Svatební šaty - vlečka nebo bez vlečky

Profilova fotka
Ahojky nevěsty nebo budoucí nevěsty:) konečně jsem si sehnala šaty, ale je tu jedno velké ALE,. saty jsou ze Španělska a mají ooooobrovskou vlečku, jelikož budeme mit svatbu v kostele tak ta vlečka mě uplně uchvátila. ALE co se tyče praktičnosti ? Paní v salonu mě od vlečky odrazuje a nabídla že vlečku ustrihne a uděla mi z toho klasické šaty:) Mě ale furt vrtá hlavou :D Po obradu bych vlečku musela přidelat vlaste pod šaty a bude mi to dělat takový ten "bochánek" Tak ja nevím, prosím Vas tedy o rady a zkušenosti , jestli se to v šatech s vlečkou dá zvladnout třeba i do té pulnoci než se převléknu :) Děkuji
Odpovědět
Mne se tedy Tvoje saty s vleckou libi o hodne vic, ale je pravda, ze uz pri zkouseni v salonech mi to prislo pro pohyb hrozne neprakticke - a to jsem udelala jen 5 kroku k zrcadlu a zpatky...
Odpovědět
Profilova fotka
S vlečkou jsou krásné, ale co se té praktičnosti týče, tak myslím, že do půlnoci bude těžké v nich vydržet...také jsem si v salónu zkoušela s velkou vlečkou, padly jako ulité, ale právě kvůli možnosti pohybu jsem zvolila ušití jednoduchých...nejdřív jsem si na nich malou vlečku nechala udělat a pak jsme ji ustřihly, protože připnutá k šatům se mi nelíbila...takže za mě vlečka ne, i když šaty s ní vypadají krásně...
Odpovědět
Nikdy jindy nebudeš moct mít podobné šaty s vlečkou (leda bys šla na udílení cen v Cannes, to pak jo ;-) ). Jo, vlečka je nepraktická, ale pokud se ti líbí (a mně přijdou vlečky taky krásné), nech si ji. Krásně ti protáhne postavu a navíc vlečka je pro kostel přímo stvořená. Neřeknu, kdyby ses vdávala na radnici, v některých by to mohlo působit i nepatřičně, ale do kostela se to hodí a navíc je to jeden den. Já vlečku měla a vůbec jsem to nevnímala. Je potřeba si to trošku natrénovat, pamatovat si, že s vlečkou nesmíš couvat, ale udělat takový oblouk, před tím, než si sedneš, ji odvázat (popros maminu nebo svědkyni) a při tanci ji naopak zapnout. Podle mě to za to stojí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám vlečku trošku menší a i šaty užší, ale ta vlečka je na tom prostě krásná a taky si jí budu nechávat rozpuštěnou..
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si myslím, že šaty jsou docela drahá záležitost a ta vlečka se totálně zničí, pokud se hned po obřadu nepřevlečete. Jestli si ty šaty kupujete, je samozřejmě možnost, aby se ustřihly až po vaší svatbě, ale je otázka, jak moc poškozené budou. Tyl se navíc snadno zachytává a dokáže se ošklivě potrhat. Zvolila bych střední cestu - vlečku zmenšit.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory, asi si jí nakonec nechám :) Jeste mam par dní na rozmyšlenou :) Je fakt ze je to jen jeden den a chci si ho užít a chci abych si ty saty , za ty peníze, užila :))
Odpovědět
@esufi již jsem viděla dost nevěst s vlečkou, žádná vlečku nezničila (a všechny byly v šatech až do brzkých ranních hodin :-)
Odpovědět
Vlečka se pro pohodlnější nošení po obřadu řeší tak, že se na sukni našije tzv. "honzík" a vlečka se na něj připne. Nebojte se nic. Udělá vám to každá švadlena.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mám vlečku a šaty právě kvůli ní miluju :-) a na tanec a přesuny se připevňuje zezadu na knoflík, takže jsou pak šaty zarovnané :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@buriska mám opačné zkušenosti. Následná škoda stála 1500,- (potrhané, značně zašpiněné, ve vrstvách tylu se po focení na louce komicky vyjímaly mušky)
Odpovědět
@orishi Já myslím, že je fajn, že esufi sem napsala svou zkušenost s rizikem roztrhání apod. Když si člověk šaty půjčuje,svým způsobem vždy riskuje. Nicméně určitě je také důležité, kde se ta svatba koná. Pokud je to v kostele a hostina v restauraci, je riziko určitě menší než na louce nebo na zahradě, kde se vlečka může zatrhnout o keř, strom apod. My jsme svatbu měli taky v kostele a pak jsme měli hostinu v restauraci, takže během těch přesunů se zespod šaty a vlečka zašpinily, ale nijak se neroztrhaly. A fotili jsme se v parku, takže sice všude zeleň, ale nebyla to divočina. Pokud se tedy tazatelka nebude fotit někde na louce nebo v lese, tak by to ty šaty měly ustát. Taky doporučuju mít během focení nějakou asistentku, aby ti právě pomohla naaranžovat vlečku, podržela ti ji, urovnala ti závoj apod. ;) @esufi Ale je fajn, že jsi napsala tu svou zkušenost (i když nepřímou), každá rada zlatá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
určitě s vlečkou, ta vlečka je na tom krásná :-) nicméně jak píše @simone5 záleží kde svatbu hodláte mít, já vlečku mít budu, ale obřad máme na úřadě a hostinu uvnitř v restauraci tudíž z toho obavy nemám ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mně se šaty s vlečkou neblíbí, zdá se mi to strašně objemné a nepraktické, ale tobě u tebe vypadá dobře, jen bych ji fakt zkrátila a rozhodně nedávat pod šaty...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?