Problém se stříbrnými prstýnky

Ahoj holky chtěla bych se s váni podělit o zkušenost se snubáky ať po pár mněsících nelitujete jako mi. Nadchli jsme se s manželem pro stříbro a zaplatili za prstýnky 5600Kč. (Líbilo se nàm i to že ušetříme)Jà svůj sundavám jen na koupání, màm myčku takže nádobí nemyju a jsem na mateřské s ročním synem, takže nedělám žádnou neobvyklou, nebo těžkou práci. Manžel svůj prstýnek nosí na ruce jen když někam jdeme, jinak ho má na stříbrném řetízku. Oba už po týdnu měly škrábance a začla se stírat zdrsněná matná plocha, teď po necelých 4 měsících jsou hrozně poškràbané, matná zdrsněná část je ůplně sešoupaná, manželův když je na řetízku strašně černà (nikdy mu nic jiného ze stříbra nezčernalo a to nosi stříbra docela hodně). Rytí na mém prstýnku napůl zmizelo.Ve zlatnictví mi zdělili že co jsem čekala od stříbra že je mněké a nemůžu se divit , prý je to zcela normální. Takže já už teď mám jinde objednaný stejný z bílého zlata a vyjde mně na 6000. Takže jsme neušetřili a prstýnky nás vyšly na 11600kč. Proto stříbro nedoporučuji. Takže holky raději nešetřete ať neuděláte chybu a nedopadnete jako jà. A zkušenost k bílému zlatu. Dejte si bacha na výběr zlatníka. V některých zlatnictvích mi bylo řečeno že bílé zlato neexistuje že je to žluté potažené rhodiem. V jiných tvrdili že bílé zlato je žluté smýchané se stříbrem. A v dalších těch vyhlášených a známých mi řekli že bílé zlato opravdu je, jen je takové trochu tmavší a lehce matnější než stříbro proto se potahuje rhodiem aby se víc lesklo. Takže na to bacha. Prsten z bílého zlata prý musí být v průřezu bílé zlato a v žádném případě nesmí zežloutnout. Mamka i babička mají prstýnky z bílého zlata Mamka už 25 let a babi 40 pořát je nosí a nikdy nezežloutly. Takže pokud je cena nízká bacha na tyhle podvody.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dodám k vašemu doporučení jen to, že je ve všech snubácích ze zlata či stříbra puncovní značka. Bíle zlato musí mít tedy 14K na této značce. Puncovní úřad ověří vše a k žádným podvodům nemůže dojít jestliže je tam toto označení. Pro více informací či dotazů stačí napsat. s pozdravem
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se rozhodli pro stříbro, kvůli ceně, 6 tisíc bychom za ne fakt nedali, stály nás tisícovku a necekame od nich nic :-)
Odpovědět
Pokud je matná část pískovaná, tak je všobecně známé, že u zlata a stříbra ( měkkčí kovy) dlouho nevydrží a prstýnky se po čase ošoupou. Pokud to matné chcete, budete to muset i u zlata obnovovat. My měly jemné rýhy po obvodu a měla jsem je za rok pryč ( ale prstýnek nikdy nesundanám a dělala jsem hodně mauální práce - třeba s kladivem:) )
Odpovědět
@subrtka nám tvrdili že je to udělané laserem a 6e to má dlouhou výdrž .. no prostě jsem naletěla
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?