Nevěsty Nový Jičín. Poradíme, poradíte?

Ahoj nevěsty :-) Jste některá taky z okresu Nový Jičín? Ráda bych tu našla spojence, zeptala se na pár věcí, možná předala taky své zkušenosti :-)
Odpovědět
1
2
15
Ahojky, sice nevím, jestli vůbec nějaká svatba bude :-D , ale pokecat o ní klidně můžem.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky se přidávám, téma Nový Jičín jsem tu sice už někde viděla, ale nikdo tam nechodil ;-( tak snad tady to bude lepší 8-) . Tak jak jste na tom s přípravama??
Odpovědět
ahojte holky, jsem ráda, že jste se ozvaly. My máme svatbu 2.6. na Kunínském zámku. Zásnuby proběhly sice už v květnu, ale teprve teď se to všechno začíná rozjíždět na plné obrátky :-) Od října je zamluvené místo na zámku, zaplacen správní poplatek. Chtěli jsme mít hostinu na Salaši (Šenov u NJ), ale bohužel nás tam nehezky vyšplouchli těsně před vánocema, takže jsme zvolili Skalky (přímo NJ). Je to tam nakonec hezčí a snad to dobře dopadne. Taky už máme vymyšlené oznamko a prstýnky, čekáme na ně každým dnem :-) Šaty jdu vybírat až začátkem února, to bude něco. Jsem menší, kulatější, tak nevím, jestli něco seženu na sebe :-( Taky už jsem zamluvila fotografa a kadeřnici a manikuru, u fotografa se sice tvářili trošinku překvapeně, že už jdu pozdě, no je to normální? Jooo a už je taky domluvená hudba, sice na doporučení mamčiné známé, ale přesto jsem zvědavá, jaké to bude :-) Jinak včera skorošvagrovka začla vyrábět jmenovky, docela jsme se u toho pobavily, ale myslím, že to dopadne dobře. Příští týden si jdu sjednat schůzku s floristkou ohledně kytky a výzdoby. Koláče a cukroví a dorty zcela ponechávám na maminkách, stejně tak pořadí aut na svatbu a kdo v nich bude vlastně sedět cestou tam a zpátky 8-) ať si taky něco užijou že x-) No a skoromanžílek se snaží všechen ten nápor ustát se mnou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Založte si album, ať se mužem podívat ajk jste na tom z přípravama. Jelikož máme termín 14.4. tak už mám zařízené vše - doufám, jen oznámení ještě nemáme, ale to snad do konce ledna napravím :-p už nějaký návr je, ale přestává nse mi líbit. Tak bude asi změna :-|
Odpovědět
Katiz: na albu se pracuje, uvidíme, jak si s tím pohneme :-) . My jsme si vybrali oznámení od Stloukalových, mají sice na netu omezenou nabídku, tak pár vzorů, v saloně jsme prošli snad jejich tři čtyři alba a bylo fakt z čeho vybírat :-) kde jsi vybírala šaty a kde bude obřad a hostina? x-)
Odpovědět
Ahoj holky, můžu se přidat? My máme termín 25. srpna a bude to v kostele v Olbramicích. Tak nevím jestli to některé něco říká. Sice do srpna ještě daleko, ale už jsme taky pomalu začali. Minulý týden jsem si byla vybírat šaty, tak jsem byla překvapená, že mi to bude tak slušet. Za poslední rok jsem hodně zhubla, takže jsem byla opravdu štastná. Jinak prstýnky a oznámení ještě vybíráme, ale hudba, fotograf, kadeřnice, manikůra, kosmetička už jsou dávno zařízení. Ale taky na mě někde koukali tak divně, že jdu už pozdě. Jinak stále ještě váhám nad kyticí. Sice už jsem si tak nějak vysnila, že chci převislou, ale stále ještě nevím, ze kterých květin. Teď je tolik krásných, že je opravdu těžké si vybrat.
Odpovědět
jajdula: jasně, jsi tady vítána :-) Olbramice znám jen tak letem světem, ale vím, že existují :-) No, je to sice daleko, ale na přípravy není nikdy pozdě, zvlášť po těch zkušenostech, že někde něco přislíbí, jdu se zeptat za měsíc a už o ničem neví, takže radši všechno rok dopředu a ověřovat a ověřovat, jinak to asi nejde :-| ale jasně, taky mám pár dobrých zkušeností x-) Tak já budu volit kytku kulatou nebo ještě váhám nad typem biedermaier (nevím, jestli to mám spravně napsané), a váhám mezi růžemi - oranžové a žluté nebo nad gerberami, hmmm, ale asi růže vydrží více a líp se vážou, no nechám si poradit x-) Prstýnky máme z bílého zlata, po krajích lesklé, uprostřed proužek z matného a v něm tři zirkony, je to prostě paráda x-) a oznamko jsme vybrali úplně jednoduché, jenom kartičku s ozdobnými okraji a stříbrným textem a prolisovanými kytičkami v rozích :-)
Odpovědět
Ahojky, Olbramice znám :-) Říkáš pozdě jo? A kdy mám začít já teda, když předběžný termín máme na 2. 8. 2008??? Já vůbec nevím, jak by ta svatba měla vypadat, jen vím, že nechci nějakou velkou akci, spíš jen ti opravdu nejbližší a pak nějaké grilování pro kamarády. Holky, kolik tam budete mít lidí?
Odpovědět
No já jsem si myslela, že když začneme s přípravama na začátku ledna, tak to bude optimální. Ale někdo se už na srpen připravuje v říjnu v minulém roku. Ale tak já doufám, že to co mám zařízené mi nikdo nic neodřekne, protože to by byla katastrofa. Všechno co mám, tak jsou známí a kamarádí. No tak na těch prstýnkách jsme předběžně domluveni, chtěli bychom variantu půl bílého a půl žlutého zlata, jelikož mám i takový zásnubní prstýnek. A teď jsem viděla krásný, tak ale musím to probrat s přítelem. A oznámení chceme také jen jednoduché, aby byly rohy ozdobené a pak napsaný text zlatým písmem. No a tu kytičku včera jsem tady viděla úplně úžasnou převislou a byla z oranžových růží a žlutých lilií, ale opravdu krásná.
Odpovědět
stalesh:No my budeme mít na hostině asi něco kolem 40-50 lidí. A já jsem vždycky snila o velké svatbě. Když se brali rodiče, tak měli 120 hostů a o něco takového jsem taky chtěla. Ale rodina se postupně rozprchla a velkou část rodiny máme na Slovensku a ty už pozívat nebudeme.
Odpovědět
Stalesh: na rok 2008? Tak to už bych začla asi po prázdninách letošního roku :-) Jajdula:tak když jsou to příbuzní a známí, tak snad neodřeknou, to by problém být neměl, ne? x-) My budeme mít do 40 lidiček a už to se nám zdá celkem hodně :-) Kkde jste byly na šaty? x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky...tak jsem se taky rozhodla, přidat se do diskuze:-) Vezmete mě k sobě?
Odpovědět
Článek se načítá
No tak doufám, že neodřeknout, protože jsem s nimi velice spokojená a nechtěla bych na poslední chvíli shánět někoho, o kom nic nevím. Víš jaké to je. No já jsem byla na šaty v Ostravě-Svinově, jmenuje se to Svatební salón Karina. Doporučila mi to kamarádka a opravdu jsem byla moc spokojená. Paní je tam strašně moc sympatická, milá a ochotná. A i oproti centru Ostravy tam mají úplně skvělé ceny. V centru stojí šaty i 8 000 a to se mi zdá už opravdu hodně. A tam za ně platím jen 2 900 a když si tam ještě necháme udělat to oznámko a prstýnky, tak budeme mít další slevy. A co se týká závoje a všech doplňků, dá se tam vše zapůjčit a nemusím dávat zbytečné penízky za doplňky, které mi po svatbě budou stejně k ničemu.
Odpovědět
blueberry: vítej :-) Jajdula: o Karině vím, dostali jsme vizitkku na svatebním veletrhu v OV a na netu mají fakt velké nabídky :-) Ty jo, tak to je dost, za šaty 18 tisíc, fuj :-. jo jo, my jsme byli ve Valmezu v Sandře, taky tam máme prstýnky, oznamko a slevu na moje šatky :-) přesně, tam taky půjčí závoje, i boty a různé doplňky x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky:-) Svatbu máme 7.7.2007, jen si to zatím nějak moc nepřipouštím, ani mi to nepříjde...
Odpovědět
Ne 18 tisíc, ale 8 tisíc nebo i víc. To sis špatně přečetla. No ono je to nejlepší, když se to nechá udělat v jednom místě a nemusíš pořád někde cestovat a shánět. A ty ceny pak stojí taky za to. A když pak půjdu na zkoušku účesu, tak si tam přijdu, oni mi nabalí všechny doplňky co budu chtít a na druhý den je zase vrátím zpátky. Takže s tím jsem úplně nadšená. Já akorát dám peníze do bot, které si musím koupit a pak spodní prádlo, se kterým ovšem bude potíž. :-.
Odpovědět
Jajdula:Jejej, jo tak, no v tom spěchu se mi to nějak spojilo či co, neva, ale i těch osm tisíc je hodně :-( No, spodní prádlo, to bude taky síla, menší obvod, větší prsa, nevím, jestli vůbec něco seženu, tak, abych nevypadala jak vzducholoď :-| Botky mi taky půjčí v tom saloně, takže to je super :-) Blueberry: my 2.6., ale fakt už mě to začíná hezky strašit, těším se a obávám zároveň :-)
Odpovědět
Tak to máš fajn, že si půjčíš i botičky, já ale bohužel nemůžu, protože na mě tam nic nemají. Mám široký a vysoký nard, takže si musím koupit, ale to zase bude, než nějaké seženu. A co se týče toho spodního prádla, tak to je taky něco. Mám velké prsa a sehnat tady něco, to je opravdu těžké. A když seženu, tak to stojí strašné peníze a z internetu si objednat nic netroufnu. Ale našla jsem v centru jeden obchůdek, ale taky drahý, ale na druhou cenu, je to opravdu kvalita a jsem s nimi spokojená a potřebuju bez ramínek, takže to si asi budu muset objednat už dopředu.
Odpovědět
Jajdula: no já teda doufám, že tam na mě něco bude, nechtěla bych si kupovat botky, když je nevynosím :-| Je fakt že boty a spodní prádlo se shání hodně těžko. Ale zase si říkám, že radši zajít do kamenného obchodu, třeba i značkového a pořídit něco, co Ti sedne, protože se v tom musíš cítit opravdu dobře :-) No a jak to máte se zasedacím pořádkem, s auty, jaké koláče dělat nebo nedělat a tak různě, to mě dost zajímá, jsem z toho trošku nesvá, protože nevím, jak to udělat, abych vyhověla a neurazila :-)
Odpovědět
market01: No co se týče zasedacího pořádku, tak ještě nevíme, protože ještě se stále mění počet, ale určitě budeme mít tabuli udělanou do písmene T, takže včele budeme my dva spolu s rodiči a pak budou sedět ostatní a asi to uděláme tak, že ti nejbližší budou u nás a postupně se dopracujeme ke konci stolu, tam budou asi kamarádi pospolu, ať mají své soukromí. Koláčky si budeme nechávat dělat u paní v Polance, pekla nám i na bráchovou svatbu a byli jsme moc spokojeni a budeme je dávat rodině a kamarádům, pak do práce a tak různě. No tak abys někoho neurazila, zase to musíš brát podle toho kde bydlíš. Jestli bydlíš ve městě, je to jednodušší. Já bydlím na vesnici, ale to víš, že nebudeme dávat všem. Třeba sousedům nedáváme vůbec, protože to jsou jen samí otravní důchodci nebo největší klepny, takže mají smůlu a ať si klidně pomlouvají, s tímhle si problémy nedělám. A navíc mi to trošku usnadnil bráška. Protože když se ženil, tak mamka si všechny poznámky nechala, takže i seznámek, kde se všude koláče dávaly, jen si tam přidám ještě tentokrát mé kamarády.
Odpovědět
Jajdula: tedááá, tak to závidím, že premiéru si odbyl bráška a vy už víte, jak na to x-) Já jsem bohužel jedináček, takže se s tím musím nějak poprat a přítel sice má ségru, ale ta je taky svobodná :-) My taky budeme mít T, zasedací pořádek už téměř je hotový, kdyby byly nějaké změny, tak se to upraví v počítači a je to. Mě spíše zajímalo, jestli zasedací pořádek ještě vůbec funguje, už jsem se taky setkala s názorem, že si lidi měli sednout, kde chtěli, to mi přišlo trošku divné :-| Ale přesně, u nás nejbližší a pak ten zbytek. Ne že by byl méněcenný, ale přeci jen rodina je rodina. S koláčky to zřejmě bude stejné, rodina, do práce, ale taky i sousedi. Jelikož bydlíme v menším paneláčku a se sousedy se známe velmi dobře, tak bychom jim měli něco dát, že. I když to jsou taky důchodci :-) ale ne všichni :-D Jo a je to taky na vesnici. Navíc přítelova rodina má super sousedy, spíše mají mezi sebou "rodinné" vztahy, takže to by mi zase bylo líto jim nic nedat :-| no a jak to máte s účastí rodičů, myslím finančně, pomůžou nebo si platíte všechno sami?Já se přiznám, že si s tím nevím rady :-( chtěli jsme si to zaplatit sami, jenže přítelova maminka nechce, že oni chtějí přispět na svatbu a kdesi cosi, jenže moji rodiče to mají finančně složitější, ti budou mít problém sami se sebou, ne tak ještě mi dávat peníze, tak nevím, jsem z toho trošku zoufy a kazí mi to radost z příprav :-(
Odpovědět
market01:Tak to máte dobré, že si se sousedy rozumíte. Kdyby ti naši stáli alespoň trochu za to, tak bychom jim ty koláče taky dali, to by nás nezabilo. Ale s ohledem na jejich chování za celé ty roky a za to, že jim neustále něco vadí, když štěká pes apod. nedostanou nic. A splacením to máme tak, že naši budou platit půlku a od přítele rodiče taky půlku. My si tak možná zaplatíme prstýnky, ale nic víc. Protože momentálně si dáváme dohromady rodinný domeček, takže veškeré finance jdou do bydlení. No a s tím si nedělej žádnou hlavu, že jsi jedináček a že se s tím musíme poprat. Protože sice už máme zkušenost ze svatby od bráchy, ale ono je to zase trochu jiné, když se vdává dcera, s tím je více práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak to tak čtu, vidím, že spoustu věcí ještě nějak nemáme domyšlené...tak jsem si vzala papír a začala...:-) Budeme mít velkou svatbu a zasedací pořádek bude asi dost problém, protože tabule do písmene T nepřichází v úvahu...vypadá to na U...tak uvidíme ;-)
Odpovědět
blueberry: Tak to vám závidím, že budete mít velkou svatbu. My budeme mít asi jen tak 50 hostů ach jo. Ale já jsem původně taky myslela, že uděláme U, ale nakonec bude to T. No ale tak to udělejte tak, že na jednu stranu usaďte vaši rodinu a z druhé manželovu rodinu a je to. A ono tím způsobem, že to dáš od nejbližších po nejvzdálenější to je asi nejrozumněšjí a nikdo se nehádá, že ten sedí na začátku a ten na konci. Přece neusadím nějakou tetku, kterou vidím jednou za rok dopředu a bráchu dozadu. To prostě nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem vždycky chtěla malou, skromnou svatbu...bohužel, rodina přítele je dosti rozrostlá, tak to nějak nevyšlo...ale už se s tím nějak smířím, vlastně se i celkem těším...máme domluvenou hostinu u nás v Kopřivnici, hned naproti kostela - je to jen přes cestu:-) V úterý jsem si vybrala šaty a už si fakt říkám, že to bude asi pravda, že se budu vdávat:-)
Odpovědět
Jajdula: sousedi jsou fajn, to zase jo :-) hmmm, tak to máte dobře zajištěné, ale jak se staví domeček, tak je jasné, že penízky jdou jinam ;-) Jasně, když se vdává dcera, je to jinačí, to mi říká každý, no mě přijde, že s každou svatbou je starostí dost a dost :-) Blueberry: a v jaké restauraci to budete mít? Nemají třeba prostorové omezení na rozestavění stolů? Víš jak, někde to jde jen do T, jinde Ti udělají třeba i nevím co :-D Přesně jak píše Jajdula, jedna strana moje, druhá přítelova. Stejně to asi bude vypadat tak, že zasedací pořádek vydrží tak možná oběd, pak dort a kafe a pak už to asi bude jedno, prostě počítáme s tím, že si pak lidi sednou, kde se jim to bude líbit :-)
Odpovědět
Blueberry: Kopřivnice? :-) Jééé, tam znám sice jen Dům podnikatelů, ale konečně někdo, kdo je tady z blízka, jak pročítám některé stránky, tak se mi zdá, že většina nevěst je vyloženě z konce světa :-) Odkud máš šatky? :-)
Odpovědět
blueberry:Tak to je fakt, já jsem tomu taky nemohla nějak uvěřit, že se budu vdávat. Měla jsem neustále problémy s muži a už jsem ani nedoufala, že někoho potkám a nad svatbou jsem už vůbec nepřemýšlela. Ale teď jsem šťastná a už se těším, až budeme svoji a budeme mít miminko. A já myslím, že i když jsi chtěla původně malou, tak se ti i ta velká bude líbit. Market01:A to je fakt, že když se začne tancovat, tak už bude každý sedět jinak. Ono je to u všech oslavy.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to ve velkém sále, kde se pořádájí koncerty, plesy...takže uspořádání stolů bude bez problémů...navíc na stejném místě měl svatbu i přítelův bratr a to byla svatba skoro tak velká, jak bude ta naše:-) A ty jsi vlastně odkud? Šaty mám z NJ od Kamily:-)
Odpovědět
Přesně holky, já se taky fakt budu vdávat, taky se mi tomu nechce věřit, ale je to tak :-D Problémy s muži měla asi každá z nás, některá větší, některá menší, každá máme svou minulost, ale proč se dívat do minulosti, když je před náma krásná budoucnost? :-) Jajdula: Mimi chcete hned po svatbě? :-) No a když jsme u tance, jakou máte hudbu? :-) Blueberry: velká svatba má taky něco do sebe, uvidíš, nakonec budeš spokojená :-)
Odpovědět
1
2
15
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?