Potkan jako mazlíček. Má ho někdo z vás?

Profilova fotka
Má někdo z vás taky potkánka?
Odpovědět
1
2
51
tady tadyyy! tri. Jsou to zlaticka :-) Jak je/ho mas dlouho petulko?
Odpovědět
Hlásím se k potkanomilcům :-). Momentálně jsme tedy bez potkánka, naše potkaní slečna nás na Velikonoce bohužel opustila, ale hned po svatbě se chystáme na pořízení dvou potvůrek. Souhlasím s filipovi, jsou to zlatíčka :-)
Odpovědět
jancee: to me mrzi. Nase nejstarsi slecinka mela nedavno taky namale. Mela problemy s dychanim, tedy vlastne nemohla dychat. No a v procesu leceni se jeste zlomila tlapku |-| . Ted je po mesici zase s holkama, ale bali jsme se, ze uz nebude poradne chodit. Tak nam bylo taky smutno, jak jsme premysleli, jestli to prezije ... :-| Jako prtata jsou nejlepsi. Hned bych poridila jeste jednu :-N. Ale posledni zaclenovani (prcek k rocni a pulrocni potkanici), bylo dost drsny a dlouhy (asi dva mesice), ale podarilo se. Tak uvidime - mozna az zustanou zas jen dve. jaci jsou/(byli) vasi potkanci povahou? je zvlastni, ze kazda nase "holka" je uplne jina. Clovek by rek - potkan - to bude vsechno stejny,aĺe neni :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
ja som tiez kedysi mala krysu x-) bola uzasna... najskor som teda dostala zadara starsiu krysu, ktora bola kotna (to mi nedoslo, hovorila som si len, ze je lepsie vykrmena :-D) a behom par dni mala 9 malickych :-N tak som sa o to starala a ked vyrastli, tak som si vybrala jednu z nich a zvysok vratila chlapikovi, od ktoreho som mala staru, tu som si nechat nemohla, bola priserne agresivna a hryzla ako pitbul... ale je to vazne uzasny maznacik, daju sa krasne vycvicit :-) ta moja bola povahovo skor macacia :-D bola to taka gracia, ktora posluchat vedela, ale nie vzdy chcela :-D ale nastastie mavala casto pritulne chvilky :-) priatelovi bohuzial krysy pripadaju odporne |-| a rozhodne by to nechcel :-( skoda, ja by som ju opat chcela...
Odpovědět
gwen: :-D krysa s prekvapenim. my mame taky jednu dost macatou, ale to je takova lenoska, ta se vykrmila sama, porad se jen vali. :-N Pak mame jednu, ktera se chova jak mimco, i kdyz uz je velka - je to vylozene "tryskomys", ta je roztomila, rada lize lidem ruce, ale jinak na mazleni neni. Ta nejstarsi (ta nemocna), je nejuzasnejsi. Tu vzdycky kdyz vidi navsteva, tak odchazi s tim, ze si taky krysu poridi :-) . Je mazliva a vetsinou, kdyz je volne, tak je stejne u nas. Rada zaleza za tricko, coz lidi vetsinou rekvapi, kdyz se jim dere do vystrihu :-D. Jinak vsechny umi pribehnout na zavolani, ale kdyz je to zrovna nejnutneji potreba, taxe sprajcnou a nechtej vylezt :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Jsou to fakt jedni z nejlepších mazlíků. Škoda že nemám kvůli vysoký tolik času na jejich rozmazlování. Měla jsem Žofreje - 3 roky, byl super, přítulnej, spíš pomalejší, nechal se hladit. Pak Pepsi - 3 roky, úplně jiná, divoká, ale po čase taky trochu zkrotla. No jo, byla svá :-) Pak jsem měla Darky a Lighty - ségry, ale to byl děs, vůbec si na mě nezvykli a hodně hrusně mě kousali, nakonec mi jedna na zahradě utekla a druhá onemocněla, tak jsem tu potvoru nechala utratit (opravdu potvora, kousala, číhala na mě a jestli koukáte na Přátele, tak tam byl díl, jak Rachel měla kočku - je hrozná, syčí a jakobi říkala "RACHEL" :-D ) No a ted mám Shaggy - jsou jí 3, nejlepší po Žofrejovi. Je přítulná už od malička a když jsem si jí pořídila, měla jsem jí měsíc a odjela jsem na 2 měsíce do Řecka. Mamka se o ní starala, krmila, pouštěla jí, ale nikdy k ní nešla. A já přijela z Řecka, doběhla jsem ke kleci a Shaggynka mi hupla za výstřih!!!! Bylo to naprosto nepopsatelný. Od tý doby jsme nerozlučná dvojka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdyz mi kamaradka rikala, ze maji doma potkana jako mazlicka, tak jsem ji varovala, ze ho musi dat na balkon a dobre zavrit dvere, nez k ni vkrocim .... samozrejme to neudelala a behem noci (spala jsem u ni), jsem se do jejiho potkana totalne zamilovala :-) - skoda jen, ze se to nesetkalo s pochopenim doma :-(
Odpovědět
Shaggy: to je krasny :-) josefka: hmm. Spousta lidi k nim ma odpor, maji je spojeny s tema kanalnicema, i kdyz ti laboratorni potkani uz s nima nemaji tolik spolecneho. Ja jsem o tom tak dlouho mluvila, az jsem manzela prekecala :-D . I na ten ocas si zvyknul, jen v zadnem pripade nechtel ty s cervenyma ocima :-N . zrovna dneska me rozesmali. Davala jsem jim jogurt a ta nase kryso-koule Hryzka visela zahaknuta za ocas a zadni tlapky z hamaku a jedla to vzhuru nohama z patra pod tim :-D (a pak do toho samozrejme zuchla) :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D To musela být sranda!!!!!!!!! Žofrej tenkrát uměl úžasnou věc. Když jsem mu dávala mlíko do misky, vždycky si namočil čumák a to mu hrozně vadilo, pak si ho afektovaně myl...No a tak si vymyslel zlepšovák - u žádnýho jinýho potkana jsem to neviděla. Udělal si z pacičky naběračku, vždycky nabral mlíko a pak si ji olizoval :-N Hrozně roztomilí. Bohužel jsem ještě neměla na co to nahrát... V pubertě jsem k potkánkům přišla tak, že jsem to viděla u mých dvou kamarádek - byli to dcery tátových dvou kamarádů z vejšky. No a trvalo mi rok přemlouvání a půl roku starání se o našeho psa a kočky...Ale stálo to za to. Mamka z nich nejdřiv měla hrůzu, ale po několika měsících si ho vzala dokonce k sobě! No a přítel? Když se ke mě přistěhoval, tak se mu to moc nelíbilo, nikdy se s potkanem doma nesetkal, ale ted Shaggynku i pohladí, takže dobrý! Prý si dokonce můžu pak pořídit dalšího :-)
Odpovědět
filipovi: naše Blaženka právě taky měla problémy s dýcháním, možná měla nádor na plicích, těžko říct. Po několika týdnech léčení a střídání léků už se to jen zhoršovalo, chrčela, nemohla jíst, tak jsme jí trápení zkrátili. Kdysi jsme jí chtěli pořídit dvě malé kamarádky, jenže jsme těžce neodhadli věk a hlavně individualitu naší potvůrky, takže první kontakt dopadl tragicky - jedno myšátko zakousla, takže druhé jsme radši věnovali přítelově ségře, která měla mladší potkanku a ta se s tou novou brzy spřátelila. Bohužel Andělka (ta nová) asi po dvou měsících ochrnula nejdřív na zadní a přes noc i na přední packy (celková paralýza) a museli ji nechat uspat ;-( Zato Pepina, která po ní zůstala v kleci, je pěkný éro. To je fakt tryskomyš, furt někde lítá, když tam přijdeme na návštěvu. nevestapetulka: to je hezký, jak se k tobě Shaggynka hned měla :-) josefka: jojo, potkani jsou vysloveně k zamilování :-) Já už se tak těším, až si pořídíme nový holky. Zrovna dneska jsem v jednom zverimexu koukala, jaké mají, a měli tam úplně rozkošný mláďátka (narozený 20.4.), samý černý a šedivý. Kdybychom se s přítelem nedohodli, že až po svatbě, tak už je mám doma :-)
Odpovědět
jancee: potkana az po svatbe,to zni skoro jako ze dite az po svatbe :-D . Ja tak vzdycky zamilovane koukam na ty prtata ve zverimexu. Ale asi spis novyho poridime z CHS. Protoze az na ŠŇufku, tu nejstarsi nemocnou, byly obe holky zavsiveny a kychaly. Museli jsme je odvsivit a podavat antibiotika, coz je podle me duvod, proc nejsou tak krasne pritulny jako Snufka. Zvlast ta koule - ta ma doted hruzu z lidsky ruky (jak jsme ji jako prteti davali ty antibiotika strikackou, protoze to nechtela zrat ani zamaskovany) a zustala takova trochu divoka. nevestapetulka: jo to nasi taky takhle pijou, maji to vychytany, ty potvurky :-D .
Odpovědět
filipovi: však ty potvůrky skoro jsou jako naše dětičky :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Koukám že to máme podobný! Já chodim do zverimexů jenom koukat na potkánky :-) Jsou vždycky k sežrání a ráda bych si je hned vzala všechny...Jo a tim potkánka až po svatbě, tak to máme podobrý. Beru se za rok a Shaggy už má trojku na krku, tak nevim, jestli nás třeba během toho roku neopustí. No ale kdyby jo, tak určitě další až po svatbě, kvůli drápkům ve výstřihu :-D
Odpovědět
poustite potkanky volne? Jaky jsou nejich nejlepsi ulovky/ skody na majetku dvounozcu? My je poustime uz jen po lonzici, protoze v obyvaku jen zalezou za gauc, kde zustanou celou dobu, takze ani nebehaj, tak je to k nicemu. Vetsinou tak na hodku/pul denne. Maji velkou klec slozenou z klece pro morcata a jedny potkanni, takze mista na blbnuti maji dost. Nad Jejich poklady za skrini se vzdycky divime. Nebo myvam schovany zrni nekde v perine :-D . Jednou jsem pod perinou nasla svoji svacinu - mandarinku, ktera byla dokonale protunelovana :-D . Vetsi skody n majeku nepachaj, i kdy s posteli uz jsme se rozloucili (stejne je stara). Nekolikrat jsem pristilha moje poznamky na VS, jak mizi za posteli. A jednou jsem musela v knihovne vysvetlovat, proc jsou ty knizky okousany (rikam, ze od krys, tak na me koukali jak na bezdomovce :-N ). Taky nezapomenu, jak jsem pristihla Snufku, jak za sebou tahne chleba se syrem, kterej byl v tu dobu 2X vetsi nez ona. A nechtela se ho za zadnou cenu vzdat, mrcha :-D . Jo - clovek se nenudi.
Odpovědět
jo jste jsem si vzpomnela, jak jsem sokovala sefovou na firemnim vecirku. Rikam, ze pes nesmi do loznice kvuli krysam. Tak na me vytrestila oci a rika: "No, ja vedela, ze ten vas barak je starej, ale ze az tak!? :-o "
Odpovědět
Profilova fotka
:-D A jak jsi na to reagovala?
Odpovědět
nevestapetulka : no smali jsme se, paxem to vysvetlovala. Ale pak jsme se bavili o tech opravdovych krysach a lidi, co bydleli v hodne starym dome, co si opravovali je tam vazne meli ... :-N No a ted jsem si na to vzpomnela, kdyz jsem byla v kopelne, protoze mi nad hlavou cosi dupalo :-N tak jsem zvedava, co se nam to na pude usadilo. Ale koupim tu chytaci klec, misto pasticky, me to trha srdce, kdyz je tam vidim :-( . Co tam proboha muzou jenom zrat? Je fakt, ze mysi jsme meli ve sklepe a zahrade uz nekolik, nic vetsiho nastesti ne. Puvodne jsem podezirala, kosa, ze mi rejdi v zahonu za zizalama, ale jak jsem nasla okousany cibule tulipanu a tunely v trave, tak mi to bylo jasny. :-p
Odpovědět
My jsme Blaženku pouštěli. Ne teda po zemi, tam se jí stejně moc nelíbilo, vždycky hned vyskočila zpátky na gauč, to bylo její teritorium (občas si odtamtud odskočila do vitrínové skříně mezi knížky a skleničky, to byla sranda ji pozorovat). Pak ještě v ložnici po posteli (a tam si časem našla cestičku dolů a to ji naopak děsně zajímalo) a po stole kolem počítače. Za polštářem na gauči měla vytvořenou dokonalou spižírnu, nacházela jsem tam kousky všeho možnýho :-D. Polštáře si taky důkladně označila, musela jsem je už záplatovat, protože z některých už vesele brakovala ven molitanovou výplň. I gauč je v rozích rozhlodaný. Co se týče škod, tak nám jednoho dne ohluchnul telefon (líbil se jí kabel), přišla jsem o numerickou klávesnici k notebooku a sluchátka, opět nepřežily kabely :-D. Jo a děsně ráda mi kradla věci z kabelky. Jednou ji takhle vidím, jak cupuje cosi bílého. Normálně mi šlohla tampon, rozbalila si ho a cupovala :-D . Nebo si vytáhla celou tabulku čokolády (taky dvakrát větší než ona) a už si ji táhla do úkrytu. Tvářila se děsně dotčeně, když jsem jí ho sebrala :-D . A příteli jednou ukradla přímo při jídle z talíře celý karbanátek. Jo, zážitku je spoustu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D jj, to znám. Je to sranda. Mě vždycky kradli ze stolu tužky, gumu, peníze, a šup do pelechu. Jsou jako malý děti - člověk je nemůže nechat chvíli bez dozoru. Když jsem šla ráno na počítač dělat něco do školy, tak na mě při cestě na záchod Shaggy smutně koukala skrz mříže. V pokoji mám velikou sedačku a k ní zezadu přitisknutou dvoupostel. TAk jsem jí vyndala z klece a nechala pobíhat po posteli a gauči. Každou chvíli jsem se ale musela ohlížet, jestli něco nehlodá, neodnáší nebo neničí. Stejně většinu času trávila na okraji postele za mými zády, takřže jsem jí musela každou chvilinku vzít k sobě. No neudělala jsem nic :-D Musela jsem jí odnýst, protože ze sedačky se dostane na okno a tam mám květináče a ona v nich s oblibou ryje :-) Packy celý od hlíny a už si to vesele vykračovala směrem k šedému gauči! Tak dostala dobrotu a šup do klece :-) To jste Blaženku nechávali i ve dne puštěnou, když jste nebyli doma? Mám zkušenosti s prvním potkanem a ten miloval kabely. Anténu k televizi překousal asi třikrát a nakousal i kabel k televizi. Od tý doby je ke kabelům vůbec nepouštim. Ale mám jeden fígl, napadlo mě, že by to mohlo fungovat. Potkánci jsou takový malý vychcánci a všimla jsem si, že pokud mají něco zakázané nebo je odtamtud třeba dáte přyc, tak tam chtějí ještě víc a to co nemůžou mít musejí za každou cenu získat. Tak když byla Shaggy malá a poprvý jsem jí pustila ven, nechala jsem jí v blízkosti kabelu. Když se k němu přiblížila tak místo toho, abych jí sebrala a dala jinam, jsem čekala, co bude dělat. No a ona si ho ani nevšimne. A ted když běhá po gauči, kde je v jeho blízkosti lampička, si kabelu ani nevšimne. Stejně z ní nespustím oči, ale opravdu to má něco do sebe..
Odpovědět
Koukam, ze mate/meli jste taky doma veselo :-D :-D. Ja to vzdycky trvdila, ze jsou to desne srandovni zviatka. my mame vetsinu kabelu zalistovanou, nebo polozenou vysoko na skrninich. Snufka mela vychytany lezeni na skrin - vzeprela se mezi stenou a skrini a umela se vyskrabat nahoru i na metr a pul vysokou skrin. Buh vi, zestli mu zlomeninu nemela od toho, ale spis si myslim, ze nekde seskocila, nebo se zahakla drapkem o koberec v behu. Nam proti hrabani kytek pomohlo castecne zasypani kaminkama (ovsem proti okusovani triknemam :-N ). A kdyz byla Hryzinka mala (a jeste delsi nez sirsi :-p ), tak taky rada zalezala za zada na gauci - od toho mam paradni diry na mym supr vychytanym oblibenym sacku ]-( . S ni jsem musela ve fazi sblizovani nosit "krysi" ubor doma :-D . No a jednou, kdyz byli pusteny tak jsem malem dotala infarkt, uplne se mi udelalo zle, protoze se vyhodily pojistky a me hned napadlo, ze nejaka kaca prehryzala kabel a ted lezi nozky nahore ... =-) nastesti se jim nic nestalo, vesele si skotacily po pokoji. Ale vazne jsem byla par vterin uplne paralyzovana |-| .
Odpovědět
Profilova fotka
Je to zvláštní, ale prý jsou imunní vůči ráně z kabelu! To fakt nechápu, kolikrát je to pořádný napětí. No a potkanní úbor nosim pořád, to je nevyhnutelné. Žofrej dokonce učůrával, když pobíhal, takže ty věci letěli vždycky hned do prádla. . :-) Jo nebylo to značkování, Žofrej byla holčička :-D ale mě se hrozně líbilo to jméno :-) A jakou mají potkánci barvu? A jsou to vaši první?
Odpovědět
Profilova fotka
Ted mě ještě napadá, jestli nemáte někdo zkušenosti s prskáním (i krví u nosu), se stroupky na ocase a uších nebo se strupy na těle..
Odpovědět
nevestapetulka: ruzny informace o nemocech, a pokec: http://potkani-forum.cz/index.php?sid... ta krev u nosu je barvivo, neni to krev, ale pokud ho maji kolem nosu vic, tak to muze znacit nemoc. Vetisnou jsou schopny si to cistit sami a neni to videt. Prskani neni dobry - nachlazeni muze byt u potkanu nebezpecny. Ja jsem to vzdycky se snazila lecit echinaceovym sirupem, vic zeleniny apod, ale nikdy se to moc nedarilo, takze jsme nakonec vzdycky stejne sla k vetovi. My mame hodne vlkhy dum a jim to nedela dobre :-( . Stroupky na usich by mohly znacit svrab =-) -- potom se to ousko i deformuje. Stejne tak struopy na tele - nebo nejakou kozni nemoc, zvlast, pokud se to poji s pelichanim. I kdyz Hryzka ma neustale po tele stroupky, myslim, ze od toho, jak ji Lentilka cisti takovym tim "kousanim" a prehani to. Kazdopadne - neni na skodu potkanka vzit k vetovi, ten ti rekne, co to je :-) . S tou elektrikou bych tomu zas az tak neverila =-) , jeste jsem o tom neslysela. :-N Jo - az na Šňufku taky holky zanechavaji kapicky, ale je to malinko - ruce si pak umeju a z obleceni to citit neni. Zajimavy, ze jako maly to nedelali.
Odpovědět
jeske k prskani: moje devcata uz tem psikaj chronicky bohuzel, vzdycky mi pak pani doktorka rikala,ze pokud nic nevyprskava (nejaky hleny, jen ma treba cirou rymu) tak ji antibiotika neda, ze by ji to oslabilo imunitu a poslal me za domu. Kychani se da teoreticky vylecit doma nejakyma tema vitminama, teplem. Pokud zacne delat piskavy, nebo nejaky jiny zvuky pri dychani, neo by mela nejaky ten hlen z cumaku, tak uz bych urcite sla v k vetovi.
Odpovědět
nevestapetulka: ne, Blažka běhala jen pod dozorem, když jsme byli doma. Ale i tak stačilo ji na chvilinku pustit z očí a už něco provedla. Živě si pamatuju, jak jsem ji měla na gauči, četla jsem si a ona kolem běhala. Asi jsem na chvilu zdřímla, a když jsem procitla, seděla vedle mě s naprosto spokojeným výrazem v hromadě molitanové drti vytahané z polštáře a čile vytahovala další :-D ... Někdy poté jsem polštáře záplatovala a ta potvůrka začala okousávat i záplaty. Kapičky nechávala taky, prostě si asi označovala svoje teritorium. Bláža byla bílá s černou hlavou a černým pruhem na zádech, byla naše první. S prskáním mám zkušenosti bohužel bohaté a nerada na něm vzpomínám, skončilo to špatně, už jsme ji nevyléčili ;-( A k těm strupům - jednu se jí začaly objevovat holý místa v srsti, tak jsem ji vzala na veterinu, zjistili jí parazity (asi nějaký roztoče), dostala kapičky a do týdne to bylo dobré a naštěstí se to už nevrátilo. Jo a k té teorii, že když se jim něco "nezakazuje", tak to pak ani nedělají (protože to nemá to kouzlo zakázaného ovoce), tak jsem si vzpomněla, že když už mi přehryzala kabel ke sluchátkům, nechala jsem jí je k doničení. Kdybyste viděly, s jak spokojeným výrazem cupovala samotný sluchátka :-D (byly to takový ty velký přes celý uši). Úžasný bylo, když jsem se třeba učila nebo si četla a ona mi zalezla pod tričko, chvilku tam lozila a pak usnula. Sice jsem se pak ani nemohla pohnout, ale bylo to moc fajn... :-) Chybí mi, myška naše malá...
Odpovědět
jancee: musela bejt rotomiloucka :-D To uz bohuzel holky nedelaji, ze by u me usly. To si spis ustelou nejde na posteli/za posteli/srkrini ... ale za tricko se vzycky prijdou mrknout (asi si mysli, ze si tam schovavam piskoty nebo co :-N ). Tim, ze je nechavame behat jen v loznici, tak s nima nekdy i usnem. Pak byva obcas tvrdy probuzeni, kdyz se nam nekrera prochazi po obliceji, popripade si stoupne na celo na zadni, rozlizi se a vetri :-D, nebo zkouma, kam zmizel ten rohlik od vecere ("vsadila bych vsechny fousky, ze tu v tyhle dire jeste pred chvili byl, otevri tu zatracenou pusu!!"), nebo se vzbudim a Lentilka mi cisti ruce, nebo se mota do vlasu :-D No sranda. Je to i docela prijemny, jak te tema fouskama simra po tele a zkouma te. Akorat Hryzka (kryso-koule) mi jednou pristrihla rasy - asi se ji zdaly nejaky prerostly nebo co. :-D Ta jedina si nebere servitky, obcas ji rikame "Brutalni Hryzinka", protoze ma jednas silene ostry drapy a klidne proste prijde, tlapkama ti arogantne rozevre rty, koukne, jestli tam neco nezbylo, pak nastvane oddupe, kdyz ji odstrcim a jde kousat papyrus. :-p Nase barvy: Šňufka - nejvetsi kocka - svetle sedivo-bila (sediva hlava a pruh na zadech, bily zadni ponozky,brisko). Hryzka - uplne cerna Lentilka- tmave sediva az obcas do hneda ("krysi barva"), bily brisko a ponozticky. Dumbo usi (ty dole posazeny).
Odpovědět
v cem spinkaji vasi potkanici? (My mame jednak kusy latky jako hamaky, koupili jsme latkovy kostky (neco jako iglu latkvej domecek na zaveseni), nebo jeste proutenej/plasovej kosicek). A podarilo se nam vymyslet, jak zaridit, aby necuraly na patra. Zjistila jsem, ze jdou na zachod vzdycky po probuzeni, takze pod hamakama maji jedno patro z podmisky pod truhliky, ve ktery je stelivo - tak vetsinou chodi tam. jancee: jsem si predstavovala toho stastnyho destruktivniho potkama se sluchatkama :-D uplne to vidim.
Odpovědět
Profilova fotka
Shaggynka je stejná jako byla Blaženka. No já někde četla, že to prskání a ty holý místa v srsti můžou být alergie na piliny, tak jsem začala kupovat tu kukuřičkou drť, tak uvidíme. Potkánci spinkali vždycky v převráceném květináči,dole s dírou a vystlaný je toaleťákem nebo papírovými ubrousky. Občas když jdu kolem klece tak přidám toaleťák, aby měla co cupovat. A ted k vánocům jsem koupila původně hadřík na mytí auta, ve tvaru čtverce a je takový plyšově měkkoučký. No a přidělala jsem to do nejvyššího patra drátkama za rohy a má to jako takovou houpačku. No prodávají to ve zverimexu třeba pro fretky a oni v tom spinkají. Tak přes noc spí Shaggy v květináči na zemi a přes den ležívá v té houpačce, kde má přehled.
Odpovědět
Toaletaku neni nikdy dost :-D . jo jo - houpacky, nebo-li hamaky u nas bodujou :-D Ale Hryzka je proste krysa hodna sveho jmena, takze vic jak dvakrat se jeden hard rozhodne pouzit neda :-p Navic dela ostudu svymu druhu, pac asi nebude uplne nejinteligentnejsi, kdyz tem hamakum ukousava rohy, takze jim to pak spadne :-D . My to pridelavame spinacima spendlikama. A kvuli tem dychacim potizim Snufky jsme zacali kupovat Asan - tedka novinka stelivo, ekologicky, asi z papiru nebo co, hypoalergenni. Oproti kukurici ma tu vyhodu, ze kdyz se namoci (jak treba chodi na zachod), tak kukuricny vretena se rozpadnou na prach, kterej muze zase ty dychaci cesty drazdit, ale tohle ten Asan nedela.
Odpovědět
Profilova fotka
TAk o tom jsem neslyšela, podívám se po tom. Není to drahé?
Odpovědět
1
2
51
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?