Snoubenec a rozlučka

Ahojky, chtěla bych se tady z něčeho vypsat a slyšet i vaše názory, jestli vyšiluju zbytečně nebo....nebo nevím. Včera sme měli rozlučku se svobodou, kde se přítel, i přes slib, že nebude moc pít (bere silné prášky, do kterých pít nesmí) docela ztřískal. Napřed, i přes naši domluvu, šel nad náš rozpočet a začal zvát všechny nekontrolovatelně na panáky. To sem mu nakonec zatrhla...No, pak prostě tančil a nadzvdl mé kamarádce sukni a pokoušel se jí sáhnout na zadek. Já to viděla a jednu sem mu vrazila. Pak se rozbrečela, klasika.... ačkoli byl slitej, dolézal za mnou a na danou "událost" mi řekl, že má přece rozlučku a ona je moje kamarádka, že kdybych osahávala nějakého jeho kamaráda, ale v rozumné míře, nevadilo by mu to. Pak se mi doma 4x pozvracel, včetně postele. Před chvílí to po sobě uklidil, donutila sem ho i převléct prostěradlo, teď si šel asi lehnout... Já nevím, jestli mi tím nenarušil důvěru a ani co si o tom všem myslet.Máme 20 dnů do svatby....Nejradši bych mu vrazila ještě další tři facky a pořádně ho v tom vymáchala, ale zatím ani nevím, jestli si něco z toho pamatuje,ale asi jo. Děkuju všem, co ste to přečetly...
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi jaka ja vase mira tolerance....ja bych ho poslala do riti
Odpovědět
Hmm...sahání na zadek cizí slečny by, hádám, namíchlo každou - nedivím se, že jsi mu jich chtěla pár vrazit. Nemyslím si, že vyšiluješ zbytečně., to by mi také vadilo a nemálo. Celkově mi ale přijde Vás vztah nastavený "zvláštně". Neumím si představit, že bych příteli říkala, kolik toho může vypít, nebo kolik může utratit...je snad dospělý a svéprávný- to co popisuješ, mi spíš připadá na vztah rodič - neposlušné dítko, než na vztah dvou rovnocenných lidí. To, že je on nezodpovědný, je věc jiná...ale Ty , z pozice partnerky, s tím moc udělat nemůžeš - nanejvýš se můžeš rozhodnout, zda s takovým člověkem chceš strávit život, zda si ho chceš opravdu vzít. Stejně tak nerozumím tomu, co jsi na té rozlučce dělala Ty - pokud vím, rozlučky se z principu ,jakožto rozloučení se svobodou, dělají bez partnera - jen s kamarády.
Odpovědět
Profilova fotka
To je nepříjemné. Nesnáším tyhle rozlučkové akce a to, co po tom pak vzniká...Proto jsme ani žádnou nechtěli, sice partnera znám jako svoje boty a naprosto mu věřím, ale být pak nas..ná pár dní před svatbou, kvůli nějaké blbině...I tak nám ale svědci takovou malou sešlost nachystali a ženich dostal jasné instrukce - jak to přeženeš a budeš zvracet (moc toho nevydrží a pak je mu hrozně zle...), tak žádná svatba nebude :-) Jasně, debilní zákaz, ale fungoval skvěle :-) Akce se moc povedla.... Určitě svého partnera dobře znáš, tak víš, jestli si chtěl jen užít rozlučku, nebo tak vyvádí pravidelně...Já bych teda byla naštvaná, ale žádné drama to myslím není, bude to v pohodě, neboj ;-)
Odpovědět
Mě by se to sice nelíbilo, ale asi bych z toho nedělala nějakej velkej problém. Přece jenom je to rozlučka a tam má právo si popít. Každopádně nevim jak by se tobě líbilo, kdyby ti přítel dal facku na veřejnosti... Zkus se trochu uvolnit (lidi prostě dělaj blbosti když jsou opilí) a hlavně přestaň bít svého muže. Zase nic tak hrozného podle mě neudělal.
Odpovědět
@strelenka u nas je běžné, že se rozlučka, neboli svíca, dělá dohromady. Je to jak kde. A ona nepsala, že mu řekla, kolik toho může vypít, ale že bere prášky, tak byli domluvení, že pít moc nebude. Stejně tak jsem pochopila, že měli nějaký společný rozpočet, a on šel nad něj, to přece není nařizování, kolik může utratit ne?
Odpovědět
@strelenka jak píše @lalkaamichal přesně tak...měli sme daný rozpočet, protože svatba nás peněžně hodně vyčerpala...a na rezervy sahat nechceme. Takže sme nastavili limit, všechny sme hostlili od sedmi do 11, pak už bylo pití na každém... což si myslím že není vůbec málo...ale ne, můj drahý se rozhodl, že tohle nestačí a šel vybrat do bankomatu 5000! A jinak pít nesmí, když jde s klukama ven, většinou má 2 piva, to je ještě v pohodě, ale tvrdý prostě ne. No má co chtěl, je mu teď pěkně blbě... @luj89 nikdy sem mu ni neudělala, ale chuť mu jednu vrazit mám často, ale to myslím většina žen...jen sem viděla, jak jde po té sukni a kamarádka mu tu ruku odtahuje a prostě to ze mě vyjelo....ale nelituju. @nikolatumova 20 dnů před svatbou? je fakt, že včera sem mu chtěla ten prstýnek vrátit....ale to ve mně všechno vřelo, teď nevím.
Odpovědět
@lalkaamichal Aha, ok, neslyšela jsem, že by někdo dělal rozlučku dohromady, ale možné to je - jiný kraj, jiný mrav. Jinak jsem popisovala spíš můj dojem z celé situace - naprosto chápu, že to tazatelku naštvalo - mě by to namíchlo též. Na druhou stranu - to, že on si poškozuje své zdraví je jeho rozhodnutí a nemůžu si pomoct - ale hlídat druhému útratu a stanovovat mu, kolik může "pustit" při rozlučce mi připadá také zvláštní.
Odpovědět
@hanica83 děkuju.... @luj89 děkuju,opilostí to taky omlouvám. Ale on měl kdysi takové divočejší období, tak před 10 lety, kdy to střídal jak ponožky. Před tím obdobím a pak po něm, měl vždycky dlouhodobé vztahy...
Odpovědět
@snajpr "chuť mu jednu vrazit mám často, ale to myslím většina žen" Nevím, jak většina žen,ale já to tak nemám.
Odpovědět
@strelenka bohužel, po útratě za rozlučku sme měli na společném účtu posledních 8.000 a on šel ještě 5 vybrat, takže 3.000 na zbytek měsíce? No...nerazím teorii, že by člověk měl všechno utratit za "užívání si".
Odpovědět
@strelenka ty nejsi na svého partnera nikdy naštvaná? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby placl nejakou slecnu pres prdel tak mi to prijde uplne v cajku i kdyby nebyl na srot...horsi je, kdyz by vyloženě lezl rukou pod sukni.... kazdopadne nikdy bych nechtela rozlucku společně...my mame s holkama za tejden a moc se těším na damskou jizdu :) a pocitam s tim, ze utratim hodne i kdyz urcitej limit mam.... me by vadilo kdyby se poblil do postele- to bych nesnesla...ale na druhou stranu pradlo se ma prat doma takze facka mezi prateli neni nejlepsi reseni... zaverem: jestli to bylo jednou a nechova se tak bezne, tak to neres ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@snajpr @strelenka jde o ten společný ucet a o domluvu. Kdyby šlo jen o jeho prachy, tak neřeknu nic, ale při společných financich autorku naprosto chápu. Zůstat než peněz proto, ze si chtěl přítel vyhodit z kopytka? Asi ne.
Odpovědět
@laka_lacenda nadzvedával ji....myslím tu sukni. JInak děkuju. Doufala sem, že mi většina z vás řekne, že je to blbost, každopádně mě to ranilo i ponížilo....
Odpovědět
Já se přidávám k @strelenka - taky to tak nemám. Jedna věc je být naštvaná a druhá věc je někoho praštit. To kdybych udělala svýmu příteli, asi by to jen tak neskousnul..
Odpovědět
@snajpr Jasně, já taky ne. Přijde mi , že každá mluvíme o něčem jiném. Naprosto chápu, že Tě naštvalo všechno to, co popisuješ, a to včetně toho, že přítel pil, i když bral prášky a včetně toho, že utratil přes míru. Problém je v tom, že to on se tak rozhodl. Mně by asi nenapadlo hlídat muže, kolik toho vypije, nebo kolik utratí - ale je to tím, že vím, že je zodpovědný (někdy až moc) a zná svou míru. Pokud by zodpovědný nebyl, nejspíš bych s ním (dodávám, že po zkušenostech z minulých vztahů) nebyla. Pokud zodpovědný není, tak z něho žádnými domluvami a dohodami zodpovědného člověka neuděláš. Otázka, která se nabízí je, zda jde opravdu o ojedinělý a zcela výjimečný "exces", který vybočuje z jeho běžného chování nebo o jeho povahový rys.
Odpovědět
@snajpr Jasně, že jsem na svého partnera občas naštvaná, ale neprojevuje se to tak, že bych mu často chtěla jednu vrazit...
Odpovědět
@lalkaamichal Ano, s tím souhlasím.
Odpovědět
@luj89 já asi budu trochu bránit...."chuť jednu někomu vrazit" já teda beru obecně jako naštvání, ale lidi normálně nemlátím :D vážně ne...byla to moje první facka v životě. A když on je opilý a osahává ženy ok, ale já byla připitá a jednu mu vrazila a hned sem nějak divná a mlátím přítele? Každopádně děkuju za názor :)
Odpovědět
@luj89 Já bych zase neskousla, kdyby přede mnou šahal na jinou holku a facku bych mu vrazila taky. Myslím, že míra ponížení toho druhého je úplně stejná. Vždyť se mají brát, co má co sahat na jinou holku! Alkohol nikoho neomlouvá a tohle by mě fakt hodně ranilo, natož kdybych byla přímo u toho. @snajpr Nevím, co ti poradit. Snad jen, abyste si o tom promluvili. Pokud on sám nepřišel s tím, že se omluvil za to, jak se choval, tak holt přijď ty za ním a řekni mu, co ti vadilo a proč. Vysvětlete si to, omluvte se sobě navzájem a zapomeňte na to. Chápu tě! Pro mě to, na čem se domluvíme společně (jako strop útraty a nepití), prostě platí a když to dodržuju já, proč by neměl i on - od toho je to přece domluva ;-) Ale nedělala bych z toho nějaké závěry, stalo se to jednou. Promluvte si a nevracejte se k tomu :-)
Odpovědět
@strelenka Tobě by nevadilo, kdybyste se na něčem společně domluvili a on to porušil? A brala bys to tak, že je to jeho rozhodnutí, ačkoli jste to rozhodnutí předtím udělali společně? Fakt mi nepřijde, že by ho @snajpr nějak hlídala, vždyť píše o tom, že se domluvili :-) A slovní obrat, že "bych mu občas jednu vrazila" (v mém případě "nejradši uškrtila" :-D ) použijeme občas snad každý, ne? :-D Vždyť je to slovní obrat, obrazné vyjádření :-D
Odpovědět
@strelenka zodpovědný jak na co...já sem třeba zodpovědná až přespříliš, tak se spíš doplňujeme. Ale ano, zodpovědnost u něj přichází jen v vážných situacích, to na něj je spoleh, běžný denodenní život moc neřeší. Jinak za tu dobu, co sme spolu, byl pařit jen jednou, a to bylo po dvou měsících vztahu a nevím jak to probíhalo. Jinak chodí s kamarádama na pivo a jak už sem psala výš, to si dá pár a konec.
Odpovědět
@ttm jo, já asi potřebuju oraz, půjdu teď ven, on stejně spí a zkusím si s ním promluvit....snad bude mít náladu... děkuju ti moc!
Odpovědět
@snajpr Držím palce! :-)
Odpovědět
@snajpr Ne, tak to nemyslím. Jen jsem chtěla napsat, že když jsme na někoho hodně naštvaní, hledáme chybu jen a jen u něho. Ale kdybychom se podívali na věc z druhého pohledu, málokdy jsme v tom zcela bez viny.. On se předně měl zachovat zodpovědněji (předně nepít, to ostatní s tím souvisí), ale ty jsi mu neměla před ostatními dát facku. No a možná jste neměli mít společnou rozlučku, možná je to impuls k tomu si promluvit o financích - nemít je 100% společné. Nechci to hodnotit, neznám vás, nebyla jsem u toho. Pokud se berete, určitě se máte oba moc rádi a jistě to bude ok :)
Odpovědět
Ahoj, za sebe říkám, že dost záleží na situaci. Pokud je jindy normální a zodpovědný a jen teď vlivem alkoholu a prášků "ujel", tak bych byla naštvaná, to ano (a dala bych mu to patřičně najevo), ale moji důvěru by to nenarušilo. A to ačkoli mně osobně by nějaké plácání přes zadek dost štvalo, to u nás prostě neexistuje. Ale brala bych to prostě tak, že kombinace alkoholu a léků udělalo svoje. Na druhou stranu, pokud je i jinak v životě nezodpovědný, tak bych svatbu s takovým člověkem zvážila, a to i přes to, že nejsem nijak radikální. Protože, ruku na srdce, kdybychom se při jakékoli větší krizi měli rozvádět nebo rozcházet, tak bychom spolu těch 9 let nevydrželi. A co se týče facek: když už mám někdy takové "násilnické" představy (což je naštěstí málokdy), tak si spíš představuju, jak ho mlátím pánvičkou přes hlavu a vždycky mi to pomůže. :-D Zkus to příště místo facky, fakt to funguje (myslím si to představit, ne udělat). ;)
Odpovědět
@ttm Vadilo, samozřejmě - přečti si prosím můj poslední příspěvek z 12:11...vadilo by mi všechno to stejné, co vadilo @snajpr. Ale on je dospělý a on se tak rozhodl - i když rozhodl o společných financích, což je opravdu špatně ( jinak tuším, že tu trochu opět narážíme na naše rozdílné vnímání partnerství). Nicméně si nemohu pomoct, ale z obratů typu: "slíbil mi, že nebude moc pít" "i přes naši domluvu, šel nad náš rozpočet a začal zvát všechny nekontrolovatelně na panáky. To sem mu nakonec zatrhla" "donutila sem ho i převléct prostěradlo" opravdu cítím spíš vztah rodič-dítě. Jinak ten obrat byl doslova "chuť mu jednu vrazit mám často, ale to myslím většina žen".
Odpovědět
@simone5 Pánvičkou :-D Já bych po něm nejradši házela vším, co mi přijde pod ruku. Zatím jsem to nezkoušela, ale mohla by to být zábava :-D
Odpovědět
@strelenka No ale proč potom dělat společná rozhodnutí? Když ho jeden nedodrží a ten druhý pak má dělat, že v pohodě, protože to bylo "jeho rozhodnutí". Jestliže chceme dělat společná rozhodnutí, musíme si i věřit, že je budeme oba dodržovat a počítat s tím, že když ho jeden nedodrží, tomu druhému to vadí a má právo to dát najevo. Neříkám fackovat, ale to bylo impulsivní jednání ve chvíli, kdy se sápal na jinou ženskou. Nevím, jaký mezi sebou mají vztah. Za sebe bych pití nad rámec domluvy (a podle všeho i možností) nejspíš taky zatrhla (resp. chtěla bych se s ním znovu domluvit, ale s opilým se většinou domlouvá dost blbě - alespoň s tím mým :-D ). A poblité prostěradlo bych tedy nepřevlékala ani omylem.
Odpovědět
@ttm No fakt. :-D Máme doma jednu hodně těžkou, tak si vždycky představím, jak to zaduní, on zašilhá a padne, a to mi pokaždé stačí. Už ani nevím, kdy mě to poprvé napadlo, ale ta představa vždycky zabere a asi i proto jsem nikdy neměla násilnické sklony. Mně stačí tahle představa, a tím se vyřádím. :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?