Plánované otěhotnění, ale svatba nikde. Jaký máte názor?

Ahoj, chci se jen zeptat, jaký máte názor či zda máte stejný problém jako já. S přítelem spolu bydlíme přes 2 roky a v březnu jsme se zasnoubili s tím, že si uděláme miminko. Na první pokus nám to vyšlo a jsem těhotná. Ale čekala jsem tedy, že svatba bude letos, přece jen, do léta se to dá ještě krásně stihnout při svatbě do 25 lidí ... Ale bohužel ... Byla jsem naivní a přítel mi oznámil, proč na to teď tak spěchám, když jsme se zasnoubili v březnu, že se prý vezmeme až porodím příští rok v létě .. Nevím, co si o tom mám myslet. Každopádně tlačit na něho nebudu. Děkuju za Vaše odpovědi a přeji hezký den.
Odpovědět
1
2
@paolinka69 Tak záleží na domluvě.Svatba s bříškem i svatba s malým dítětem už má své mínusy.V těhotenství ti nemusí být nejlépe, malé dítě zas vyžaduje dobrou organizaci a hlídání...Pokud máš těhotenství poklidné, dala bych přednost bříšku a pokud se stejně chcete vzít, nevím nač čekat, když tobě by podle toho co píšeš také víc vyhovovalo to bříško než mimčo na svatbě v kočárku.Zkuste spolu probrat všechny plusy i mínusy obojího a pak se rozhodněte
Odpovědět
Já jsem právě přítelovi říkala, že když jsem těhotná, že bychom to měli letos uskutečnit, že bych si svatbu rozhodně užila víc, než když je pak prcek na světě, ale on mi jednoznačně řekl, že se to stihnout nedá a že nečekal, že když se zasnoubíme, že budu na tu svatbu takto naléhat. Ale asi nechápe, že to teď cítím jinak, když jsem těhotná :-( I nám to teď kvůli tomu skřípe, protože nechápu, proč mi ten prstýnek vlastně dával a proč mě žádal o ruku ..
Odpovědět
@paolinka69 Zkus mu prostě vysvětlit, že organizovat svatbu s dítětem je pro tebe horší varianta, jak organizovat ji nyní...A výmluva, že se to stihnout nedá je jen výmluva.. při troše štěstí není za týden co organizovat.Pokud nelpíš na peferovaném místě obřadu, či známém jméně fotografa tak není třeba chystat rok předem
Odpovědět
Já si právě taky myslím. Zkusím mu to ještě vysvětlit, ale je už na toto téma úplně alergický :-(
Odpovědět
@paolinka69 docela Te chápu, že jsi teď z toho smutná. Nejdříve Ti dá prstýnek, podaří se Vám miminko a pak najednou, že se to nedá stihnout. Já osobně si myslím, že se to stihnout dá, nehrají v tom finance? Třeba nepočítal s tím, že se tak rychle zadaří a teď na to nemá? My jsme nemohli otěhotnět delší dobu, tak přítel prohlásil, že si mě vezme, protože to malý určitě čeká na to až se narodí do úplné rodiny. V říjnu mi dal prstýnek a v listopadu jsem otěhotněla. Svatba se začla plánovat téměř ihned, ale myslím, že i kdybych ji začla plánovat 2 měsíce před, tak to stihneme. Kdybych si měla vybrat, tak určutě svatbu s bříškem než svatbu s malým prckem - toť můj názor..Někdo si to chce užít se vším všudy i s alkoholem a tam je to pak jiná..
Odpovědět
@paolinka69 Je možná trochu škoda, že jste si o tomto nepromluvili už před otěhotněním..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak toto jsme řešili taky. Přítel mě požádal o ruku, takže snažení o mimi, které nešlo, jsme odložili s tím, že prvně uděláme svatbu. Po dvou měsících jsme zjistili, že nečekaně čekáme a jsme ve třetím měsíci :-D Já jsem chtěla svatbu ještě před porodem, bohužel komplikace v těhotenství nám nedovolily svatbu uspořádat ani v prvních měsících ani na konci. Nakonec jsme si vybrali datum přesně rok po zásnubách a naše malá měla v tu dobu 3 měsíce. Chce si vše dopředu naplánovat a rozepsat i s časy. Ráno jsem oblékla malou, nakojila, dole už čekal kamarád s nachystaným autem, jeli jsme ke kadeřnici. Po česání přebalit, nakojit a jet domů. Odložit dítě, nazdobit auta, přebalit, nakojit a šup na líčení. Mezi tím mi malou oblékla svědkyně do družičkovského. Pak připravovala mě, než mi dotáhla šaty, tak jsem nakojila a ve 12:00 jsme vyjížděli směr Olomouc. Malá se v autě vyspala, takže byla po čas obřadu a obědu hodná. Když jsme se šli fotit, tak usnula v kočárku. Pak zase hodná u kávy a dortu. Cestou do Polanky se opět vyspala v autě, takže na večerních rautech opět zlatíčko. Ve 21:00 už byla unavená, tak jsme v klidné uzavřené části restaurace (měli jsme vše předem domluvené) rozložili cestovní postýlku, převlékli do pyžamka, přebalili, nakojili a spinkala. Servírky měly za úkol houknout kdyby něco. Malá spala celou dobu, ve 4 ráno jsme ji jen šoupli do sedačky a přejeli domů, kde jsem ji opět dokojila a šoupla do postýlky. Spali jsme všichni až do oběda do 12 hodin. Nikdy bych neměnila a sem ráda, že jsme měli mini družičku a ne chodící slečnu :-)
Odpovědět
@elielizabeth No možná by si toto měl přečíst přítel zakladatelky diskuze, aby pochopil, že organizace svatby s miminkem chce opravdu velkou souhru .Ty si měla problémové těhotenství, tak to jinak nešlo, ale pokud větší problémy v těhotenství nejsou, tak bez těch starostí kolem miminka se dá svatba určitě lépe užít než s organizováním toho všeho kolem mimi
Odpovědět
Měli jsme to stejně, ale já jsem trvala na svatbě než se děcko narodí. Protože jednak jsem konzervativní a jednak si myslím, že je to s dítětem pak složitější. Nechtěla jsem mít ani na svatbě břicho, ale když si mám vybrat z těchto dvou variant, radši teda s břichem. Nebyli jsme zasnoubení, domluvili jsme se, že se vezmeme, taky měl trošku obavy, že se to nestihne a kdesi cosi. Vzít si mě chtěl, s tím problém nebyl. Když jsem mu přesně řekla co chci zařídit, jak dlouho se musí objednávat dopředu, polovinu z toho už jsme udělali, tak se přestal bát a celá jeho rodina je na to natěšená, moc nám pomáhají. Třeba ten tvůj potřebuje vidět konkrétní výsledky - všechno se dá stihnout za měsíc. Kytka, kadeřnice, termín, prstýnky, fotograf, cukroví, to všechno se objednává tak měsíc, někdy tři nebo dva týdny dopředu. Šaty a oblek můžeš pořídit za den, boty taky a nějaká restaurace se vždycky najde. Ono vlastně i tu kytku můžeš mít ze dne na den. Když nemáš nějaké speciální přání, aby ti ty konkrétní kytky objednávali u dodavatele. Horší je, pokud má přítel nějakou extra super představu o honosné svatbě a chce sezvat hodně lidí, to už je třeba dělat s předstihem.
Odpovědět
@paolinka69 Pokud si tě vzít chce, měl by nechat rozhodnutí zda s bříškem, nebo s kočárkem na tobě...Protože hlavně ty poneseš břímě obojího. Chlapi to mají v tomto jednodušší...Přijde mi to od něj trochu sobecké, že vůbec neuvažuje o tvých pocitech
Odpovědět
@pajiji Přesně jak říkáš, toto by si měl přečíst a asi i přečte, protože jinak to nepochopí. Žádné problémy nemáme, máme svůj dům, který rekonstruujeme, finance máme, oba pracujeme, nejsme žádní boháči, to né, ale mám ještě 2 sestry a u nás i u mého přítele se svatby dělili 1/2 na 1/2. Rodiče platili hostinu, oblečení pro novomanželata, oznámení a koláčky. Ženich prstýnky a kytku. Na to má přece pak v tomto případě každý. Já nejsem nijak náročná, stačí mi i prstýnek z chirurgické ocele, když je od něho ... Takže v tomhle problém není. Moc Vám holky děkuju za příspěvky :)
Odpovědět
je to jen můj názor ale nechtěla bych se vdávat ani těhotná ( je to prostě už tak degradující to že ti každej řekne tak že musíte jo ) a ani s dítětem u prsu :-(
Odpovědět
Článek se načítá
@olivazelena Taky si myslím, že je vše zařízené rup šup, když oba chtějí. Navíc mám hodně stresovou práci, kde musím zařídit denně opravdu hodně věcí a když jsem si sepsala, co vše je nutné na svatbu, tak myslím, že do měsíce musí být vše zařízené :) Přemýšlím o tom, že když se s ním teď mluvit nedá, napsala bych mu to v dopise, který by si přečetl, až nebudu doma, třeba by měl čas o tom popřemýšlet než se vrátím a pochopil, že svatba co nejdříve, je nejlepší nápad pro nás pro oba .. Taky si chci přece užít svatební noc bez plačícího miminka :-) Co myslíte, holky? Mám to zkusit dopisem?
Odpovědět
@svobodpetika Radši ale s pupkem, než s mímem v kočárku :)
Odpovědět
@paolinka69 Nemá třeba ze svatby strach a tak je zaskočený ,že ji chceš tak brzy ?
Odpovědět
@radkaja To mě taky napadlo, ale když už bude miminko, tak na co čekat?
Odpovědět
@paolinka69 Třeba je ten strach tak velký, že ho nedokáže překonat. Zkus se ho na to zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli by jste si spolu sednout a říci vše na rovinu. Je krásné, že dítě čekáte plánovaně, protože oba chcete, gratuluji. Ale pokud jste už o svatbě mluvili i předtím, tak tě chápu, že by jsi ji radši měla před porodem. Já jsem vždycky příteli říkala, že kdybych náhodou otěhotněla před svatbou, tak se prostě dítě bude jmenovat po mě :-) . Brala jsem to jako nadsázku, ale chtěla jsem aby si uvědomil, že nic není samozřejmé. Měla by jsi mu hlavně říci své pocity, jak to vidíš a vyslechnout si ho,, proč on chce svatbu až potom. Třeba prostě si to jen neumí představit nebo je v tom jiná věc, kterou můžete překonat. Hodně štěstí, ale hlavně si těhotenství užívej ;-)
Odpovědět
@radkaja Myslíš, že by to mohlo pomoct?
Odpovědět
@paolinka69 Dobrý nápad ten dopis.Ještě do něj třeba připiš, aby on ti také odpověděl dopisem.Utřídíte si myšlenky a pak si spolu promluvte a vše vyřešte
Odpovědět
@pajiji Už ten dopis mám napsaný :) teď jen vytisknout, odjet někam pryč a dát mu ho před PC :)
Odpovědět
@paolinka69 Třeba by to pomohlo, kdyby jste spolu probrali čeho se bojí, třeba je to něco, co se dá nějak obejít ,nebo ze svatby vypustit.
Odpovědět
@radkaja To máš asi pravdu. Mě je 25 a přítelovi 26, vím, asi se na to cítí mladý, ale na miminko prý je připraven - jak on říká. Moc se na něho těší :) Já ho nedokážu do ničeho natlačit, jsem ráda, když dělá věci tak, jak on chce sám, tak snad pochopí, že už budeme tři a svatba k tomu patří :)
Odpovědět
Řekni mu že dítě tedy bude mít tvé příjmení (že je to praktické, když s ním většinou ty budeš chodit k lékaři, aby jste se oba jmenovali stejně) a uvidíš jak hned obrátí.
Odpovědět
ahoj já mám trošku stejný problém :-) s přítelem jsme si říkali, že bychom se mohli vzít třeba na podzim nebo příští rok na jaře, ale v březnu jsem otěhotněla a přítel mě teda požádal o ruku, teď plánujeme svatbu na červen skoro všechno jsme stihli zařídit za 3 týdny a teď už se jen čeká až se vyrobí prstýnky a přijde oznámení. Akorát jsme chtěli malou svatbu v tichosti a vždycky se najde někdo kdo to prostě musí vyžvanit kudy chodí, takže já se teď trápím, už jsem udělala ústupek, že budeme mít na svatbě 28 lidí, pro mě je 28 lidí hodně, jelikož mi bývá v těhotenství každý den špatně a nikdo prostě nedokáže pochopit, že je to moje svatba a já chci aby proběhla co nejrychleji a nikdo mě nechápe....ani přítel.... te nechce naštvat svou rodinu, že musí být všeci pozvaní, že by mu to neodpustili a podobné kecy....a já jsem z toho zralá tak na cvokárnu, bojím se, že tím jak mě všeci dokáží rozhodit a vystresovat a co všechno se dozvídám a jak mě všeci pomlouvají...že to malé bude nejspíš z toho všeho úplně blbé, tak nevím co je horší :-( nejraději bych tu svatbu úplně zrušila, neboť je blbé, že to říkám, ale už se vůbec na nic netěším ..... jediné co by mě mrzelo, budou prachy, které jsem vyhodila jako zálohu, za šaty, prstýnky a dort... :(
Odpovědět
Profilova fotka
@paolinka69 Dopis je fajn, taky už jsme takto řešili nějaké problémy. Vyhneš se afektovaným reakcím a je to hezky na rovinu. Taky se mi trochu zdá, jak psaly holky, jestli se prostě té svatby nebojí, chlapi jsou v tomto složití a rozhodně na něj musíš pozvolna, v klidu mu to vypiš v tom dopise, ale žádný nátlak. U nás trvalo dlouho, než jsme se oba dva shodli, že chceme svatbu. Já původně chtěla před porodem, on ne (ale furt tvrdil, že bude), pak jsem pořád čekala a čekala až mě to přestalo bavit a řekla jsem, že svatbu nikdy nechci. A pak najednou začal zjišťovat sám od sebe prstýnek :-) Hlavně si ujasněte, co je pro koho z vás důležité, třeba byste s tou svatbou mohli počkat do září??? Nevím, je to jen návrh, ale já bych se asi taky vyděsila, kdyby na mě ten můj vyrukoval se svatbou hned za dva měsíce... Je to moc šoků najednou a asi to ten tvůj potřebuje nejdřív vstřebat. Jinak velká gratulace k otěhotnění ;-) Hlavně žádné stresy a hezky klídeček :-)
Odpovědět
@liss_durman Uvidím, co na ten dopísek řekne a jak to bude pokračovat dál. Víš, já si taky myslela nejdřív tak srpen, září, to budu v 5-6 měsíci a nebudu mít ještě tak velké bříško :) snad :) ale i to mu přišlo strašně brzy, tak nevím. Divný je, že když mě žádal o ruku, sám mi řekl, že to musí být do roka a teď se k ničemu nemá, chlapec jeden ]-( Tak uvidíme. V každým případě na něho nechci tlačit, jenže mi přijde, že bere jako nátlak cokoliv, tak to je takový pak komplikovanější. Před tím otěhotněním a zasnoubením jsem to byla já, kdo říkal, že máme ještě všechno před sebou a nemusíme nikam spěchat a teď ejhle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@paolinka69 To víš, když pak dojde na šiny, tak se cuká. Prostě chlap, to je normální :-) Oni někdy jednají úplně iracionálně. Uvidíš, co řekne na ten dopis. Určitě to dobře dopadne, neboj. I kdybyste nakonec tu svatbu nechali až za rok, tak to určitě bude bezva. Jen se musíte nějak rozumně domluvit, aby vám to oběma vyhovovalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak doufám, že to dopadne dobře k váší spokojenosti. Někteří chlapi i když se chtějí ženit, i když chtějí miminko, tak občas potřebují víc času si vše srovnat, i když dneska ví, že si tě chce vzít, může mu svatba za pár měsíců přijít jako nečekaně brzo... se mi zdá, že chlapi berou ten čas někdy trochu jinak než my
Odpovědět
@mawenzi právě, je to s těma chlapama fakt někdy těžký :-( Nám holkám něco dají a my se pak na to těšíme a jim přijde, že musíme mít všechno hned .. Dneska mu snad už dám ten dopis a uvidíme reakci :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?