Česko-slovenské svatby v roce 2011. Taky plánujete?

Ahoj Najde se někdo kdo plánuje československou svatbu v příštím roce? :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahojky zalezi na tom jak to myslis..... :-) ja jsem treba slovena a pritel moravak ale uz dlouho jsem zila v cechach a mame svatbu pristi rok ;-)
Odpovědět
ahoj :-) a kde to budete mať ? Ja som tiež slovenka - Košičanka, ale ešte váham. Priatel chce svatbu Prahe kde žijeme ale ja chcem doma. Termín máme 11.6.2011 takže času ešte dosť ale nejak na to nemožem prestať myslieť :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my to budeme mit v cechach uz vic jak 10let tu ziju takze je to pro me domov a budeme to mit taky 11.6.2011 takze mas moc pekne datu :-D budeme to mit u plzne kde je moje rodina jinak jsem z trencina :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no a ty michelle to budes mat v kosiciach...ze? ;)
Odpovědět
jéé tak koukám že to bude asi velice žádané datum :-D No tak to ti závidím že to máš takhle jasné Já bych moc chtěla v Ke protože žít budu v Praze tak si myslím že by to bylo fér ale ještě jsem zcela moji polovičku nepřesvědčila A už neco plánuješ nebo spíš zatím jenom zjišťuješ co a jak? jo a máš už tady v CR trvalý pobyt?
Odpovědět
aadriankaa: no dúfam že hej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak ja dufam tiez...ja ked sa budem vydavat chcem mat tiez v datume 11 nastku...ale nie futbalovu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
michelle: Mam trvale v Cr a obcanstvi oboje. ;-) Jj datum i misto uz mame takhle jisty a ted se mi uz pripravuji saticky :-) nechavam si je sit.Ale s ostatni uz necham na pozdejc jen sem si chtela zaridit tohle at mam v necem jistotu a nemusim plasit na posledni chvily ;-) .Ty zatim jen planujes nebo uz taky neco mate?
Odpovědět
dievčatá, nemáte skúsenosti s HOTELOM U LEVA?ako to tam vyzerá, aká je obsluha atĎ...
Odpovědět
Profilova fotka
Čaute kočky.Tiež si idem brať Čecha a svadbu máme u nás na Slovensku-som zo Spišskej Novej Vsi.Zo začiatku nechcel že budeme sa brať tu v Prahe ale povedala som, že keď budem žiť tu v Prahe celý život že vydať sa chcem doma a tak sme sa dohodli :-) Svadbu máme už tohto roku 24.7.2010 a už máme všetko zariadené na úradoch boli zlatí keď sme chceli všetko tak dopredu tak zvolili no super bola som milo prekvapená.Keby ste chceli vedieť podrobnosti o vybavovačkách ohľadne bratia na Slovensku rada sa podelím.Bolo toho celkom dosť pretože sa to berie tak,že si beriete cudzinca takže dosť papierovačiek a keď to chcete ešte v kostole tak ešte viac s tým že moj milý je neveriaci a ja veriaca ale dalo sa nakoniec budeme to mt v kostole..Takže keby ste potrebovali rada poradím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nikuse-zaujimalo by ma ako to že máš dvoje občianstvo,Veď možeš mať teraz len jedno nie?Chcela by som si dať české ale nechcem sa vzdať slovenského:prosím poraď,ďakujem
Odpovědět
Profilova fotka
snikerska ja som tam bola na pohovor...a vyzera to tam pekne..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
gabineka..tak tie papierovacky ma zaujimavu.co vsetko si musela vybavit?
Odpovědět
ahojky kocky,tiez si 5.6.2010 budem brat cecha,je pravda ze uz by sa po 7 rokoch a 5 rocnej dcere patrilo :-) mna tie papierovacky ani neboleli,musela som len zo slovenska priviezt potvrdenie ze nas stat nevydava osvedcenie o pravnej zposobilosti..na mestskom urade poziadat pisomne o prepacenie ze to osvedcenie nedolozim a to je vsetko :-) :-)
Odpovědět
nikuse som z Ban. nad Bebravou do TN kamenom dohodis :-) zijem tu 9 rokov a na slovensko ideme len ked potrebujem nejake doklady...je to fakt ze moje doma je uz nastalo tu.uz len ziadost o ceske obcianstvo..
Odpovědět
Profilova fotka
darca:Jj to je blizko.Ja uz nebyla dlouho na slovensku za rodinou,sem ostuda ;-( .My jsme se odstehovali z trencina uz kdyz mi byly 3roky,ale porad sem se chtela vratit.Ted uz ziju s pritelem v nemecku,kde sme se i potkali (on je cech) a brat se budeme u plzne kde je mamca a tatka.Slovensko je krasne ale asi bych se uz bych se tam navratila ani do cech.Akde budes mit svatbu? :-)
Odpovědět
gabineka: tak to máš rovnaký názor ako ja, tiež to používam ako argument, že potom už žiť budem v Prahe tak svatbu chcem v Ke. No s tými papiermi by ma to zaujímalo ale ani neviem presne č konkrétne. Ešte nemám prehľad ani čo budem potrebovať. Keby ti to nevadilo mohla by si mi o tom popísať viac info . My v lete budeme mať oficiálne zásnuby (aby to bolo rok do svatby :-D ) a brať sa chceme toho 11.6 Ale všetko začneme riešiť až v lete Do tej doby sa musí dohodnúť či svatba bude v Ke alebo v Prahe Ach jaj dúfam sa mi podarí si to presadiť
Odpovědět
nikuse: My zatím jenom plánujem. Oficielní zásnuby jsou až v létě takže v létě zamluvím termín a zatím jenom vybíráme kde jednak zda CR nebo Sr a pak nechceme matriku ale spíš nějaký hezký místo, buď hezká zahrada s altánkem, nebo kaple nebo hrad prostě tak něco. V létě už se to musí zamluvit aby jsme měli jestotu že to klapne na termín, který chceme.
Odpovědět
Profilova fotka
my uz to mame zamluveny jen cekame na potvrzeni.Nekdy je to lepsi protoze kdyz si vyberes nejake pekne misto a neni to na matrice tak ti oddavajici chodi jen svatky a vikendy :-| .My to budeme mit na zameckym statku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
aadriankaa a michelle 2984-ahojte prepáčte minule som musela narýchlo preč...tak museli sme na matriku tam sme vyplnili žiadosť o manželstvo s tým že obidvaja musíte mať rodné listy a občianske preukazy.Priateľ musel zaplatiť poplatok-66eur pretože je cudzinec a musel priniesť papier o tom že sa može ženiť v zahraničí.No jednoducho v Čechách si zašiel na obvodný úrad-tam kde má trvalé bydlisko a tam musel zažiadať a presn znenie to má-vysvedčení o právní způsobilosti k uzavření manželství musí tam mať rodný list,občianku,ešte mám taký pocit že výpis z trvalého pobytu ale to mu dajú tam na úrade.Samozrejme nič nie je zadarmo takže musí kúpiť kolok v hodnote 500kč.Čakacia doba je cca 14dni až mesiac tak uvidíte,niekde i skor.Ale skor ako pol roka pred svadbou to nevybavujte lebo to osvedčenie nesmie byť staršie ako pol roka.A musí sa to odovzdať ako všetky doklady MINIMÁLNE 14 DNÍ PRED SVADBOU.Tak dúfam že Vám to pomože :-)
Odpovědět
gabineka: Takže to znamená, že keď si chcem zaistiť termín 1 rok dopredu, tak ten papier o právnej sposobilosti budeme musieť vystaviť 2x ? Chápem to dobre?
Odpovědět
Termín si můžeš zajistit dřív, papíry pak můžete vyplnit později. Případně se domluvit, že ten jeden papír dodáte později.
Odpovědět
Profilova fotka
michelle2984- My sme to spravili tak,že sme sa dohodli s paní na matrike,že podpíšeme všetky papiere a to osvedčenie že dopošleme poštou mojej mamke a ona tam pojde dá im to, oni to overia a vydajú jej zápisnicu. Síce paní na matrike nám povedala, že stačí prísť kľudne pár dní pred svadbou s potvrdením len je potrebné vedieť kedy papiere k sobášu potrebuje farár ktorý nás bude oddávať.Ten nám povedal, že mu to kľudne stači v piatok doniesť, ale že keď tam bude nejaká chybav zápisnici tak že svadba nebude tak sme to nechceli riskovať a spravili sme to cez tú poštu,že nech to tam má farár skor a keby sa mu niečo nepáčilo tak že je ešte čas skočiť na matriku.Takže keď máš niekoho kto Ti to tam pojde odniesť tak není problém.Alebo to možeš poslať rovno tam ale to by som sa bála že sa to tam niekde atratí vieš ako to je na úradoch..tak veľa šťastia ;-)
Odpovědět
gabineka - tak to mi nepríde našťastie až tak zložité :) a jak to máš s občianstvom, tým že si vezmeš čecha tak by si mohla ma české keby si chcela? Niekde som čitala že sa za to platia nejake vysoké poplatky keď chceš prejst na české, nevieš o tom niečo?
Odpovědět
Ozaj holky neviete o nejakom peknom mieste na východe na sobáš ... nie kostol, ale nejaký kaštieľ alebo záhrada alebo tak :-) ?
Odpovědět
Profilova fotka
michelle2984-občianstvo nedostávaš automaticky keď si vezmeš čecha ako si každý myslí :-) budem mať naďalej slovenské.O české si možem zažiadať ale chcú 20 000Kč a musíš byť vydatá 2 roky skor ti to nedajú alebo keď neuzavrieš manželstvo tak po 5 rokoch trvalého pobytu na území ČR-ide o to že nebudem žiadať lebo mi to neprinesie nič naviac čo mám ako Slovenka.Všetko možem i teraz jedine nemožem ako Slovenka voliť a úprimne to je mi jedno...aspoň budú mocť mať detí dvoje občianstvo :-)
Odpovědět
Ahoj holky, u nás je to opačně. Já Češka si beru Slováka. Svatba bude 10.7. v Praze, protože tady žijeme. Moje zkušenost s matrikařkama není nic moc - jeví se mi jako líné a nevstřícné úřednice, které obtěžuje cokoliv co vybočuje (takže i sňatek s cizincem). Nakonec nás jako nevěřící bude oddávat evangelický pastor.... Pro místo konání svatby jsme měli jedinou podmínku a to, že se bude vše konat na jednom místě (že bude ubytování, hostina i obřad tak blízko u sebe, aby se nemuselo přejíždět). Bude to tak organizačně snazší a rodina z SK, která sem pojede 800 km, už bude mít cestování určitě dost. Hledání vhodného místa bylo dlouhé, ale nakonec jsme odpovídající místo našli - bude to Okoř. Jinak přítel také tvrdí, že české občanství žádné výhody nepřináší. A hlavně, jeho hrdost by mu nikdy nedovolila si občanství změnit - a to je absolutně ok.
Odpovědět
Profilova fotka
nejaka baba z okolia brezna? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj taky si budu brát slováka, svatbu budem mít na ostravsku, jeho rodina tu už delší dobu žije a ze Slovenska přijedou jenom babičky - chceme mít menší svatbu, okolo 3O lidí - kdyby jsme pozvali celou slovenskou rodinu bylo by nás 75 a to by bylo hodně lidí, a o tom občanství jak píšete: musí mít nejméně 5let trvalý pobyt, na území ČR a nebo být ženatý či vdaná 2 roky - ale myslím, že na občanství vůbec nesejde. Vždyt na tom láska nestojí
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, tak ja jsem ceska,a beru si pritele ze slovenska......uz se na to moc tesim napadlo nejakou z vas, ze svatbu obzvlastnite necim zajimavym?vim treba, ze kamarad mel na svatbe po hostine ceskoslovensky kviz...... kdyby ekoho neco napadlo....:))
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?