Minimalistická svatba - vnímáte to podobně?

Ahoj holky (a kluci?), svatbu planujeme na podzim 2017 a ted jsem se zacetla do mistni fora a jsem dost prekvapena, kolik veci tu vetsina nevest resi a do jakeho detailu. Samozrejme, ze chci, aby ta svatba byla krasna a nezapomenutelna, ale az do minuleho tydne jsem si myslela, ze k tomu nepotrevuju vyzdobu aut, druzicky, svatebni noviny, darecky pro svatebcany, kameramana a spoustu dalsich veci. Ale tedko jsem znejistela. Svatbu planujeme pro hodne lidi (cca 100), ale radi bychom to udelali jednoduse, skromne, minimalisticky a bez plytvani casem, energii, zdroji... Je tu nekdo, kdo to vnima podobne? Jeste bych rada rekla, ze bych se timhle prispevkem opravdu velmi nerada nekoho dotkla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme měli (myslím) dost minimalistickou svatbu. Jediná naše výzdoba byly živé květiny a to všude. Měli jsme svatbu na jednom místě, od příprav až po zábavu, takže jsme nezdobili ani auta, hosté přijeli sami na místo a šli do připraveného baru čekat :-) Dárečky, noviny....nic jsme neměli, pouze výslužky (klasické koláčky a drobné cukroví). Ale jsem ráda, že jsme svatbu stihli před tím než jsme se zaměřili na svatební focení, teď by byla naše svatba asi pěkný paskvil :-) Na každé svatbě se mi něco zalíbí (květiny na auto, mašle na židle, balonky, sladký bar....) a použila bych snad všechno. Užijte si svatbu podle vašich představ :-)
Odpovědět
Ahoj, já jsem zjistila také až tady do jakých detailů mají nevěsty propracované svatby, a mají to moc hezké. Já na to nemám moc financí, i když vím že spoustu věcí se dá pořídit levně a vyrobit. Výzdobu máme klasickou v režii paní kde je hostina, auta nezdobime, protože je to od obřadu ani ne 2km, a bez dárečků taky, každý dostane výslužku v podobě cukroví😉fotografku máme na obřad a skupinový po a pak co kdo nafotí, nehrotim to, spíš mi záleží ať je dobré jídlo a dost pití, protože bar máme volný 😉
Odpovědět
Určitě nejsi sama :-) My se taky ničím moc nezabývali. Zařídili jsme jen stůl na místo obřadu, něco málo na ozdobení tabule a s koláčky se sama nabídla máma. Na zahradě jsem pak po stoelch rozházela všechny ubrusy, co jsem v chalupě našla, ve váze byla moje a mámina kytka a to byla veškerá výzdoba :-D Pak jsem se zabývala drobnůstakmi, když zbyl čas a nálada. Určitě není nutné mít dokonalý každý detail (řešilo se tu i vybavení záchodu :-D ) Jediné, co jsi jmenovala, bych nevynechala, a to kameraman. To mě trošku mrzelo, že jsme pořádně nezajistili. Dali jsme kameru bratranci a byla bych radši za lepší video :-/
Odpovědět
Ahoj, myslím, že podobný pocity jako ty nás tady má víc. Já jsem netušila, co všechno se dá na svatbě řešit, čím vším se dá stresovat a kvůli čemu všemu se urážet na hosty... Svatbu máme venku, nemáme zasedací pořádek, nemáme oběd... Výzdoba bude, koupila jsem pár dekorací, a pokud bude nálada, tak je i nějak načančám do stanu. Ale jak píše @verap33 - tady se fakt řeší i výzdoba wc. To je až úsměvné :) Takže se nenech vystresovat, pro mě jsou i po všech těch albech tady nejdokonalejší ty nedokonalé svatby :) Ona šťastná skoro-nevěsta je přece jen ( i pro muže ) lepší, než vystresovaná baba, co do noci lepí krajky na vázy, aby vše ladilo a hroutí se z každé maličkosti :-)
Odpovědět
Radim Ti jedno - nenech se tim tady strhnout! Inspirace jsem tu nacerpala pomalu, zato tu velmi casto vidim, jakou svatbu bych mit nechtela (i kdyz ono vlastne i to je dost inspirativni a poucne, ze :-D )Radsi par veci a kvalitne, nez nakoupit milion blbosti a picicovinek z Ciny, na kterych je uz z dvou set metru videt, ze jsou umele a hnusne, a pak setrit treba jidle a piti pro hosty (nebo po nich nedejboze chtit, aby si neco platili). Takze to mame podobne jako @martina_1987, venku, bez zasedaciho poradku, harmonogramu, novin, vysluzek, darku, obeda, prvniho tance, "vtipnych" svatebnich her, limuziny, kameramana, satu pro nevestu na prevleceni, satu na druhy den pro nevestu, druhe "hazeci" kytice, kravin typu "krabicka prvni pomoci na wc" nebo "in" veci typu candybar v barve svatby.
Odpovědět
Diky holky. Nejvic se tesim, az pak vecer ze sebe sundame vsechny ty umeliny, sedneme si kolem ohne a kamaradka vytahne kytaru.
Odpovědět
@lulu_84 Koukám, že budeme mít asi stejnou svatbu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Moc se s tím netrap a hlavně si to užij :) vždyť to bude jen jednou (ideálně) To nejdůležitější jste vy a ne jestli někdo ze 100 lidí bude mrzutý a nebude mu chutnat dort... V takovém počtu se určitě někdo najde, to si buď jista. 8-) My teď plánujeme svatbu pro cca 100 lidí z velké části cizinci na červen a pouze dnes jsem rezervovala místo hostiny.. Mám sice dost nervy, ale říkám si, že to prostě půjde, prostě přijdou s nami oslávit něco skvěkého, že jsme se našli a pokud se najde někdo komu více bude záležet na předkrmech, nebo barvě oznámení, tak asi není opravdový přítel. S cenou se pohybujeme kolem 90 000 za hostinu (oběd+večeře+pití). To je asi nejvyšší položka, zbytek se dá zkřesat. Na čem bych určitě ale nešetřila je fotograf a kamera (to je to jediné co potom zůstane) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Zdravím, dobré téma, rozumné řešení. Co místo? 100 lidí není úplná legrace, nemáte někdo typ ?? díky P
Odpovědět
My nakonec máme v Praze na Habrovce, je to v centru Prahy a přitom taková oáza klidu. Má to své mouchy (je to třeba poměrně malé, nechtěji živou hudbu venku), ale máme obecně hodně požřadavků a nic lepšího jsme nesehnali, tak jsem zvědavá;-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?