Rozvod. Jaké důvody vás k němu vedou?

Ahoj, ráda bych se zeptala, co vede k rozvodu u některých z Vás. Chápu, když jde např. o alkohol, ale jinak nevím.. Já jsem ještě svá, a svatbu neplánujeme. Máme sice drobné neshody, ale jde o maličkosti. Ani nepije nějak moc alkohol, není surový. Ale ráda bych věděla co ostatní vedlo k tomu, že si toho daného človíčka vzali a pak se rozvedli.
Odpovědět
1
2
6
Já myslím, že nejčastěji je to nevěra.
Odpovědět
Profilova fotka
ivetulka - hele já sem taky svá a to sem vdaná :-D tenhle výraz mě fakt pobavil :-D jinak nejčastěji si myslím, že je to nevěra a pak takovéto, že jeden má nějakou představu o tom druhym a o manželství, že to bude tak a tak, no a když k té vysněné představě nedojde, tak se rozvádí v bláhové představě, že někde to bude jinak :-D a vůbec někdy mi příde, že se lidé v dnešní době až moc rozváději - tj. že jako jediný řešení vidí rozvod, přičemž by to šlo vyřešit i jinak atpod............ no každopádně to nejde paušalizovat, jelikož každej vztah je jinej a každej si to musí vyřešit sám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ano nevěra a myslím, že také naivita ženy - myslet si, že se partner změní.
Odpovědět
No, možná představa, že manželství je 97% štěstí a 3% dřiny, a ono je to přitom naopak :-D A taky možná představa, že cílem manželství je, aby dva lidé byli šťastní...a když najednou šťastní nejsou, rozejdou se.
Odpovědět
Profilova fotka
Je hodně důvodů, proč dojde k rozvodu. A nikdy ten důvod není podle mě jen jeden ;-) Takové asi nejčastější důvody rozvodu jsou podle mě např. nevěra, alkohol, fyzické násilí, psychické týrání, změna životních hodnot (jak se člověk vyvíjí, tak se vyvíjí i jeho hodnoty, postoje a když se u dvou lidí vyvinou postupem času ty hodnoty jiným směrem, tak to prostě dohromady pak nejde), atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano je strašná spousta důvodů k rozvodu a asi je pravda že v dnešní době dva lidé hned při prvním problému balí své manželství a rozvádí se. I já jsem ten případ, ikdyž jsem s manželem zpátky a důvod našeho rozvodu byl především důvod ekonomický a je to něco jako moje pojistka proti jeho nemoci(gamblerství). Je pravda že jsem byli asi půl roku od sebe, ale nějak nešlo zapomenout a řekla jsem si že jsem mu tu věrnost slíbila v dobrém i ve zlém ale ten rozvod musel být kvůli majetku abych nedošla úplně o vše a abych nemusela platit jeho dluhy, kdyby se neuhlídal a zase té závislosti propadl. vím že je to nevyléčitelná nemoc ale musím doufat že se ponaučil a že to zvládneme. a taky jsem viděla jediné řešení rozvod. a chápu lidi co se rozvádějí i při prvním problému...
Odpovědět
Profilova fotka
chip no promin, ale gamblerstvi je dost velky duvod pro rozvod! Mylism, ze jsi udelala spravne, a jestli jste spolu opet, tak moc drzim pesti, aby to vyslo. A ze sis to pojistila pro sebe, proti jeho zavilsosti je jen dobre. Uz kvuli detem. Kdyz bys musela splacet jeho dluhy, o to bys okradala sve deti, takze me tve rozhodnuti prijde jedine spravne. Jste spolu a drzim pesti.
Odpovědět
Profilova fotka
maartinka moc děkuji. Je pravda že spoustu lidí mě odsoudilo že jsem trvala na rozvodu, ikdy jsem věděla že ho stále miluji a že bych s ním chtěla zůstat ale jak říkáš musela jsem to pojistit. S vědomím, že to spolu ještě zkusíme jsem si nechala jeho příjmení takže to lidi ani nemusí vědět že jsme rozvedení. ;-) . Jinak beru vážný důvod k rozvodu alkoholismus, fyzické i psychycké týraní. Ikdyž já říkám že je každého věc proč se rozvádí, pro srandu to nikdo nedělá a každý se bral s tím že věřil tomu že je to na celý život.... Takže držím všem palce aby ubylo rozvodů a přibylo šťastných manželství
Odpovědět
Profilova fotka
chip - tak zrovna gamblerstvi je hodně vážnej důvod pro rozvod a já už bych mu asi nevěřila promin, ale pokud to vidíš takhle tak držim palec, at´to vyjde jinak ono se to dá ošetřit i jinak (myslim ekonomicky)- říká se tomu manželská smlouva - my jí hodláme s manželem uzavřít, sice nám to spolu klape až na občasné bouřky skvěle už přes 10 let, ale nerada bych se dočkala toho, abych se bála jak uživim malýho, kdyby někde udělal nějaký dluhy (i když si myslim, že u něj to vážně nehrozí - ale jistota je jistota) a zvláště v manželství :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
chip - jinak budeš se divit, ale lidé jsou různí a opravdu se někdy rozváděj kvůli kravině - moje sestra dělá na rozvodovym oddělení u soudu a pro co se kolikrát lidi rozváděj by mohla napsat román :-D jinak ono v tom je asi ta chyba, že si všichni myslí jo už je to na celý život a na furt a přestanou se ve vztahu snažit, z mé zkušenosti a z okolí maji nejštastnější manželství ti, co si naopak ani při svatbě nemysleli, že je to na celej život, ale že ted´to funguje a musíme se snažit aby to fungovalo dál, prostě neusnuli na vavřínech a nečekaj zázraky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, no, to je zajímavá otázka-myslím, že nejlépe můj názor vystihuje "nunacek"-..změna životních hodnot (jak se člověk vyvíjí, tak se vyvíjí i jeho hodnoty, postoje a když se u dvou lidí vyvinou postupem času ty hodnoty jiným směrem, tak to prostě dohromady pak nejde)... Ono i nevěru beru jako změnu životních hodnot-pokud někomu už ten druhý už nestojí za to, aby byl věrný... Mám před svatbou, ale nevěřím na to, že to bude na celý život-na to je to dlouhá doba...Doufám, to ano... Každopádně -brum, Tvá sestra se nenudí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
lucy - no to se nenudí, mimochodem jak je? dlouho sem tě tu neviděla ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
právě je hodně důvodů. já bych se chtěla vdát nejen že ho mám ráda, ale i kvůli dětem budoucím, majetku a v neposlední řadě to beru jako další postup jakoby ve vztahu. že mi nevadí, že jsme k sobě jakoby papírem připoutaní, ale mám ho ráda ještě jako na začátku. právě jsem u hodně lidí slyšela, že svatba je vztah, kdy se člověk více snaží i při hádkách, protože se nikdo moc nechce babrat s rozvodem.. brumdinka: povídej něco? třeba se poučíme či zasmějem..
Odpovědět
Profilova fotka
ivetulka-to jsou důvody svatby, ne rozvodu ;-) Brum-jsme jakž takž zdraví, občas se máme i rádi, tak myslím, že dobrý :-N Písnu IP ;-)
Odpovědět
lucy: já vím:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Mně se teda zdá, že nevěru považujete za důvod k rozvodu, ale co důvod k nevěře? To je dle mýho v jedný rovině, na jejímž začátku je neochota či neschopnost komunikace. Lidi kolikrát ve snažení se o lásku naprosto ochabnou a nemaj na to čas, když řešej práci atd. Místo toho, aby brali vzájemnou lásku jako vzácnost, přestanou si jí všímat a dny plynou, vzájemných rozhovorů netřeba. Stejně tak jako s životníma hodnotama. Jak je možný, že se vyvíjej jinak? Hodnoty si vytváříme sami a ve vztahu, kde funguje komunikace a respekt, o hodnotách druhýho víme a můžeme je pomocí kompromisu ovlivňovat.
Odpovědět
Profilova fotka
sobectvi ve vsech rovinach a variantach je korenem vetsiny napovrch viditenych a jmenovanych problemu a "duvodu" k rozvodu, sobectvi muze byt zakladem nevery, neucty, neochoty... stacilo by aby lide dokazali mit radi svou druhou polovicku stejne jako sebe samotne a bylo by na svete tak fajn... verim, ze pokud to lide opravdu vezmou jako spojeni v jedno, tak by se nemelo stat, ze by se jejich nazory nejak vyrazne rozchazely a pak take nezapomenout, ze ta druha pulka, o ktere jsme presvedceni, ze k nam patri, je jako nase zrcadlo... ale jinak kdo se chce rozvest, duvod si vzdy najde...
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to byla nevera ze strany manzela ktera zacala necelych pet mesicu po svatbe a tahne se to az do ted...
Odpovědět
Profilova fotka
suzamen: to u nás nevěra začala ze strany manžela před svatbou a trvala i po svatbě.. důvodem k rozvodu nebyla, jelikož jsem se o ní dozvěděla až dodatečně od tchýně :-N důvodem u nás byl alkohol, hrubost a nadávky ..
Odpovědět
Tak jsem teď přemýšlela...i při civilním sňatku se pokud vím ten oddávající ptá, jestli si berete ...... a budete s ním/ní ve zdraví i v nemoci, v dobrém i ve ZLÉM atd. (omlouvám se, je to kapku zjednodušené). Tak tedy když něco takového slibujeme, co si představujeme pod tím "zlým", při čem v manželství zůstaneme? Připadá mi, že spoustu lidí se rozvádí kvůli nějakému zlu v manželství, a přitom přece předtím slíbili, že zůstanou i "ve zlém" - je přece jasný, že když je něco "zlo", tak to asi nebude žádná sranda...Asi jako kdyby slíbili "zůstane s tebou i ve zlým, ale když to bude moc zlý, tak odejdu :-D "
Odpovědět
poppaea ten tvůj první příspěvek je přesnej. 97% dřiny a 3% štěstí. A spousta lidí to fakt vnímá obráceně. Jinak "ve zlém" chápu jako když bude nemocný, zraněný, chudý, prostě když ho potká cokoliv zlého, tak ho kvůli tomu neopustím, ale pomůžu mu to přestát, protože sdílená starost poloviční starost. Ale ne ve smyslu, když se bude chovat on ke mě zle (jakákoliv forma agrese). Pak vidím rozvod jako řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
mabi: uplne stebou souhlasim...ja sem se s mojim casto hadala jeden cas sme spolu nebydleli protoze sem se nepohodla s jeho rodici tak jsem bydlela jinde nez jsme si nasli byt a kdyz uz sem myslela ze je vse v pohode tak mi oznamil ze se chce rozvest a o par dni pozdeji mi vmetl do ksichtu kolikrat, kdy, kde a s kym me podvadel aniz bych se ja ho ptala a nejvic me dostal kdyz mi rekl ze me poprve podvedl den pote co sem mu porodila dceru. Snazila sem se jeste dva tydny premlouvala sem ho aby od nas neodchazel ze mu to odpustim atd. ale nechtel a ted uz toho lituje ale ja budu ta co rekne ne protoze o takovyho cloveka nestojim, nechci aby mi jednou dotahl domu nejakou nemoc nebo mi oznamil ze ceka dite s jinou za to mi ten clovek opravdu nestoji.
Odpovědět
Profilova fotka
ivetulka : Má osobní zkušenost - byli jsme mladí a manžel neunesl tíhu otcovství a prostě zdrhnul. Takže i to se stává :-S
Odpovědět
ivet ja si myslim,ze v dnesni dobe hodne chybi ucta a tolerance k tomu druhemu....to je zaklad neveru ani nezminuji.
Odpovědět
Ahoj holky, souhlasím že důvodem k rozvodu může být nevěra, alkoholismus, jakákoliv jiná závislost, násilí a hrubost manžela. Ale co třeba absence původních citů nebo obyčejná "domácí ponorka"? Mám půl roku po svatbě a už teď někdy myslím na to, že to byla asi chyba. Myslím, že jsme 1 z těch párů, co vztah prostě "přehodili". Pár, který spolu chodí už skoro 10 let, všichni se ptají kdy už bude svatba a dítě, všichni to očekávají a tak se ten pár prostě vezme. Chováme se k sobě docela hezky, nepodvádíme se, nelžeme si, ale mám pocit, že je to už hlavně o zvyku, pohodlnosti, stereotypu. Přemýšlím o tom, jaké by to asi bylo žít s někým jiným, ale vím, že nejsem schopna manžela opustit, těch 10 let mě jaksi svázalo, také mám strach žít sama a nemám odvahu hledat někoho jiného. Někdy mám pocit, jako bych žila doma s bratrem nebo kamarádem. Vycházíme spolu hezky, někdy se hádáme když máme špatnou náladu, máme o toho druhého určitou starost, ale stačí to na manželství do dalších 30 let?
Odpovědět
nut: no je to už takovej stereotyp že..já tedy mám jen 3 roky spolu (necelý) ale také se to stává. jediný co mne napadá je, že to prostě takhle je. ale nesmířit se s tím a zkoušet cokoli nového. svádět ho, překvapovat a tak.. já momentálně nevím jak do toho, xkrát sme se málem rozešli, ale nakonec sem přišla s prosíkem. mění se mi psychicky před očima. vadí vám, když ten váš furt o někom mluví? v práci má kolegu mladšího kluka, ten kluk je fajn ale...ten můj furt: no jarda, jarda má to..a to...prostě mi s tím leze už na nervy a na milýho jardu začínám mít alergii díky tomu.
Odpovědět
Ahoj, prostě věděla bych jak naložit s chlapem, co mě podvádí, lže, bije, psychicky týrá apod ale nevím jak naložit s manželem, kterej je vlastně hodnej, pořád stejnej, akorát ho už asi nemiluju tak jako dřív, a někdy mě děsně leze na nervy svým chováním. A přestava, že takhle budeme žít dalších x let mě docela děsí.
Odpovědět
Profilova fotka
nut> vzdyt to je krasny mit doma kamarada... ja vim jak to myslis, ale vzdyt to je to nejpodstatnejsi! Obcas to zkusit ozivit a okorenit nejakou malou zmenou, vyletem, prekvapenim ;-) ale jinak si myslim, ze je lepsi mit manzela jako bratra nez nemit... myslim, ze je velmi dobra vec takova obnova manzelskeho slibu, treba kazdych 5 let, nebo jak kdo potrebuje... no al uz jsem zase mimo tema, ze 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ivetulka - radši vyprávět nebudu, někdy je to hodně smutný |-| souhlas s fin - chybí taková ta úcta a tolerance, nemusim druhýho kdovíjak milovat, ale on respekt a obyčejná slušnost někdy dělá divy a to spoustu lidem dneska chybí |-| nut - a víš, že tohleto je opravdu dobrej základ na dalších 30 let, ono je to totiž normální, nemůžeš čekat motýli v břiše když znáš každej jeho bodlák :-D :-D ale právě to že se nepodvádíte a nelžete si, je ta úcta. slušnost a láska co by tam měla bejt - chce to aspon občas rozbít stereotyp p.s. - jinak já si taky někdu řeknu, jestli to nebyla chyba si ho vzít, ale to jen pokud mě na.... nakrkne velmi hodně :-D :-D to ho v tu chvíli nenávidim ]-( :-D :-D - na druhou stranu kdo by mě zlobil, když né ty mý dva kluci (velkej i malej) :-D a jasně někdy neni čas nebo nálada a taky si občas přídu spíš jak jeho sestra :-D a jindy je zas čas, kdy si připadáme jak kdybysme se poznali včera - všechno super a o tom to je, ne 8-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?