Svatební hostina nebude, pouze raut - zkušenosti

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli někdo také měl nebo bude mít pouze svatební raut a ne svatební hostinu?
Odpovědět
1
2
ahoj,také se připíchnu zda má někdo zkušenost.:-),vážně nad tím uvažujem
Odpovědět
my to tak také plánujeme..obřad v 15:00 a pak přesun na raut a piti:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ano, my budeme mit pouze raut, obrad mame v 15 hodin a pote jidlo pouze formou rautu. Nechteli jsme klasicky obed, polevka, svickova...tak jsme se tomu vyhli timto zpusobem. :-)
Odpovědět
My máme totéž i ve stejnou hodinu :)
Odpovědět
Ahoj, já to sice tak mít nebudu, ale můj bratr to tak řešil - měl jen obřad a pak raut. Takže hodnotím z pozice hosta - je to velmi dobré řešení, ale měla jsem pocit, že ta hostina neměla takové oficiální zahájení. Lidi nevěděli kam si mají sednout nebo jestli si vůbec mají sednout nebo jestli jít rovnou k jídlu. Vznikl tam na začátku trochu zmatek. Nakonec se lidi nějak usadili, ale spíše dál od ženicha a nevěsty, protože nevěděli kolik je rodiny a chtěli jí nechat místo, tak to chvíli vypadalo jako "ženich s nevěstou, pak dlouho nic a pak zbytek lidí". Někdo jedl, někdo stál, někdo celou hostinu vlastně "neměl místo", takže když došlo třeba na proslovy, tak lidi postávali kolem a bylo tam hodně prázdných židlí. Nebylo to úplně špatný, za chvilku si to sedlo a všichni se přizpůsobili, ale v ten první moment nikdo přesně nevěděl. Tak bych doporučila to nějak naplánovat, nebo třeba lidi usadit a naservírovat polévku. Ono hodně záleží na tom jací lidé se sejdou, ale pokud jsou trošku stydliví a neznají se, tak to může být nepohodlné. Takže za mě určitě ano, ale jestli můžu radit, tak s nějakou organizací s ohledem na účastníky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@xyxpetra @carodejkalucka ano, my budeme mít pouze raut, začátek bude v 15hod - nejdříve bude obědový raut (gulášek a kuřecí kousky na bylinkách) + nějaké další mňamky a potom večerní raut (řízečky, paličky, tataráček apod.) :-) nechtěli jsme moc tradiční svatbu, takže nějaké krmení polévku, svíce apod. nebude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
prijezd hostu 14-15, studeny raut otevren od 15, v 16:30 obrad na stejnem miste a pote presun a otevreni i s grlovackou atd...
Odpovědět
@lovemusicsun to je super tip..nehcteli jsme delat zasedaci poradek,ale nakonec to mozna z tohohle duvodu co pisete bude lepsi...
Odpovědět
@kristinap8 Určitě to bude lepší.. Anebo jak píše poirotka11 - udělat to úplně neformálně bez svatební tabule. Také řešení. My o tom hodně dlouho uvažovali, ale nakonec si můj tatínek postavil hlavu, že chce klasický oběd, tak máme oběd a pak večerní raut s grilováním.
Odpovědět
Profilova fotka
Před týdnem jsem byla na svatbě, kde měli po obřadu také pouze raut (gulášek, grilované maso, nějaké mísy) a upřímně se mi to vůbec nelíbilo, i když oni to měli celé pojaté trochu jednodušeji, ale skoro mi ani nepřišlo, že jsem na nějaké svatbě. Ale samozřejmě to nikomu neberu a nic proti tomu nemám, pokud jim to tak vyhovuje :-)
Odpovědět
Ahoj. My to meli ted v sobotu. Byl zasedaci poradek, byla polevka a pak raut. Uplne nejlepsi rozhodnuti :)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, zpětně bych to tak udělala - měli jsme oběd i poměrně bohatý raut a bylo to zbytečné...zbylo spousta jídla, všichni přežraní - pardon přejedení :-) a celý následujíc den jsme to rozváželi po příbuzných... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já bych se k možnosti mít pouze raut na svatbě nepřiklonila. Myslím si, že slavnostní oběd má určitě něco do sebe:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@baena kdyz mas svatbu odpoledne, moc jinych moznosti neni, raut je skvela volba npro neformalni svatbu...
Odpovědět
Profilova fotka
Pro neformální svatbu je to určitě dobré řešení. :-)
Odpovědět
Ahojky, my máme obřad v 11:00 hodin, s jídlem počítáme tak na půl druhou, bude pouze polévka a poté máme grilovaného krocana a kýtu + další saláty a oblohy garantované do půlnoci a někdy kolem 8 večer jsme doplnili malý rautík, myslím si že je tam kousek z obojího, formální začátek a potom už je to na každém na co má chut :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky budeme to mít podobně, ale aby se to správně oddělilo, tak hosté mají raut a my rodina (7 členů jen novomanželé, rodiče a babička) budeme u jednoho stolu v oddělné místnosti mít servírované jídlo. Ostatní si můžou dřepnout kde bude místo a nabrat si co jim hrdlo ráčí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme obřad v 15:00, takže pozdní oběd bude jen tak trochu polévky a malá porce na oběd.. o chvíli později se vyvalí raut..nechceme přijít o tu chvíli té polévky :)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad ve 14:00 a o cca hodinu a kus později jsme měli společný přípitek a polívku, pak už byl raut. A přišlo mi to jako ideální řešení...že se tak chvíli sedělo u té polívky, popovídalo se...pak už se všichni tak cárali různě z talířema :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my meli obrad v 16:30 - 17:00 a v 18:30 jsme meli raut. Ale bylo to formalni, prostreny stoly, kazdej svoje misto, obsluha na piti atd, jen jidlo si kazdek vzal sam
Odpovědět
Profilova fotka
@baena tak nekdo ma odpoledni/vecerni svatbu,takze je to idealni, u nas to bylo normalne slavnostni, byl proslov pripitky,obsluha vse,jen si kazdej vzal co chtel, meli jsme dva hlavni chody na vyber,salaty,prilohy, navic kdyz nekdo neji jedno da si druhy a vsichni si to chvalili. :-)
Odpovědět
Plánujeme to stejně jak píše @lucineni . Obřad máme ve 14hod, pak nějaké focení a hosté se mezitím přesunou do penzionu a dostanou guláš, aby si zpříjemnili čekání na nás :-) A právě uvažuji i nad zasedacím pořádkem, aspon budou vědět kam sednout ... a až dorazíme, dáme ofiko přípitek a dort ... raut už tam bude nachystaný ... stoly lehce nazdobený, dekorace a obsluha určitě :-) a pak už to bude jedna velká párty :-D :-D :-D
Odpovědět
Měli jsem obřad ve 13 h a v 15 h bylo zahájení hostiny, která byla formou rautu. Na začátek přípitek, a pak si každý dal co chtěl. V 17 h byl dort. Všem to absolutně vyhovovalo. Bylo toho ale strašně moc a spoustu jsme toho vezli domů :D Stoly jsme měly nazdobené, zasedací pořádek byl taky.
Odpovědět
Profilova fotka
My to plánujeme podobně - svatební obřad bude ve Francii a pak svatební oslava v čechcáh, kam sezveme kamarády ale i zbytek rodiny a tam už bude jenom raut a grilování :) tak snad to klapne, bude to takové neformální a trochu neorganizované :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme 3 dny po svatbě a měli jsme raut.. Nikdy už bych to neudělala jinak, bylo to parádní řešení..Nicméně, aby to bylo trošku oficiální, proběhl klasický přípitek, polévka a pak raut...řízečky, losos, testovinový salát, apod... Stále byly k dispozici koláče a koláčky + dort..Večer to bylo v podobném duchu - grilovali jsme krůtí a vepřové maso, hosté chodili a vybírali si....Později večer byl ještě k dispozici tatarák... Každý si nabral co chtěl, množtví bylo ideální a hlavně jsem doopravdy pozorovala, jak všem chutnalo a ne, jak půlka hostů vrací talíře plné svíčkové, masa apod...i to jsem na svatbě zažila a přišlo mi to docela líto...
Odpovědět
Ahoj, my mame svatbu za mesic a rozhodli jsme se pro tuhle verzi, bude to uvolnenejsi a proste nam to vyhovuje. Vic nez polovina hostu jsou cizinci a dat jim v cervenci houskove knedliky, asi vsichni hodi slofika. Tak nejak predpokladame, ye bude horko (I kdyz pocasi je tak nevyzpytatelne) a tak chceme mit bohaty raut, kde si lide vezmou co chteji. Navecer pak budeme mit kytu a krocana (plus snad jeste vymyslim neco pro vegetariany, jsem jedna z nich a I na svatbe jich mame docela dost). Nicmene zasedaci poradek delame I tak, chteli bychom pripitek a mit jedno jidlo naservirovane, protoze si myslim, ze lide budou ostychavi ze zacatku pro jidlo si dojit? Nevim, ale nejak to zacit. Uvazuji bud o polevce a nebo predkrmu, ktery bude vegetariansky pravdepodobne at nemusim vyzvidat, kdo si co da, takhle to muzou snist vsichni, I masozravci :D Nebo co byste navrhly, damy?
Odpovědět
Dcera měla obřad ve 14.00 hodin (takže přijeli všichni po obědě). Pro jistotu jsme měli před obřadem ještě malé občerstvení (kanapky, svatební koláče). Zasedací pořádek byl a celou "hostinu" jsme začínali kávou a svatebním dortem. Začátek rautu byl potom cca kolem 17.00 hodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinak91 Budeme to mít téměř totožné, ráda slyším, že to mělo úspěch :-) Přípitek, polévka, pak raut + grilování a později večer tatarák. Všeho máme spíše více druhů a v menším množství, snad to všichni ocení.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jako @martinak91 (jen místo polévky společný předkrm, protože svatba bylo v horkém létě :-) )
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?