Dražší svatba

Profilova fotka
Zdravím vás snoubenci, zajímalo by mě, zda se tu najde někdo další, kdo plánuje svatbu s rozpočtem cca 500 tis., či zkrátka dražší svatbu. Docela mě mrzí, jak jsou nevěsty s vyšším rozpočtem skoro lynčovány. Mohli bychom si zde udělat diskuzi a podpořit se v nápadech bez všudypřítomného dovětku - nejlevnější, za rozumnou cenu, levný atd.. Pojdme pokecat o našich svatbách bez narážek na peníze. Mějte krásný den a klidné plánování.
Odpovědět
Profilova fotka
Máte pravdu.Nejsem sice nevěsta,jsem manažerka jedné z nejlepších fotografek.Ráda Vám třeba poradím šaty, od navrharky,místo ,make-up,dort....:-) ;-)
Odpovědět
My máme rozpočet 300tisic pro 50 hostů. Kolik máte hostů Vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 máme 120 hostů, ale hostinu a následný raut musíme koncipovat pro více osob (+3fotografové+3kameramani+řidič+koordinarorky atd), takže přesný počet budeme vědět až po všech potvrzeních účasti. S ohledem na počet osob jsme byli dost limitováni s výběrem místa, ale naštěstí se zadařilo:-) (má podmínka vše na jednom místě). Pokud se mohu zeptat, kde máte svatbu vy?
Odpovědět
Tak když to rozpocteme na hosta tak máme cca stejný rozpočet :-D Taky tvoříme raut krk více lidí prave dodavatele které zmiňujete i vy :-) Plus dokupujeme snídane pro vizazistky, kadeřnice, fotografky a kameramana,proste pro všechny kteří za námi brzy rank dorazí de snoubence a blízkou rodinou tam totiž budeme spát už den předem. Svatba bude ve mlýně u vodnika slámy.
Odpovědět
Jezis až teď vidím ty chyby, Píšu z mobilu tak se omlouvám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkaamia moc děkuji za reakci. My už jsme v takové fázi příprav, že vše zásadní je vybráno. Také jsme si vybrali skvělé koordinátorky, které se o nás starají přímo ukázkově. Ale třeba se ještě nějaké drobnosti ukážou, které tu budu chtít probrat. Děkuji Vám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec není zač.Přeji krásný svatební den.Uzijte si ho naplno.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 ano, ano, počet osob udělá hodně. A je od Vás moc hezké, že takto myslíte i na dodavatele, svatbu si mají užít všichni :-) Koukla jsem rychle I na Vaše místo, to je prostě na svatbu jako dělané, krásná romantika na mlýně. *v poho, taky píšu na mobilu a radši to po sobě ani nečtu, ať se to like nestydím :-D
Odpovědět
Tak mě to přijde normální, bylo by mi hloupé kdybychom se ladovali snídani a oni na nás koukali. Ano místo byla láska na první pohled. Budeme mít taky vše na jednom miste. Jedine čeho se děsím je ze bude pršet mokrá varianta na obřad je totiž nic moc. Nemluvě o tom že mám k obřadu a před tím k welcomu drinku pro hosty zamluvene kvarteto a to by se nám tam jaksi nevešlo nebo resp vešlo ale myslím že by působilo poněkud komicky.
Odpovědět
A prosimte kde sháníte (nebo už máte) oblek pro ženicha... Do bandiho se mi nějak nechce, ale moc se v tom neorientuji takze nevím kam...
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 přesně, na to mám stejný názor a je mi líto, že znám osobně hodně příběhů, kde to automatické nebylo. Budoucí tchýně má za koníčka fotografování a semtam fotí I svatby a když občas slyším ty její zážitky, je mi až studno (fotila svatbu celý den a ani kousíček jídla, hlavně že dostala výslužku, kterou pak hned v autě cestou domů spořádala). S počasím také bojujeme, prostě musí být krásně, při naší suché variantě by se na obřad ani všichni nevešli a museli by se stejně dívat pod deštníky na naše sliby ve venkovní restauraci. Hodně místa zabere bílé piano co máme s cellem k obřadu :-D. Přeji Ti tedy hlavně krásné počasí, zbylé už lze nějak ovlivnit. :-)
Odpovědět
Piano mě nenapadlo to musí být taky krásne ..ja de rozhodovala mezi harfou s houslemi a kvartetem.. Nakonec to vyhrálo To kvarteto :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bride166 no můj muž touží po žaketu, takže si s tchánem a svědkem budou půjčovat. Od koordinátorky máme doporučení na super půjčovnu v Brně. Je mi líto, s oblekem nemohu radit :-(, když kupujeme klasické obleky, tak mužovi stačí obyčejná konfekce typu právě Bandi, Blažek... A tatínek vždy (ale to už je hoodně dávno) OP Prostejov :-D. - možná LePremier
Odpovědět
Já právě půjčovnu nechci protože snoubenec běžně obleky nenosi tak mu chci aspon jeden pořádny poridit :-) A na bandiho a blazka čtu právě docela rozporu plné recenze takže se asi půjdeme podívat az posoudíme sami nó. Problém je že mám docela jasnou představu, zamilovala jsem se do jedné fotky na netu ale bojím se že nebude k sehnání.
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 Jasně, pokud víte, že ho následně využijete, tak je to rozhodně dobrá volba. Muž žaket už určitě nikdy neoblékne :-D takže to také bylo jasné. My teda od Bandiho máme už 3 obleky a nikdy nebyl žádný problém. Vždy se k nám chovali slušně, věnovali se královsky, vždy dobře oblek upravili a poměr cena vs kvalita ok. To samé Blažek. Ale je jasné, že ne vždy a všude se lze zavděčit všem. Případně přímo ušití na míru dle obrázku jste nezvažovali? Pokud už máte vybráno, tak to je možná lepší varianta, jak obcházet obchody, zda nemají stejný či podobný.
Odpovědět
Jasně že už jsme nad tím uvažovali ale beru to jako poslední možnost. První zkouknu bandiho s blazkem a pokud tam nebude nic dle prestav tak necháme ušít. Já se prostě totiž nechci šmírovat s žádným kompromisem aspoň v ten jeden den.
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 ;-) Moje řeč. Vdávám se jednou za žívot, chci jako každá aby bylo vše perfektní a vše podle našich představ. Tak snad nám to tak dopadně a obě budeme nadmíru spokojené :-)
Odpovědět
Nó já doufám, Moc bych nám to přála :-) Kdy máte vůbec termín svatby?
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 Můžu doporučit http://www.suitandme.cz/ muž si tam nechával šít několik obleků vč.svatebního, sako a kabát. Jsou moc šikovní a mají na výběr i velmi kvalitní materiály. Jinak "vše na jednom místě" jsem také chtěla, bylo to super. Také doporučuji dohodnout si, že na Vašem místě už nebude ten den další svatba ani hostina nikoho jiného.
Odpovědět
Děkuji určitě mrknu ;-) Jasně nikdo tam v ten den není, ani by nemohl zabirame celou ubytovací kapacitu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 5.5. :-D takže to počasí může být opravdu všelijaké. Ale tak snad, doufejme...
Odpovědět
Ahoj, taky máme svatbu v květnu. Nevím, zda ji považovat za drahou, ale když vezmu v úvahu počet hostů, jsme v podobné cenové hladině. Ještě nemáme témeř nic zařízené, takže rada omrknu nápady 😊. Oblek pro ženicha asi bude oříšek, protože Bandiho zatím taky moc nechce, ale on ani moc neví, co chce 😂.
Odpovědět
@ancovickaao termín máme stejný a ještě k tomu na horách,takže se toho pocasi taky desim:)... Ale pořád si říkám,že obřad netrvá tak dlouho,tak snad to kdyžtak přežijeme:)..deštníky a stany to jistí;).. @bride166 my necháváme síť u firmy Cavalier (pobočka Liberec,Praha,možná i jinde)..
Odpovědět
Profilova fotka
holky na ty obleky a košile zkuste Plešinger - jsou to velcí profíci a mají skvělý osobní přístup
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chystáme svatbu 18.08. Budeme mít okolo 90 hostů, plus fotograf, kamera, asistent, DJ atd. Chtěli by jsme to zmáknout tak do 300 tisíc. plus k tomu potom přes Vánoce líbánky v exotice tak to je další položka k tomu :). Obřad i hostina bude v Jízdárně v Hejtmánkovicích. Prsteny jsme objednali u Rýdla. Ženich je ze Slovenska, tudíž ubytováváme polovinu hostů na celý víkend. Vždycky jsem toužila po velké svatbě. Nechápu ty dnešní svatby typu: oběd jen pro rodinu, pro zbytek jen grilování. Nebo tvrdý alkohol si plaťte sami.
Odpovědět
@72gabi Tak aby si hosté platili alkohol nebo cokoliv na svatbě mi příjde teda jako mega trapas :D A jako oběd jen pro rodinu a ostatní se koukejte taky :D Stejně jako tahání peněz z hostů různými soutěžemi, dražením a tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@bejkamul : To je trapas. Lidi chteji za kazdou cenu velkou svatbu ale snazi se kdekoliv usetrit, radsi malou a poradnou nez toto.
Odpovědět
Přesně tak. My máme třeba omezený rozpočet, ale rozhodně nehodlám takto šetřit. Prostě bude obřad až odpoledne, tím pádem nebude oběd, jen polívka a pak raut. Co ušetříme na obědě, to vrazíme do rautu a pití.
Odpovědět
Ahoj, to je ale zajímavý námět na diskuzi. My tedy svatbu za 500 tisíc neplánujeme. Bude to cca 100 tisíc. Ovšem pro 16 lidí. U nás to tedy není ani tak moc o drahé výzdobě nebo šatech za desítky tisíc, ale spíše o užívání a bezstarostnost pro naše hosty. Takže platíme všechno a neděláme seznam svatebních darů a neplánujeme ekonomické hry. Platíme ubytování, jídlo, pití (ano, veškeré pití), když někdo půjde do sauny, jde to taky za námi. Nepotřebuji opulentní party, ale nedopustím, aby se na mé svatbě někdo cítil trapně, že si nemůže dovolit o pivo navíc. Zažila jsem svatbu, kde nevěsta šetřila úplně na všem, protože chtěla mít hromadu hostů a nakonec to bylo hrozně trapný. Nedobré jídlo, nekvalitní pití, otřesná hudba, ale nezapomněli dražit podvazek a koloval i střevíček. Nikomu nechci brát jeho představu o ideální svatbě a každý ať si to dělá, jak chce. Nicméně když vidím 150x diskuzi, kde je hned v nadpisu slovo "levně", už toho mám taky dost. A pokud bych měla míň peněz, omezím počet hostů. I s menším rozpočtem se dá udělat důstojný mejdan.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, a pokud přemýšlíte o svatební výslužce pro hosty či jako výherní dárky do tomboly při svatebním kvízu, můžeme dodat bylinné a ovocné sirupy, tradiční i netradiční džemy a pečené čaje. Látkové kloboučky ladíme do barvy Vaší hostiny. Osobní odběr v Praze nebo okolí Lázní Bělohradu nebo zasíláme přes PPL.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?