Komu se ještě nelíbí kýčovité svatby?

Ach jo, už jsem tady prohlédla asi sté album ze svatby či z příprav a mám pocit, že my jsme s drahým opravdu divní. Proč jsou všechny ty svatby tak přeplácané? Kýčovité? Proč používat výrazy jako "Just married" nebo manžetové knoflíčky "I love my wife" nebo proč se všude povaluje LOVE a kamínky a kytičky a motýlci a kraječky? Holky to jsem fakt sama komu to přijde hloupé? Já chápu, že každá nevěsta chce být krásná a bla bla, ale proč mají ty svatby tak .. tak ... já nevím.. Čím víc těch alb vidím, tím víc mám pocit, že se mění jenom jména a barvy a vše ostatní je víceméně stejné od Aše po Opavu. Já se snažím přípravy dělat co nejjednodušeji, aby to bylo osobité a trefné na nás dva, aby to prostě sedělo k tomu, jací jsme. A těm ženichům? Neříkejte mi, že se jim líbí křišťálové skleničky se srdíčky a prstýnky, růžová košile a okvětní plátky růži ve třech různých barvách úplně všude a pětipatrový dort s holubičkami? Prosím, že je tu ještě nějaká taková divná jako já? :-)
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Sama za sebe souhlasím, ale proti gustu... Znáte to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já tohle taky zrovna moc nemusím a na mojí svatbě jsem se tomu snad úspěšně vyhnula. Dokonce jsem si na poslední chvíli změnila šaty. Moje milovaná maminka mi nechala ušít krajkové bílé šaty s "princeznovskou" sukní. A já si týden před svatbou sehnala jiné - světle lososové jednoduchého střihu. Když mě viděla rozbrečela se (štěstím doufám :-D a potom uznala že na tu zahradní party to bylo perfektní. Mě spíše vadí hrozně malá rozličnost právě v šatech. Ale když jsem viděla nabídku salonu tak se tomu ani nedivím. Kde není poptávka - není ani nabídka :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Obecně vzato, ke svatbě kýč trochu patří, ale sama to taky nemám ráda....řekla bych, že hlavně záleží na koncentraci těch všech ozdob a přízdob a výzdob....Ono pokud se to všechno použije s mírou, tak se to asi přežít dá, ale taky nepreferuju žádné holubičky, srdíčka, balonky, andělíčky, vlaječky, kraječky.....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak sice ne kazdemu svatebnimu kyci jsme se dokazali vyhnout, ale myslim ze jsme to meli v tomhle smeru hodne decentni a zaverecne skore by mohlo znit: 0 holubicek, 2 srdicka, 1 zlata maslicka a 50 bublifuku :D
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe každý si to dělá tak, jak uzná za vhodné :-) mně se taky nelíbí spousta věcí, které tu vidím pomalu v každém druhém albu. Vždycky jsem si přála netradiční svatbu, takovou, která by nás vystihovala, a výsledek předčil všechna moje očekávání :-) největší radost mi udělalo to, když mi miláček po svatbě řekl, že jsem to dobře vymyslela. Během příprav měl pár pochybností, ale nechal to na mně a nakonec byl příjemně překvapený :-)
Odpovědět
Ahoj, chápu že každému člověku se líbí něco jiného a opravdu jsem zatím neviděla svatbu, která by byla vyloženě škaredá :-) Mě se líbí kolik si tu nevěsty dají času a práce s přípravami. Ale já osobně třeba takové věci ani moc nepotřebuju. U manžetových knoflíčků moc nechápu jejich význam :-N Nějaké cedulky a věci na focení mi přijdou taky zbytečné, my se radši vyfotíme někde v přírodě jen tak. Skleničky, holubičky, házení rýže, foukání bublinek, kytky a srdce na auta, všechno vyzdobené organzou.. Je to milé, ale pro nás zbytečné :-) My celkově budeme mít takovou jednoduchou svatbu - a hlavně hrozně osobitou. Milujeme retro věci, takže já nejspíš budu mít šaty ve stylu 50.-60. let, vlasy nosím pořád rozpuštěné a maluju se jen řasenkou, takže přijít načesaná a nalíčená - to bych ani nebyla já. Oba milujeme Beatles, takže výběr hudby je jasná volba. No a jelikož já si nikdy nerozuměla s podpatkama, ať jsem se snažila sebevíc, tak se budu vdávat v teniskách. S přítele sbíráme Conversky, máme jich doma hrozně moc všelijakých, lidi co nás znají, prostě ví, že my dva jedině všude a vždycky jdeme v Converskách :-) Takže já budu mít bílé a přítel černé - bude nám celý den krásně pohodlně a budeme sami sebou. Velmi nás to vystihuje, naši přátelé a rodiny nás prostě takto znají. Takže nevidím důvod proč dělat na svatbě něco, k čemu nemám osobní vztah :-)
Odpovědět
Jo a dort taky nebudeme mít nazdobený, pětipatrový a za tisíce. Mamka dělá skvělý obyčejný čokoládový, takže se nacpeme tím a budeme spokojení a ještě ušetříme :-)
Odpovědět
@magdalenabebe nejseš jediná, ale je nás takový pomálu. Taky nechceme holubičky, různé příšernosti na focení a hlavně kilometry organzy a okvětní lístky, kamínky a další věci na stolech.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe určitě se najde spousta svateb, které kýčovité nejsou. Je to o tom jestli musí mít nevěsta uplně vše nebo najde nějakou zlatou střední cestu a podaří se jí to nepřehnat. A co je kýč pro jednu nemusí být kýč pro druhou. Také jsem měla na svatbě ozdobená auta, ale myslím, že decentně. Dort jsme měli třípatrový zdobený jen drobnýma kytičkama, protože figurky jsou pro mě třeba kýč, ikdyž to spousta holek dává. Manžetové knoflíčky jsem nechtěla, ale nakonec byly, protože jsme koupili košili na manžetové knoflíčky. Organzu jsme také měli, ale jen decentně na stole. Prostě si to každá dělá podle svého vkusu, ikdyž v jednoduchosti je krása, ale zase to nesmí být moc strohé. Držím palce ;-)
Odpovědět
Holky díky moc za Vaše názory, jsem ráda, že je nás takových víc. Já neříkám, že dekorace vůbec ne, samozřejmě taky mám svatební šaty s bohatou sukní, a někde se objeví i tak organza, spíš mi šlo o to, jak je to někde přeplácané. a u těch knoflíčků, my budeme mít knoflíčky s naším datem, ale tam jsem spíš poukazovala na tu angličtinu, že mi vadí na českých svatbách tyhle výrazy :-) Ale jinak díky všem za názory, opravdu úžasná fotoalba!
Odpovědět
a jak bys definovala kýč? třeba co tady čtu ohledně 50. let, tak jsem tady viděla sice krásná alba, ale všechny, tuplem všechny nevěsty měly stejný střih šatů. Přitom 50. léta jsou daleko bohatší na typy šatů. Takže nakonec, člověk, který to sleduje a vidí pořád to samé, si taky může říct, že to je kýč, protože všechny takové svatby jsou podle fotek podobné. Když je něco neobvyklé, není to tak omšelé jako něco, co vidíš na každém druhém. Když je to poprvé, zdá se to jako dobrý nápad, když je to po dvacáté, je to už klišé. Takže co je vlastně ten "kýč"? :-)
Odpovědět
Každý má samozřejmě tu míru někde jinde, jak už jsem psala, nejvíc poukazuji na to, že mi přijde, že se prostě splácá všechno dohromady. Paralelně jsem jedné slečně okomentovala její album negativně a její příznivkyně mě div neroznesly na kopytech, jak jsem hrozná a ubohá že se mi její práce nelíbí. Prostě každá má jiný vkus, ale já jsem byla fakt překvapená, když jsem zjistila, jak jsou si ty svatby vlastně podobné, a jak se ty dekorace pořád dokola opakují. Jistému stereotypu se asi vyhnout nedá (sama mám svatební šaty, které jsem viděla už u několika nevěst, ale to jsem zjistila až po registraci tady) a asi chápu, že některé nevěsty mají potřebu to prostě tak nějak "přehnat", ale to album, kde mě slečna aktuálně už uráží za můj vyjádřený názor, to je prostě už příliš a čím více má souhlasných a pochvalných názorů, tím víc nad tím kroutím hlavou.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@magdalenabebe Ano přehnané kýčovité svatby ve smyslu, něco vidím tak to musím mít taky a nevnímají vůbec, že už to mají přeplácaný a nehodí se to jedno k druhému..jo tak to taky nemám ráda. Dále nemám ráda takový ty holubičky všude..připadám si jak za starých časů, ale s čím s tebou nesouhlasím je poslední část..máme barvu do růžova respektivě fuchsiova..tu barvu miluji, měla jsem i takové maturitní šaty, takže to byla pro mě jasná volba, přítel s tím souhlasil..že mu na barvě až tak nesejde a když jsem požádala družičky jestli by si nepořídili stejný šaty fuchsiový, tak jsem čekala problém, protože jedna z nich nemá ráda růžovou..a s radostí si je objednala bez jediného pípnutí..to samý kluci když se mě ptali na kravatu, řekla jsem že máme barvu do fuchiova..a hned samy od sebe, tak mi si ji seženem. A přítel..ten si koupil světle růžovou košili sám..bez toho aby jsme se na tom domlouvali či ňák bavili..bude mít k tomu fushsiovou kravatu a vypadá to líp jak s bílou košilí (přítel neni žádný modýlek, spíš vesnický "buran"..jeho nejoblíbenější oblečení jsou modráky a věřím že by nejradši v nich šel aji na svatbu)..a na dort chce postavičky, jen nevím kde je sehnat..tak doufám že to když tak promine, když nebudou :-) Každej si svojí svatbu představuje jinak ;-) Jo a ke svatbě se hodí krajky..už odjakživa! Někdo má rád obyčejnou svatbu..někdo zase kýčovitou ;-) pro mě je třeba už kýč ňáký dárky hostům (třeba magnetek na památku)..prostě každej to bere jinak!!
Odpovědět
Mně by docela zajímalo to zmíněné album :D
Odpovědět
Profilova fotka
My na svatbě 2 umělé holubičky měli - mám je ve svém nicku, který používám skoro všude, tak jsem je chtěla i na svatbě. Původně jsem je měla v kytici, tu jsem ale měsíc před svatbou úplně změnila, tak jsem holubičky použila pod prstýnky :-D Srdce na auto jsme měli jen na focení, stejně tak SPZ Novomanželé - tu jsem vzala jen proto, že na ní byla panda :-D figurky jsme měli namalované podle naší fotky - ty jsem chtěla spíš na památku a fotograf je využil při focení prstýnků :-) organzu, ozdobné kamínky a skleněná srdíčka jsme měli na svatební tabuli - to nám nachystali sami zaměstnanci hradu, když nám připravovali čajovnu, a vypadalo to hezky a jednoduše :-) Jako pozornost pro hosty jsme měli minivína a čokoládky - ten nápad se mi tu zalíbil už před půl rokem, kdy jsme svatbu začali plánovat, a měly úspěch :-) Jo a dort jsme neměli žádný, to špatně nesla moje maminka :-D
Odpovědět
@raniha - magnetky jsou určitě jistý druh kýče, nebo pro někoho můžou být, ale nebudeme dávat žádnou výslužku, nemáme ani koláčky nic podobného, ale nějaký dárek jsme pro hosty chtěli a nic na co jsem narazila se mi nelíbilo a tohle bylo nejmenší zlo :-)
Odpovědět
@veruska_k Je to album uživatelky carolyncassady
Odpovědět
@palomitacheca Tvoje svatba byla ale opravdu "jiná" a určitě si jí s jinou nespletu :-) A rozhodně takovým typům svateb fandím :-) Pro mě třeba bude svatební stůl překvapení, jelikož to má na starosti místo kde budeme mít oslavu. Upozorňovala jsem, že to chci hodně jednoduché, ale samozřejmě čekám, že tam nebudou jen založené příbory :-) U těch stolů mi spíš jen vadí, když je tam tolik blbinek, že musím pořád něco přesouvat a posunovat, abych se dostala ke skleničce nebo k pečivu a když se mi lepí nějaký mini potvůrky na ruce, kdykoli položím zápěstí na ruku (zažito :-) )
Odpovědět
Zápěstí na stůl..
Odpovědět
Profilova fotka
Co je a není kýč, to je pro každého úplně jiný pojem. Zajímalo mě kdo tu zas takovou "hádací" diskuzi zakládá... no když jsem se podívala k tobě na profil a na jediné čtyři fotky, které tam máš, tak hned dvě z nich mi přijdou jako kýč. Šaty jsou pro mě ukázka toho co bych ráda aby ze salonů vymizelo a klobouk na auto mi v tomhle ohledu přijde stejný jako dort s holubičkami jak popisuješ...takže se spíš nabízí otázka...proč se ti tak nelíbí kýčovité svatby a z části ji sama budeš mít? ;-)
Odpovědět
@raniha Jinak koukala jsem na Tvoje album z příprav a to je zrovna důkazem, že se to dá udělat i jednoduše a krásně. Mně ta barva sama o sobě nijak nevadí, to spíš jen že pak je v té růžové úplně všechno a když se to splácá s krajkama, srdíčkama, mašličkama, písmenkama a to vše se zabalí do x metrů organzy, už je to prostě moc. U Tebe to je elegantní a vkusné a i bych řekla, ačkoli Tě samozřejmě vůbec neznám, že se k Tobě ta barva opravdu hodí, což je další věc, která by se měla brát v potaz..
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe ještě před 5 lety, kdy jsem potkala manžela, by mě ani ve snu nenapadlo, že jednou budu mít takovouhle svatbu. Tehdy moje představa byla taková, že budu mít zeleno-bílé šaty :-D koncem roku 2010 mi miláček k Vánocům objednal tartanový korzet, sobě objednal kilt ze stejného tartanu a prohlásil, že se bude ženit jedině v kiltu. V první chvíli mě napadlo, že se snad zbláznil, ale postupem času se mi ten nápad zalíbil a bylo jasno... :-) už jen aby byly fotky a video, abychom si tu atmosféru mohli znovu vychutnat. Jinak my ani tabuli zdobit nechtěli. Paní se mě ptala, jestli si čajovnu nachystáme sami, nebo to mají zařídit oni, tak jsem odepsala, že bychom chtěli stůl do T, to bylo všechno. A když jsem do čajovny v ten den poprvé vešla, bylo to krásný překvapení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe Ja si nemyslim ze by tady bylo tolik nevest ktere maji vyslovene kycovite svatby a musi na nich mit uplne vsechna svatebni klise v nadmerne davce, ono je to dost o tom, ze clovek projde spoustu alb a je tim vsim uz celkove prehlcen, takze pak staci jen malo a je z nekterych alb zhnusen.. chapu te, taky jsem si tim prosla, ted si radeji svatebni fotky ostatnich nevest davkuji po malych davkach :-D @wallflower Manzetove knoflicky? no tam je snad vyznam jasny :-D kosile na manzetove knoflicky proste vypada slavnostneji nez klasicka a ja je chtela dat zenichovi jako darek a rozhodovala jsem se mezi luxusnimi knoflicky za 1200,- (plus par stovek za rytinu) a nebo kycovite z fleru s datem svatby za 200,- a vzhledem k tomu, ze je uz nikdy nevezme, tak jsem zvolila kyc :-) jinak ale s tvym prispevkem souhlasim a vase svatba bude urcite vypovidat o vas dvou :-) my jsme zadne takove tema nebo styl nenasli, resp. jedine na cem bychom se shodli by bylo The Big Bang Theory ale hadali bychom se kdo by byl Shledon :-D
Odpovědět
@limda Víc fotek tam nemám, protože vlastně ani není co tam dát. Oznámení dostanu dneska, dělal je partner, dekorace na stůl jak už jsem psala uvidím až na hostině, kytice je zadaná na základě představy a domluvy z mini gerber a dort bude úplně obyčejný punčák, protože ho má hrozně rád tchán a partner. Jmenovky na stůl budou obyčejné čokoládky v oranžovém přebalu se jménem, a nic jiného už vlastně ani nemáme. ten cylindr chtěl partner, protože nechtěl květinovou dekoraci, ale sám chtěl aby auta ženicha a nevěsty byla odlišená od jiných. Já budu mít jen takovou vazbu z umělých kytek, taky do oranžova. a co se týče těch šatů. v den svatby budu končit šestý měsíc těhotenství, klasické těhu šaty se mi nelíbily (empír a antika) a rozhodně mi nesluší, navíc mám hodně široká ramena a záda a kvůli chladu a tom, že jsem v horní části těla hodně potetovaná chci mít bolerko a k němu se prostě holt nejlépe hodí tenhle klasický korzetový střih. nechtěla jsem obíhat půjčovny a prostě jsem nevěděla jaké jiné šaty si pořídit a tyhle se mi prostě líbily, ačkoli jsem vždycky tvrdila, že přesně takové nikdy mít nebudu. Vždycky jsem říkala, že se budu vdávat v černé.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s tím,co napsala zakladatelka,řekla bych,že pro každého z nás je kýč něco trochu jiného, ale....Taky se mi nelíbí ty přeplácané dorty a šaty a tendence,kterou tu poslední dobou vidím - mít všechno,co mají ostatní nevěsty, veškerá žádná originalita. Přece jde o vás a vaši svatbu,abyste si to udělaly,jak se to líbí vám a ne proto,že to mají ostatní,ne? tímto smekám před @palomitacheca, která měla jednu z nejkrásnějších a nejoriginálnějších svateb,jakou jsem kdy viděla,navíc je mi to hodně blízké,protože miluju Irsko a to není od Skotska až tak daleko :-) jinak co se týče obecně názoru na to,jaká by svatba měla být,tak jsem vždycky zastávala názor,že méně je více a nemusím mít všechno. Svatbu jsme si udělali podle svého a nemám pocit,že by to bylo nějak přehnané nebo že bychom si vymysleli něco extra, v pár věcech jsme byli netradiční a jsem za to hrozně ráda :-) takže dobrá rada: nekopírujte ostatní a nesnažte se mít na svatbě všechny zbytečnosti, o tom to není :-)
Odpovědět
@martaveg Tak teď si to vyjádřila úplně přesně, asi dělám chybu v tom, že si prohlédnu několik alb po sobě a pak v tom nevidím tu osobitost, kterou do toho každý pár vkládá, ale v tom množství fotek i jiných to pak zaniká. To mě vlastně vůbec nenapadlo a rozhodně to tak z velké části bude. A ty knoflíčky s datem z fleru budeme mít taky, partnerovi to přišlo jako dobrá vzpomínka pro něj :-) A přesně, taky nemáme žádné společné téma, do kterého bychom mohli svatbu stylizovat. jsme oba ajťáci a tam to se svatbou není moc kompatibilní :-) Moc se mi líbí, když to někdo dokáže pojmout opravdu stylově, ať už dobově nebo dekoračně...
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe Hele mě to vysvětlovat nemusíš. Každý ať má to co by sám chtěl a co se mu líbí. Je nesmysl dělat si svatbu a vůbec cokoli jen proto, aby to bylo "in". I kdyby někdo chtěl sebevíc kýčovitou svatbu, tak ať jí má... já se pak akorát tak doma u počítače u fotek pousměju a budu spojená já i nevěsta :-D Spíš jsem si musela rýpnout, protože to k tomu názvu diskuze úplně vybízelo :-D
Odpovědět
Jsem taky "divná". Měli jsme střídmou výzdobu svatebního stolu, dělali jsme si ji sami, hostina se odehrávala na myslivecké chatě. Neměli jsme kamínky, ani metry organzy, ani omotané židle saténovými přehozy, ani květiny za desetitisíce, ani čokoládovou fontánku, ani speciální polštářek na prstýnky, ani speciální skleničky, neměla jsem šaty ala šlehačka.... Jenže my jsme to tak chtěli, byli jsme spokojení, nemáme rádi velké oficiality, ani jsme nezvali tetičky z desátého kolena... Ovšem chápu, že jsou lidi, kteří potřebují všechno to, co jsem výše jmenovala a nepotřebovali jsme to. Taky potřebují tisíc fotek ze svatebního dne a deset hodin záznamu... No, co? Když to někomu pomůže ke štěstí a spokojenosti... I kdybych se vdávala podruhé /což neplánuji/, tak bych svatbu udělala stejně jako tu první - skromnou, s lidmi, které tam chci - bylo nás necelých 40, jen je smutné, že už pět lidí z té sestavy nikdy nikam nemůžu pozvat.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenabebe Děkuji moc :-) Organzu budeme mít na stolech..máme úzký stoly a do prostřed se nám nic jinýho nevešlo než 16cm organza a to je taky na just. A taky na autech, ale jen u nevěsty a ženicha :-) Mašličku budeme mít na dortě a pejsek ráno na obojku. Ponpomky dáváme jen kvůli tomu že jsme nesehnali lampiony kulatý, strašně se mi líbí, jak to hned změní atmosféru..pro někoho je to samozřejmě kýč a taky to má každá druhá, ale nic jinýho kulatýho nás nenapadlo :-) Písmena nemáme, anglický názvy taky ne..ani anglický písničky ne..chceme prostě normální obyčejnou svatbu a ne ňáký fotokoutky, noviny, tomboly, přiblblý hry ;-) Samozřejmě trošku tradic, které ctíme..tak ty zapojíme..ale fakt nemusím mít na svatbě všechno co vidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také mi některé věci připadají jako...řekněme blbosti. Např. manžetové knoflíčky. Ale například červenou košili si můj manžel vybral naprosto dobrovolně, moc mu slušela a nebyl to jen můj názor, ale i okolí...
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?