Jak jste během svatebního dne/noci využily podvazek?

Ahoj, mám takový praktičtější dotaz. Jak jste během svatebního dne/noci využily podvazek? Jen na focení? Nepřekážel vám během dne? Nebo jste si ho po focení sundaly?
Odpovědět
No, k ničemu:-D Žádný jsem neměla a svatba byla skvělá i bez něj:-)Nikoho ani nenapadlo se zeptat, jestli ho mám. Co je svatebčanům do mých stehen...
Odpovědět
@luj89 Svatební podvazek se řadí do tradic - je zbytečné to zde vypisovat, ale dá se to i vygooglit. Takže je pouze na nevěstě, jestli bude mít podvazek nebo ne. Pro mě to byl krásný doplněk. Jinak podvazek jsem měla po celý den, nijak mě neomezoval a za celou dobu jsem si nijak neuvědomovala, že podvazek mám. Až jak se sundaly šaty a viděla jsem ho na noze.
Odpovědět
@luj89 je to jenom tradice (asi hlavně na focení), ale já osobně se bez něj obejdu, moc se mi nelíbí představa, že na svatbě vyhrnuju sukni a fotím se v rádobysexy póze s podvazkem
Odpovědět
@alen_ka Mluvíš mi z duše, ty rádoby sexy fotky s podvazkem jsou děsný :D
Odpovědět
také jsem nakonec podvazek neměla. A jaká byla super svatba.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho využila k tomu, abych měla přes den co ztratit :-D Někde sem ho vytrousila a ani pořádně nevim kde, asi na schodech úřadu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
k ničemu :-D . Dostala jsem ho, tak jsem ho měla. Po pár hodinách mi sklouznul z nohy, takže jsem ho dala manželovi do kapsy a asi je tam dodnes nebo vůbec nevím kde zůstal :-) . Nemám ráda hry typu sundavání podvazku, focení s podvazkem atd., nechápu proč by mě měl kdekdo očumovat, ale samozřejmě, ostatním to neberu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podvazek jsem mela, ale foceni vyhrnute sukne nebo jeho drazeni jsem zatrhla, mela jsem ho jen pro svuj pocit ze dodrzuji aspon nejakou tradici.. navic jsem ho dostala k satum od salonu jako darek, jinak bych to asi neresila.. pres den jsem o nem ani nevedela, az jsem si chvilemi kontrolovala jestli jsem ho neztratila, ale druhy den rano jsem si vsimla ze jsem mela od kaminku na maslicce poskrabane druhe stehno, ale jinak naprosto v pohode :-)
Odpovědět
@jennyexx a jaká je tedy tradice podvazku? kdy vznikla, kde vznikla? Já nic nevím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Všude se píše, že by nevěsta měla mít podvazek, že je to tradice. Ale proč, co přesně ta tradice znamená, jaký je její význam, to jsem se nikde nedozvěděla :-N Takže ho mít nebudu. A i kdybych ho měla, rozhodně bych ho na fotkách neukazovala, přijde mi to trapné.
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Podvazek jsem využila jen na focení pouze za přítomnosti manžela, fotky jsem nikde nevystavovala a ještě jsem si vymínila, aby je ani fotograf případně nezveřejnil na svých stránkách. Podvazek jsem měla celou dobu, vůbec jsem o něm nevěděla.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak co jsem našla k významu podvazku: Podvazek je jednou z věcí, které by neměly nevěstě chybět. Často se společně s ním splní další část pověry- podvazek většinou bývá modrý, nebo má alespoň modrou mašličku. Modrá symbolizuje věrnost a dříve bývala znakem nevěstiny čistoty. Podvazek může být darovaný, nebo půjčený od sestry nebo kamarádky, čímž se splní další část tradice. S podvazkem se pak dá dělat mnoho věcí, proto nevadí, když se vám sejde více podvazků najednou, využít můžete každý jinak. Nevěsta si může podvazek nechat na památku, obzvlášť je-li darovaný, nebo jej může později darovat své kamarádce, která se bude vdávat. Také jej můžete vydražit a to i za celkem slušný finanční obnos. Velmi oblíbeným moderním zvykem bývá házení podvazku mezi svobodné muže- což je obdobou házení svatební kytice mezi svobodné dívky. Ten, kdo podvazek chytí, by se měl ženit jako další v řadě. Nejzábavnější ale bývá samotné svléknutí podvazku z nevěstiny nožky. Ženich by jej měl svléknout bez pomoci rukou! Určitě to vyzkoušejte, zažijete mnoho zábavy a svatební album obohatíte zajímavými fotografiemi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem podvazek dostala na rozlučce od svědkyně. S holkama mě přinutili natáhnout si ho přes rifle a je s ním pár fotek. Ovšem ve svatební den jsem si asi v 18hodin večer uvědomila, že jsem si ho vůbec nevzala, že zůstal patrně kdesi doma zaházený v binci. A světe div se - nevzpomněl si na něj ani nikdo jiný, nikdo se ani nezeptal ;-) takže se dá v pohodě vdát i bez něj :-D Ale já jsem neměla ani žádné punčochy (byla jsem naboso), takže by to bylo stejně asi nepohodlné, mít to na holé noze. A 100% bych si nikde nevyhrnovala sukni, abych ho ukazovala, to by taky mohli svatebčané omdlít :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?