Rozlučka se svobodou - nevím si rady

Potřebovala bych poradit, protože momentálně řešíme s přítelem rozlučku se svobodou. Oba pocházíme z jiné vesnice (cca 30 km vzdálené), takže máme jen pár společných kamarádů. Ráda bych udělala rozlučku společnou v nějakém pronajatém sále, pozvali bychom nejbližší kamarády, dali bychom tam bečku, nějaké občerstvení, alkohol, byla by tam hudba atd. Přítel je ale zvyklý, podle tradic z jejich vesnice, že jsou rozlučky veřejné, takže tam může přijít kdokoliv, třeba i 100 lidí a je tam i rodina (rodiče,tety atd.) Stejně to měla i jeho sestra a prý by na něho byli všichni naštvaní, že to nedělá stejně jako ona. Mě osobně se nelíbí, abych na naší rozlučce platila útratu za lidi, které jsem nikdy neviděla a taky bych to chtěla mít jen jako akci s kamarády, rodinu bych chtěla mít až na svatbě. Jak to máte Vy? Moc děkuji za odpověd.
Odpovědět
Ja mam rozlucku s kamarady, pritel panskou jizdu. Takze jen lidi, ktere zname. Neumim si predstavit tolik lidi. Jeste bych chapala, ze treba teta nejde na svatbu, ale pokud ano, tak to bude na rozlucce i svatbe? :-) Byt tebou, udelam si rozlucku zvlast, podle sebe :-)
Odpovědět
My děláme rozlučku jen pro kamarády, žádní tety. A každá ji máme zvlášť. Přeci jen je to oslava posledních momentů života za svobodna, mládeneckého života. A abych tam okouněla se svými kamarádkami? To v žádném případě. Ať si to každý užije zvlášť. Já zvu 12 holek, partner asi 20 kluků.
Odpovědět
@lucisuska Většinou ale dojdu lidi, se kterými se znáte ne uplně cizí.
Odpovědět
Profilova fotka
u nás na dědině, když se někdo ženil/vdával tak se chodilo po té +- věkové skupině s tím, jestli chceš přijít nebo ne, když jo, tak se dala třeba stovka na pokrytí částečných výloh...ale JÁ tohle zásadně odmítám - se spoustou z nich si řeknu jen ahoj a nazdar...takže pokud budu mít rozlučku, tak mám dvě varianty : 1. jen sestry - mám tři, nějaký kamarádky a s tím, že si zajdem na bowling, večeři, kino nebo tak nějak, 2. uděláme doma nějakou grilovačku, kde případně pozvu i nějaký sestřenky, tety, strýce a tak, ale ti nebudou na hostině... Přítel ať se vyprdne na zvyky :) stejně jsou ve většině případů pitomý a pravidla se mají přece porušovat ne? :) za mě vše :)
Odpovědět
Oprava: žádné tety a každý :)
Odpovědět
My rozlucku nemame...myslim si ze to jsou zbytecne penize.....zveme cca deset lidi na svatbu kam prijdou az od sesti vecer.
Odpovědět
No, podle mě je rozlučka fajn příležitost, jak si s holkama vyrazit, pobavit se a ještě si trochu naposled zaflirtovat. Já měla svoji rozlučku na vinobraní jen s kamarádkama (cca 16) a manžel pak sám s klukama (cca 20). Společné rozlučky moc nechápu a pro širokou veřejnost už vůbec ne...rodiče a příbuzní se dle mého názoru zvou na svatbu, přece s babičkou nebudu na baru pít panáky :-). Je ale pravda, že je to dražší, ale je to zážitek, na který budu vzpomínat s úsměvem :-)
Odpovědět
všechno záleží na vás - mě se třeba právě nelíbí, že na "svícu" dojde celá vesnice, i ten, koho dotyčný nezná! Stojí to hodně peněz a dojde tam i rodina, která bude i na svatbě, proto se snoubencem svícu mít nebudeme a kamarády zveme večer na svatbu...ale vše záleží na vás a domluvě
Odpovědět
Profilova fotka
kamarádka měla se svým snoubencem rozlučku společně a můžu říct, že to bylo na prd, snoubenec se chtěl bavit po svém a ona taky a takové rozdělování, teď si sedneme k tvým kamarádům a pak k tvým. Za mě každý svou rozlučku, my to tak budeme mít, ale je to můj názor záleží na tobě, ale za x neznámých lidí bych taky neplatila.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucisuska U nás na vesnici (odkud pocházím já i přítel) se to dělá přesně jako u tvého přítele -- rozlučka obou i s rodinami a v podstatě veřejná akce - platí heslo "na bečku se nezve" ... a po pravdě se toho docela taky bojím, nemíním platit jídlo a pití lidem, se kterými se v podstatě vůbec nebavím, maximalne se pozdravíme. Ale zase nechci "ošidit" své známé a kamarády o rozlučku, kterou chceme a delat ji budeme... Takže to plánuju tak, že si zamluvíme nejaké místo, pozveme si lidi, které chceme, na dveře dáme ceduli "Soukromá akce" a hotovo. kdyz nekdo prijde, prijde.... ale po pravde budu tajne doufat, ze budou mít lidi tolik slušnosti a nepolezou na akci nekoho s kym se fakt nebavi. Jinak pak budu mít určitě ještě soukromou dámskou jízdu, kterou zorganizuje ségra (moje svědkyně) s nejbližšími kamarádkami, a vyrazíme jen někam zapařit :-)
Odpovědět
No, do takové rozlučky bych nešla. Nechtěla bych mít na rozlučce půl vesnice
Odpovědět
Tento typ rozlučky (svíca) se dělá i u nás, ale vzhledem k tomu, že jenom na svatbě bude skoro 100 lidí, tak nevidím důvod, proč dělat další megaakci. Udělej si rozlučku sama jenom s těma lidma, které tam chceš. A jestli je tvůj snoubenec stejný "organizátor" jako ten můj, tak nakonec bude možná i souhlasit, ať ji uděláte menší a spolu.:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jak to tady popisujete, tak mi to připadá, že to snad bude monstróznější akce než samotná svatba, to bych teda byla silně proti. Podle mě nejlepší rozlučky jsou takové ty s max. deseti nejbližšími kamarády a pěkně každý zvlášť, však od toho to je rozlučka se svobodou, prostě poslední velkej mejdan, konec starých časů :-D Být tebou, tak si udělám svoji rozlučku podle sebe a pokud jeho rodina touží hostit půl okresu, tak ať si to užijou.
Odpovědět
@lucisuska tohle vůbec není rozlučka se svobodu :-oto jsem ještě ani neslyšela =-) přítelovi bych řekla, že mi je docela jedno, kdo bude naštvaný, ale takhle teda ne... Radši žádnou než takový teátr.
Odpovědět
@svatba28 Můžu se zeptat, kde konkrétně se vdáváš? My jsme z Kroměříže :-) Tady je asi takový zvyk...:-/
Odpovědět
My budeme mít s přítelem společnou rozlučku ( nebo spíš takovou párty pro nás a kamarády, kteří nebudou na svatbě). Společná bude proto,že když jsem se za ním přistěhovala z Orlických hor vzdálených odsud asi 120 km, tak jsem tady nikoho moc neměla, takže máme společné kamarády. Plánujeme, že udělaáme nějakou grilovačku, koupíme bečku, uděláme nějaké chlebíčky a jiné drobné dobrůtky a budeme se bavit... Rozhodně tam nebudeme zvát nikoho z rodiny, protože ti budou pak s námi prožívat celý svatební den.... Kdyby mi něco podobného řekl můj přítel, tak by s tím teda moc neuspěl.Neumím si představit, že by na rozlučku přišlo 100 lidí a ani bych je nějak moc neznala.
Odpovědět
No jistě, že by byli všichni naštvaní. Utekla by jim příležitost se zadarmo se najíst a napít... :-x Já jsem typický měšťák, nevím, jak to na vesnicích chodí, takže by mi bylo úplně jedno, jak to dělal Franta nebo Máňa. Je to vaše svatba a vy dva si rozhodněte spolu, co chceme mít a co ne. U nás je to tak, že si vše platíme sami a nechceme se nechat do ničeho, co nám není příjemné, nutit.. Ty sama jsi na nějaké takové akci byla? Možná by tě mohli totiž pomluvit, že na jejich akci jsi jedla, pila, hodovala, ale když máš něco takového podniknout ty, tak děláš skrblíka...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucisuska My budeme mít svatbu ve Slavičíně (asi 30km od Zlína). A pochazime z male vesnice u Slavičína, 400 obyvatel, každý zná každého, takže tady je to fakt tak, že prostě se uděla velká akce, kde se sejde vícerolidí no... jak jsem psala ale, jelikož v té vesničce už delší dobu nežijeme, jen navštěvujeme rodiny, tak doufám, že někteří lidé, se kterými se vůbec nebavim nepřijdou, naopak některé kamarády, na které nemám jindy čas, tak doufám, že ti přijdou...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
U nás se dělá taky taková "svíca" a je pravidlo, že se na svícu nezve. Většinou přijde kolem těch 100 kamarádů. A protože jsme oba z jedné vesnice a známí jsou společní, tak ji rozhodně dělat budeme. Není to, že platíš pro 100 lidí pohoštění. Vždy někdo známý od svatebčanů vybírá peníze a je to tak, že za holku se dává 150, za kluka 200 Kč. Jsou lidi co donesou obálku za vlastní skupinu (fotbalisti, z nějakého kroužku, nebo z práce). Ve finále se takhle vybere kolem 16.000 + - což vždy výdaje na svícu pokryje, kolikrát i zbyde něco navíc. A kdo jde na svatbu, tak na svíci neplatí a dává peníze až přímo na svatbě. Je to super akce, kde se potkají všichni a je to taková diskotéka s přáteli. Hodně slivovičky, vínka, ořechovky.. :-) A protože jsem takových už dost prošla, moc se těším na vlastní.. Ono kdo svícu neudělá, tak se na něj spíš dívá zkrs prsty, protože určitě takhle prošel u svých známých rozlučky a svou vlastní neudělal.. Přitom opravdu nevím o případě, kdy by se to finančně nevrátilo.. a žádné extra zařizování taky není třeba. Jen se prostě zařídí více alkoholu a koláčků.. a ještě teda večeře - guláš..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?