Kdo platí při rozlučce?

Ahoj svatbu už mám za sebou a teď čeká mojí sestřičku (chtěla jsem jí naplánovat sama ale nějak se k tomu připletla její kamarádka - no nic - k věci) Kdo platí? Asi je to různé jako vše co? My s manželem rozlučka zatáhli - já platila jídlo a pití kamarádkám (měla jsem 5-6? > sestra tedy 10) S holkami počítáme, že si to každá zaplatí a nevěstě to zaplatíme (rozdělíme útratu) a dnes jsem si se sestrou psala - posílala sjem jí pozvánku koukal na restauraci a řekla (mino jiné :-)) že je to dobré, že nebude tolik platit > asi počítá, že to všem zaplatí > což by jí vyšlo dle mě tak na 4-5000? > ale já to asi na rozlučce také nechala - jsem zvědavá jak to dopadne, jen mě to tak napadlo, že nevím co je zvykem :-) děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Také by mě zajímalo, jak to chodí...
Odpovědět
Mně připadá lepší, když to platí kamarádky nevěstě - pro ně je to malá částka, když se mezi sebou podělí, nicméně pro nevěstu je to před svatbou velká pálka, zaplatit za všechny... Nicméně je to i na finančních podmínkách zůčastněných... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dost casto ctu,ze nevesta plati. Podle me je to o domluve, ne o tom co je zvykem. Mne treba holky chtely platit vsechno ale ja byla proti, takze nejakej drink jsem mela od nich nejakej jsem si platila.
Odpovědět
my měli rozlučku společnou a všechno jsme měli pro kamarády připravené a zdarma (prase, pivo, nealko, víno, sladké ke kávě...)
Odpovědět
pokud je rozlučka na chatě, koupila bych sud/víno, udělala chlebíčky, či koupila maso na kámen. Ale kamarádi by mohli vzít nějakou flašku jako vstupné. Pokud je to v hospodě, koupila bych pro začátek pár flašek vína, popř. zaplatila pivo. Jako úplně nejlepší je platit každej za svý, protože pak ti nikdo nebude potom nic vyčítat. (A že takových případů je) Co je ale důležité, pamatujte, že kamarádky a kamarádi nemusí být majetní. Budou platit nevěstě rozlučku, holky si kupují šaty v barvě svatby a ještě dávají do obálky peníze/dar. Jestli dělá nevěsta a ženich svatbu měli by zvážit, aby náklady hostů byly maximálně do výše jejich spotřeby na svatbě, jako by si to platili sami, kdyby šli na nějakou akci..
Odpovědět
Profilova fotka
Asi je to různé. Já nemám o mé rozlučce vůbec žádné informace. Vybrala jsem se světkyní pouze datum a dál mě drží od všeho :-) Snažím se vyzvídat, ale dva týdny před stále nevím kam jdeme, co budeme dělat… ale jelikož prý začínáme ve dvě odpoledne, snažím se dopídit alespoň dress code… no prý se vše včas dozvím. Ale snoubenec říkal, že určitě budu platit "rundu", nebo nějaké lahve šampaňského/vína.
Odpovědět
No já nevím, ale zatím jsem byla na všech, kde to platila nevěsta...Asi je to tak u nás zvykem :-) Já teda počítám taky s docela větší částkou, mám objednaný bowling, welness a pak pití a jídlo. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mně ji organizují kamarádky a platit ji chtějí také ony.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky je to o domluvě..Myslím si, že když plánujete rozlučku jako nevěsta, vyberete místo kam zajdete, popřípadě to pořádáte doma apod. tak většinu platíte a pozvané holky kolikrát něco donesou (dárečky,...)Když se vám o rozlučku chce starat svědek, obvykle vymyslí místo, sežene holky, tak si každý platí zvlášť + obvykle pozvou nevěstu..Logicky je blbost, aby někdo něco vymyslel, pozval se do drahého podniku a nevěsta to potom calovala (a opačně) :-D Osobně si taky myslím, že je fajn když si každý platí svoje, případně se složí na nevěstu, je to pár korun :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si rozlucku planovala a i zaplatila. Holky mi prinesly krasne darky :-)
Odpovědět
Já platila jídlo v restauraci a částečně i panáky. Zbytek panáků holky. Ale zažila jsem i rozlučku, kdy jsme nevěstě vše platily. Je ale dobré se dohodnout předem, ať nevznikne trapná situace.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mela rozlucku ve stylu hippies. Nejak jsme se nedomlouvali kdo co plati. a vse jsem platila ja. Nebyla to takova palka. Holky zaplatili jako darek cestu limuzinou a taky mi daly par darecku. Padlo asi 7 flasek vina+ 3 sana. Meli jsme to ruzne po barech.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Skoro jsem chtela rusit rozlucku, neb jsem si myslela, ze je zvykem, ze nevesta vse plati. Neumim si predstavit tu utratu v prazskem baru, kde drinky stoji majlant:(ted vidim, ze je to opravdu ruzne, takze diky za tip! Libi se mi zlata stredni cesta, kdy nevesta plati treba veceri se sampanem nebo i prvni rundu a ostatni si pak uz vse plati samy v baru. Rozlucku budu ale planovat sama, takze to takto dava smysl. Diky za tipy!
Odpovědět
Profilova fotka
Moji rozlučku plánuje sestra se svědkyní. A dohodly jsme se, že já dám do "banku" 4000,-(samozřejmě může být více i méně, to záleží čistě na Vás). Tyto peníze použiji na nějaké občerstvení a alkohol. Jakmile se toto projí a propije, už si holky budou platit samy. Takto to přede mnou udělalo už několik holek z mého okolí a myslím si, že je to rozumné řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
Správně by měl rozlučku pořádat svědek a pak mi přijde logické, aby to i cvakl nebo se domluvil se zúčastněnýma. Aby platila nevěsta se mi zda podivné. Platí přeci ten kdo akci pořádá a zve ostatní. To by mě popravdě řečeno hanba fackovala, pro někoho uspořádat večírek a pak mu ho vyúčtovat :)
Odpovědět
Podle mě rozlučku rozhodně platí všichni, kteří se jí účastní, kromě nevěsty. Kamarádky zaplatí nevěstě rozlučku a ona jim potom všechno jídlo a pití na svatbě. Já měla rozlučku na chatě a bylo tam asi 12 lidí - všichni dali stejnou částku a zaplatilo se z toho jídlo, pití a ubytování pro všechny. Když jsem dělala rozlučku já, bylo nás asi 5 holek. Na začátku jsme vybraly zálohu, všechny peníze-zálohy jsme měly v extra peněžence a z té jsme vždycky platily za nevěstu. Po rozlučce jsme se potom s holkama vypořádaly, protože něco málo ze záloh zbylo. Nevěsta teda neplatila vůbec nic. :) Naopak měla za úkol prodat na ulici nějaké věci a tím si vydělala "do domácnosti". :D
Odpovědět
Tak my už to máme dávno za sebou :-) tak píši jak to dopadlo :-). Než přišla nevěsta do restaurace kde byl sraz - tak jsme každá dali nějý ten peníz (ale nepamatuji si kolik > 1000,-?) A z toho se platilo vše - večeře, pití, vstup na disko - pak něoc zbylo a zaptil se velký kyblík pití - když peníze došli tak jedne kyblík zaplatila nevěsta nám a pak si každá jela ve svém režimu - ale k ekonci už holky odpadli a zbylo ná smálo tak jednu rundu zaplatila jedna druhou druhá ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladyhacek Jak píšeš, asi je to různé. Já jsem byla zatím na dvou rozlučkách a vždycky se družičky/kamarádky složily na celou rozlučku. Když jsme si to mezi sebe rozdělily, platily jsme každá asi 2000,- (my jsme to ale měly i s jachtou, večeří, klubem a all inclusive pitím, takže pokud půjdete jen na klasickou večeři a pak do baru, tak se vejdete i do 1500,-)
Odpovědět
No, u nás to bylo tak, že holky mi to samozřejmě zaplatit chtěly, ale já jsem prostě taková...že jsem to zaplatila celé tajně já :-D Protože mi je blbé od nich dostat svatební dar (peníze) a ještě mi pomáhají se vším a ještě aby mi platily útratu.... vyšlo to na cca 3 tis, pravda že v dalším baru mi zaplatily asi 2 mojita a bowling (500,-) taky zaplatily ony, to já jsem nějak nestihla tajně :D ..ale to už jsem nechala tak :-) Můj muž zase platil chlapům bowling + jednu rundu panáků, zbytek každý sám za sebe :-)
Odpovědět
@androz taky to mám tak. Když jsem dělala kamaradce...platila jsem zas já.
Odpovědět
Moje rozlučka bude lehká, menší - večeři a útratu v restauraci budu platit já jako nevěsta - jestli dostanu od holek dárečky nebo nějaké překvápko, tak to nechám na nich - vzájemně se neznají - mně jde hlavně o to udělat si holčičí večer a strávit příjemný čas. Pokud se přesuneme někam dál, tancovat nebo tak, tak pak už bych je nechala aby si zaplatily co vypijí asi ve vlastním režimu s tím, že bych jim koupila třeba lahev šampáňa na rozjezd.. Záleží hodně jak je akce pojmutá, kolik tam je lidí atd. Něco jiného je udělat si doma grill párty a sezvat kamarády, nebo jít do Ambiente a tam nechat pomalu celou výplatu.. Zrovna včera mi kamarádka říkala, že jde na jednu svatbu před tou naší a tam si prý nevěsta určila, aby jí holky zaplatili odvoz limuzínou na diskotéku - chudák z toho byla rozčarovaná, jednak proto, že nevěsta tuhle žádost sdělila rozkazovací formou a jednak proto že se pak urazila, když jí některé holky řekli, že vyhodit 3000 jen za odvoz z bodu A do B se jim zdá zbytečné (některé jsou studentky).. Takže chudák kamarádka tam teď ani nemá chuť jít (ale ono je to i z dalších důvodů např. že družičky musí mít stejné šaty - ale musí si je zaplatit; družiček je dohromady deset a nevěsta se dala slyšet že je možná ani nebude zvát na oběd a že svatba je dost daleko - takže když si sečte všechny náklady + chování nevěsty, tak se jí vůbec nedivím, nejala bych tam.)
Odpovědět
@happiest_girl já jsem z tohohle důvodu odmítla být svědkyně, dostali jsme prikazanou víkendovou rozlucku na druhy strane republiky, na svatbě být dve noci, ale platit si ubytování sami...když jsem navrhla normální rozlucku u nás v Praze a že na svatbě budu jen přes jednu noc a nevěstě se to nelíbilo, být svědkyni jsem odmitla. Jsem na rodicaku a kromě toho, ze nechci byt dva vikendy mimo domov, opravdu nehodlám do cizí svatby vrazet deset tisic, co jsem si spocitala, ze by bylo za naklady, kdyz šetřim na vlastní skromnější svatbu. Ale jinak k tvy otazce, asi zaplatím večeři pro par nejbližších kamarádek, který jsou zvaný i na obřad a hostinu. A ty kamarádky, který jsou zvaný jen na obřad, s tema bysme se sesly po veceri v baru, kde bych zaplatila dve tri lahve a pak by jel každej sám na sebe...
Odpovědět
@sheenny1 nevím, mám trochu pocit, že nevěstám zmíněným v našich příspěvcích uniká to podstatné - že to není o množství, penězích, dárcích, šatech - ale o úplně něco jiného např. přátelství, poděkování a oslavení lásky
Odpovědět
@happiest_girl ona sranda je, že jí teda bude dělat svědka jina kamaradka, ale z víkendovy rozlucky stejně seslo :-D pry ji asi vůbec delat nebude, ani ze bysme to sly jen zapít někam u nás. Já teď uvažuji, ze ji samozřejmě nepozvu na večeři, ale možná ani pak do baru. Vadí mi tihle alibisti...aby nikomu nic nemusely platit, vsichni se jim museli přizpůsobit, ale z druhy strany očekávají úplný jiný přístup.
Odpovědět
Mně teda překvapuje, u kolika z vás platila nevěsta. Já zatím spolupořádala dvě rozlučky pro kamarádky, v obou případech to bylo tak, že nevěsta dala seznam lidí, které tam chce a zbytek plánování byla mimo dění, nevěděla co bude, kde apod., a na všechno jsme se složily my, byl to dárek a překvapení pro nevěstu. Ona (s manželem) potom přece platí zábavu a občerstvení na svatbě, přišlo a přijde mi naprosto samozřejmé, že rozlučku jsme plánovaly a financovaly my coby kamarádky.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne bylo receno, ze jsou dve varianty - bud si kazdy plati svoje a nebo se holky podeli i o utratu nevesty. Snoubenci plati svatebni party, tak nemaji platit jeste rozluckovou. Prekvapilo me to, ale mile :-)
Odpovědět
Na svojí rozlučce jsem to měla tak, že jsem platila všem jídlo a šampus na přípitek. Pak jsme platily každá za sebe. Holky mi neplatily nic, ale dostala jsem spoustu dárečků. Na jiných rozlučkách to bylo tak, že jsme se třeba složily nevěstě na útratu nebo zajistily občerstvení samy. Akorát na jedné to teda bylo tak, že jsme jely na prodloužený víkend přes půl republiky, platily si ubytování i ubytování nevěstě + naší konzumaci i její konzumaci, což už vzhledem k tomu, že jsme pak samozřejmě dávali ještě svatební dar vyšlo na celkem dost peněz. Takže jsem zažila všechny možné varianty, rozumné mi přijde kompromis, tj. když se to nějak podělí. Tím, že nevěsta platí svatbu bych se zas tak neoháněla, to by měl kompenzovat svatební dar.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje rozlucka bude stylem kazda plati za sebe. To samy bude mit i Rick. Oba ale letime na vikend do zahranici, takze je to srozumitelny. Rick ale planoval rozlucku pro svyho tatu pred 3 lety a vsichni se slozili, takze zenich neplatil nic. Kdybychom my meli rozlucky tady v UK, taky by to tak bylo, i kdyz by ani jednomu nevadilo za sebe platit. Na druhou stranu u nas na svatbe si krome u obeda a pripitku musi hoste platit piti sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Na každé rozlučce, co jsem zatím byla, se skládaly kamarádky. Byly to malé částky, třeba kolem 200 a to se kupovaly šerpy nebo trička nebo tak...
Odpovědět
U nas byva zvykem "Svica". Tzn. ze vsechno jidlo a piti plati nevesta s zenicem a prijdou vsichni znami, kamaradi, rodina, kolegove z prace, proste pred kym se zminite. A pak uz zalezi na snoubencich, jestli si udelaji jeste damskou a panskou jizdu- a co jsem byla anebo slysela, tak placeni bylo ruzne. My budem mit svicu a pak se uvidi dle casu, jestli stihnem i rozlucky.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?