Rozlučka se svobodou - kdo platí útratu?

Profilova fotka
Ahoj holky. Budete mít rozlučku se svobodou? My ano, někam s holkama vyrazíme, ale netuším, jak to chodí...Kdo platí útratu? Vše nevěsta nebo každý sám za sebe? :-)
Odpovědět
myslím že to je na každém,někdo platí vše nebo není špatné třeba zaplatit přípitek a pak večeři nebo obložené mísy a pak si platí každý sám.Takhle to měla kamarádka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Já ji platila. Vdávám se jednou v životě, tak ať z toho ty holky něco mají :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že naopak nevěsta by neměla platit nic. Byla jsem asi na třech a vždycky to tak bylo. Já připravím něco na ogrilování a zbytek prý zařídí holky.
Odpovědět
JJ, souhlasím s @kdyby. My jsme s kamarádkami zavedly "tradici" ze nevěsta neplatí...Holky vše nachystají a nakoupí. Nevěsta platí až na svatbě :) Ale je to určitě o domluvě :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Kamaradka platila restauraci, jidlo a piti tam, pak na diskotece si platil kazdy sam, jen sem zaridila bohemku zdarma
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem to řešila a musím říct, že každý opravdu očekává že platí nevěsta s ženichem. Takže to tak u nás také bylo dvě rozlučky s taxíky, pití, jídla atd.. nás vyšly na necelých 9,5tis. Čekala jsem do poslední chvíle kdo se ujme placení, nebo že někdo řekne že se složíme.. nemáme chudou rodinu.. ale bylo jasné kdo má platit- my :-D Je třeba počítat s tím, že je to ,,slavnost,, u nás bylo na té větší jízdě jen rodina a sourozenci a objednávali si samé tequily atd.. ale musím říct, že to byla luxusní a nejlepší párty na jaké jsem kdy byla :-)) A druhá byla poklidnější jen 4 kamarádky, já a manžel.
Odpovědět
Profilova fotka
vzhledem k tomu, že už teď holky něco chystají :-D tak určitě budu něco platit - ať nějaký pohoštění a přípitek nebo část útraty.....ale rozhodně něco platit chci :-) přijde mi to takové logické: většinou holky dávají nevěstě nějaké drobné dárky, připraví nějaký "program" a mají s tím určtiou "práci" tak mi přijde naopak od nevěsty logické, že to ocení zaplacením něčeho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás jsme jely každá na svůj účet a jedna kamarádka zaplatila vodní dýmku :-) i když moje rozlučka probíhala nejspíš trošku netradičně - v čajovně :-D
Odpovědět
rozlučku babskou, jsme měly a máme mezi kamarádka domluvenou tak, že první asi dvě rundy jsem platila a platí nevěsta a pak zbytek samy...navíc máme tradici, že se skládáme na poukaz na prádlo na svatební noc :-) je to vážně o domluvě, jelikož v našem kraji se dělá velká svíca pro všechny naše kamarády a dělají to snoubenci spolu, tam platí všechno snoubenci...ale zase nikdo si nedovolí přijít s prázdnou, skládají se peníze a nebo se kupuje dar, který se ví, že chtějí :-) sestra to tak obecně mají v partě nastavené i s narozeninama: je super když se ostatní skládají oslavenci na oslavu, pro všechny ostatní je to malá položka, než ranec pro oslavence a každý z nich ví, že jeho narozeniny budou taky oslaveny a nebudou ho nic stát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrá otázka.. asi záleží na zvycích. Loni měla kamarádka rozlučku a všechno sme jí platili my, složili jsme se, takže nevěsta nedala ani korunu..
Odpovědět
Profilova fotka
no koukám,že je to různé...já myslela,že vše budoucí nevěsta.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozlučku mi organizuje moje svědkyně a když jsem se ptala kolik mě to bude stát tak na mě koukla a řekla mi že jsem padlá na hlavu že nevěsta nic neplatí... No tak babo raď...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já měla rozlučku tak,že jsem platila jídlo a pití v restauraci a holky pak zvaly mě v báru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim proc by to mela platit bud jen nevesta nebo se skladat kamaradky. Pujdu s kamoskama parit a kazdej si bude platit svoje. Penize netisknu :-D Stejne jako nechci at za mne neco plati kamosky
Odpovědět
Profilova fotka
Část konzumace rozlučky se svobodou jsem platila já, ale na většinu se složily holky. ;-)
Odpovědět
@pajaip s tím rozhodně nesouhlasím, u mě nikdo nic takového nečekal, u manžela též ne. Je to o zvycích v partě, místních, mezi přáteli... ------------- Já konkrétně jsem zaplatila pár panáků, jinak jsme si platil útratu každý sám, zároveň jsem ale byla s kamarádkami domluvená, že mi opravdu nic nemají kupovat, organizovat, že prostě jen popijeme. A máme to tak i při jiných příležitostech...
Odpovědět
My budeme dělat rozlučku společně se snoubencem a počítáme, ze to budeme celé platit my. U nás je to tak zavedené. Spojíme to i s oslavami narozenin. A počítáme možná i sto lidi, takže to bude grilovačka a bečka. Když se před dvěma lety ženil známý, měl dvěstě lidí. Tolik nás snad nebude 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 no vidíš tak máš opačnou zkušenost. Já si myslela, že budu asi platit já proto jsem měla dostatek peněz u sebe. :-) Jelikož i obě mé kamarádky při své svatbě rozlučku také platily. ( ty zrovna si chtěly zaplatit své těm bych to,ale nedovolila :-) ) Já rozhodně nelituju za mě to tak mělo být. U nás během příprav mi volalo spoustu lidí z rodiny, chtěli dovést sele, bečku.. různé věci- nechtěla jsem. Ale potěšilo mě to moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@cramir Ideální stav a skór pro tolik lidí.
Odpovědět
Co sem byla na rozlučce já, tak organizátorka vybrala určitou částku od účastnic, za tu koupila dárek a celý večer se z toho platila konzumace za nevěstu a "doprovodný program". Konzumaci sme si ale jinak platila káždá z "nenevěst" sama. Myslím, že nevěsta sebou možná ani neměla peněženku:-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?