Taky si berete svou první lásku? Jaké máte zkušenosti?

Jen tak mě napadlo vytvořit tohle téma. Právě dnes jsem si totiž přečetla článek o tom, že tenhle komunistický manýr už je dávno over :-D a že první lásku si berou jen šílenci a končí to povětšinou rozvodem - buď hned nebo při "druhé míze". Nutné je poznat víc partnerů (i sexuálních), srovnat a pak teprve vybírat. Přiznám se, že patřím do kategorie žen, co se doopravdy zamilovaly jen jednou a nikdy mě nenapadlo z toho vztahu couvat, nebo jakkoliv do něj neinvestovat a rozhlížet se kolem po případných lepších objektech :-D . Před mým nastávajícím manželem jsem přijala pár pozvání na kafe od asi 4 kluků, ale velice rychle jsem odhadla, že to nebude ono a půl roku chození (opravdu jen na kafe) to nikdy nepřekročilo. Zajímají mě vaše názory a zkušenosti. Těším se :-)
Odpovědět
Moje odpověď: naštěstí ne ;-) I když ještě před pár rokama bych to asi viděla jinak.
Odpovědět
Malem jsem si prvni lasku vzala, nakonec to nevyslo a ted si beru tu druhou opravdovou...a ma prvni laska mi prijela i se svou pritelkyni na svatbu, tak jsem je tam mela aspon symbolicky oba :-D
Odpovědět
To záleží, čemu říkáš první láska ;-) Pokud budu počítat i kluka, co mi dal pusu ve školce a kluka, kterého se kterým jsme se platonicky milovali ve třetí třídě, tak ne. Pokud to bereš tak, že o tomto jsem byla od začátku přesvědčená, že s ním chci strávit celý život, pak ano ;-)
Odpovědět
no já rozhodně jo je to první chlap kterehýho opravdu miluju je to jiný než s ex toho sem měla ráda nebo sem si aspon mylslela že ho miluju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jojo beru :-) i když bylo pár rozchodů vždy jsme se k sobě nějak vrátili a už jsme věděli, že není co řešit...když ji miluješ.... ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jak se to vezme. Kdysi jsem si vzala svého prvního sexuálního partnera, ale opravdovou lásku jsem s nim nepoznala, takže to skončilo rozvodem. Svou první opravdovou lásku jsem poznala až s mým současným manželem x-)
Odpovědět
Já jsem si vzala svou první opravdovou lásku. Těch pár vztahů před tím ani vlastně nemůžu nazvat vztahem, byly to spíš takové pokusy, dál než k puse to většinou nedošlo a déle jak týden až měsíc netrvalo. A přestože jsem tedy víc partnerů nepoznala, tady prostě vím, že je to "ono" a že s ním chci strávit celý život :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já se přidávám, beru si první lásku a i já jsem jeho první láska, nějaké ty pseudovztahy předtím jsme teda měli oba ale bylo to spíš jen chození na kafe a skončilo to u pus...nevěřím že je nutné poznat co nejvíc partnerů, o tom to není, prostě když je tam ta jiskra a oba víme že tohle je to pravé tak nějaké předsudky jsou jen prázdné řeči...ostatně rozejít se může i ten kdo si bere třeba druhou lásku, - náctou, -cátou....mně to přijde spíš romantický a rozhodně jsem na to pyšná, že sem tak šikovná a "trefila se" na poprvé :-D hlavně když se maj dva rádi ne? a vo tom to je!
Odpovědět
Jj, myslela jsem svou první opravdovou lásku, prvního muže, do kterého jsem se zamilovala a láska přetrvala... Jak jsem psala, pár "randet" bylo i před ním, ale nebylo tam nic... jiskra ani to "tzv. padnutí si do oka" :-D Prostě jsem je zaujala, pozvali me na kafe a já to zkusila... toť vše :-) Skončilo to vždy brzy a z mé strany.
Odpovědět
tak to ja sem nemela predtim ani zadny rande ani pritel :-D proste sem zacala s pritelem a zustalo nam to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jj, taky si beru svou první lásku. Podobně jak píše allegria, taky proběhlo pár schůzek předtím, ale nebylo to ono. Až tenhle mě dostal svým humorem, bezprostředností a i ta pověstná jiskra přeskočila. :-) Neříkám, že to bylo vždy růžové, ale už jsem s ním skoro 9 let a teď si ho dva dny před výročím beru. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si teda vzala svého druhého přítele, ale teprve on byl ta první opravdová láska, kdy jsem nabeton po pár měsících věděla, že je to ON. Předtím jsem měla nějakou menší zkušenost se dvěma klukama (velmi krátkou, dál než k pusám to nedošlo) a s jedním jsem chodila rok a půl (ale to byla jen počáteční zamilovanost, věděla jsem po čase, že to není ON, ale nedokázala to utnout, několikrát jsme se k sobě vraceli, což byla chyba, jinak by to skončilo jako u těch prvních dvou). Vím, že jsou holky (a pár jich taky znám), které už měly hodně partnerů, i sexuálních, je to jejich věc, ale já na to nejsem. Nedokázala bych tolikrát vztah začínat a končit, tolikrát se duševně i fyzicky obnažovat, přišlo by mi to jako plýtvání energií a možná i neúcta ke mně samé a možná i k budoucímu manželovi. Mně prostě vyhovovalo postupné pomalé budování dlouhodobého vztahu s perspektivou manželství. Mám kamarádku (asi i víc), která si vzala prvního kluka (ve všem) a nepřijde mi na tom nic divného, naopak. A právě k ní mi to sedí a vím že je to pro ni tak správné. Každý jsme jiný,ale určitě budoucí štěstí netkví v tom, poznat co nejvíc mužů, aby si byl člověk jistý, že se vybouřil a vybral správně. Někdo se prostě "trefí" hned napoprvé nebo napodruhé. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
vis, andelko, ono nejde o to, ze by nekdo zamerne chtel otestovat tech partneru vice. ale on hleda tu ONU a ona zase aby to byl ON. obcas to proste nevyjde z te druhe strany, tzn. ze ten protejsek po case zjisti, ze proste chce neco trochu jineho. v prubehu casu se clovek meni a navzajem se poznava. ten komu to vyslo na poprvy, jasne proc ne, gratulace, mozna vic stesti, ja nevim. poznavat nekoho dalsiho urcite neni snadny, a nikdo z nas rozchod nemiluje, ale lepsi, nez zustat s nekym, kdo by tim pravym nebyl .... ;-) z cehoz tedy vyplyva, ze jsem si nevzala sveho prvniho pritele ;-), (ani ja nejsem jeho prvni vazna znamost), ale proste jsme se potkali ve spravny cas, kdy jsme oba dorostli do lidi, kteri si rozumi, a vedi, ze chteji byt spolu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
manzel neni muj prvni a ja jeho taky ne..pred nim jsem mela 2vazne znamosti, ale nikdy to nebylo ono jako s manzelem..oba dva jsme si vyzkouseli i jine partnery a jsme radi, uz nic nepotrebujeme zkouset a hledat, ja hledala nekoho jako je on a nasla jsem,.asi bych si nemohla vzit svou 1.lasku, oorad by ve me hlodalo a jake to asi je s jinym, a nemyslim tim jen sex.
Odpovědět
Já měla před nastávajícím jeden vážnější, asi půlroční vztah, ale v podstatě jsem skoro od začátku věděla, že to není ten pravý... Bohužel (dodnes mě to mrzí) jsem to nedokázala utnout, jak to popisovala andělka... Samozřejmě považuju za obrovské štěstí, že jsme se s přítelem na světě vlastně vůbec našli - mezi miliony lidí jsme my dva pro sebe stvořeni... Někdy si říkám, že být stvořená pro někoho jiného, vlastně bych ho vůbec nemusela potkat... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky nevzala svou "první známost", oba jsme už předtím měli jiné vztahy. Naprosto souhlasím s večernicí, není to o tom, že by toho člověk chtěl vyzkoušet co nejvíc vztahů/mužů/žen (rozhodně ne u nás a myslím, že u málokoho), ale prostě o tom, že některý vztah nevyjde a o hledání toho pravého. Prvních lásek vydrží opravdu málo, ale tím je vůbec nechci zatracovat, že to nemá cenu, spíš to vnímám jako velké štěsrí, potkat hned napoprvé toho pravého.
Odpovědět
Profilova fotka
večernice: jo jo, to já vím, málokdo střídá chlapy jako ponožky jen tak, asi každý doufá, že když se mu někdo zalíbí, tak že by to mohl být ON. A když po čase zjistí, že to tak není, rozejdou se a hledají dál. Jen jsem vyjádřila názor, že to musí být strašně náročné po všech stránkách a že jsem vděčná, že jsem se tomu vyhnula. Já to můžu pozorovat maximálně u kamarádek a nějak jsem vždycky potom, co jejich vztahy probíráme ráda, že to nemusím absolvovat. Ono to dneska (aspoň co tak pozoruju) není o tom, jak psala alegria, že by se dva, kteří jsou si sympatičtí vyšli několikrát na kafe, něco spolu zažili a poznali, že to není ono a rozešli se. Dneska jsou ty vztahy trochu víc urychlené, bývá dřív sex, dřív se lidi k sobě sestěhovávají, aby se lépe a rychleji poznali a právě tohle mě přijde nejvíc náročné. Není problém prožít několik vztahů, kdy se dva oťukávají a jen spolu chodí a snaží se poznat, ale právě těchhle. No, nevím, je to jen můj pocit, asi proto, že jsem tenhle vztah zažila před manželstvím jen jeden a vím, že by bývalo bylo lépe, kdyby to zůstalo jen u toho chození a kafe.
Odpovědět
Profilova fotka
diky milado :-) p.s. mate pekne fotecky !!!! holt se nekdy vyplati si pockat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Večer: díky moc :-) Já jsem opravdu moc ráda, že jsem si vzala svého manžela, pro mě je to ON, ten pravý. Nevidím ho jako "pana dokonalého", jak tu někdo narážel v nějaké diskusi, že si nevěsty své muže idealizují, ale dokonalého pro mě. Každý má své chyby (i když můj manžel minimum ;-) ), ale je důležité, aby si jich byl člověk vědom, dokázal na nich pracovat a aby to byly chyby, které jsou se svým protějškem schopni si navzájem tolerovat. Jinak svého muže samozřejmě moc miluju, dokonce mám pocit, že čím dál tím víc a že svatbou všechno ještě zkrásnělo. Kdybych si vzala svou skutečnou první lásku (vážný vztah), byla bych už jistě rozvedená, a to bych nerada. Andělka: souhlas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
milada: Opravdu ty fotky z D. Kounic jsou perfektní x-) Já taky vím, že manžel není dokonalý, ale jeho chyby znám a jsem s nimi smířená (i když samozřejmě malinko tajně doufám, že se někteých zbaví, s mou pomocí, stejně jako mě můj manžel pomáhá být lepší) a v těch pro život opravdu důležitých věcech si sedíme. Kdybych měla hledat někoho, kdo by žádné chyby neměl, asi bych celý život prožila zkoušením, hledáním a čekáním a nakonec zůstala sama. Nějak mám pocit, že si člověk "dalším vzorkem" moc nepomůže, dokonalý není žádný chlap a vztahy mívají většinou i stejný vývoj. Můj muž dokonalý není, hodně žen by z něj asi rostlo, ale já ho miluju a vím, že on je pro mě ten pravý.
Odpovědět
Profilova fotka
andělko, děkuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, s panem dokonalym musim souhlasit.. pan dokonaly pro vsechny neexistuje, kazda mame nejake jine naroky a pozadavky a ten, ktery je dokonaly pro nekterou z vas, by nemusel byt dokonaly pro me a naopak:)
Odpovědět
Profilova fotka
jj andelko, ja vim. ono kdyz clovek na toho pravyho natrefi skoro na poprvy, tak se asi tezko chape, proc nekdo dalsi tech vztahu absolvuje vice, nektere treba i s tim spolecnym bydlenim. ale tim, ze clovek poznal vice jedincu ;-) tak zas mozna jinak pristupuje k tem nedokonalostem .... spis uz neresi takove ty malickosti, ktere muzou vadit, ale tim, ze poznal i spatne vztahy, tak si vic vazi vsech tech pozitiv. tak ted sama nevim, zda to dava smysl :-D a zas na druhou stranu, po rozchodu po x letech (u me sest) uz vim, ze priste zkusim vse resit driv, jinak, a mozna vickrat, protoze to obdobi co nasleduje vazne moc uzasny neni .... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kami - jeste ze tomu tak je, jinak by jeden chudak chlap unikal pred silenym naporem zen, a ostatni zustali na ocet :-D ale je to tak, to co mi obcas povidaji kamaradky si rikam, ze ja bych nikdy nechtela. a zas naopak by asi oni nechteli doma toho myho palicaka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vecernnice: No já nevím. Ale snad k tomu, aby člověk věděl, že chyby má každý a uměl s tím zacházet není třeba absolvovat více vztahů, ne? O tom to asi nebude. Možná by bylo fajn mluvit o tom už s dospívajícími dětmi, aby právě nemusely tímto zdlouhavým poznáním procházet. Je sice fakt, že s mým mužem to byl můj první opravdový a dlouhodobý vztah, ale i tak jsem věděla, že chyby má každý a že je na mě abych je poznala a zjistila, zda je můžu tolerovat, že problémy se mají řešit postupně, že se musí komunikovat no a podobné věci. Jiné věci jsem se ale zas naučila až za pochodu, ze zkušeností. Nějaká příprava na vztahy by byla určitě fajn, ale jak by to mělo vypadat v praxi a jestli by to fungovalo je jiná věc. :-N A s těma dokonalýma chlapama, přesně moje řeč vecernice. Kolikrát si říkám, že přítele mé kamarádky bych já nesnesla a naopak. Hlavně že jsme každá spokojená s tím co máme, že? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj a tak to ma byt :-) k te prvni casti - kazdy ma sve chybicky, ale nektery jsou akceptovatelny, druhy moc ne. tim, ze potkas vic lidi, pak zjistis, ze nektery jsou malicherny, i kdyz bys to driv videla jinak. nevim, jestli je to srozumitelny. a nebylo to mysleno tak, ze MUSIS absolvovat vic vztahu, nekdo proste ma to stesti, ze toho svyho potka ve svych nacti letech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
naštěstí ne :-D allegria - jinak neber to ve zlym ale opravdu z mých zkušeností všechny první lásky lidí z mého blízkého i vzdálenějšího okolí co znám skončili dříve nebo později rozvodem a to většinou právě proto, že druhá strana si chtěla taky vyzkoušet něco jinýho, jelikož to před svatbou nepoznala Vám všem, které jste si ale svou první lásku vzali z celého srdce přeju at´ do těchto smutných statistik nepatříte ;-)
Odpovědět
Brumdi: Nevztahuju si nic na sebe - dělám si soc. průzkum ;-) Já osobně znám páry, kterým to vyšlo na poprvé (moji rodiče) - je to asi hlavně o dobré vůli. Zůstat s první opravdou láskou má svá rizika, střídání partnerů taky - jen mě zajímá, jak to mají ostatní.
Odpovědět
Profilova fotka
me by nekdy strasne zajimala nova diskuze - jako my po treba peti letech. vsechny, ktere tvrdime, ze stopro na cely zivot, tak kolika to opravdu vyjde .... samozrejme doufam, ze vsem, a ze tedy predelame statistiky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
alli - tak to sem ráda, to bych nerada aby sis to vztáhla :-D jinak sem neměla na mysli střídání partnerů, ale spíš takovýto si před vážným vztahem opravdu života užít, aby to pak člověka nelákalo - já osobně to takhle třeba mám v 18-ti jsem se dost vyřádila, v 19-ti potkala svýho muže a jsem naprosto spokojená :-) a právě u těch párů co jsem psala to takhle nebylo a tak v horizontu 5-15 let to začalo dotyčnému nebo dotyčné vadit a skončilo to rozvodem a ve všech těch případech už byly i děti - prostě takový to, např. ženská se v 18-ti vdala za prvního kluka co vylez z kasáren :-D :-D (to byla jen vsuvka - sem koukala na copak je to za vojáka :-D ), pak přišli děti, děti za 10 let trochu odrostli a chtěla si vyhazovat z kopejtka, ale i s jinýma chlapama a skončilo to samo rozvodem :-S
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?