Nechci rozlučku se svobodou

Profilova fotka
Je mezi nastávajícími nevěstami někdo takový ? Už se mě na to ptalo víc kamarádek,a byly trochu překvapené,že nic neplánuju. Mě se to celkem líbí u chlapů ale nevím proč,ta dámská mě neláká. :-D
Odpovědět
1
2
ahoj, taky nic neplánuju, a hlavně nejsem na nějáký paření a pořádný flámování, to mě vůbec neláká. Spíš jestli bude něco jako rozlučka se svobotou, tak to bude normální pokec s holkama, jako jindy :D
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 já to znám hlavně jen z amerických filmů a přijde mi to zbytečný! Já nic takovýho ještě neměla a mít ani nebudu. A ani chlap o to nestojí. Když se podíváme do doby kdy se brali naši rodiče, tak o žádné rozlučce neměli ani páru. To je česká svatba a tak to chci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 my sme na tom stejně s přítelem žádnou rozlučku nechceme, přijde nám to zbytečné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro zenicha planuje rozlucku bratr se svedkem, pro mne svedkyne. Nicmene ja jsem rovnou rikala ze nechci nic velkeho, takze to bude neco komorniho formou degustace dobreho jidla a kvalitniho vinka :-) vlastne to neberu ani jako rozlucku, ale spis zabavu na vecer, kdy je pritel pryc
Odpovědět
Profilova fotka
Já půjdu a pár kámoškama na vínko, neberu to zas tak jako rozlučku, půjdeme pokecat. Ani nebudu za všechny platit, atd. Jen si dáme pár drinků a bude to... Akorát chlapa posílám na striptýz... tak snad půjdou. Teď by na jedný a to šli na kulečník a na drink... holt si kamarád bral přísnou ženu ;-) @myska79 A pokud jí nechceš tak ji nedělěj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja pozvala holky na veceri. Byla tam mamka, tchyne, svedkyne, kamoska z prace a jeste jedna kamoska, co sla na svatbu. Chtela jsem aby se mezi sebou i poznali a bylo to fajn. :-)
Odpovědět
:-) ja jsem tu rozlucku pojala trochu jako seznamovaci vecirek pro holky, ktere na svatbe byly... takze se aspon trochu poznaly, v klidu si pokecaly a na svatbe uz si nepripadaly jako cizi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,já jsem rozlučku taky neměla a ani jsem ji nechtěla dělat. Jednak proto,že mi došlo,že ji nemám vlastně ani s kým udělat,moje nejbližší kamarádky bydlí hodně daleko a taky ani nejsem ráda středem pozornosti. Nikomu nevadilo,že rozlučka nebyla.Znám takových holek víc,moje svědkyně rozlučku před svou svatbou taky neměla
Odpovědět
No, já rozlučku plánuji na příští týden v sobotu, nepůjde o nic velkého, prostě se s holkama sejdeme v klubu, posedíme a popijeme. Vnímám to podobně jako Elionorka, chci aby se holky seznámily a na svatbě odpadlo nějaké oťukávání a rychleji se i rozjela zábava. Myslím, že je to fajn tradice,která alespoň pro mně ke svatbě patří.A jestli je to z amerických filmů, tak díky za ně :-D.Nechápu, proč by jí měli mít jen chlapi. Asi by mě i kapku mrzelo, že drahý někde popíjí a já sedím doma u televize, když se svobody vzdáváme oba,ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky neplánujeme :-) Říkali jsme nejdřív, že když,tak bysme měli rozlučku spolu( společní kamarádi), ale nakonec to neřešíme. Za prvé je to další nemalý výdaj a za druhé si prostě zajdeme třeba s kamarádama normálně na pivko a poklábosíme a když se nám nebude chtít, tak ne,nic oficiálního. To můžeme vlastně zajít i potom,když budeme manželé :-) Já osobně takový akce nijak neprožívám.Přijde mi to takový "filmový",aby měli o čem v Americe točit,ale mě to přijde zbytečný..hlavně teda rozlučka v podobě striptérů atd. Bereme se proto,že se milujeme a tudíž o žádný nakrucování někoho cizího nestojíme. Mám kamarádku,jejíž tehdy přítel měl striptérku,alkohol tomu pomohl a dopadlo to děsně,skoro se nevzali...Nic si z toho nedělej,je nás hodně,co ji mít nebudeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My také nebudeme mít žádné velké "mecheche" :-D striptéry a striptérky s přítelem úplně nesnášíme.Spíš zajdeme týden,14 dnů před každý se svými kamarády (každý máme asi 3,já k tomu ségru)někam na véču,na vínko...ale nějak extra se loučit nebudu.I vzhledem k tomu že už jsem 2 roky mámou :-D
Odpovědět
Zrovna tohle téma bylo žhavé o víkendu s našima svědkama a jejich partnery... Jedna už je vdaná a oba měli striptéra/ku.. já si to nedovedu představit a příjde mi to nechutný aby před svatbou ohmatával cizí nahou ženskou :-x Takže za mě rozlučka spíš jen posedět u dobrýho vína ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
;-) proč hned rozlučku odsuzovat ,kdo ji nechce at ji nedělá a kdo chce at si ji pořádně užije ;-) .Zas názor ,že je to z Amerických filmů...ach jo... ]-( ]-( ]-( ]-( .Já ji asi mít nebudu ,ale to jen proto že nemám zbytečnejch pár tisíc na pořádnou pařbu :-D :-D :-D ,nebo třeba welnes víkend s kámoškama..nevidím na tom nic špatného ..A ani tak nevidím nic špatného na tom ,že ji někdo nedělá ;-) ..
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 já neměla žádnou, vůbec mi to nepřijde důležitý, nejsem arabská žena, abych se po svatbě přestala vídat s kamarádkama, tak na co rozlučka? Zašly jsme se ségrou pár dní před mou svatbou na luxusní večeři do ambiente brasileiro, dali jsme si senzační maso a víno, a byla jsem spokojená.
Odpovědět
@meluhelu ale já si to tak trochu taky myslím :-D mít ji asi chci, ale i tak si myslím, že to k české tradici jako takové nepatří :-) ale zase každýho věc..kdo chce at ji má, kdo nechce at ji nemá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsme trošku zapátrala... Završení svatebních příprav se neobešlo bez rituálu loučení snoubenců se svobo­dou (svíce, zapíjení brány). Oslavy v předvečer svatby se účastnili jen svobodní - že­nich se loučil s mládenci a nevěsta jen s družičkami a kamarádkami. V některých krajích se slavilo tak bujaře, že se kolikrát sešlo více hostů než na svatbu. (Z praktic­kých důvodů se loučení se svobodou organizovalo alespoň dva dny před svatbou, ne­boť by také někteří nemuseli na svatbu vůbec dorazit a pokud by se jim to i podařilo, rozhodně by nebyli v žádoucím stavu.) Ve svatebních domech mládenci stavěli slavobrány, které družičky zdobily myrtami a květinami. V do­mě nevěstiných rodičů se scházely svobodné dívky a panny, které podle přesných pravidel pletly věnečky a pírka s čer­venou stuhou pro všechny svatebčany. Dříve se svatební pírka a věnečky pletly z rozmarýny, kterou si nevěsta sa­ma vypěstovala. Nevěsta připravovala pírka s mašlí pro družbu a staršího mládence; pro každého dva -jedno na kabát a druhé na klobouk. Mladší družička pletla věneček pro nevěstu, starší pro ženicha. Ostatní družičky vázaly rozmarýnové pírko pro svého mládence, všechny společně pak při­pravovaly rozmarýnu pro ostatní svatebčany. Knězi se pírko rozmarýny s bílou stužkou podá­valo v den svatby u oltáře. Nakonec družičky vyzdobily rozmarýnou, stuhami a květinami celý dům nevěstiných rodičů. Během celého večera nevěsta přijímala gratulace a dárky, především od těch, kdo nebyli pozváni na svatební hostinu druhý den. Ve stej­nou dobu se setkával ženich v domě svých rodičů s mládenci a se svými kamarády. Po zpěvu a hodování v domě rodičů ženicha se všichni včetně muzikantů za zpěvu přesunuli k domu nevěsty na do­staveníčko. Tou dobou nevěsta s družičkami dokončovaly svůj rozmarýnový sedánek. Od nevěsty se očekávalo, že pokropí rozmarýnové věnečky a pírka vlastními slzami jako symbol rozloučení se svobodou, k čemuž jí nejednou dopomáhaly tklivé písničky, které slyšela během dostaveníčka. Po druhé třetí písničce přinášel nevěstin otec hudebníkům většinou tekutou odměnu - pivo nebo ko­řalku a koláč nebo guláš. Kdo procházel okolo svatebních domů, musel ochutnat kořalku a koláčky a popřát nevěstě a ženichovi dobré manželství. Později k večeru si přicházeli zatancovat i ženatí a vdané. Veselí nezřídka končívalo až po půlnoci. no a jinak jsme našla že první zmínky jsou z 5 stol.ze Sparty....... prostě poněkolikáte ,to co někdo nezná neznamená že je to z Ameriky..ono z Ameriky toho moc není :-D :-D
Odpovědět
ahojky, já teda rozlučku měla, ale měli jsme prostě jen zamluvenou saunu a užili jsme si pohodu s kámoškama. Kamarádka teď měla taky, prostě o víkendu se zajelo na chatu, přes den procházka, večer jsme si udělali chlebíčky, koukly na Bonda... pohoda ;-) je to fajn, když se třeba kamarádky moc neznají, tak aby na sebe na svatbě nevejraly, ale měly si už aspoň trochu co říct, my jsme se tam třeba sešly jako družičky, takže jsme ještě pořešili pár drobností ke svatbě (než si psát pořád maily, osobně se to vyřeší rychleji...). Nemusí to být vždycky divoká jízda po barech, to je fakt z amerických filmů, ale jinak zvyk, ve kterém na chvíli člověk přestane myslet na přípravy a užije si s kamarádkama, je celkem prima... každopádně, když rozlučku, nechceš, nikdo ti do toho nemůže mluvit, prostě nebude a hotovo. Nenech se do ničeho nutit, je to jen na tobě.
Odpovědět
Já ji taky neměla. Nevidím k tomu žádnej důvod. Je to vlastně jen další výmluva, proč se opít...zbytečná...
Odpovědět
Profilova fotka
Nikde není psáno, že ji musíš mít. Pokud ji nechceš tak ji nedělej :-) ale 1. nezapomínejme, že Amerika je původně kolonií Evropy, tudíž spousta zvyků pochází z našeho kontinentu, zejména Anglie, Francie, Španělska a Holandska. 2. rozlučka se svobodou k české tradici patří! Je pravdou, že ne uplně ve všech krajích ČR, ale patří. Naše prababičky, které ještě běžně chodily v krojích o nějaké Američce, neměly ani páru!!! a rozlučku dle tradice měly. Mí rodiče ji taky měli. 3. nikde není psáno, že na rozlučce má/musí být striptér :-S brrrrrr a hosté se musí utopit v alkoholu :-( Já rozlučku beru jako cestu k seznámení hostů, jak už psaly holky výše. Pocházíme každý z jiného kraje a máme přátele skoro z celé republiky. Takže babulky seznámím a pak si dáme pohodičku u vínka, při nějaké dobrotě a pěkném filmečku, rozhodně nehodlám obrážet diskotéky ;-)
Odpovědět
@myska79 já teda taky žádnou rozlučku neplánuju...nevím přijde mi to zbytečný,opít se někde v baru,zatrsat si na diskotéce,kam jsem nechodila ani za mých mladých let,nejak tohle pro mě není....kamarádka co se vdávala loni,tak měli něco jao rozlučku dohromady-sešla se nás parta kamarádů v létě na zahrádce na pivko,oni objednali řízečky a studené mísy,pití jsme si platili my a bylo to odpoledne a bylo to fajn,vzhledem k tomu,že po svatbě měli jen oběd s rodinou tak to byla dobrá volba.takže hlavně si to udělej podle svého a neřeš co se dělá nebo nedělá,já to taky neřešim :-D
Odpovědět
Já určitě mít budu, vidím to na coctail party, pokecat a vše prodrbat s kámoškama u oblíbeného drinku, a když se budeme chtít rozjet, no a co:)
Odpovědět
Jo a zapomněla jsem dodat, jestli nechceš, nedělej a nenech si do toho kecat:)
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 Taky me nic na tom nelaka,Jen jako svedek musim zatnout zuby a na rozlucku jit...A hlavne kazdej bere rozlucku pod pojmem se co nejvic vozrat a to mi je uplne proti srsti
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 Mne taky rozlucka nelaka.. nechodim nikam na diskoteky, nepiji, jsem klidnejsi povahy :-D nemam ani tolik blizkych kamaradek. Takze to zatim vypada ze vezmu svedkyni a udelame si nejaky klidny Spa vikend spolecne nebo nco podobneho na nervy ;-)
Odpovědět
@myska79 tak já rozlučku se svobodou tak neplánuji, opravdu mi nepříjde, že bych se musela s něčím loučit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@myska79 nechceš? nedělej 8-)
Odpovědět
Neplánuji, nebere mě to :-) Navíc už jsem zadaná téměř 7 let a k tomu 20ti měsíční dítě, takže už dávno nejsem volná :-D
Odpovědět
My zapíjení mít rozhodně nebudeme, protože bychom to nedali organizačně dohromady. Polovina hostů je ze Slovenska a myslím, že na nějaké ježdění do Východních Čech by neměli moc času, když přijedou na svatbu, budem rádi :-) To, že máme skoro roční dceru nepočítám, to se dá vždycky nějak přes babičku udělat :-) Jinak kámošce jsem na takové svíci byla. Měli to týden před svatbou a byl tam krom rodičů, kdo mohl, měli to nevěsta i ženich dokupy a bylo to fajn, protože se tam seznámíte s jejich kamarády a rodinou. Pak dojdete na svatbu a někoho tam znáte, fakt super 8-) Takže, jak se komu chce. Víc než chození do stripbarů se mi ale líbí takové to venkovní posezení u grilování a prostě pokec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za vaše příspěvky,jen mě to utvrdilo, že rozlučka není nezbytná,přijde mi že to hodně lidí bere stylem pojďme se opít a budeme stráááášně veselí.A striptéra už vůbec,měla jsem už tu čest a je mi trapně ještě teď :-D Nevidím na poletujících koulích nic sexy !
Odpovědět
@myska79 si mě pobavila s těma poletujícíma koulema :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?