Černé šaty na svatbě

Ahoj holky, zajímá mě Váš názor na černé šaty na svatbě (jako host). Za mě patří černé šaty na pohřeb a ne na slavnostní příležitost jako je svatba. Osobně jsem na své svatbě uvítala dámy spíše v bílém, než v černém (našly se tam obě varianty :-D) Pro mnohé nevěsty jsou dilema právě bílé šatičky, ale mě prostě na svatbě nesedí ty černé :D Máte to některá taky tak??
Odpovědět
Určitě bych nechtěla mít většinu osazenstva v černém, ale na druhou stranu černou považuju za klasickou elegantní barvu a především "starší generace" (tj, ne kamarádi, ale máma, tchýně apod.) v malých černých není nic, co by mě urazilo.
Odpovědět
@nikca92 Neříkám že mě to nějakým způsobem uráží, jen to osobně pociťuji za nevhodné a trochu mě překvapuje, že to i mezi mladýma pociťuji nejspíš jen já, proto jsem založila tuto diskuzi, abych zjistila, jestli jsem jen já ta divná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Strašně záleží na střihu a pak doplncích...někdo může mít černé šatičky a k tomu třeba červené lodičky a korále a je to moderní a šik, někdo je sice v pastelové, ale vypadá jako strašák....
Odpovědět
@jamei Jasný, já to chápu. Asi bych nebyla nadšená z mladých holek v černém, ale třeba moje mamka nosí černou skoro pořád, má ji prostě nejradši a má pocit, že jí sluší nejlíp a věřím, že s tímhle pocitem není jediná. Takže u ní a jí podobných budu radši, když přijdou v černých šatech a užijou si to, než abych je donutila vzít si něco barevného, v čem se nebudou cítit. Barvičky počítám, že zastanou moje kamarádky.
Odpovědět
Já byla jednou na zahraniční večerní svatbě, kde jsem měla černé šaty. Byly delší, upnuté, z takového krásně hladkého materiálu a s holými zády. K nim jsem si vzala stříbrné boty a kabelku, dlouhé kamínkové náušnice a bižuterii, a výrazné líčení. Přikládám pro představu obrázek šatů, které se velmi podobaly těm mým (akorát bez rukávů) - a jako na pohřeb jsem si opravdu nepřipadala. ;-) Ono totiž dost záleží nejen na barvě, ale i na střihu, materiálu a doplňcích. Byla to taková elegantní svatba, která začínala večer, takže se to i hodilo. Pokud ale myslíš takové ty obyč krátké koktejlky nebo černé šaty z pevného materiálu a la do kanceláře, tak to mi přijde taky jako nuda. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsou černé šaty a černé šaty. Raději vidím elegantní, černé, padnoucí šaty, než nějakou psychedelickou hrůzu ala Bonprix. Velice záleží na konkrétní nositelce (ptž černá nesluší každému) a celkovému ladění. Takže mně by to zas tak nevzrušovalo... :-) Mně by bylo i jedno, pokud by některá svatebčanka byla v bílé. Já osobně třeba nosím většinou neutrální barvy - černá, šedá, tmavě modrá, béžová a svatba se pro mě automaticky nerovná barevné šaty.
Odpovědět
Ja na svatbu vnimam jako daleko lepsi barvu bilou, nez cernou. Samozrejme jsem na svatbe nic nehrotila, ale ja sama bych v cerne na svatbu nesla, rozhodne ne v celocernych satech. Ale zalezi i na celkovem pojeti.
Odpovědět
Profilova fotka
Raději černou než bílou. Podle mě má být v bílém jen nevěsta.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych jako host sla teda radeji v bile nez cerne - ale podle beremka vim, ze je to pro vetsinu nevest problem (me to bylo sumak co si kdo vezme)...ale zase dramatickej problem bych v tom nevidela....pokud nekdo inklinuje k cerne, tak si myslim, ze je na svatbu vhodna alternativy tmave cervena, tmave modra :-)
Odpovědět
Já třeba nosím hlavně černou, tak z 80% v mém šatníku převažuje. A rozhodně mi na mojí svatbě nepřišlo, že by v ní někdo vypadal, jak když jde na pohřeb. Jednou jsem si musela na svatbu koupit růžové šaty a od té doby mi nevyužité leží ve skříni. Takže za mě nesouhlasím, černé šaty se určitě v pohodě hodí i na slavnostní příležitost. Přece jenom jsou na svatbě doplněny úsměvem, takže není pochyb, že jde o veselou událost.
Odpovědět
Profilova fotka
I černé šaty mohou vypadat velmi elegantně :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz je mlada holka v cernych satech a treba nevestu moc dobre nezna,tak si vzdycky rikam, jestli to ty neveste vadi,jestli ji to urazi.. jelikoz jsem uz dve nevesty sama dobre neznala,tak jsem si tu cernou proste neoblikla.. Verim,ze to nevestam bylo uprimne jedno,ale clovek nikdy nevi.. :-) Jako host bych si v tom pripadala nepatricne.. jako neveste mi to bude uplne jedno, co maj lidi na sobe :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky souhlasim, ze sama bych na svatbu v cerne nesla, ale kdyby na me svatbe byl nekdo v cerne, nevadilo by mi to. Na fotkach bych dotycnou postavila dozadu :D Ne sranda :)
Odpovědět
na jedne svatbe sjem mela cerne saty jako host. Byly to jedice saty, do kterych jsem se po porodu vesla a a takove, ktere mi perfektne padly. Pripadala jsem si v nich dobre a nesetkala jsem se s nejakou negativni reakci. Spis bych se obavala satu svetlych. male cerne mi pripadaji v poradku.
Odpovědět
Profilova fotka
No kdyby prisla polovina hostu v cerny tak mi to prijde divny, jako by neexistovala jina barva, ano cerna je klasika,bohuzel 90% lidi ji neumi nosit a vypadaj spis jak na pohreb,...ja bych v cerny nesla. Moje kamoska prisla v cernbych satech,ovsem stale lepsi jak bily ... 8-) A nerikam,ze cerna je spatna,ikdyz ji nemam rada existuji i pekne kousky.
Odpovědět
@jamei Ano mám a taky se mi to nelíbí, i když mohou být velmi elegantní. Nedávno jsem se velmi podivila, když kamarádka jako host měla černé šaty. Moc jí to slušelo, ale mně se to prostě nehodí. Svatba je veselá záležitost a hodí se mi na ni veselé barvy. Ale pak jsem si o tom dost četla, jak je to bráno v dnešní době a podle různých módních návrhářů a prý to v dnešní době nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem byla loni na svatbě v černých šatech a nikdo se nad tím nepozastavil, já budu ráda, když přijdou hosti na svatbu klidně v pytli od brambor :-D
Odpovědět
Kdy jindy si vzít sváteční světlé šaty, než na svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Mne nevadi bila a ani cerna☺ spis mi vadi, kdyz nekdo dojde v nespolecenskem☺
Odpovědět
Již dvakrát jsem byla na svatbě v černých šatech, jednou dokonce jako svědkyně a nedá se říct, že by to nějak vadilo, ovšem je fakt, že dané šaty jsou krátké a mají na sobě stříbrné zdobení. A i kdyby tam to zdobení nebylo, tak se to dá vychytat doplňky a podobně, na jedné svatbě jsem měla červené šperky, i když původně jsem uvažovala i nad černými v duchu "aby to bylo elegantní", ale jedna kamarádka mi je zatrhla :-D A na té druhé jsem měla tmavě modré, díky tomu jsem ladila k příteli s modrou kravatou :) Osobně mi asi jednou bude jedno, jestli někdo přijde v bílé nebo černé. Sama jsem teď nedávno zažila jaké to je shánět šaty po krajském městě, když mi mé oblíbené zrovna nesedí. Ovšem plně chápu ten pocit, že nevěsta chce být v ten den výjimečná Jasně, nevěsta je výjimečná jen tím, že je to nevěsta, ale přece jen by na svatbě každá měla zažít ten pěkný pocit, že jí to ten den sluší nejvíc, páč to prostě přispěje k její dobré náladě :) A o to přece na svatbě jde, aby se všichni dobře bavili a ten den si užili :) A to říkám jako někdo, kdo se prakticky nelíčí, páč ho to za á nebaví, za bé mám od přírody citlivější pleť a za cé mi to přijde v podstatě zbytečné, když se cítím dobře i bez líčidel. Ovšem zas nepopírám, že se necítím příjemně, když se jednou za čas nalíčím, tudíž i já jednou na svatbě budu ráda za služby vizážistky a podobně :)
Odpovědět
Řekla bych, že malé černé jsou naprosto univerzální šaty, vhodné na společenské akce, a tudíž i na svatbu. Hostky v malých černých bych viděla raději, než v šatech letních bavlněných.
Odpovědět
@kacenkakaca @lennus holky, díky, hned se cítím lépe když vím, že to tak nevnímám sama, i když nás ostatní holky "přehlasovaly" :-D Když jsme teď už s manželem strojili veselku, někteří hosté se mě ptali, co si mají vzít na sebe, tak jsem říkala že cokoliv, v čem se sami budou cítit dobře, ale že bych uvítala, kdyby se dámy pokud možno vyhnuly černým šatům, kdyby se neptali, nedovolila bych si komukoliv diktovat, co si má brát na sebe, ale když už se zeptali 8-) Nevím proč jsem si myslela, že je to samozřejmostí (že se černá nehodí), ale když byli někteří z mé reakce překvapeni, začalo mi to hlodat v hlavě :-D Po tom co se mi budoucí tchýně pochlubila novými (pekelně drahými) temně modrými až skoro černými šaty, přestala jsem barvu řešit :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jamei cerne saty jsou naozaj jenom na pohreb. Nikdy ne na svatbu, je to smutecni barva. I kdyz je hodne zen co rika ze to zestihluje a proto musi mnet jenom cernou, vidim to na moji mamce popravde ji taky pristane vice cerna. Ale tak narpiklad aspon tmavo modra pokud tmavsi barvu. Cerna neni barva a nechapu jak si hlavne mlade holky a hlavne na svatbu mohou vzit cernou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?