Plánovaně otěhotnět před svatbou, kdy naplánovat rozlučku?

Těšíme se na miminko, svatba bude v květnu a v únoru se chceme začít snažit o miminko. Je vhodný naplánovat rozlučku na leden? Co mám říct kamarádkám? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
co tak skusit pravdu?
Odpovědět
Víš, ono hlavně, takové plány jsou moc hezké a určitě bych vám přála, aby vám to vyšlo ´podle plánu´, jenže ony tyhle věci většinou podle plánu nefungují. Takže můžete počítat do puntíku, ale těhotná nemusíš být ještě rok ... to enchci být hnusná, ale je to fakt. Navíc si uvědom, že jakmile rozhlásíš - od února pracujeme na miminu, tak se tě od 1.2. začnou všichni pravidelně několikrát týdně vyptávat jestli už jsi teda těhotná, což nikdy nikomu nepřidá, i kdyby se mu fakt povedlo otěhotnět na první pokus. A čím déle to bude trvat, tím víc si z toho budeš rvát vlasy a tím menší je pravděpodobnost, že to klapne. A upřímně moc nerozumím té pointě, jakože si mermomocí potřebuješ na rozlučce ještě popít? Věř, že až budeš těhotná, tak ti nějaká absence alkoholu na večírku nebude vůbec vadit a pobavíš se a užiješ si to i bez toho. Takže moje rada - omezte plánování, rozlučku nechej normálně před svatbou a všechno přijde až na to bude správný čas. Nebo to udělej podle svého nápadu, holkám řekni pravdu, ale pak si nezoufej ;-)
Odpovědět
nějak nechápu pointu rozlučky v lednu, když je svatba v květnu... a plánování otěhotnět bych také nevytrubovala všude, je to věc vás dvou a i první trimestr těhotenství je takový třeba "nejistý" a pak něco někomu vysvětluj %-) ...přesně jak píše @julie_t tak můžeš ale taky nemusíš otěhotnět hned a budeš z těch dotazů opravdu akorát pak na nervy!! Ono stačí, když si někteří myslí, že po svatbě musí být každá ženská hned těhotná a nemístně se ptají dokola i tak - ne tak když jim někdo potvrdí, že se už snaží a pak jim ještě tak povídat, že to prostě nejde...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tu rozlučku udělala normálně před svatbou. Jak píše Julie_t , plány jsou jedna věc, může se vám to povést hned, může se povést až za půl roku. Rozlučka v lednu by byla trochu nápadná, asi by se ptali proč a tak, a miminko by se mělo oznamovat až ve 3. nebo 4. měsíci ;-) a pokud se nepovede hned (moc bych Vám přála, kdyby se hned povedlo), tak potom musíš každému vysvětlovat proč a nač, což je dost otravné. Jako oni se po svatbě budou ptát i tak, začnou cca měsíc po svatbě :-)) ale takhle by se ptali víc :-)
Odpovědět
Proč se chcete začít snažit už před svatbou? pokud budete mít štěstí a povede se vám otěhotnět hned, tak závěr příprav a svatba v 1. trimestru nebudou žádný med. Nechala bych to plynout přirozeně a rozlučku udělala klasicky až před svatbou, buď ještě těhotná nebudeš a užiješ si ji s alkoholem, nebo budeš, a jak píšou holky nade mnou, nealko rozlučka ti nebude vadit (anebo ti nebude dobře a rozlučku nebudeš chtít mít tak jako tak, to je bohužel taky reálná možnost). Závěrem, já bych to vydržela až do května.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozlučku si udělej kdy chceš - můžeš to zdůvodnit třeba tím, že chceš nejdřív udělat rozlučku a pak mít čistou hlavu na samotnou svatbu. (Někdo kdo je plánovací to tak klidně může mít, že se potřebuje soustředit na jeden projekt.) Mně osobně je nemilá představa, že jsem na svatbě těhotná. Vůbec by mi nevadilo, že se "musím vdávat". Vůbec by mi nevadilo, že nemůžu pít alkohol. Ani jsem nijak netrpěla nevolnostmi v prvním trimestru, když jsem se s tím naučila zacházet. Ale já byla tak šíleně unavená - z práce jsem přišla jak zbitej pes (a to jsem dělala v kanceláři) a chodila spát po večerníčku. Za takovýchto okolností bych jakoukoli oslavu jen protrpěla a tiše se těšila do postele. Zkus popřemýšlet i o tom, co psaly holky nad mnou - v lecčems mají pravdu. A zařiď si to podle svého. Každému vyhovuje něco jiného - my jen dáváme pohledy z jiných stran a úhlů.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se teda těhotná vdávat nechtěla, kámoška se vdávala těhotná ve 3měsíci a říkala, že horor, bylo jí blbě, nemohla nic pít a celkově ten den D blbě snášela, ale věc názoru...sama mám teď 15.měsíční holčičku a když se budu v létě vdávat bude mít 23měsíců a hned po svatbě se začneme snažit o další miminko, chci rozdíl zhruba necelé 3roky :-)
Odpovědět
@l_a_u Tak, nevolnosti přešly rychle, ale zhruba měsíc a půl jsem si rovnou z práce chodila domů lehnout, tam jsem si hodinu dvě pro forma četla a zalomila jsem to :-) Nakupovat jsem chodila jen do večerky, kterou máme přímo naproti zastávce. A to mám pohodové těhotenství... Ne že by svatba za takových podmínek nešla, ale nebylo by to ono. Taky si myslím, že pokud bys nechtěla těhotenství ještě oznamovat rodině a kamarádům, tajit to na svatbě by bylo asi obtížnější než jindy. Podívej se kdyžtak na Modrého Koníka, před nedávnou dobou tam podobná diskuse byla, našla bys tam víc názorů maminek "z praxe" než na Beremku :-)
Odpovědět
@jarlucka ja bych taky pockala s miminkem az po svatbe. My jsme po svatbe slavili do rana a maximalne jsme si to uzili. 2 tydny nato jsem otehotnela, takze to pro me byla na hodne dlouhou dobu posledni party a budu na to o to radsi vzpominat. Ted jsem ve 3. mesici a jsem uplne hotova, fakt by se mi nechtelo zarizovat svatbu a odpadla bych nejpozdeji v 11. :)
Odpovědět
@jarlucka Souhlasim s holkama,ze je lepsi nic neplanovat. V dnesni dobe je mizive procento paru,kterym by se mimco povedlo hned jak si naplanuji. A i psychika hraje velkou roli-cim vic se budete na mimco tesit a planovat,tim vic se to muze zdrzet. Ja byt tebou tak bych se soustredila na svatbu,a mimcu nechala volny prubeh.
Odpovědět
@88renca88 To 'mizive procento' je pry tretina paru, takze to tak strasny asi nebude ;-) Zdroj (v anglictine): http://uk.clearblue.com/not-pregnant-...
Odpovědět
@zanett no nebudu zpochybňovat statistiky clearblue :-), ale třetina mi přijde docela dost, ve svém okolí se cítím celkem výjimečně.
Odpovědět
Článek se načítá
@izzybickerstaff Jo? Ja znam par lidi, kteri rekli, ze se jim zadarilo hned napoprve, az z toho byli sami prekvapeni. A k tomu zdroji - tak samozrejme netvrdim, ze clearblue je 100% korektni, ale renca88 tvrdila, ze paru, kterym se hned zadari je 'mizive procento', nejaky zdroj pro toto tvrzeni by nebyl? Spis to totiz vypadalo na jeden z tech pripadu, kdy kamoska me kamosky nemohla otehotnet hrozne dlouho a hned se z toho udela zaver, ze mizive procento, vsak to zname...
Odpovědět
@zanett Znám ještě jeden další pár a my ani oni jsme se na to nijak nesoustředili a nepočítali s tím, že se to rovnou povede. Ostatním okolo to trvalo zhruba půl roku. Věřila bych tomu, že by to i teoreticky mohla být ta třetina, ale že když se člověk vědomě "snaží" (což je celkem přirozené, když chce miminko), tak to prostě nefunguje, takže pak těch prvních pokusů je proto míň. Protože taky dnes mají lidi děti spíš později a začnou se snažit, teprve když už je opravdu chtějí. To je ale jenom můj názor :-)
Odpovědět
@zanett Tak to by mě zajímalo,z jakého kraje jsi. Tady u nás je dlouhá čekací doba na miminka...
Odpovědět
Profilova fotka
No asi bych to tak nehrotila, rozlucku udelala pred svatbou a jestli se zadari tak bych proste nepila a kamoskam rekla duvod. Kdyz s tim mas takovy dilema jak to udelat proc se snazite tri mesice pred svatbou? Vsak vam nic neutece...
Odpovědět
Vzhledem k tomu, jak jsem se cítila první tři měsíce těhotenství (bylo mi tak zle, že jsem nebyla schopná dojít 100 m do obchodu) a vzhledem k tomu, že první těhotenství skončilo potratem (kterým končí každé 3. těhotenství!) s hospitalizací a následnou měsíční pracovní neschopností - po všech těchto zkušenostech bych to nechala až po svatbě.
Odpovědět
Není, rozlučka by měla být maximálně měsíc před svatbou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?