Rozlučka se svobodou. Platí všechno nevěsta?

Ahoj holky, chtěla bych poradit. Jak se to dělá s rozlučkou se svobodou, platí všechno nevěsta, nebo pozve na pár drinků a pak jde každý za své?
Odpovědět
Ahoj,tak já jsem platila za 3 kamarádky večeři+nealko a sekt.Ony platily bowling a sobě cigarety. Moje drahá polovička platila kamarádum v hospodě pivo asi do útraty 1500.
Odpovědět
My jako kamarádky jsme naši budoucí nevěstu pozvaly na bowling a jídlo a přichystaly jí skoro celou rozlučku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My naopak platily všechno nevěstě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jázažila pár rozluček a záleží na nevěstě také ..ale vím, že na poslední holky platili dort pro ni, bo a a takové srandy a nevěsta platila jídlo všem ...
Odpovědět
tak my tedy kamarádovi platili rozlučku my a že to byla pálečka...10 000 za 5 lidí...
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem zatím jen na jedné rozlučce. Ale nevěsta zajistila jídlo, ale zbytek - vstupy do klubů, pití,... jsme si platily sami a jí jsme zvaly
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak já jsem nechala připravit obložené mísy a přípitek (šáňo s jahodama) a pak jsem nakonec zaplatila i veškeré pití... Dostala jsem od nich dárečky a celé to měly pěkně připravené, že jsem neváhala... Když mě zvaly na panaka, tak platily na baru samy....
Odpovědět
My jsme se s holkama složili na striptéra + každý dal nějakou blbůstku do manželství... jinak pohoštění platila nevěsta....
Odpovědět
Profilova fotka
Něvěsta platí to, co uzná sama za vhodné. Nikde není psáno, že musí zaplatit celou rozlučku. Ted kamarádka třeba rezervovala stoly v podniku, zaplatila obložené mísy a jednu rundu pro všechny. Jinak jsme si to platili my. A myslím, že je to tak v pohodě. A bylo by o v pohodě, i kdyby nebyly mísy.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nepočítám s tím, že budu cokoliv za holky platit. Max. jednu rundu. Mám i rozlučku v práci a tam jsem rovnou do poznámky napsala, že "každý za své". Nikoho to neurazilo, všichni to berou. Je jim jasný, že svatba je dost drahá a kdo by s tím měl problém, chodit nemusí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja do prace asi donesu flasku jen pro kolegy z meho kanclu, a jinak si na moji rozlucce bude asi kazdy platit sam, ja max zaridim treba nejake zakusky nebo sampano.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme šly s holkama jen na večeři a pár koktejlů, ale každý si platil sám, dárečky jsem neměla :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Maly darecek pro vsechny holky + jsem platila panaky :-)
Odpovědět
Mně přijde tak nějak normální, že pokud to organizuje nevěsta, platí jídlo (nebo třeba pronájem prostor pokud něco rezervuje jen pro rozlučku), jídlem myslím spíš obložené mísy a tak a pak dá "bank" a do jeho výše můžou pozvané kamarádky pít. Až bank dojde, číšnice to ohlásí a jede každý za své. Pokud to organizují celé kamarádky nevěsty, pak platí ony.
Odpovědět
Profilova fotka
Já sice vůbec nechápu, proč by to měla platit zrovna nevěsta a nemohl jet každý za své.... Nicméně abych se vyhnula nějakým trapným situacím a nedorozuměním, udělala jsem rozlučku u nás doma. Připravila jsem chlebíčky a jednohubky, svědkyně něco upekla, k tomu klasické chipsy a tyčinky. No a z pití jsem musela speciálně pro rozlučku kupovat jen stáčené víno a Berenzena, limonády, vody a džusy máme doma standardně. Takže to pro 8 holek vyšlo na pár šupů a nedošlo k mému zruinování, ani k žádným faux pas. Aby musel vše platit automaticky ten, kdo něco organizuje, je v dnešní době trochu drahý špás. Podle téhle logiky bych asi měla každý týden platit za naši desetičlennou partu veškerou útratu já, protože vždy zařizuji rezervaci stolu. A kdo organizuje třîdní sraz, by měl být v opravdu velkém balíku, aby se na jeho účet mohlo navečeřet 30 lidí:-). Je to samozřejmě nesmysl. Pak jsme byly ještě na diskotéce a tam jsem neplatila ani halíř. Pořád mě někdo zval, ať už samotné holky, jejich partneři, co se tam zrovinka náhodou objevili, nebo úplně cizí lidé.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na rozlucce kamaradce . Bylo to v restauraci, kazda jsme si dala veceri + piti a pak se to zaplatilo dohromady, aby nevesta nic neplatila- rozpocitalo se to. Pak jsme sli na diskoteku, kde za nas nevesta zaplatila vstup a na diskotece jsme si uz kazda platila sama.
Odpovědět
mně příští rok čekají rozlučky dvou kamarádek ( a taky ta moje, ale ještě vůbec nevím, jak ji budu dělat ) a rozhodně počítám s tím, že si svoji útratu budu platit sama
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?