Budete mít podvazek?

Ahoj, chci se zeptat, jestli jsou nevěty, které na svatbě nebudou mít podvazek. Upřímně řečeno jsem zatím nenašla důvod proč ho mít. Stejně není pod šaty vidět, fotky s odhalenou nohou jsou fakt strašný a střílení podvazku mezi nastávající ženichy mi přijde na svatbu takový.. prostě divný :-D. Jak se na to díváte vy? Proč jste ho (ne)měly?
Odpovědět
1
2
Ja ho mit budu.....neco noveho, pujceneho a modreho (podvazek). Prijde mi to jako hezka tradice a moje uzasna svedkyne mi hned hlasila,ze ten budu mit od ni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 já ho neměla. Přesně z důvodů, jaké píšeš :o). Mám pocit, že to stejně není původně naše tradice, nebo?
Odpovědět
Já ho neměla. Důvody byly v podstatě stejné, jako tvoje. Fotky se zvednutou sukní a podvazkem taky moc nemusím. Nějak mě to neoslovilo, spíš mi to připadá nějak nepatřičné. Každá chce být na své svatbě za princeznu, ale to ukazování podvazku je tak moc neprinceznovské... :) Navíc nejsem ráda středem pozornosti, takže chvíle, kdy by mi ženich sundával podvazek by pro mě byla asi utrpením. Neměli jsme ani házení kytice... Taky musím podotknout, že jsem ještě nebyla na žádné svatbě, kde by sundavání podvazku probíhalo. V podstatě to znám jen z amerických filmů a z těchto stránek :)
Odpovědět
@huwik @hanih Taky si nemyslím, že je to naše tradice, spíš mi to připomíná Ameriku. Pokud nemá nevěsta postavu jako modelka, vážně ty fotky pak nevypadají hezky, ale spíš vulgárně. A jak píšeš, hanih, taky nejsem ráda středem pozornosti a představa že mi ženich sundává podvazek zubama a u toho na nás kouká celá rodina vč. babiček mi přijde děsná :-D
Odpovědět
Já to mít budu, ale jen proto abych měla něco modrého. Sundavaní zubama nebo střílení přece není podmínka k tomu ho mít. To zas jako hned každej kdo má podvazek ho nemusí mít kvůli temhle srandam. Netřeba házet do jednoho pytle.
Odpovědět
@hagiela A můžu se zeptat proč je pro tebe důležitý mít děco modrého? Já totiž nemám ráda (a hlavně nechápu) ty ,,bezdůvodné" tradice, tak mi třeba vysvětlíš, proč to některé nevěsty tak chtějí :-). Jen na upřešnění, myslím, že můžu muvit i za ostatní.. nikoho neodsuzujeme ani neházíme do jednoho pytle, jen sdílíme svý pocity a názory.
Odpovědět
Podvazek jsem na svatbě neměla, přišlo mi to úplně zbytečné. Navíc mám tlustá stehna a fotky s vykasanou sukní či se ženichem, jak mi podvazek zubama stahuje, mě nelákaly :-))
Odpovědět
@hagiela Nemyslím, že bychom házely do jednoho pytle, prostě říkáme svůj názor. Chápu, že někdo má podvazky i z jiného důvodu než tyhle srandy, jak píšeš, ale pak o tom stejně nikdo neví... Proto to má většina z nás spojené :) To modré jsem já třeba vyřešila modrou kytičkou přišitou na spodu šatů. Teda, zařídila to moje mamka, protože já jsem původně nechtěla řešit ani to :)
Odpovědět
Měla jsem podvazek pro štěstí. To, že jsem ho mela, neznamená, že mám i laciné fotky s odhalenou nohou nebo že mi ho ženich před hosty stahoval zubama. To bych se musela propadnout. Ale střílení podvazku jsme měli - vzhledem k tomu, že všichni muži až na jednoho byli svobodní, to bylo příjemné zpestření.
Odpovědět
Budu ho mít, protože to byla první věc, kterou jsem si koupila :) Nikomu ho nebudu ukazovat, protože se mi moje nohy nelíbí. Je modrý, takže budu mít dobrý pocit, že mám jednu z povinných věcí správné nevěsty ;) Ženich má zákaz přistoupit na stahování zubama a v žádném případě s ním nesmí střílet, protože si ho nechám na některou z posvatebních nocí, protože svatební noc jako takovou mít nebudeme...
Odpovědět
@luj89 to je jako proč nevěřící dodržují vánoce a velikonoce...prostě ze zvyku. Dnes jsem se třeba bavila s babičkou a ta nechápe, že se dělá: něco nového,starého,modrého,pujceneho, darovaného...za nich bylo 3 půjčené věci a tím to haslo. Je to vzite a já to tak znám od malička, proto to tak chci. Někdo chodí na bílou sobotu tzv. Po vejcich,s rachtackama od baráku k baráku a všude dostane několik bílých neuvarenych vajec a v pondělí přijdou kluci pro malovana. Jinde se chodí jen v pondělí. Každý to zná jinak. Každý si dodržuje ty své zvyky. Když nemáte důvod mít podvazek,protože ho nechcete,, nemějte ho. Já nemám zas důvod ho nemít, když ho chci:-).
Odpovědět
Profilova fotka
nebudu,přijde mě to zbytečné:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Já ho mít nebudu, mám strach, že mi spadne cestou k oltáři :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho nejspíše mít budu. Přijde mi to jako automatické. Spíše přemýšlím, že nebudu mít silonky - snad bude teplo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já ho měla, přišlo mi to automatické a těch peněz co za neho bylo :)))
Odpovědět
Já ho neměla, měla jsem podvazkový pás, co mi držel punčochy a na něj jsem si navázala dvě modré mašličky, aby tedy bylo něco modrého.. A důvod? Prozaický. Je to pekelně drahé a už bych ho nikdy nepoužila a vlastně ani na té svatbě by neplnil účel držení punčoch.. To jsem ty penízky radši dala do nového krásného prádla :-D
Odpovědět
@hagiela Já jako nevěřící dodržuju Vánoce proto, že se sejde rodina, že je to pro mě čas zklidnění, takové jiné atmosféry, je to důvod sdílet radost, vidět jak se radují lidi, které mám ráda. Velikonoce ,,slavím" jen tak, že upeču mazanec a udělám doma jarní výzdobu, tím to hasne :-). Víš, z jakého důvodu má být něco modrého, starého, nového a půjčeného? Je to jakože abys měla štěstí v manželství, nebo proč se to dělá? Neboj, já se opravdu nesnažím někoho přemlouvat, že mít podvazek je špatné nebo dobré, jen mě zajímá co k tomu někoho vede :-). I když to asi nic nezmění na mým rozhodnutí.
Odpovědět
Nevím důvod proč ho nemít. :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm ano,to jsem si taky představila jako první:Dje mě jasné,že si trapas udělám aj tak,ale proč to ještě zbytečně vyhledávat:D
Odpovědět
@jouzis Přesně tak :-D Jsem si tak představila, jak ten podvazek pomalu jede dolů, jak jdu dopředu a jak pak marně přemýšlím, jak si ho tam vepředu přede všemi sundat, aby si toho nikdo nevšiml :-D
Odpovědět
@violanna A prozradíš důvod proč ho mít? :)
Odpovědět
@luj89 pokud vim tak modra ma symbolizovat vernost a stesti a pan google mi k tomu navic jeste rek, ze nez se zavedla v 19. Stoleti moda bilych svat. satu, tak byli svatebni saty modre. A neco pujceneho ma byt z rodiny nevesty od stastnych manzelu a ma to jejich stesti prevest i na stesti novych manzelu
Odpovědět
Profilova fotka
Zbytečné a nepohodlné ;-)
Odpovědět
Ja určitě ano a ani mě nenapadlo že bych ho neměla :) Je to tradice (i s tím jak tu holky píšou že něco modrého) ale hlavně se mi to strašně líbí (ale asi ho ukazovat nebudu). Nechám si ho na památku a možná ho použiju i na svatební cestě, nebo třeba někdy po svatbě jen tak doma na připomenutí svatby (v posteli :D)
Odpovědět
@luj89 Já podvazek taky neměla,přijde mi to jako úplná hloupost,a když chceš něco modrého,tak si můžeš vzít třeba modrý šperk. Já měla modrý náhrdelník,a byla jsem spokojená. Byla jsem na svatbě kde ženich sundával nevěstě podvazek zubama,pak ho ještě dražili,a byl to totální trapas. Jsem si připadala spíš jak v bordelu než na svatbě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@luj89 já nad tím vůbec zatím nepřemýšlím... a pokud nebude, tak se prd stane... @hagiela no vidíš, to ani nevím, díky za informaci ..... já šaty budu mít zrovna modré.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podvazek jsem měla a moc ráda.. Byl to dárek od svědkyně, měla jsem něco modrého a pro ženicha trošku intimního :-) Fotky s podvazkem také nemusím a ani ženich podvazkem neházel.. Přesto si to bez něho neumím představit.. Ke svatbě tak nějak patří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim zda na cely den nebo jen vecer, ale uz mam koupenej, ale neni modrej, je kremovej:-) Ale strilet a drazit nebudem, prijde mi to ujety.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jsem divná ale podvazek mít nebudu. Pod šaty se mi bude skrývat klasický podvazkový pás a punčochy 😊 A i kdybych ho neměla tak si podvazek brát nebudu protože na moje silná stehna se prostě nehodí a nepotřebuji ho mít za každou cenu třeba pod kolenem 😆
Odpovědět
Já nakonec mám podvazek koupený, ale budu ho mít až večer - na přání ženicha,líbí se mu :-) Ale přes den bych měla celou dobu strach,že spadne,takže si ho vezmu až pak,jestli na to nezapomenu :-) Stejně ho nikdo jiný,než ženich,vidět nemusí :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?