Šperk na svatbu_perly ano/ne?????

Profilova fotka
Dámy, chtěla bych se zeptat, jaké šperky jste měly na svatbu k bílým klasickým šatům a jestli jste některá volila perly. Měla jsem vymyšlené, že si nechám od rodičů dát perlový náhrdelník (opravdový). Budu mít půjčené šaty, tak by mi zůstal a využila bych ho i později (do práce, na společenské akce atp..připadá mi, že se poslední dobou docela nosí ). Teď jsem ale někde četla jakousi pověru, že se to na svatbu nehodí...Zajímá mě, zda jste to některá třeba taky neřešila. Díky 8-)
Odpovědět
Podle pověry pravé perly přinášejí slzy. Na druhou stranu jsou perly jemné a krásné, já jsem o nich taky nějakou chvíli uvažovala, ale nakonec to za mě vyřešily šaty, které mají opasek s kamínky a perly (ani falešné, ani pravé), by se k nim nehodily. Takže je asi spíš na tobě, jestli se rozhodneš věřit pověrám nebo ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xkac díky...já na pověry právě normálně moc nedám...černá kočka sem, černá kočka tam :D Ale na květen bych si na druhou stranu svatbu nedala :) Možná spíš že je to svatba, tak to člověk víc řeší. Dívala jsem se, jestli to platí jenom u nás nebo i v zahraničí a připadá mi, že tam nosí nevěsty perly běžně...
Odpovědět
@youngprofashional Jak je to v zahraničí netuším, ale třeba mají falešné, z obrázku to člověk nepozná :-) Svatební šaty nicméně bývají dost zdobené a honosné samy o sobě, tak bych si na šperky obecně dala pozor, někdo razí heslo "čím víc, tím líp" a pak vypadá jak chodící šperkovnice :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pověry neřeším, měla jsem perlové naušnice. Každopádně náhrdelník z perel se mi ke svatebním šatům nelíbí a vlastně se mi ani nelíbí na mladých holkách všeobecně, přijde mi to babičkovské.
Odpovědět
Profilova fotka
je to pouze ceska povera, v zahranici se perly nosi bezne (naopak treba tady v Italii tchyne dava snase darek - a velmi casto to byva neco s perlami). takze pokud se Ti libi a hodi k satum, kasli na povery. mimochodem, my svatbu meli v kvetnu - jindy nebyl volny termin ve vybrane restauraci - a uprimne receno mi to bylo uplne fuk. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@reys Díky, díky. Já jsem na to koukala tento víkend, že v cizině se to bere tak, že perly nosí nevěstě štěstí!! :D Takže perly ano, teď budu řešit od koho. Hallada drahá až moc a v těch menších specializovaných na perly se neorientuju (zatím). Pěkný týden přeju :)
Odpovědět
Profilova fotka
@emendem hmmmm.. já jsem to brala spíš jako klasiku, která mi vydrží, když všechno ostatní bude vlastně půjčené (šaty). Ale je fakt, že babkovsky rozhodně působit nechci. Co tohle:
Odpovědět
Profilova fotka
@xkac jojo, to je fakt, jak psala @emendem - nevypadat babkovsky a nevypadat jako sperkovnice. Šaty chci jednoduche (Jesus Peiro, pujcene, samozrejme), takze teoreticky bych se mohla u sperku rozsoupnout, ale zustanu nejspis u klasiky, zadne silenosti. Něco jako na obrázku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?