Nezasnoubena

Ahoj,holky,jsem nezasnoubena,ale chtela bych :-) Problem je v tom,ze uz mi z toho zacina hrabat,chapu ze se na chlapy nema tlacit,ale vadi mi to cekani.. Jsme spolu cca 5 let a krasne nam to funguje,bohuzel posledni rok furt cekam na zasnoubeni a ono furt nic.. :-( Tak uz je takove,ze jsem si rikal,az zacnem pracovat tak me urcite pozada.. Nic.. Tak az dodela tu skolu,tak uz to fakt prijde.. Nic.. Tak az se vse srovna a vyklidni tak uz to fakt bude a nic.. Nejvic mi vadi to,ze az to prijde tak uz sni nebudu prekvapena ani si to neuziju a jediny na co budu myslet bude: konecne.. Nechapu to a zlobim se, vzdy jsem si predstavovala ze to prijde ve vhodnou chvili,ze se lidi berou z lasky a ze jakmile citi ze je mu s tim druhym dobre a klape tak se vezmou..Ted mampocit,ze u me tu vhodnou chvili prosvihl.. A uz me nebavi cekat a ja opravdu nechci byt ve vztahu desetileti,aby konecne muj mily si rekl,ze uz muze.. Na manzelstvi mame stejny nazor, manzelstvi oba chceme,o svatbe jsme se bavili nejvic pred rokem, to si i vypocital koho vsechno tam chce pozvat..ja se radovala ze uz to bude a nic.. Prijde mi ze uz jen ten spravny okamzik pryc a on jeste nehnul ani prstem. A opravdu si nemyslim ze neco tajne pripravuje,poznala bych to..Je mi z toho smutno.. A s kamaradkama se o tom nebavim,bud jsou mladsi a svatbu jeste vubec nechteji nebo jsou vdany a prijde mi blby to s nima resit,protoze to nepochopeji protoze ten jejich se rozhoupal a pozadal.. Je tu nekdo kdo to citi stejne?
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
@allilla Zcela upřímně to moc řešíš. Mě manžel požádal o ruku po víc než sedmi letech. Je fakt, že o svatbě jsme se už bavili a já si z něho sem tam dělala srandu, kdy už teda mě požádá a tak. A když požádal, tak jsem to vůbec nečekala a byla z toho paf. A že něco chystá, nepoznáš, oni umí být pěkní tajnůstkáři. A co víc - myslím si, že chlapi to berou jinak, neřeší to jako my ženské a mají to víc na háku. Být tebou tak ho sem tam popíchnu, ale víc nic a prostě počkám ;)
Odpovědět
Chápu, že jsi z toho rozladěná. Nepíšeš , kolik je Ti let - to je dle mě důležité faktum. Jinak vypadá pětiletý vztah ve dvaceti, jinak ve třiceti, kdy mají vztahy trochu rychlejší spád. Další důležitá skutečnost je , zda byste si už přáli děti nebo zda je plánujete až za delší dobu. Pokud je Vám od 20 do 25 let a na potomstvo se zatím nechystáte, tak celkem rozumím tomu, že to partner zatím neřeší. Jinak, já jsem typ, který v sobě neumí nic dusit, takže bych asi nezvládla o tom s partnerem nemluvit, ale nemůžu říct, že bych Ti tuto "taktiku" přímo doporučovala. Sama nevím, zda to, že na druhého vždy a všechno na rovinu vybalím, je nejlepší způsob :-), i když u manžela to jinak nejde (jakékoliv naznačování se zde míjí účinkem:-) ).
Odpovědět
@strelenka je mi 28, priteli stejne.. Ja taky neumim v sobe dusit veci ani skryvat ze me neco trapi..a pritel to bez tak vzdy uz pozna ze me neco tizi..takze uz to samozrejme vi ale ze by to nekam vedlo tak nepocituju..nevim,mozna to moc resim,ale nejsem takova,ze bych se tim trapila a dusila a nic nerekla a prave pisu ze mi nejvic vadi,ze mam pocit ze prisvihnul "muj" vhodny okamzik..predpokladam ze me pozada driv nebo pozdeji,pokud mezi nama bude vse ok,ale uz to nebude ono..
Odpovědět
Profilova fotka
Nic si z toho nedělej. Mě přítel pozadal po 5 letech vztahu a to uz jsem si rikala tak kdy konecne ( jako ty). O svatbe jsme se bavili i driv..koho bychom chteli apod. Mela jsem narazky typu ,, hele oni se zasnoubili nebo tomu neuveris kdo se bude brat...atd. a pak jednoho dne ejhle a byla jsem uplne paf :-) netlac na nej. Pokud se ten chlap na to neciti..nezmenis ho.
Odpovědět
@allilla Mně třeba přijde přirozené, že se partneři ve vztahu baví i o tom, v jakém časovém horizontu se vezmou...myslím, že tohle téma bys mohla otevřít. Jinak - u nás jsem finální tah ohledně zasnoubení vzala do ruky já (partner navrhl, že se další rok vezmem, to ano, ale , v půlce příštího roku jsem otěhotněla a jelikož se stále nic nedělo, zamluvila jsem termín na radnici a partnerovi navrhla, že bychom se vzali - se zásnubním prstýnkem přiběhl až dodatečně - o týden později...), ale na druhou stranu - nikdy jsem nesnila o romantické žádosti o ruku, ani jeden z nás na to moc není..
Odpovědět
@allilla No v připadech kdy se nechá na chlapovi, aby požádal, až bude chtít sám, tak se snad ani nemůźe trefit do to "vhodného " okamžiku, kdy to chceš. Buď je to dříve, nebo později než čekáš, málokdy se trefí přesně. Pokud tě to hodně trápí, tak to asi budeš muset s ním probrat.
Odpovědět
Myslím, že to moc řešíš. Buď si s ním promluv na rovinu, ano, chlapi jsou natvrdlí a nebo to přestaň řešit. Jakmile začneš tlačit na pilu, nic z toho nebude..
Odpovědět
@radkaja jo mozna jsem se trochu blbe vyjadrila.. Ne kdy chci ja,ale proste nechci mit prechozeny vztah.. Tech je v okoli fakt dost a nelibi se mi to.. Tak bud chci byt s tim clovekem a citim to tak a dam mu to najevo nebo nechci..Je mi s nim dobre a chtela bych aby to bylo oficialni a kdyz on se k nicemu nema,tak mam pocit,kdyby on to jeste tak necitil,ze me chce na cely zivot..nevim
Odpovědět
Dle mě (snad mě pochopíš jak to myslím) lepší nezasnoubená než zasnoubená jak kamoška a svatba neplanují. Nedávno se vyjadřila že je na to mladá. Pak teda nechápu proč se vůbec zasnoubili. Udělej to naopak a požadej ho ty ( nemusí jen můž)
Odpovědět
@allilla Otázka je, zda se svatbou přechozený vztah nějak změní.. Mám ve svém okolí kamarádku, co se rozvedla po roce a naopak spokojený pár, co je spolu 12 let a svatbu neplánují...
Odpovědět
Ahoj! Mela jsem to dost podobne jako ty. Kazdemu se lehce rekne "moc to resis". Ale kdyz se tim clovek sam v sobe zabyva,tak to jenok tak z hlavy nedostane. Za mne promluvit si s pritelem na rovinu. Jak to vidi se svatbou,ze ty bys uz rada a ze te to trapi. Otevrenosti clovek nic nepokazi. U myho chlapa se ukazalo,ze chce,abychom byli svoji. Ale protoze byla cerstve za nami rekonstrukce bytu,ktera byla dost narocna,tak vidina na planovani a organizaci velkolepe svatby ho dvakrat moc nerozveyelovala. Potreboval trochu casu na oddech. Hodne stesti!
Odpovědět
@mirkaema Přesněc-crady typu "neřeš to" (ať už se to týká čehokoliv...) také miluju :-). Jak nemyslet na to, po čem člověk touží, že...
Odpovědět
Článek se načítá
@smajlik345 :)) jj,takovy pary znam taky,ale i to mi prijde hezky,proste nejakym zpusobem si sdelili ze chteji byt spolu.. Kazdopadne,zadost ode me neprichazi v uvahu,by to nerozdejchal,rika ze to je na chlapovi.. :-/
Odpovědět
@strelenka prechozeny nebo nefunkcni vztah to fakt nezachrani,jen jsem si vzdy predstavovala svatbu v okamzik,kdy proste chci byt s tim clovekem a chci mu to oficialne sdelit,ne z duvodu napr.: uz na to mame vek, rodice to chteji,uz je cas na dite,vsichni se berou atd.. Snad mi rozumis :-)
Odpovědět
@allilla Jasně, chápu. Je to zkrátka v tom, že je to pro Tebe důležité. Pro mě bylo taky.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo přesně obráceně, zasnoubili jsme se podle mě až moc brzo - po půl roce chození (znali jsme se taky půl roku), zaskočená jsem byla teda pěkně :-). Skoro jsem uvažovala, jestli to není fakt moc brzy. Asi souhlasím s holkama, možná si s ním jemně promluvit, ale zas netlačit, aby věděl, že o tom přemýšlíš. Chlapům některé věci prostě nedocházejí. Je jim dobře tak, jak to je, a ne vždy jim dojde, že jejich přítelkyně by možná chtěla posunout vztah do jiné roviny a taky být jeden den v životě ta princezna :-).
Odpovědět
@mirkaema jasne komunikace je nejdulezitejsi a taky nechapu,ze uz kdyz si muzeme sdelit vse,proc zrovna toto tema by melo byt tabu,ale v posledni dobe,pokud je o tom rec,tak se jen zbytecne chytnem a opravdu se z tohoto tematu stava jakesi tabu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ja cekala necely 4 roky, uz jsem taky byla natesena a myslela,ze nechce. Rikal,zee si me chce vzit, ale ze ted jeste ne..pritom uz to pomalu planoval, ale chtel at to je dokonaly a pak jsem se dockala. ;-) Jinak nesouhlasim s nazorem,ze pokud neplanujete deti, nemusis na svatbe tak lpet. Svatba prece neni jen proto, kdyz chcete mit deti...My se berem pristi rok a deti dalsich pet let neplanujem. ;-)
Odpovědět
@allilla Ja tedy nesouhlasim s temi, kteri navrhuji, at pockas, at to neresis, at to nechas byt. Tedy pardon, ale to by ses taky nemusela dockat. Nebo by ses za dalsich pet let dockala toho, ze by ti rekl, ze vlastne zadnou svatbu nikdy nechce. Nebylo by lepsi si to vyjasnit ted, prece jenom po 5 letech uz by to asi chtelo, abyste vedeli, na cem jste. Rikas, ze kdyz se o svatbe bavite, ze se akorat na to tema chytnete a nikam to nevede. Zalezi na tom, JAK to podas (nevycitej, nenalehej) a KDY a JAK CASTO - asi bych o tom nemluvila porad dokola pri kazde prilezitosti, to cloveka opravdu otravi. Ja osobne bych mu ve vhodnou chvili klidne, ale jasne sdelila, ze by bylo vhodne, abychom si alespon zhruba objasnili nase vzajemna ocekavani do budoucna (svatba ano/ne? Zhruba kdy? atd) A vysvetlila bych mu, ze pro me je svatba dulezita a pokud on to se mnou v budoucnu nevidi, bylo by vhodne, aby mi to rekl a neplytval mym casem, kdy muzu hledat nekoho, kdo by si me vzit chtel. Neni to vyhrozovani, ani manipulace, ale zkratka chces vedet, na cem jsi. Hodne stesti ;-)
Odpovědět
Jsem zastáncem toho trochu si dupnout. Na tvrdo říct, že jestli se nemáte vzít, tak s ním jen ztrácíš čas. To jsem udělala já a k tomu jsem zhubla a řekla mu, že když teď vypadám lépe snadno si někoho najdu. Dala jsem mu čas na rozmyšlenou (půl roku). A dohodli jsme si konkrétní termín 10.1.. kdy si o všem popovídáme a vyřešíme. Postavil se k tomu, jak měl a za měsíc máme svatbu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pataja Tak to uz je trochu prehnany. Davat nekomu takovyhle ultimata? Tohle snad nemuzes rict nekomu koho milujes...
Odpovědět
@pataja To jsi dopadla dobře, já znám spíš ultimáta, která skončila rozchodem...
Odpovědět
Na rozchod jsem byla připravená. Myslíte, že to je ultimátum, když chceš, aby se ten druhý vyjádřil, jak to do budoucnosti bude?
Odpovědět
@lucineni Ono asi zalezi, po kolika letech vztahu to ultimatum prijde. Na zacatku vztahu bych ho asi taky nedavala, ale po nekolika letech vztahu prece clovek musi vedet, jestli s tim druhym byt chce, nebo ne. Notabene, kdyz se jedna o lidi, kterym je temer 30 ci vic. Prece dospely clovek by mel vedet, jakym smerem chce, aby se ubiral jeho zivot, ne? Nejak neverim tomu, ze vyzraly jedinec skutecne nevi, treba po 5 letech vztahu, jestli chce byt s tim druhym. Mozna, pokud se jedna o velmi mlade lidi kolem 20 ci 25 let, ale pak uz by clovek mel mit jasno, alespon ramcove.
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett Tak dobre, jasne,ze clovek chce vedet co cekat do budoucna, ale rict nekomu koho miluju ze vypadam dobre a snadno si najdu nekoho jinyho? To snad ne. Mne to proste prijde, jako by si dotycna partnera nevazila a vi,ze snadno najde nahradnika. Ze vlastne o nic nejde kdyz se rozejdou
Odpovědět
@lucineni Jo, jasne, ja vim, jak to myslis ;-) Ja to zase vidim z pozice nekoho, kdo cekal, cekal a cekal a pak se stejne nedockal. Mne to tenkrat pripadalo, jakoze si se mnou ten druhy hraje a zkousi mou trpelivost (I kdyz to tak nebylo), ale proste kazdej musi pochopit, ze clovek ma zivot jenom jeden a je hloupost obetovat (treba velkou) cast zivota tim, ze budu cekat, nez se druhy rozhoupe...
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim nevim zda bych si chtela brat nekoho s kym jsme pripravena na rozchod... "Rozhodni se a bud se vezmeme a nebo se rozejdeme"? No, nic pro me. Obecne nejsem pritelem ultimat a ta veta "zhubla jsem a snadno si tak nekoho najdu" to je podle mne uz uplne mimo... :D
Odpovědět
@kristynar Nevim, po kolika letech vztahu jste se rozhodli, ze se vezmete, ale vzij se do situace, ze ty by ses rada vdavala (jednou), ale tvuj mily treba jeste po 8 ci vice letech nevi. A ted ti nekdo rekne, at na nej netlacis a trpelive cekas. Roky ubihaji, bude ti 30 a vic a porad nic. Ja proste neverim tomu, ze nekdo, kdo by chtel svatbu, zustane v takove situaci uplne klidny a v pohode si da 'nohy na stul' s tim, ze jeste par let pocka, ze vzdyt o nic nejde... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett no jo, mas pravdu v tom, ze se do toho neumim vzit, to je fakt... Bereme se po 2,5 letech, zasnoubili ani ne po 2 letech... Ale oba jsme od zacatku vedeli, ze se vzit chceme, spis jsme cekali, aby to nebylo moc brzo a stejne mi pfi zadosti prislo, ze je to trochu driv...Pred tim jsem mela ale 8 lety vztah, ale svatbu jsme ani jeden necitil, nemluvili jsme o tom asi proto, ze se nam do toho nechtelo. Takze asi fakt nemuzu soudit ...
Odpovědět
@kristynar To není o připravenosti na rozchod...to je o tom, že nemá smysl zůstávat s někým s kým máte diametrálně odlišné představy o budoucnosti. Je to stejné (samozřejmě záleží, kdo čemu přikládá jakou váhu), jako kdyby mi partner, kterého bych milovala, řekl, že nechce děti případně, že neví, jestli je chce a několik let o tom přemýšlel...pokud se takové představy hodně rozcházejí, tak to ani láska nezachrání a je lepší jít od sebe. Jo, souhlasím, že věta o hubnutí je jaksi nepatřičná...
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?