Zirkony ve snubních prstenech

U zirkonů se píše, že časem ztratí lesk a nejdou už vyleštit. Oproti tomu diamanty se přeleštit dají. Není tu někdo, kdo by s tím měl zkušenost (má už zirkony ve snubním prstenu delší dobu)? Já mám zirkony jen ve stříbře a tam mi nepřišlo, že zašly. Mám je ještě na hodinkách a tam je to vidět hodně. Pořád se nemůžu rozhodnout jestli zirkony nebo diamanty.
Odpovědět
Mám zirkon v zásnubním prstenu a už po několika měsících (tzn. ještě před svatbou, která byla po 9 měsících) to bylo vidět. Pokud chceš mít ve snubním prstenu kameny, určitě bych si vybrala brilianty.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky bych určitě doporučila diamanty. Když nebudeš chtít moc velké, nevyjde to o moc dráž. Ale určitě bych zvolila zlato, stříbro je přiliš měkké.
Odpovědět
Prsteny budou určitě zlaté, jen pořád nevím jestli bílé, žluté nebo jejich kombinace. Prsteny, co se zatím nejvíce líbili snoubenci mají právě 3 docela velké kameny a ty co zatím nejvíce líbili mě mají 8 středně velkých diamantů. Ze začátku jsem byla rozhodnutá pro diamanty, ale pak jsem kvůli té ceně začala trochu váhat. Proto jsem chtěla slyšet názory těch, které zirkony mají.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 5 briliantů ve snubáku a cena od zirkonů byla jen 1500 navíc. Musím říct, že zirkony by byly už dávno zašedlé a nelituji toho, že jsem si připlatila.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám zirkony ve všech špercích léta a nezašly. Člověk se musí o šperky trochu starat. ;-)
Odpovědět
@sonicka_d Možná taky záleží, jestli jsou zirkony syntetické nebo přírodní. Proto třeba jsou tady odlišné zkušenosti. Já jsem měla zlatý prstýnek s "bílými" kamínky a po pár letech byly dost matné, obroušené.
Odpovědět
Já mám zirkony v zásnubním - 4 roky i ve snubním - půl roku a zašedlé nejsou. V zásnubáku jich je 15 a ve snubním 3 a vše ok...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Zlatník u kterého sme nechali prstýnky dělat mi doporučil brilianty, prý neztratí nikdy lesk a třpyt narozdíl od zirkonů, které prý časem "zajdou" :-| já zvolila brilianty a doufám, že nebudu litovat x-)
Odpovědět
Z mé zkušenosti určitě zirkon zajde, ostatně je to řeč každého klenotníka. V zásnubním prstýnku mám velký zirkon, mám o něj ale takový strach, že do svatby zajde, že zásnubní prstýnek pořád sundavám. Do snubní prstýnků mně budoucí manžel objednal brilianty, celkem jsme za dva prstýnky dali skoro 30.000,- , ale pokud se má jednat o investici na celý život, myslím nemá cenu šetřit :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
http://zlato-brilianty-levne.cz/index...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mám obojí. Necelý rok zásnubní s diamantem od Rýdla a ,,obyčejný'' prsten už třetí rok se šesti zirkony od pána s malým zlatnictvím. Ten zirkonový čistím je v práci ultrazvukem na chirurgické nástroje. Ten zásnubní zatím nepotřebuje nic. Rozdíl mezi kameny je ale patrný, zásnubní bych chtěla taky s diamanty, tak doufám..
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?