Rozlucka se svobodou

Ahoj holky,chtela bych se Vas zeptat na Vase nazory-jak je to"spravne" s rozluckou se svobodou. Kdo by ji mel planovat ci organizovat? A jak by to melo byt s financovanim?Mela by vse platit nevesta nebo se kamaradky skladaji a jaky prispevek povazujete za prijatelny? Jak jste te mely tyhle veci resene Vy? Ja jsem rozlucku jiz mela-nezapomenutelnou,celou ji planovala svedkyne-nej kamoska,holky se slozily,prispevek byl 800 Kc(dozvedela jsem nyni,platilo se z toho hodinova jizda na koni,plavba parnikem a vecere a drink v baru).Bohuzel takrka ctvrt roku pote sem se doslechla ze se povida"ze jsem si to nechala zaplatit" a ze podobne komenty (ze rozlucku organizuje nevesta jako podekovani a pozvani kamaradek oslavit posledni noc jako svobodna) . Ja platila drink a druhy den "vytrvalcum" obed. Predem dekuju za Vase nazory!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
to není až tak pravda, rozlučku by měla organizovat spíše svědkyně, ne nevěsta, ta už toho přeci den před svatbou má celkem dost. Jinak příspěvek na rozlučku mi přijde úplně normální. Kamarádka (resp. její svědkyně) to vyřešila tak, že každý na rozlučku něco donesl, já jsem měla donést mátu a ještě cosi a dělalo se z toho mojito :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nevím osobně jak se to dělá, ale přesně jako @huwik si myslím že by to měla organizovat svědkyně. Nevěsta toho má přeci jen opravdu dost. Mě to svědkyně se zbytkem zorganizovala,zaplatili za mně LaserGame co jsou jsme měli i s ženichovou partou,platili za mně na bowlingu jídlo i pití . Bowling se mi podařilo zaplatit a pak asi par panáku na Stodolní ale jinak bylo vše i finanční stránka v rukou holek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to různé a každý to má jinak podle toho o jaký druh rozlučky se jedná a kde se koná (jestli v restauraci nebo jestli nevěsta připraví vlastní pohoštění ...). Myslím že toto si musí určit nevěsta, která buď zaúkoluje svědkyni, nebo to zorganizuje sama. Je zvykem že na rozlučku se nosí různé dary, láhev či co. Ale nejlepší řešení je prostě se předem domluvit. A říct svědkyni jak si to nevěsta představuje a ta informace předá pozvaným. Svědkyně pak informuje pozvané a dá jim vědět, jestli třeba připraví společný dárek nebo jestli nevěsta chce nějaký příspěvek. není nic jednoduššího než aby svědkyně napsala hromadný email na pozvané a napsala jestli se holky složí na dárek či zaplatí útratu. Předejdete tím tak nejasnostem, komplikacím :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?