Svatba bez obsluhy

Ahoj, chtěla jsem se optat, jestli někdo neplánuje nebo nemá zkušenosti se svatbou, kterou jste si dělali celou sami. My budeme mít pronajatý celý penzión, kde nebude obsluha a tím pádem ani jídlo. Vše si dovezeme a připravíme sami. Bude tam jen rodina a pár kamarádů, 30lidí. Ale i tak si to zatím neumím moc představit, tak doufám v nějaký dobrý nápad..Díky moc
Odpovědět
1
2
@srbkvl Ja teda doporucuji mit nekoho, kdo to bude mit na starost, jinak se tam ulitas ty. Prip. mit opravdu vse pripravene ala bar, ale i tak bude nekoho potreba, aby doplnoval, ikdyz to bude 30 lidi, tak to je celkem ,,vetsi,, skupina na to, aby to byl bez obsluhy.
Odpovědět
Když nebudete mít obsluhu, tak se příprav na to, že si to vůbec neužijes, protože budeš lítat a obsluhovat ty. Anebo pokud si to užiješ ty, odnesou to maminky a babičky... Za mě špatný nápad.
Odpovědět
@srbkvl Ahoj, v tomto případě bych udělala svatbu co nejpozději (cca kolem 15,00 obřad) ať se vyhnete obědu. Potom je tu možnost zaplatit si catering, který vám udělá kompletní odpolední a večerní raut (je to nejjednoduší). Taky si můžete jídlo udělat sami den předem, ale je to šílená dřina a věř mi, že si svatbu moc neužiješ, budeš unavená :( Myslím, že ideální je udělat svépomocí jenom guláš a studený raut nechat na cateringu. Sladké je v pohodě, dort a cukroví si můžeš nechat udělat u cukářky, dovezeš to ráno nebo den dopředu a jenom se to bude doplňovat. A potom se domluvit s někými známými, kteří ale nebudou na svatbě, aby ti dělali čišniky (doplňovali jídlo, vařili kafe). Takto připravená svatba může být super, ale je potřeba rozdělit úkoly, ať si svatební den užiješ jako právoplatná nevěsta (a to platí o tvé nejbližší rodině) ;-)
Odpovědět
Unavíš sebe i nejbližší napřed přípravami jídla a pak staráním se o hosty, protože se připrav na to, že se budou pořád na všechno ptát. Vůbec si to neužijete a padneš vyčerpáním. Má to být jedinečný den, tak si ho přece užijte! Za mě to není dobrá volba.
Odpovědět
@hanagrun promiň, ale ostatní hosté jsou co? Bezplatná pracovní síla? Když si snoubenci pozvou hosty, měli by se o ně postarat, ne že to budou dělat hosté.
Odpovědět
@kacenkakaca Tak jsem to nemyslela, jsou to lidé, které znáš, ale na svatbu je nezveš. My jsme takhle dělali obsluhu na svatbě kamaráda od manželova bratra. Viděli jsme se párkrát, ale na svatbu bychom se navzájem nepozvali. Oni nás poprosili a my jsme jim rádi pomohli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky to nevidím jako dobrý nápad, řešila bych to cateringem....
Odpovědět
@hanagrun Tomu bych i rozumela, pokud vám to zaplatili.
Odpovědět
@kacenkakaca Zaplatit nám to chtěli, ale my jsme si to nezvali. Dostali jsme pořádnou výslužku a to nám stačilo :)
Odpovědět
Vím, že by catering byl nejlepší, ale jde o to, že nemáme tolik peněz. Proto už jsme jednou svatbu odložili a neradi bychom se dostali do stejné situace. Navíc se mi líbila představa, že tam opravdu nebude nikdo cizí. Nebude to typická svatba s tradicemi jako je zátah nebo krmení se navzájem polívkou. Ještě zvažujeme, zda tam bude vůbec kapela. Chtěli jsme to pojmout něco jako oslavu narozenin jen pro více lidí. Bude tam poměrně hodně malých dětí a tak většina pozornosti beztak bude upoutána na ně:) My se chceme především oddat a pak už jen tak posedět, popít a pokecat.
Odpovědět
@srbkvl Jenže třicet lidí už je hodně. To nestačí naskládat jednohubky na tác a hotovo. Doporučuju si najmout alespoň jednu až dvě osoby, co by vás obsluhovali. Ono rodinné oslavy jsou fajn, ale jak moc si je užije při deseti hostech hostitelka? Moc ne, protože musí kmitat a tady bude lidí už docela dost. Samozřejmě to záleží na tobě, ale příprav se na to, že to bude hodně náročné předem a bude to hrozně i ve svatební den... Mne stačilo vidět Loučenskou (taková ta rozlučka pro celou vesnicí). Snoubenci i jejich rodiče a sourozenci jen kmitali, neměli čas se ani bavit s hosty a jen nosili pivo a občerstvení a to měli jen guláš a nějaké koláčky. Tak abys pak nebyla zklamaná...
Odpovědět
@srbkvl Jenže třicet lidí už je hodně. To nestačí naskládat jednohubky na tác a hotovo. Doporučuju si najmout alespoň jednu až dvě osoby, co by vás obsluhovali. Ono rodinné oslavy jsou fajn, ale jak moc si je užije při deseti hostech hostitelka? Moc ne, protože musí kmitat a tady bude lidí už docela dost. Samozřejmě to záleží na tobě, ale příprav se na to, že to bude hodně náročné předem a bude to hrozně i ve svatební den... Mne stačilo vidět Loučenskou (taková ta rozlučka pro celou vesnicí). Snoubenci i jejich rodiče a sourozenci jen kmitali, neměli čas se ani bavit s hosty a jen nosili pivo a občerstvení a to měli jen guláš a nějaké koláčky.
Odpovědět
Článek se načítá
Můj snoubenec takhle kdysi připravoval svatbu své sestry, resp. makala půlka rodiny. Všechno dělali svépomocí a podle jeho slov se připravovalo do hodně pozdních hodin, ráno se brzy vstávalo a všichni byli hrozně unavení. Nikdo si to pořádně neužil a on do dneška na svatbu vzpomíná s tím, že musel furt něco zařizovat a ve svatební den byl rád, že seděl. Zvažte to. Vím, že to takhle asi vyjde o něco levněji, ale nejsem si jistá, jestli je cenový rozdíl až tak velký. Můžete sami napéct cukroví, koláčky apod., ale na raut (když uděláte obřad později) bych zvážila nějaký catering ;-) A nebo vážně zvážit alespoň někoho na obsluhu, protože jinak se z toho zblázníš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak tedy nevím co by tu mělo být zlé, jsem servírka a u nás bývá v létě mnoooholi svateb je plno nevěst co to zvládly jen s jedním člověkem z obsluhy jen třeba na debaras, a nebo s žádným.. Já sama budu mít svatbu bez obsluhy, pouze na oběd nás obslouží kolegové z práce a potom prostě rautové stoly na sladké, slané, a pití prostě sámoška.. žádné fronty u baru, a zbytečně placení číšnici :-)
Odpovědět
@srbkvl obsluhu si urcite domluvte. Nemusi to byt nekdo cizi, ale nekdo znamy, nejaky kamarad, kterymu pak za to neco daste....bez obsluhy si to neumim predstavit. Kdo bude delat kafe, kdo bude doplnovat jidlo, napoje...?
Odpovědět
@srbkvl Mam cerstvou zkusenost ze svatby, kde byl pronajaty prostor - bez obsluhy a bohuzel ne dobrou. Jakmile nikdo nic nedoplnuje a je jasne ze nevesta s zenichem se chteji bavit (a jejich rodice take), tak neni na svatebcanech, aby hledali jidlo. Druhy den se zjistilo, ze v lednicich je jeste spousta jidla - krabice s cukrovim, parky, pomazanky na jednohubky, zelenina atd. Zkus poprosit nejakeho znameho/znamou .... nemusi primo roznaset, ale jen se starat o doplnovani rautu. Urcite te to nebude za cely vecer stat vic nez par stovek a vyplati se to.
Odpovědět
@kacenkakaca u nás se tomu co popisuje @hanagrun budeme mít známé, které by jsme na svatbu jinak nevolali. Je to manželský pár. Žena bude pomáhat v kuchyni umývat nádobí a manžel bude hlídat aby všude byla slivovice, víno, voda. Máme hostinu na kulturním domě takže všechno je taky jen na nás, ale domluvili jsme si 2 kuchařky, které nám navaří jídlo ( oběd, večeř ) a pak máme ještě speciálně jednoho jen na rauty. To by nás zabilo si vše na svatbu vařit sami. A pak jsme si zavolali 4 děcka od nás z vesnice, co jsou vyučeni kuchař číšník na obsluhu. Dostanou každý 500,- k tomu budou mít jídlo, pití a výslužku. Promiň ale to by si nic jiného nedělala než by si jen obsluhovala. To je vážně blbý nápad. Nejsou to žádné klasické narozeniny, které jdou tak udělat ale je to velká slavnost, kterou máte jen jednou za život tak si ho přece nebudu kazit obsluhováním a doplňováním.
Odpovědět
@kacenkakaca u nás se tomu co popisuje jako komoráš @hanagrun budeme mít známé, které by jsme na svatbu jinak nevolali. Je to manželský pár. Žena bude pomáhat v kuchyni umývat nádobí a manžel bude hlídat aby všude byla slivovice, víno, voda. Máme hostinu na kulturním domě takže všechno je taky jen na nás, ale domluvili jsme si 2 kuchařky, které nám navaří jídlo ( oběd, večeř ) a pak máme ještě speciálně jednoho jen na rauty. To by nás zabilo si vše na svatbu vařit sami. A pak jsme si zavolali 4 děcka od nás z vesnice, co jsou vyučeni kuchař číšník na obsluhu. Dostanou každý 500,- k tomu budou mít jídlo, pití a výslužku. Promiň ale to by si nic jiného nedělala než by si jen obsluhovala. To je vážně blbý nápad. Nejsou to žádné klasické narozeniny, které jdou tak udělat ale je to velká slavnost, kterou máte jen jednou za život tak si ho přece nebudu kazit obsluhováním a doplňováním.
Odpovědět
My měli oběd v restauraci a pak večer na raut jsem se přesouvali na hájenku, kde už bylo vše na nás a bez obsluhy. Manžela bratránek měl na starosti kýtu, sladké a obložené mísy byly připravené a každý si bral co chtěl. To samé s pitím. Nikdo si nestěžoval, nic nechybělo a bylo to úžasně uvolněné a dle slov hostů se to všem moc líbilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@srbkvl Moje sestřenka měla svatbu bez obsluhy a nijak to nevadilo. Buď jsme pití roznášely my mladší ročníky nebo si každý došel. Myslím, že není problém, aby se každý zvedl a došel si pro pití. Nijak se s tím nestresuj ;-). Když to budou vědět dopředu, že to je bez obsluhy, tak to bude ok :-).
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jen raut, kdyby zůstalo u jídla, které jsme měli připravené my, tak by se to zvládlo dobře (obsluhovaly kamarádky, co byly zároveň hosty). Ale lidé nám chtěli pomoct, takže každý ještě hodně jídla přinesl (bylo ho tam na 70 lidí tolik, že by se v pohodě najedlo snad 300 lidí) a jak chtěly holky, aby nikdo neměl pocit, že na jeho jídlo nedošlo (stejně to tak bylo, protože ho bylo opravdu hodně), tak se nezastavily ani na chvilku. Kdybych to věděla, tak bych kvůli nim někoho najala, ale nějak jsem si to neuměla představit. Takhle se holky nalítaly, ale atmosféra byla úžasná, přesně, jak psal někdo nahoře, uvolněná, hezká... ke stolům si každý chodil sám, stejně tak ke grilu, jen starším ročníkům se něco nosilo. Holky měly za úkol doplňovat a obměňovat stoly.
Odpovědět
@srbkvl Určitě doporučuji obsluhu, jinak si to vůbec neužiješ...
Odpovědět
Taky jsem pro obsluhu. Domluvte si aspoň jednoho člověka, který se bude starat, jinak si to podle mě moc neužijete. Jak to vlastně plánujete? I pokud máte jen raut a dopředu byste měli nachystané talíře atd., tak někdo musí jídlo ohřát, dát na stoly, kontrolovat jestli je všeho dost. Nebo bude jen studený raut? Kdo bude třeba vařit kávu? To si budou hosté dělat sami? Nebo budete běhat vy?
Odpovědět
vždycky někdo musí doplňovat jídlo z ledniček nebo jenom se starat o dostatek nádobí, nemůže se 30 lidí zvednout a jít se obsloužit samo, takže se toho musí vždycky někdo ujmout - takže buď snoubenci nebo to přischne někomu z hostů, což není žádná velká výhra. jako oslava ala obslužte se sami skýtá neslavnostní úskalí zahradní opíječky s grilováním, kdy nevíte, který je váš půllitr ani kde najdete čistý talířek. Zavolala bych si na to nějaké kamarádky, s tím, že jim to zaplatím
Odpovědět
@srbkvl My si všechno komplet zařizovali sami, ale na roznos oběda jsem měla domluvenou jednu paní a pomohla kamarádka.. A měla jsem celý den jednoho číšníka, který nandal chlebíčky, zákusky, točil pivko a doplňoval pití, obložené mísy... Samozřejmě si z připravených stolů každý nabral a nalil na co měl chuť, ale toho jednoho člověka, který bude doplňovat by to chtělo..
Odpovědět
@srbkvl My jsme měli svatbu v penzionu, kde za nás všechno zařídili a bylo jsme spokojeni. Byli jsme známým na svatbě, kteří se snažili mít svatbu, co nejlevnejší a nakonec je stála mnohem víc, při podobném počtu lidí jako u nás. Hostinu i večerní raut měli na zahradě, s tím, že si museli půjčit stany a všechno. Jídlo měli odněkud dovežené, polívku myslím vlastní. Ale neměli žádnou obsluhu. Jídlo ohřáli v zahradní chatičce a celá rodina to chodila rozdávat. Takhle z toho pomalu ani nic neměli a ani si to nemohli tak užít. Ten večerní raut už bylo něco jiného, grilovalo se maso a na stoly se roznášely nějaké dobroty, to už se zvládne, ale aby si svatební hosté chodili pro jídlo, to se mi prostě nelíbí. My jsme měli salon v penzionu sami pro sebe, jídlo objednané, dvě servírky a byli sjme spokojeni. Parádně jsme si to užili a nemusela jsem se o nic starat. Pův. jsme to chtěli jako ty, i si sehnat kuchaře všechno, jenže tomu bychom taky museli zaplatit a bez té obsluhy to prostě nejde, takže to nakonec vyjde nastejno ;-) To už se vyplatí, aby se vám v penzionu věnovali se vším všudy :-)
Odpovědět
jak tu píše většina holke, úplně bez pomoci se to fakt udělat nedá, 30 lidí je docela dost ona to ani nemusí být svatba ale obyčejná oslava narozenin a už tak mi to nepřijde moc ideální, v manželově rodině část příbuzenstva ráda pořádá oslavy kulatin typu najmeme chatu, pozveme 20-40 lidí a všechno uděláme sami, ale přijde mi že si to oslavenec nikdy pořádně neužije (je mi jasné že jim se to asi líbí, ale sama bych do toho nešla), několik dní předtím se chystá jídlo (na to si musí vzít pár lidí volno), pak přijde sobota, kdy oslavenec a nejbližší členové rodiny lítají a obsluhují nebo průběžně uklízejí a umývají nádobí a pak neděle, kdy zase ti samí uklízejí od rána celou chatu manžela už jsem upozornila, že jeho třicetiny pouze a jen s cateringem a zaplaceným úklidem, nebo prostě v restauraci
Odpovědět
@alen_ka @srbkvl já jsem teď chystala přítelovi oslavu narozenin. Úplně sama pro 40 lidí jen kluci uvařili kotlíkový guláš ale vše jsme na to musela nachystat aby oni jen hlídali a popíjeli. Dále jsem musela stihnout nachystat kanapky, chlebíčky, obložené talíře sýrové, salámové, plněné vajíčka, ovoce,všechen alkohol,upéct 2 dorty, nachystat stoly a pak ještě umývat nádobí aby nikdo nemusel nic dělat a jen se bavit. Neumím si představit to dělat na svatbě to prostě nejde, Pokaždé se musí někdo obětovat. Pořád jsem jen lítala, přijeli tam i kamarádi se kterýma se nemáme čas moc stýkat a stejně sem si ani nepovykládala až po půl noci až všichni byli už pod vlivem alkoholu. Nic jsme z té oslavy neměla jen sem byla strašně zničená. Takže za mě svatba sama NIKDY pokud si to chcete užít.
Odpovědět
@maagda ty vole...to se dá všechno o samotě stihnout??? :-) dovedu si to představit tak pro 10 lidí, ale pro 40... to bych už večer před oslavou házela ručník do ringu
Odpovědět
@alen_ka chvilkama jsem myslela že to nedám :-D byla jsem nervozní jak blázen :-D ale nic jiného mě nezbylo. Dorty sem pekla už do čtvrtka a to sem je musela v sobotu ještě dodělat :-D měla jsem toho plné brýle. Ale zvládla jsem to až do 3 do rána :-D pak jsem byla rada že jsem šla spát :-D. Hosté mi pořád říkali nech si sednu ale já jsem strašná mám strach že někomu bude něco chybět tak sem létala pořád do kola :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?