Spolunevěsty z Brna a okolí. Jste tady?

Ahoj spolunevesty, sice je fajn cist prispevky venovany urcitymu obdobi, ale asi jeste uzitecnejsi, co se dobrych rad ci varovani tyce, je diskuse z urcite oblasti a tak, pokud jste z Brna a sirsiho ci uzsiho okoli, budu rada, kdyz se ozvete. Jsem v Brne pristehovalec, tak je mi opravdu kazda rada draha . Ja ma svatbu 23.7. ve Slavkove v zameckym parku a z tech svatebnich zalezitosti mame vybrany prstynky, 20.5. budou hotovy, mam zamluveny saty a pristi tyden nam dojdou oznameni . Jinak nic moc zarizenyho nemame, ale v sobotu se chystam na veletrh do Semilassa, tak uvidim, jestli neco neporidim tam.A jak jste na tom vy?
Odpovědět
Elo bydlím sice u VYškova, ale pracuji v Brně, takže většinu záležitostí vyřizuji tady. My máme svatbu 03.09 na zámečku v Líšni. Také už máme prstýnky, hostinu máme v Penzionu U Libušky kousek od zámečku a kde Vy? Taky ve Slavkově? Slavkov jsme také původně plánovali, ale odrazovala mě cena z obřad tuším kolem 4.000,-- Kč, a to jsem ani nevěděla, že dělají svatby v zámeckém parku, to bude jistě nádherné. Do Semilassa jdu zítra taky, chci si tam koupit závoj a nějakou bižuterii. Odkud máš půjčené šaty?
Odpovědět
Ahoj Elo:-) Já jsem taky z Brna:-) Chtěla jsem tě varovat před tiskárnou Mlok, ale koukám, že už oznámení máte:-) Nám ještě chybí domluvit dortík a kytky - ale to máme v plánu v úterý...a pak už jen ty maličkosti...Připojuju se k Luciferovi...odkud máš šatky? Já z Toscy...
Odpovědět
Ahoj holky, diky, ze jste se ozvaly. Ja bohuzel nemam praci, ze bych mohla byt pres den na netu, i kdyz ho mame, ale aspon takhle doma na to mam klid a tak odpovidam az ted. Berhu, dik za to varovani, ale patrime k tem odvaznym, co si nechavaji oznamko poslat pres net, takze jsem s brněnskými tiskárnami neudelala zadnou zkusenost. Co se stalo tobe? Jestli hledas jinou tiskarnu, tak znamej ma graficky studio, muzu se hozeptat, koho by doporucil, cenove a kvalitou. Ja jsem nejdriv chtela jit tak do dvou pujcoven a neco rychle vybrat (nerada si normalne zkousim obleceni a boty), ale pak jsem to pojala jako dobrodruzstvi a prolezla jsem snad vsechny krome Allien a Martiny v Reckovicich, mam vel. 40 a plnejsi horni objem, takze mi nebylo vsechno, nekde jsem zkousela jen treba dvoje saty, nekde by na me nastrojili celou kolekci, takze jsem pak jen ukazovala:ty ne, ty ne. Nakonec jsem si vybrala ve studiu Damborska, budu mit od nich pujcenej i zavoj. Nas obrad vyjde na 2000. Pripada mi to sice dost..., na to ze je to venku, ale moc jsem chtela svatbu venku a ne vsude to delaj a navic mame ke Slavkovu srdecni vazbu s mym nastavajicim. Ke vsemu pry v tom budeme mit kvetinovou vyzdobu mista a ta pani, co to tam zarizuje (na zamku), je straaaaaaaaaasne mila a ochotna. Hostina bude v Bucovicich, budeme totiz ubytovavat moje pribuzne (jsem puvodem z Mladoboleslavska), a bucovicka Arkada je siroko daleko pry nejlevnejsi a zaroven pry dobra, neslysely jste nekoho, ze by tam mel hostinu? Byli jsme tam domlouvat podrobnosti a byli moc vstricni, muzem mit vlastni vino (bez spuntovneho), zakiusky, ovoce a kdyz od nich odebereme 2 L tvrdyho, tak i svuj tvrdej. Z Lisne jsou moc hezky fotky, urcite to bude krasna svatba. A kde budes mit svatbu ty, Berhu?A kdy?
Odpovědět
Já samozřejmě Bučovice a Arkádu znám, jak už jsem říkala, jsem od Vyškova. V Arkádě jsem byla tak 2x na jídle, abych pravdu řekla tak prostředí to sice není špatné, ale tak nějak na mě působí...komunisticky :-) nebo nevím jak bych se vyjádřila, ale nemyslím to zase nějak zle, pokud říkáš, že patří mezi nejlevnější hotely v okolí, tak to je důležité. Každopádně ten obřad ve Slavkovském parku ti docela závidím, bude to mít něco do sebe. Obávám se, že svatba na zámečku v Líšni bude probíhat tak, že bude trvat s bídou 15 minut a to se tam srazíme ještě s dvěma svatbama :-) , ale fotky asi budou taky pěkné.
Odpovědět
Tak to jsi me svym zpusobem padla do noty, protoze ja jsem puvodne hledala cokoli jinyho, protoze jsem tvrdila, ze Arkada je socialismus jak vysitej :-) . Taky jsem asi zmlsana z brnenskejch restauraci, protoze my tam to jidlo pripada slusny, ale nic zvlastniho. No my budeme mit asi klasiku: knedl. polivku a svickovou, tak na tom snad nic nezkazi. Je pravda, ze recky salat , kydz mi ho donesli s octovou zalivkou, me mirne sokoval, ale co naplat, jinde je to bud predrazeny, nebo tam neubytuji tolik lidi a ja chci mit nocleh tam, kde hostinu a nestarat se o rozvoz. My jsme na Slavkove nastesti ve 3/4 na 2 posledni svatba (snad se tam nekdo jeste nenatlaci), takze tam jinou nevestu potkam max. kdyz tam prijedem. V Lisni je to fakt trochu bezici pas, byli jsme se tam podivat nekdy v breznu a na parkovisti bylo soucasne 5 aut navest (panenka nebo kytka), ale vsechny svatby byly schovany tak, ze to tu,co byla zrovna "v hlavni roli" nerusilo a v klidu se pak v parku fotila, nikdo na ni nepospichal. Odkud mas vlastne saty? Z Vyskova nebo z Brna? Tak a ja ted jdu na postu pro oznamka :-o . Pak na ten veletrh, jsem zvedava, jak to tam bude vypadat. Tak zatim pa.
Odpovědět
Ahoj Elo, já myslím, že to v té Arkádě nebude vůbec nijak špatný a finančí situace je hodně důležitá - teda aspoň pro nás - takže pokud to tam vychází dobře tak to je super. Já mám šaty z Brna - salon Claudia na Veselé, jestli znáš. Byla jsem v Orfei na Orlí, potom na Radnické ale nakonec jsem si vybrala v té Claudii. No to víš jak už mám vybráno a někde nějaké uvidím tak si říkám - sakra neměla jsem ještě nějaké salony obejít :-), ale před týdnem jsem se šla na ty svoje zase podívat a opět jsem se ujistila, že jsou krásné :-). Asi to tak do září budu muset udělat několikrát :-) No tak před chvíli jsem přijela z veletrhu, nevím jestli jsi byla letos ve Voroněži, já jo a nedá se to srovnat. Přišlo mi, že v tom Semilassu nic neměli :-(, pořídila jsem si teda závoj za 250,-- Kč což je super cena v salonech mi je nabízeli od 390 - 500 a pak jsem si koupila podvazek. Chtěla jsem nějakou bižuterku, ale vůbec jsem si tam nevybrala, nic tam neměli. No a co ty? Jak se ti to tam jevilo? No ale jinak jsem byla dneska u kamarádky - ona dělá v divadle - tak jsme našli příčesek k mojí barvě vlasů - mám totiž vlasy krátké tak jsme to jen narychlo zkoušeli a musím říct, že už se nemůžu na ten svůj den dočkat, protože to vypadalo i s tím závojem fakt nádherně. Aspoň jeden den si užiju delší vlasy. Tak jsem z toho taková nadšená - no jak málo stačí k radosti, že? Tak napiš jak se ti líbil veletrh
Odpovědět
Vzhledem k tomu, ze ma nejdrazsi polovicka prave zije hokejem, tak mam cas si zase drepnout k PC. :-) V Claudii jsem byla taky, ale nemeli tam na me saty, jen korzety a i kdyz jsem si puvodne myslela, ze na me bude nejlepsi korzet (mam celkem stihlej pas, ale siroky zada a i vepredu jsem celkem obdarena (nastesti ne extremne), tak jsem zjistila, ze jsem spis satovej typ. V Claudii se mi ale jinak libilo, takze mas urcite krasny saticky a nemusis se bat, ze by se ti o ne hezky nestarali. V nekterejch jinejch salonech maji saty pekne zaprany, ale tam ne. A muzu se zeptat, jak vypadaj? Jsou bily nebo jsi sla do barvicky? To Semilasso opravdu nic moc. Ve Voronezi jsem byla taky ;-) , tam to bylo takovy, jak bych to vyjadrila....ne tak upoceny, neprehledny, proste na vyssi urovni. Tady mi to chvilkama pripadalo jako nejaka burza obnosenych veci. Ja jsem si nakonec koupila maslicky na myrty, nevim kolik normalka stoji, takze nevim, jestli vysly draz nebo levneji, ale aspon je mam z krku :-) . Myslela jsem ze nacerpam vic inspirace,kdyz jsem byla ve Voronezi, tak byly moje pripravy na zacatku a tak jsem se divala hlavne po satech, oznamkach a prstynkach a ten zbytek mi trochu unikl. No jeste ze existujou svatebni weby, to je moje zachrana :-D . Ten zavoj za tuhle cenu je super, mne je vsude nabizeli tak ze tech 500. Ja nakonec budu mit za tu cenu dokonce jen pujcenej, ale k tem mym satum vypadal tak uzasne, ze jsem neodolala. Je tak do puli zadku, uplne jemnouckej, dvouvrstvej a lehounce do obloucku obroubenej....uz se nemuzu dockat, az me v nem muj nastavajici uvidi. Vlasy ja mam nastesti tak 5 cm pod ramena a kadernice mi slibila, ze mi vyrobi nejakej strapatej drdol, tak jsem zvedava. Asi si taky necham udelat nejakej melir, ale to az jak se sni domluvim. Krome upravy ucesu planujes jeste nejaky zkraslovaci kury? To mi pripomina, jestli sis vsimla na tom veletrhu ty opalovaci sprchy. Kdyz jsem sla okolo, zrovna tam upravovali nejakyho kluka, stal tam chudak jen tak ve slipech.... No, zase jsem napsala roman..ale jsem moc rada, ze si o tom muzu s nekym "popovidat", nechci tim moc otravovat nevdavajici se okoli, ale docela me ta priprava svatby strhla, ackoli jsem nikdy nebyla holcicka, co se touzi vdavat a ma od malicka sny, jaka bude nevesta.
Odpovědět
Elo pokud chceš vidět moje šatky tak se mrkni tady do sekce fotoalba a pod Luciferem ty moje šatičky najdeš, třeba je poznáš, třeba jsi je v té Claudii viděla. V Claduii jsou moc milé paní a taky mě překvapilo, že si ty šaty samy šijí. No když jsem byla ve Voroněži tak přesně jak říkáš, byla jsem na začátku, takže jsem se opravdu taky dívala jen tak zběžně na šaty. Mrzí mě ta bižuterka, v té Voroněži tenkrát měli takový výběr....a tady nic. Tak jak tak koukám jak popisuješ závoj - tak to je asi ten můj :-) - do půl zadku zvlněný okraje - dvouvrstvej akorát já ho mám v barvě šampáň. Ty náhodou šatky nemáš vyfocený? Jo a nenapsala si mi odkud je maš? Těch sprch jsem si teda vůbec nevšimla, ani nevím že to existuje. No já určitě plánuju solárko, když se sama opaluju na sluníčku tak jsem pak taková cela flekatá...takže to nebudu riskovat, pak asi nějakou kosmetičku, ale asi to nebudu extra přehánět. Líčit a česat mě bude moje kamarádka - ta co pracuje v tom divadle - takže aspoň to mám vyřešené. No a jinak s tím hokejem - no taky mám teď zákaz vstupu k televizi :-) je tam holt obsazeno. A už jsi plánovala, kde si necháš udělat kytky? Já pořád váhám jestli mám v Brně nebo tady u nás v Drnovicích. Máme tu šikovné květinářství a co jsem slyšela tak za 2.000 Kč máš kytku pro nevěstu, kytky pro svědkyně a pro maminky. Myslím, že v Brně dáš 1500 jen za kytku pro nevěstu.
Odpovědět
Tvoje saticky jsou moc pekny, hlavne se mi libi ta sukne. To me prave na Claudii taky zaujalo, ze tam samy siji. Myslim, ze se potom clovek nemusi tolik bat, ze kdyz si je zamluvi tak brzy predem, ze mu je nekdo znici. Urcite by je pak usili znovu. Ja jsem se nechala v "mych" satech fotit tenhle ctvrtek, fotila me pani ze salonu na muj digital, jako ze tomu fakt rozumi, hm, pak prisla jina slecna, tak jsem nechtela zdrzovat (uz bylo pred zavirackou) a doma jsem zjistila, ze tam nemam ani jednu fotku ]-( . Ale obrazek si muzes prohlednout na:http://www.svatebnisluzby.cz/damborska/obr.phtml?path=foto/05122004/nahrada/obr_5874.jpg. Na me samozrejme vypadaji jinak, ta modelka je do nich moc hubena, takze to vypada trochu jako plavky. Vahala jsem mezi trema satama, nakonec zbyly dvoje a kdyz jsem to sla rozseknout, tak ty druhy zrovna v salonu nemeli, protoze je s sebou mela nejaka nevesta na Mauriciu (to se tak nekdo ma....). Tyhle saty se myslim na tu venkovni svatbu budou hodit, jsou vyslovene takovy letni. Barvu maji smetanovou, k nim ve stejny barve zavoj. Tim, ze je tam ta strasova snurka za krk (je odendavaci, ale s ni to vypada lepe), tak nebudu mit nic na krku (ani bezne nenosim retizky, tak jsem celkem rada) a dlouhy strasovy nausnice. Jeste musim sehnat boty a bude to :-) Do solarka jdu taky, pracuju v Reckovicich, je tam ted ve Vysocine novy solarko, tak si tam koupim permanentku. Cesat me bude taky kamaradka, ale na liceni asi nekam pujdu, protoze ona je jen kadernice a ja se normalne max. prepudruju a lesk na rty a jdu. Videla jsem fotky nevest, ktery nekdo licil a pokazdy hrozne prokoukly. Ale zatim nevim, kam pujdu, protoze vsechny ty nevesty byly moje kamaradky z MB, coz je mi ted v Brne k nicemu. Vsimla jsem si, ze chces kyticku do oranzova, to ja bych taky, bud oranzovou nebo merunkovou, nebo k tomu jeste mozna smetanovou. Ale zatim jeste nevim z jakych kytek, docela se bojim ruzi, protoze mi prijdou tezke, tak aby mi pak neupadla ruka. Jednou jsem dostala 20 ruzi a malem jsem je neodnesla od auta. :-) V Brne budou kvetinarky urcite drazsi. Mne asi rok nosi muj milovany kytky od nejake kvetinarky na Kotlarske (doporucila mu ji kolegyne), jsou krasny a on tvrd,.ze za super cenu. Pry s ni uz predjednal i svatebni. Chceme se za ni brzy stavit, tak ti pak napisu jak to dopadlo. Co se tyce ty bizuterie, ja uz ji ma vyresenou, ale vim, ze dva obchody s ruznou bizuterkou maji ve Vankovce, jeden v prizemi a jeden v patre. Co vlastne shanis?
Odpovědět
TAk jsem mrkla na šatky a jsou krásnou, jsou moc hezky řešené ve předu s tou mašličkou, no a pokud ještě říkáš, že jsi obdařená ve předu :-) tak budou super, mě by akorát vadila ta vlečka, protože pár šatů s vlečkou jsem si zkoušela a odmítla jsem to, asi bych po pár minutách skončila někde na chirdě, a to v tom lepším případě, v horším bych se s ní asi rovnou zabila :-). Ale jsou opravud moc hezké. NO tak to budu ráda, když mi pak řekneš o tom květinářství. Já jsem původně vůbec nechtěla růže, hrozně se mi líbi kaly nebo lilie, jenže když jsem si vybrala s růžičkama jak na šatech tak na krozetu - tak holt mi nic jiného nezbyde :-), no asi na té váze něco bude, ale holt to budu muset přetrpět :-) Vím, že ve VAňkovce jsem nějaké obchody viděla - já bych chtěla jen nějaké perličky na drátku v kombinaci smetanovo - karamelová - tak jak to mám na šatech, ale přinejhorším si půjčím v Claudii tam je měli. No s tím focením šatů jsem dopadla úplně stejně, vzala jsem s sebou svoji nastávající švagrovou no a doma jsem zjistila, že všechny fotky jsou tak rozmazaný že je tam vidět jen jakýsi obrys postavy. Ale co na jednu stranu je to dobře, protože já bych to nevydržela a ukázala to nastávajícímu a už by to nebylo takové překvapko :-) No a jak to máte s hudbou na hostině? Máte živou nebo svoji věž? My budeme mít svoji, taky už asi měsíc sedím na netu a různě hledám písničky, už jich mám asi na 13 hodin tance :-). No myslím, že kapela dá svatbě mnohem lepší atmosvéru, ale přítel řekl, že nechce vyhazovat 5000 za muzikanty, tak to vyřešíme takhle.
Odpovědět
Ahoj holky:-) Tak na svatebním veletrhu jsem nebyla a koukám, že jsem o nic nepřišla:-) Já nevím...nějak ty svatební detaily neřeším, ale asi bych už měla pomalu začít - vzhledem k tomu, že mě zbývá už "jen" 54 dnů... Asi se na mě budete koukat divně...ale já si zkoušela jen troje svatební šaty:-D Ty první byly v Claudii a musím uznat, že paní tam byla opravdu milá...Jenže pak jsem šla ještě do Toscy (maminka mě přesvědčila) a tam jsem si vybrala ty svoje:-) S vlečkou...a vzhledem k tomu, že svatba bude v kostele...tak i vhodnější:-) V Claudii jsem si nakonec kupovala boty...a i když jsem tam byla 2 měsíce po zkoušení, paní si mě pamatovala a už tak milá teda rozhodně nebyla:-( Spíš docela naštvaná... Lucifer: Taky budeme mít svoji hudbu...připravuje nám ji kamarád...teda doufám, že na tom ještě pořád pracuje:-D Možná to je chyba, ale ty penízky jsme radši dali na profesionálního fotografa... Ela: kytka je taky moje velký dilema...ale slyšela jsem, že prý je nějaká vyvazovazí metoda - z kytek se použijí jen květy, které se připevní na drátky...a pak se z toho udělá kytice...nevím, jak to funguje, ale je to prý o moc lehčí a nepoznáš to ...jen kytka pak nevydrží ještě týden v pohodě, ale za 3 dny zvadne...Zítra jedu na kytky a dorty...tak se s kytičkovou paní domluvím a pak popíšu:-) BTW..Mlok...kdysi strašně milí a ochotní lidé - teď nedodržují termíny a vůbec jednání s nimi je k uzoufání...škoda, že jsme to zjistili tak pozdě...ale snad to oznámení nakonec nějak dopadne... Můžu se zeptat...budete mít myrtu nebo rozmarýn??? A kolik stojí ty mašličky?
Odpovědět
Ahoj, ja jsem normalne vzdycky jak slon v orcelanu, mam porad nekde modriny, ale vlecka mi na zadnejch satech nevadila, na ty fotce ke vsemu vypada delsi nez je. Hlavne jsou ty saty z hezkyho, ale ne extremne tezkyho materialu, takze ji snad utahnu. Kdyby pak pozdeji prekazela, tak ji nemilosrdne pripnu, ale pri obradu ji chci mit natazenou. Uz jsem domluvena s budouci svagrovou, ze mi ji pripadne bude opecovavat, rovnat a tak. Taky se mi libi kaly, a ted na jare zase tulipany a takovy ty velkokvety pryskyricniky nebo co to je, ale ty uz budou mit v cervenci sezonu za sebou. Ja jeste slysela o nejakym vatickovani, pry ta kytka vydrzi potom taky kratsi dobu. Ja jsem rozhodnuta do neceho takovyho jit, chci aby byla krasna hlavne na svatbe, aby na fotkach nebylo videt, jak mi pada ruka, jestli pak druhej den uvadne, tak neva, vsak je svatebni a ne posvatebni. Je fakt, ze k ruzickovejm rukavum se hodi ruze, ale klidne je muzes s kalama nakombinovat, vypada to pekne. Mne jen v salonu varovaly pred vsim, co ma ty opyleny pestiky (lilie), ze je mam ustrihat, protoze nechavaj nevypratelny skvrny na satech. Hudbu na hostine budeme mit taky svoji, predstava, ze clovek narazi na nejaky vseumely, co budou hrat vsechno jako umcaca umcaca....tak to radsi vez a svoje CD. ja ted resim hudbu na obradu. V lete v parku pry svatby doprovazi hrou na kytaru a zpevem jakysi mladik. Vzhledem k tomu, ze nemaji zadnou ukazku, nehodlam to riskovat. Aby se mi jeste noc pred svatbou zdalo, ze nastupujem na Teskne huciiiiiiii Niagaaaaaaaaaaaraaaaaaaa, tak to teda nee. Chceme el. varhany, ale pry je problem je tam odnest z uradu (100 m), a ke vsemu nam dali seznam skladeb a vsechno je to spis na pohreb, neco by bylo hezky v kostele, ale pod sirym nebem.... Chtela bych na pochod Wagnera a pak neco romantickyho pod proslov a neco vesejsiho , kdyz nam budou blahoprat. Tam maji ale samy utahany pisnicky., tak to snad taky dame z kazetaku, nebo co ]-( . Tak ja uz musim bezet, prave vyrazime domlouvat video, pry nam pusti ukazky, tak jsem zvedava. A co vy? Nechate si to taky natocit?
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj Elo, natáčet nám to bude strejda - sice není žádný extra profík, že by se tím živil nebo tak, ale je to jeho velká záliba a viděla jsem jeho videa z dovolených a točit umí. Konečné zpracování, sestříhání a podložení hudbou, bude dělat můj nastávající :-) teda pak už můj stávající. Máme na to program na počítači a zkoušel tak dělat dovolenou a docela mu to šlo, tak to zkusíme sami. No s tou hudbou na obřad to taky řeším, ale ještě nevím jak to mají v Líšni zařízený. Na netu jsem četla, že tam mají varhaníka. Pomoooc taky nechcu nějakýho fidlálka....no holt ale když nebude zbytí....tak to budeme muset nějak přežít, jak my tak vy :-). No a ještě jsem se tě chtěla zeptat, jak to budete řešit v případě špatného počasí? To budete uvnitř na zámku?
Odpovědět
Pro Berhu: budu mit myrty, libi se mi ta leskla tmave zelena barva a hlavne je ma jedna pribuzna na zahrade, takze budou zadarmiko. Maslicky staly jedna 2,50. Nejsou to ale ty obyc, chtela jsem neco jemnejsiho drobnejsiho, takze mame takovy kratsi a s malilinkatou ruzickou z ty samy stuzky veprostřed. Nejdriv jsem sice premyslela, ze kdyz mam smetanovy saty, tak ze by bylo fajn, mit do ty barvy ladeny i stuzky na auto a myrty, ale pak jsem si rekla, ze na fotkach to bude stejne jako bily a ze bych nemusela trefit stejnej odstin, tak jsem koupila bily, jen na svy auto dam asi neco ve smetanovy nebo merunkovy barve (jako bude kytka). Odkud budes mit dorty? Mas uz koupeny krabice na vysluzky? Mne se moc ty klasicky bily s uchem nelibi, ale nechce se mi za to davat majlant. Uz tak ty penize litaj ze to ani mozny neni....asi se obratim na MLOKa, at mi nejaky dotisknou ;-) . Pro Lucifera: Tak to mas skvely, ze mas doma takovy sikulky. My jsme to dneska domluvili s profikem, vyjde to na 3000,uaaaa, ale ma to moc pekny, bude tocit asi 4 hodiny,a je v tom jeho projetej benzin, 2 DVD a 2 profi VHS, nabidl nam i, ze kdyz to bude tocit jeste nekdo ze znamejch, tak ze ty jejich zabery upravi a prida k tem svejm a vytvori jeste jeden celek. Ukazoval nam nekolik ukazek, a vsechny byly fakt dost vymakany (ruzny efekty, skvely barvy a zvuk), tak to snad bude stat za to. Dneska jsme se opet stavovali na matrice, posledne jsem nechala rodny listy doma na gauci (coz je u me naprosto normalni). Pry uz problem, jak donest varhany do parku vymysleli, ale ted jim do nich chybi baterky. Pani nam slibovala, ze je sezenou. Trochu me z toho obchazi mrakoty. Kdyz bude spatny pocasi, budeme to mit na zamku v kapli, je to jedna z mala zameckych kapli, co se mi libi, neni preplacana a je svetla. Ale radeji bych venku, uz proto, ze ackoli je odsvecena, porad ji vnimam jako cirkevni prostor (kriz, oltar), a myslim, ze kdyz nejsme ani jeden krteny, bylo by to pro me takovy rouhani, vdavat se pod temi symboly. Asi to nedokazu vyjadrit, ale ac nejsem verici, mam k te tradici uctu, a kaple proste patri vericim, protoze to, ze ji nekdo odsvetil, zni pro me nedela stejny svetsky prostor jako obecni urad. Taky se mi moc nelibi, kdyz se neverici snazi mit svatbu v kostele, proste je proto, ze je to pekny... No, snad se to pocasi povede. Taky bych ale nerada, kdyby bylo vedro na padnuti, nesnasim teploty pres 30, to bych asi misto obradu skocila do zamecky kasny a odtud by me nikdo nedostal az do vecera.
Odpovědět
Elo tak 3000 za kameramana není myslím vůbec až tak zlé. To jsem čekala horší pálky a je super, že k tomu můžete dodat i záběry z jiných kamer. No šikulky doma mám to jo, ale zase jako od profíka to nebude, ale snad se to aspoň trošku zadaří :-). S krabicema máš pravdu, taky bych chtěla něco vyjímečného, ale zase na druhou stranu stejně to hnedka každý vyhodí, jsou to vyhozené peníze. Říkala jsem si, že na ty normální krabičky připnu třeba myrtu s mašličkou, nebo na to pověsím nějakou hezkou jmenovku, ale jinak asi nic. To už by asi ze mě přítel skočil z okna :-), kolikrát vymýšlím už blbosti - no pro mě jsou to důležité detaily že? A on už jen koulí očima :-). Přitom to byl on, kdo začal se svatbou a já jsem to ze začátku brala tak nějak sportovně, no ale teď jsem se do toho teda obula :-). S tím kostelem máš pravdu, je to divné, když nevěřící mají svatbu v kostele. Je to sice moc krásné a má to úplně jinou atmosféru, ale připadala bych si tam hrozně, nebyla jsem k tomu nikdy vedená.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj elo, lucifer a berhu! ja jsem taky z Brna a budu se vdavat 25.6.2005 v zamku ve Slavkove u Brna, stejne jako ela. Budu to mit v zamecke kapli. Ten den tam na Slavkove bude setkani veteranu takze v zameckem parku budou zrovna bivakovat veterani :-) Nic se neboj elo, ta kaple je opravdu nadherna, i kdyz bude prset budes to mit krasny (ale ja verim ze v cervenci bude urcite krasne!!!) Uz se mi to blizi ale mam hlavu jako balon: beru si cizince a bydlime v zahranici, nedovedla jsem si predstavit co je to papirovani a razitkovani a prekladani!! A taky jesteze jsou maily a internet a taky diskuzni fora! Jinak fakt nevim jak bych to zvladala... :-D Mame to v 1 odpoledne a jsme snad taky posledni svatba... chtela jsem se zeptat ely - jak pojedete na zamek z Brna? a jak dlouho pred obradem budete vyjizdet? pojedete po dalnici nebo po stare silnici? my mame objednany autobus pro hosty a ja pojedu v aute se svedkem. Ale neumim odhadnout jak dlouho to potrva ta cesta. pro lucifera: mohla bys mi prosim poradit kde hledas pisnicky na netu? my budeme mit DJ, kamarada, dala jsem mu list pisnicek co bych chtela hrat, ale taky bych si jeste nejaky chtela stahnout sama... diky moc. Jinak vas zdravim holky domu a drzim pesti v pripravach, jsou to nervy ale je to krasny!! ;-) ahoj, ladida
Odpovědět
Ahoj Ladido, já Ti s tím stahováním možná moc nepomůžu, on mě to naučil přítel, vím jen že ten program se jmenuje DC++, když to zadáš do vyhledávače tak Ti nějaký odkazy naběhnou, ale přítel mi říkal, že to není zase až tak jednoduché, musíš tam být asi určitou dobu zaregistrovaná, musíš mít nastahované určité hodiny...fakt nevím, zkus to a uvidíš.
Odpovědět
Ahojte holky, jsem taky z Brna a byla bych ráda za každou radu např. Kontakt na dobrého fotografa, kameramana, restauraci. Jinak skvělý kvetinářství je prý v Řečkovicích u Billy, mají pobočku i v Líšni na zastávce Novolíšeňská. Květinářka Veronika, dělala dvou mým kamarádkám kytky a nádhera. Jedna měla lososové růže s kalami a minirůžičkami. A druhá měla meruňkové růže s bílými a takovými malými bílými kvítky. Jednu z těch kytek dám do svého alba (Simona). Děkuji za všechny tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já jsem z Třebíče, chtěla bych se zaptat, jestli mi může někdo poradit obchod v Brně, kde bysme koupili oblek pro ženicha za slušnou cenu a kde mají trošku výběr? Díky za vaše tipy. :-)
Odpovědět
Ahoj Zdendo já jsem z Brna, ale hezký oblek jsme viděli až v Třebíči (dokonce stál o 3.000,- míň než ten stejný v Brně) je to ten obchod směrem od náměstí k té pizzerii (nevím jak se jmenuje) jakoby na Brněnskou.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za tip, tam sme se ještě nebyly podívat, vím, o který obchod jde. Zatím vím spíš informace jenom od známých a z předchozích zkušeností. Snad se nám podaří něco koupit.
Odpovědět
Ahoj vsichni, jsem moc rad, ze se tahle diskuse ujala. Pro Lucifera: uz zase hokej....no, na druhou stranu mam klid probehnout svatebni weby:-). U nas se svatbou prisel taky muj pritel. Pred necelym (temer na tyden) rokem jsme se na me narozeniny zasnoubili, ale pak jsme moc o svatbe nemluvili, v lednu mi byla ucinena opetovna nabidka...no spis jsem byla postavena pred hotovou vec otazkou:tak kdy? Od ledna do unora se temer nic nedelo, dokonce vsichni, co o tom vedeli, nam nosili ruzne typy na obrad a my nic, pak jsme vylucovaci metodou vybrali Slavkov a ja zacala hledat ruzne info ke svatbe a ted neni temer den, abych kvuli svatbe nesedla k netu, ten muj uz si ze me dela srandu :-) . Z kazdy zarizeny veci mam radost jak maly decko a uz se na ten den moc tesim. To s nazdobenim obyc krabic neni spatnej napad, zkusim se o vikendu podivat, co se nabizi v Boleslavi (jedeme na vikend k nasim), ale asi spacham neco na ten zpusob co ty. Taky porad neco vymyslim. Vsichni znamy a pratele, co meli svatbu treba pred 10 a vice lety, se divi, ale myslim, ze i trochu zavidi, protoze tenkrat urcite nebylo tolik moznosti, pujcoven a taky ten internet dela divy, bez nej by me nad spoustou veci tykajicich se svatby nenapadlo premyslet. V zivote by me nenapadlo, ze si budu prohlizet fotky stovky dortu a vybirat ten nej.:-D Pro Ladidu: No uz jsem se chtela divit, ze tu neni nikdo, kdo si taky vybral Slavkov:-) . S tvou otazkou ohledne cesty ti bohuzel moc nepomuzu. Ja si sice neberu cizince (to musi byt hrozny vybehavat ruzny papiry a jeste na dalku), ale cast pribuznych prijede z meho rodneho kraje (Mlada Boleslav), takze jsme to vyresili hostinou i s ubytovanim na Arkade v Bucovicich a aby po te 250 km ceste (kdyz vyjedou v osm, pocitam, ze v pul 12 by meli byt tady) jeste hledali cestu Brnem ..., takze pojedou do Bucovic (ubytuji se, osprchuji, prevleknou, chvilku odpocinou) a sraz bude az tam, kolona aut pak pojede az z tech Bucovic. Ale kdyz jsme jeli na matriku, tak nam to z Krpole po stary trvalo do Slavkova asi 20 min a nejeli jsme nijak rychle. Je jasny, ze kolona pojede pomaleji a taky zalezi na tom, odkud z Brna. My, kdyz jsme to puvodne planovali z Brna, tak jsme stejne nechteli vyjet od domu, ale potkat se nekde na benzince a pak teprve seradit auta, protoze jsme se bali, ze by nas semafory stejne roztrhali. Ja bych na tebe mela taky otazku. Vybirala jsi si neco z toho seznamu hudby, co ti dali na matrice? Ja dost z toho ani neznam, a co znam se mi moc nelibi (teda na tu svatbu, treba pisnicka z Tenkrat na zapade je nadherna, ale taaaaaaaaaaaaak moc smutna), chtela jsem neco optimistictejsiho.... Pro Simonu: Diky za tip na kvetinarstvi, taky jsem na ne slysela chvalu, zrovna dneska od jedne kamosky :-) . Ja tim, ze se vdavam ve Slavkove, mam fotografa od tamtud a kameramana taky, takze to by ti asi nepomohlo, zalezi na tom, kde se vdavas. A na tu restauraci mas jaky pozadavky, predstavy? Jeje, ono uz je pul dvanacty, tak zatim ahoj, podle pohledu meho nastavajiciho bych se asi mela odebrat od PC do pelechu....no nebudu riskovat konec svatebnich planu :-D, Pa pa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky! pro elu: jo ja vybirala z toho seznamu co mi dali na matrice. Vybrala jsem si tu hlavni Wagnera, a pak Ave Maria (uz nevim kterou, jsou tam 3 verze...) a pak se mi hrozne libila ta Skotska lidova Zvon zvoni z hor, ale kdyz nam to pustili, tak muj nastavajici dostal zachvat smichu a rek ze todle zpivaj jeho ozrali kamaradi na rugby zapase... takze to by se neujalo. :-D No tak jsem se vztekla a rekla jsem oukej, Noc na Karlstejne, a vubec me nezajima ze to pulka svatebcanu nezna... je to krasna pisnicka a segra ji ma hrozne rada a tak. (mimochodem, kdyz nam to pousteli, tak nasi cekali na chodbe pred kancelari a moje maminka, cokoliv pustili, tak zacala posmrkovat... no a to jsme tam byli pred pulrokem tu svatbu jen zamlouvat. Takze nechci videt co bude v cervnu 8-) Ale je pravda ze by mohli trosku zmenit repertoar. Sice nam nabidli ze kdyz si neco budeme prat tak ze pokud budou moci zahraji, ale me najednou nic nenapadlo :-S Moje kamaradka se shodou okolnosti vdavala v dubnu taky ve Slavkove, meli to pry nadherny. Je to fakt krasnej zamek. Bohuzel nedostali dotace na opravu (pro nas dve ale bohudik, jinak bysme to meli obestaveny lesenim ;-( Dopravu na Slavkov jsem vyresila autobusem, cizince vyzvedne autobus v hotelu na prehrade (nemam duveru ze by tam trefili) a my se na ne napojime autama. takze snad velika kolona nebude... pro lucifera: diky za tip, jak se znam antitalent, tak je to stejne marny, poprosim radeji kamarada DJ aby mi stahl co si namyslim, on v tom je zbehlej. myslim si ze DJ je dobrej napad.. my budeme mit pulku hostu cizincu takze nase nejake hudebni uskupeni a la maxim turbulence by se neujalo. Kdy vam vlastne zacne hrat? ja to tak planuju po jidle... ale premyslim ze by mohla hrat nejaka background hudba. ale nevim jestli se to hodi... hezkej den vsem! ladida
Odpovědět
Ahoj holky:-) Tak jsem tady jeden den nebyla a koukám, jak se to tu úžasně rozjelo:-) Včera jsme byli zařizovat dorty, kytky a výzdobu na stůl... Ještě teď jsem totálně KO:-D Ale nadšená! Pokud by některá z vás potřebovala kontakt na skvělou květinářku...dodám! Včera jsme u ní byli hodinu a půl..všechno do detailu probrala - no super! Kytky jsem od ní už navázané viděla a taky nádhera...no hlavně lidové ceny! Za velkou...převislou kytku pro nevěstu chce 1400...a to je ještě maximální cena...říkala, že to bude spíš míň... Dorty taky dobrý..dokonce se nám podařilo už z mloka vypáčit oznámení..takže začneme posílat... A ty krabičky na výslužky prej prodávají v Ospapu na Vídeňské...mají i různé tvary (prý) a dokonce i ubrousky se svatebními motivy!!! Ladida: hudba nám bude hrát i při jídle..jako background:-) A pak od šesti se toho ujme kamarád...Tak se toho neboj! Určitě se to hodí! aspoň nebude slyšet jen cinkot příborů u jídla:-)
Odpovědět
Profilova fotka
berhu: tak tos me uklidnila. reknu DJ at mi tam taky neco mlzi pri veceri... at neni slyset to mlaskani a ten cinkot. nam se to asi potahne nadlouho ta hostina protoze to budou samy proslovy :-) kde mate hostinu berhu? my na kozi horce na prehrade.
Odpovědět
Ahojky ladido:-) Hostinu máme na Klajdě...o něčem u přehrady jsem taky uvažovala, zvlášť kvůli fotkám, protože myslím, že to tam na ně bude super...ale nakonec vyhrála Klajdovka...a na focení pojedeme do zahrady na Líšeňskej zámeček. Na té Klajdě to totiž s tou hudbou dělají tak zcela běžně...nebo aspoň jak jsem to pochopila...no a mě to přišlo takový milý...ono je to fakt potichoučku, takže lidi se můžou spolu i v pohodě bavit:-) Jinak s těma proslovama chápu..u nás to bude to samé v bleděmodré:-D Jinak na slavkově jsem byla taky koukat na jednu svatbu (kamarád) a je to tam moc hezký!!! Pro nás bohužel trochu z ruky...
Odpovědět
Ahojky Berhu: Můžu se zeptat v jakém kostele se vdáváš?
Odpovědět
Ahojky Simono:-) To víš že můžeš:-) V Červeném:-)
Odpovědět
A budeš mít někoho na video a kdo Ti bude dělat fotky (promiň, že jsem tak zvědavá, ale sbírám zkušenosti). V Červeném kostele jsem byla na svatbě (je evangelický, že?). A měli dobrou oddávající. Bylo to teda smíšený manželství, tak tam měli i oddávajícího z Německa.
Odpovědět
Ahojky nemá někdo tip na nějakou doboru kosmetičku v řečkovicích nebo v Kr. Poli?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?