. ještě nás čeká na příští týden "exkurze" na místo oslavy-hostiny, abych se ujistila, že nemusím shánět nádobí, skleničky, příbory, hrnce.... Ale ještě je celkem čas, měsíc a půl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my máme roznesené oznámení těm, kterým se dávalo osobně a dnes budu nadepisovat obálky na rozeslání, pak máme zajištěný raut a nakoupený alkohol, nealko ještě musíme dokoupit, dál máme místo hostiny s veškerým vybavením, koupené šaty s botkami a bižuterií, sako a regatu, koupené prstýnky, zajištěnou kadeřnici a kosmetičku, objednané cukroví a koláčky zbývá jen dort. Dnes musíme na matriku. Tento týden budu objednávat bolerko a 14 dní před svatbou mě čeká návštěva u květinářky, v pondělí navečer se jdeme domlouvat s fotografkou. Dál mám krabičky na výslužky, punčochy i podvazkový pás na ně, zajištěného řidiče na rozvoz lidí a koupené deštníky pro případ nehezkého počasí. Snad na nic nezapomeneme a bude vše nachystáno.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Teda, to já jsem žabař :-N kadeřnici ani kosmetičku teda neřeším (u kadeřnice jsem byla asi 3x v životě, takže jsem s ní ani nepočítala, malovat se budu taky sama - umít se namalovat tak, abych se líbila sobě i ženichovi a cítala se dobře a "svá"). Výslužky taky asi kašleme, cukroví asi napečou babičky, něco možná i já. Koláčky kašleme, dort mi zajišťuje ségra. No a nejen, že ještě nemáme žádného řidiče na večerní rozvozy, já nemám ani auto, které by mě odvezlo na obřad :-N původně jsem plánovala nějaké lepší, nazdobené - no a pak jsem si řakla, že když jedu stejně sama (teda jako jedno auto- já+svědkyně+fotografka+řidič), tak na to kašlu a řeknu prostě komukoliv, aby nás odvezl. Z obřadu na hostinu to máme asi 500m, takže sice pojedeme auty, ale na zdobení fakt kašlu. Na květiny mám taky chuť se vykašlat a koupit si den předem prostě nějakou hezkou kytku v květinářství nebo si natrhat kopretiny na louce. Jo a na podvazek taky kašlu, musel by mít snad metr obvod :-D sexy prádlo taky nebude, stahovačky to jistí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
líbí se mi tvůj přístup bez jakýchkoli nervů :-) s tou kytkou nad tím taky přemýšlím že bych to tak udělala...no my auta taky nijak extra zvlášť zdobit nebudeme @terap
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Ale já jsem taky nervy chvíli měla, představa, co všechno ještě musím zařídit (neboť nastávající není v tomto spolehlivý a hlavně má na vše čas a vše je zbytečné). No a pak jsem si řekla, že na to taky dlabu, celkově bude ta naše svatba lehce neobyčejná, už to, že nemáme žádný oběd v restauraci, ale jen raut "vem si, co chceš". Taky žádní klávesáci na hudbu, ale jen reprodukovaná. Kytku jsem si napřed vybrala krásnou z vínových kal, ovšem když mi ji kamarádka květinářka ocenila na minimálně 1000,- (a to jen za květiny, za valkoobchodní ceny, bez práce), tak jsem hledala levnější varianty. No a já stejně na kvítka vůbec nejsem, tak se mi to chce řešit čím dál míň. Dát přes litr za kvítko, které stejně za pár dní chcípne a niz z něj nezbyde je prostě zbytečné. To raději prožerem-propijem :-D
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj, já už nervy docela mám..vždy když mrknu do plánovače tady, tak se zděsím, jak jsem pozadu, ale některé úkoly tam jsou zadány myslím moc brzo..taky jdu třeba dle doporučení a tak neoslovuju x květinářství, restaurací, nečekám na nabídky, neporovnávám je, jde to pak rychleji. my už máme barvu svatby, v nejbližší době potvrdíme počet osob a menu na oběd, musíme dojednat afterparty, ale už víme kde bude-u příbuzných, tak by to mělo být snadné.každým dnem vyřídíme oblek příteli, víme kde a zítra zadávám svatební oznámení..koláčky předem asi budou jen v min. množství, protože máme hodně přátel. takže koláčky až na afterparty nebo vůbec a místo roznosu oznámení osobně jen poštou asi..my tohle moc nemusíme. ti míň blízcí kamarádi to dostanou asi jen elektronicky.musím hlavně teď pohnout s dortem a květinami..no a prsteny a kameraman, fotograf by snad měl být..co se mne týče, nemám jasno snad jen s nehty, jinak vše domluveno na den D i zkoušky. s výzdobou místa obřadu a oběda to moc přehánět asi nebudu..moc mne to nebaví a nejsme nijak šikovná, že ybch si to dělala sama, takže asi skromná výzdoba a nechám to na nich hodně, jen řeknu barvu svatby apod. rozlučka je zorganizována dobře, za to vděčím svědkyni. přítel ještě nemá domluveného svědka, ale ví, že to bude někdo z několika nejbližších kamarádů, tak jsem na něj zvědavá. někdo snad bude moct :-D
Odpovědět
Ahoj děvčata... celý život se těším na to jak si budu organizovat svatbu a teď se mi do toho vůbec nechce. krom toho co mají na starost ostatní není zařízeno téměř nic :-) Mám teda šaty (jen díky tomu, že jsem byla před 14 dni na dovolené s maminkou, která mne donutila nechat si šaty ušít - já osobně bych se jen dovolenkovala a lelkovala) a tady přes bazar jsem si objednala i boty. Ženich koupil oblek v prvním obchodě, první co vyzkoušel,... Miluje nákupy :-) Spolupracovnice má svatbu o týden později a neustále mě stresuje s tím, co již má hotové a zařízené a téměř doslova ladí barvu toaletního papíru s barvou kytice. Tato skupinka se mi začíná líbit,... tady se to moc neřeší, tak jsem zase víc v klidu :-)
Odpovědět
@terap Docela jsi mě uklidnila :-) Mám termín o týden dříve a mám pocit, že vůbec nic nemám a nestíhám... Ale teď jsi mě dostala do nálady, že přeci nemusím mít všechno, co ostatní nevěsty, a že to je v podstatě normální to tak moc neřešit.. :-) Díky! ;-)
Odpovědět
A jedna otázka k tomuto termínu: ... možná bude dost vedro (možná teda ne, ale co když). Existují nějaká společenská pravidla, že na události vyšší úrovně (svatba je asi událost) se musí nosit punčocháče. Ale co když bude vedro?! Já mám ještě takové lehčí šaty (žádné velké nadýchané sukně), ale právě k těm se mi punčochy nějak nehodí... Co vy? Berete punčochy?!
Odpovědět
Zdravím vás, konečně jsem narazila na diskuzi, která se týká i našeho termínu. No nám chybí ještě pořádně domluvit jídlo v hospodě, domluvit se s fotografkou, sehnat kosmetičku, koupit podvazek, nějaké prádlo pod šaty, zařídit dort a mnoho dalších věciček.. No nejdůležitější máme. Já mám šaty, přítel oblek a prstýnky jsou od minulého tejdne doma - takže to nejdůležitější už je...
Odpovědět
Profilova fotka
@verahucikova já uvidím podle počasí, ale klidně si pod tu dlouhou sukni vezmu jen podkolenky :-D nikde si to vyhrnovat nebudu, nemám zrovna výstavní nožky. taky ještě nevím, co budu mít za boty - určitě nízké, jen stále váhám mezi balerínkama a páskovýma sandálkama nebo nějakýma sadnálo-žabkama??, uvidím, co se mi zalíbí někde na nákupech. Třeba ty baleríny naboso si moc neumím představit, stejně tak sandále mezi prsty s punčocháčema...i v těch páskových sandálkách vypadají ty punčochy tak nějak blbě.
Odpovědět
@ terap: to je právě ono. Sandálky a punčochy jsou podle mne divné. Evidentně otázka pro Ladislava Špačka. ¨ Tohle jsem teda vyřešila tím, že si nakonec vezmu lodičky (stejně jsem víc lodičkový typ, ale původně měla jsem strach že k mým šatům budou lodičky moc elegantní) jen s otevřenou špicí a tam punčochy nevadí. Taky si neumím představit podvazek na holé noze, to nedává smysl. Takže já jsem vlastně jen nerozhodná v tom, že kdyby bylo teplo, tak se v těch punčochách nechci pařit... btw. ten podvazek musí mít nevěsta na noze celý den? nebo stačí ho navlíknout jen pro příležitost kdy ho má ženich sundat?
Odpovědět
Profilova fotka
@verahucikova No já jsem popravdě smysl podvazku nějak nepochopila. Já ho mít nebudu, proto ani neřeším, ale asi nikdo kromě tebe stejně nebude vědět, že ho tam máš, takže si ho klidně můžeš natáhnout někde v zákulisí předtím, než ho budeš chtít veřejně vystavit. Dneska už se musím konečně přinutit nadepsat ty obálky na oznámení, nebo je snad nikdy nerozešlu...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky,na co presne je podvazek ? ( krome toho,ze s nim muze byt sranda o svatebni noci ) :-) Co je to za tradici - zvyk ? Vite to nekdo ? :-) Co s nim ve svatebni den ?
Odpovědět
Profilova fotka
@pezotka206 to by mě taky právě zajímalo :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@pezotka206 někde jsem viděla, že se s ním hází a chytají ho svobodní mládenci, je to to stejné, jako když hází nevěsta kytici...kdo chytí bude se ženit nebo vdávat. Jinak se myslím i draží.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem si všimla, že to máme za rovných 50 dní x-) Počasí by mohlo být stejné jako dnes, co vy na to? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terap s počasím naprosto souhlasím :D
Odpovědět
Profilova fotka
mě bude stačit když nebude pršet, ale taky bych brala takovéto počasí...myslíte holky že nám to vyjde s počasím? @luckanovotna @terap
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Samozřejmě, že počasí vyjde. Mám obřad v parku, takže prostě BUDE azurové nebe a sluníčko. Ani neuvažuju o krizovém plánu v případě deště, prtoože prostě nebude třeba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bude max. 23 stupnů, sluníčko, mírný vánek....:D
Odpovědět
Jooo, když bude modrá obloha, sluníčko, teplo..... Bude to paráda. Vzhledem k tomu, že focení na zámku chceme venku, tak když bude pěkně, budu jen ráda. :-) @terap Taky nechci ani uvažovat, že by počasí bylo jiné....... Ještě bych si to přivolala :-) , takže radši na to počasí nemyslím a říkám si, že bude pěkně.
Odpovědět
kéž by počasí vyšlo přesně tak jako je dnes... My to máme na zahradě na takovém venkovském statku. Stejně jsem pro případ špatného počasí všechny upozornila, ať kromě lodiček a lakýrek zabalej i holinky. Já už mám pro jistotu i jedny svatební (loni jsem dostala bílé s růžovými srdíčky). Před deštěm se máme kde schovat, ale třeba po dešti, abysme mohli vylézt ven do rozmočené zahrady.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?