Kdo organizuje nevěstinu rozlučku se svobodou?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, kdo organizuje nevěstě rozlučku se svobodou? Někde jsem slyšela, že svědky a ostatní kamarádky a pro nevěstu je to překvapení. =-) Jaké máte zkušenosti? Díky za rady ;-)
Odpovědět
1
2
Tak mě ji dělala moje nejlepší kamarádka, svědkyně. Dala jsem ji seznam zvaných kamarádek...zbytek zorganizovala sama...ostatní zúčastněný se mi na rozlučku složili, takže já jako nevěsta jsem nic neplatila-bylo to překvapení...a dostala jsem dárečky...bylo to moc hezký...a stejně tak to hodlám zorganizovat jí na rozlučkou,kterou v blízké době pořádám.....
Odpovědět
Manžel si ji organizoval sám...svědka měl bráchu...
Odpovědět
@opretinka To je pěkný! Trochu jsem to naťukla v mé holčičí partě, ale všechny byly překvapené, že prý rozlučku SAMOZŘEJMĚ organizuje a pořádá nevěsta... Hm, takže mně asi nikdo nepřekvapí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si ji organizovala sama a vubec by me tedy ani nenapadlo, ze by to mel delat nekdo jiny...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ji organizoval bracha, zná všechny mé kamarády, tak byl pověřen. Já žádnou rozlučku ani nechtěla, ale když se do toho vložil tak už nešlo couvnout.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Mne ji zorganizovala svedkyne a manzelovi jeho bratr spolecne se svedkem.. my puvodne ani rozlucky nechteli, tak jsme jednou ze srandy nadhodili, ze rozlucky budou jedine, kdy je zorganizuji svedci a oni se toho chytili a nakonec neco dali dohromady :-) dobre nas znaji, tak vedeli, co bychom si urcite neprali a co je nas styl, takze obe akce dopadli skvele :-) ale urcite to neni zadna povinnost, ze je maji organizovat svedci, pokud chce nevesta rozlucku a svedkyne neni nadseny organizator, tak si ji nevesta klidne muze naplanovat sama
Odpovědět
Tak já jsem si určila datum rozlučky, místo i čas :) Rovnou jsem všem pozvaným řekla, že je zvu já....ale vím, že svědkyně se s holkama ještě na něčem domlouvá...takže nějaké překvápko asi bude....takže u mě je to tak půl na půl... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si ji budu organizovat a domlouvat sama
Odpovědět
@lemona Tak to je škoda:(....já ji teď organizuji na oplátku a nikdo s tím nemá problém a nepozastavuje se nad tím...ale oslovila jsem je jako svědkyně....a ostatní pak přijdou do hotového jen se na to složíme...my jsme si organizovali celou svatbu sami, takže bylo fajn, že jsem si ji nemusela organizovat....Nevěsta k tomu nemá žádný přístup...co a jak...a jde o to, že v podstatě o nic nejde...pze každej si zaplatí svou útratu a na nevěstinu se složí x lidí...takže pakatel...nevidím důvod proč by do toho neměl kdo jít...
Odpovědět
Me rozlucku organizuje svedkyne. Uprimne jsem nikdy neslysela, ze by to mela organizovat sama nevesta. Tesim se na to. Je to jedina vec spojena se svatbou, o kterou se nemusim vubec starat :)
Odpovědět
Já jsem o to poprosila svědkyni a ona přijala. Nepočítám s tím, že mi bude něco platit, ale budu moc ráda, když to vymyslí místo mě a určitě lépe než já :D
Odpovědět
Když jsem byla já svědkyně své kamarádky, celé jsem to organizovala já s její sestrou a vše jsme platily my všechny nevěstě. Ta neplatila nic a bylo to pro ni překvapení. Když jsem nyní nevěsta já, tak se sama moje svědkyně (zase jiná kamarádka) nabídla, že by mi rozlučku zorganizovala a já to moc ráda přijala :) Jsem zvědavá a přijde mi to od ní moc hezké :-) A samozřejmě i u ní počítám, že až se bude vdávat ona a já jí půjdu za svědkyni, taky to pro ni udělám, Je to takové hezké a krásně to utužuje vztahy. Ale je fakt, že tady v ČR je možná větší tradicí, že rozlučku organizuje i platí nevěsta, no. Záleží dost na domluvě. Já bych asi nemohla jít a říct svým kamarádkám, ať mi přichystají rozlučku, takže jsem byla ráda, když se moje kamarádka nabídla sama. Kdyby to neudělala, zorganizovala bych to já, první rundu bych třeba zaplatila za ostatní a pak bych to udělala tak, že každý si zaplatí, co vypije. Protože platit svatbu i rozlučku už by bylo na nás moc.
Odpovědět
Článek se načítá
@karol2014 Mám na to stejný názor:)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavé, já jsem se zatím nikde nesetkala s tím, že by nevěstě někdo organizoval rozlučku, vždy si ji dělala ona sama. Ale musí to být příjemné. My máme rozlučku společně se snoubencem, a všechno organizujeme a platíme my...:)
Odpovědět
@simone5 Jo, je to jak říkáš...když jsem se vdávala...tak moje svědkyně automaticky počítala, že to všechno zařídí a zorganizuje...ani se nenabídla, prostě mi to oznámila a stejně tak teď to dělám já 8-) Takže jsem se ani nezajímala kdo ji má organizovat...ale přijde mi to lepší než aby to ještě organizovala a platila nevěsta:)...Neděláme to hospodě takže to nevyjde tak draho:)
Odpovědět
@opretinka Souhlasím. My jsme to tedy taky neměly v hospodě, takže nás to určitě vyšlo líp. A taky jsem nad tím moc nepřemýšlela. Brala jsem jako čest, že mohu být svědkyní nevěsty a chtěla jsem jí udělat radost. A moje svědkyně to evidentně cítí taky tak. Nicméně @daschenkatr má pravdu, není to zase tak obvyklé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si ji organizovala sama, a zatím jsem si to i tak myslela, že organizuje nevěsta, evt. může ještě organizovat např. svědkyně...ale záleží na každém jak si to určí, pokud máš svědkyni, která je po ruce, tak to můžeš nechat i na ní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Wau, to je komentářů! Děkuji za ně! :-) Já jsem to postupně naťukla u mé svědkyně a dvou nejbližších kamarádek. Nakonec to vymysleli tak, že jim mám dát na sebe FB kontakty, dodat seznam těch, co bych je na rozlučce ráda měla a o víc se nestarat. Je pravda, že jsme se ještě nebavili o placení, ale vzhledem k tomu, že bydlíme všechny čtyři na vesnicích (každá o pár kilometrů jinde), tak počítám, že skončíme u některé na zahradě, aby to nevyšlo draho. Ale co holky vymyslí už nechám na nich! ;-)
Odpovědět
kromě mě se letos vdávají ještě dvě moje kámošky a každá si svoji rozlučku organizujeme sama, ani nás nenapadlo, že bysme to nechali na někom jiném, prostě záleží jak to komu vyhovuje já osobně si na překvapení moc nepotrpím, vánoční přání posílám snoubenci prostřednictvím internetových odkazů a na svatbě jsme se taky dohodli dávno před zásnubama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem se nesetkala s tím, že by to organizoval někdo jiný než ženich/nevěsta .. Já jsem si to oganizovala sama .. Vybrala jsem si místo, datuma čas. Pozvala jsem si lidi, které jsem chtěla, zaplatila jsem jídlo a pití (na disco) a dostala jsem za to dárečky (noční košilku, podvazek ...) Stejně tak sám, si to organizoval i můj manžel, jednou s klukama z party a další víkend se spolupracovnikama z práce .. Taky jim platil jidlo a pití a vím, že mu tehdy kluci nastrkali papírové peníze do prázdné flašky od alkoholu jako dar... Přijde mi divné aby si to "hosté" platili sami a ještě aby mi pak jako nevěstě/ženichovi dávali navíc nějaké dárečky .. Pokud se pozvaní domluví a složí se třeba na striptéra/striptérku, nebo přichystají nějaké úkoly/program pro snoubence tak si myslím, že je to super ale myslím, že toto jako překvapení stačí ..
Odpovědět
@jolinka2010 Tak každý si to prostě dělá, jak chce :) Mně třeba nepřišlo divné se složit za kamarádku nevěstu a nejen, že my jsme si zaplatily všechno, ale zaplatily jsme to i jí (dopravu, jídlo, pití, nocleh). Braly jsme to tak, že ona za nás taky zaplatí výdaje za svatbu, že má těch příprav dost a že jí uděláme radost. Na té rozlučce jsme jí pak daly jen jeden hromadný dar, a to podvazek a takový ten rozlučkový závoj. Prostě každý to má jinak, záleží na dohodě a nic není divné :)
Odpovědět
mě nikdo rozlučku organizovat nemusel - žádnou jsem neměla. Nechtěla jsem ji. A kdyby byla, tak bych si ji stejně chtěla organizovat sama. Já sama si udělat, já sama si to případně zkazit.Nemuset případně nadávat na někoho, že se mi tam něco nelíbilo. :-) Asi tak
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 je evidentní, že v mém případě to je ale od základu úplně jinak než u Tebe. Já totiž zvala holky/manžel kluky a spolupracovníky co na naší svatbu nešli a tudíž mi jakoby nebyli "nic dlužní" jako že mi neměli být za co vděční a musím tedy trvat na svém, že by mi osobně bylo opravdu trapně je velkoryse pozvat na rozlučku ale s tím, že si to musí sami zaplatit (a navíc i moji útratu) a ještě mi dát něco darem.. Je ale něco jiného, když si zveš na rozlučku lidi, kteří pak budou i na svatbě a Ty to tam za ně platíš ... to jde pak ta rozlučka z jejich strany chápat jako milá pozornost a poděkování za pozvání na svatbu (pokud o to nevěsta stojí) ale tuto Tvou zkušenost tady dnes slyším úplně 1x v životě, opravdu.. Jsme tady holky z celé republiky a už jsem tady nejednou psala, že "platí jiný kraj, jiný mrav"
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 já to zase chápala jako milou pozornost z mé strany pro ty holky, které jsem si na svatbu nepozvala a nemohla pozvat :-( že ten důležitý krok chci oslavit i s něma ;-) a zároveň dát "sbohem svobodě" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já tam budu mít holky, které budou i na svatbě. Jak píše výše @simone5 , vzhledem k tomu, že si s přítelem organizujeme svatbu sami, docela uvítám když se nebudu muset zabývat ještě rozlučkou. Naopak budu ráda, když budu moct kamarádkám a sestřenicím s organizací rozlučky pomoct, až se budou vdávat ony :)
Odpovědět
@jolinka2010 Však jo, já se s nikým nehádám :-) Já právě naopak říkám, že každý to má jinak a navíc si myslím, že u nás v ČR je větší tradicí, že si to nevěsta organizuje sama. Já jen psala, že my to měly jinak a jsem za to ráda, to je vše :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě rozlučku organizuje nejlepší kamarádka, ani už vlastně nevím, jestli jsem ji poprosila, nebo to tak samo vyplynulo. Každopádně na FB jsem založila událost, určila datum a místo a pozvala kamarádky a teď už je to na organizátorce. S tou jsme si vyjasnily, co bych tam chtěla a co nechtěla, hlavně to nechtěla a zbytek už nevím... tak jsem zvědavá, jak se to povede.
Odpovědět
Moje budoucí švagrová si ji organizovala sama. Aspoň jsi to myslím, protože mě zvala ona. Já si jí organizovat nebudu a ani jí nechci. Nejlepší kamarádku mám daleko a bez ní by to nebylo ono.
Odpovědět
Mne organizuje rozlucku svedkyne, ze pry mi o tom nerekne ani slovo, vim jenom datum a zbytek bude prekvapeni :) Tak nevim, jak to budou chtit udelat s placenim, asi se ji zeptam, samozrejme rada prispeju ale myslim, ze kdyz uz clovek plati svatbu, tak je moc hezke od kamaradek, kdyz se nabidnou, ze si rozlucku vezmou na starost ony.
Odpovědět
myslím, že je to fuk, je to na domluvě, když se k tomu hlásí svědkové nebo kamarádi, proč ne :) přítel jí bude organizovat asi se svědkem a já nejspíš sama, neplánuju nic extra, prostě udělám pozvánky, objednám někde místo, něco k zakousnutí, dám nějaký limit na pití a pak už nic řešit nebudu, akorát zakážu striptéra :-D :-D svědkyni mám bohužel docela daleko, takže nejspíš nebude moct dorazit, tak mám v plánu jí vzít na véču, na drink a tak :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?