Budete dělat rozlučku?

Dělají jí vážně všichni? My jsme s patrnerem 10 let, máme 8 letý dítě, konečně jsme se rozhoupali se vzít.. Všichni okolo nás plaší s rozlučkou se svobodou, ale přijde mi to ujetý... O svobodu jsem přišla už dávno, stejně tak můj partner bych řekla.. Chápu že pro mladý lidi co nejsou spolu dlouho, nemají žádné děti a to může být fajn zábava, všechny ty povinnosti a starosti mají teprve před sebou.. Ale v mý situaci mi to přijde takový zvláštní, navíc když jsem řekla že o ní nestojim tak na mě kámoška koukala jak na blázna... Přítel jí musí mít za každou cenu.. že prý je to tradice... ale přijde mi to fakt divný, spíš mi to až vadí... Váš názor?
Odpovědět
1
2
Udělejte to jak to cítítí vy,třeba jedte jen s kámoškama na výlet nebo na kafe,či jim něco upečtě.Kamarádka ji něměla velkou sešli jsme se ,pokecali,pomohli ji s vyvázkami a jeli domů...
Odpovědět
Moje rozlučka probíhala ve dvou fázích. Byly jsme jen ve třech (moje nejbližší). První sobotu mě holky vzaly na focení do města, naše klábosení v kavárně zachytil profi fotograf. Týden na to jsme vyrazily na večeři a pak do klubu. Část jsem platila já, část holky. Manžel také "slavil" ve třech, obešli pár hospod a opili se do němoty :D Podle mě není nutné dělat nějakou speciální oslavu. Prostě si jen vyrazit, odpočnout si od příprav a mít hezkou vzpomínku.
Odpovědět
Néé, my jsme se brali oba "mladí, krásní a bez závazků" a rozlučku jsme neměli ani jeden :-) Budoucímu manželovi to přej, když ji chce, ale sama se nenech natlačit do něčeho, do čeho nemáš chuť, jen proto, že se to dělá. Rozlučka taky nemusí mít podobu žádné speciální párty, ale třeba lze jen zajít někam večer na skleničku s přáteli, bez speciálního programu. Záleží na tom, jak se bavíš a odreagováváš normálně.
Odpovědět
My ji nebudeme mít ani jeden. Je to tradice co přišla z Ameriky, stejně jako Valentýn a nevidím jediný důvod, proč bych něco takového měla dodržovat. Jak píše autorka, taky s partnerem žijeme už nějaký čas ve stejné domácnosti, děti sice ještě nemáme, ale i tak mi přijde zvláštní se jít někam jen tak opít, jet limuzínou a nebo si nedej bože zjednat něco tak příšernýho jako je striptér! Fakt přežitek. :-D
Odpovědět
Já zažila organizaci dvou rozluček a obojí probíhalo příšerně, holky nebyly schopné se domluvit, natož něco zařídit, ale řečí milion, takže v obou případech jsme to zařizovaly třeba ve dvou. Takže já asi nechci, aby toto někdo musel absolvovat kvůli mně, ráda se rozlučky vzdám, stejně nepiju, na paření mě neužije, možná udělám nějaké posezení u nás doma s kamarády, vč. nastávajícího
Odpovědět
Ach jo, mne ten tvuj pohled na rozlucky pripada takovy nejaky utrapeny. Rozlucka se svobodou vetsinou neni to, ze by ses loucila se svobodou, ale je to akce s kamarady pred svatbou. Samozrejme ji muzes mit a nemusis, to je na tobe, ale prijde mi ujety se stylizovat do role te zadane a tak nejak znudene. Rozlucku nemusis mit v baru s proudem alkoholu a stripterem, ale muzes si naplanovat posezeni nebo cokoli co by se ti libilo, nechapu, co je na tom striktne pro "mlade a nezadane". Proste to zkus vnimat jako pozitivni vec, prilezitost ci zaminku podniknout neco s prateli at uz ty a muz oddelene nebo spolu. Ale pokud se vam nechce, povinnost to samozrejme neni a oddaji vas i bez toho...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám děti dvě (9 a 6 let) bereme se po 18ti letech.taky nechci dělat klasickou dámskou jízdu,tak jsem na víkend zarezervovala chalupu u me kamaradky a pozvala své 4 nejlepší kamosky spolu s detmi.udelame si takový relax vikend,decka se vyblbnoy,my pokecáme a dáme vinecko a tak mi to stačí :-) můj muž bude mít klasické zapijeni s haldou kamarádů a zábavou až do rána :-D mě na to neužije.
Odpovědět
Profilova fotka
já byla taky proti rozlučce, nicméně jsem byla dva týdny před svatbou obeznámena s tím že ženichovi se prostě udělá a ať si nějakiu zařídím...Nikdy partnerovi neodpustím, že nestál za mím rozhodnutím a rozlučku si uspořádali.Byla prej ve "velkým stylu" a můžu vám říct, že jsne se kvůli tomu dost pohádali. A souhlasím s @terezbride naprosto ve všem ;-) Nejsme spolu tak dlouho jako vy a našemu synovi jsou teprve 2 roky, ale přišlo mi to naprosto nevhodné. Za mě tedy NE ! :-)
Odpovědět
@terezbride Valentyn ani rozlucky nejsou zvykem, co by prisel z Ameriky, naopak ma oboji puvod v Evrope a urcity typ rozlucky je naopak vylozene ceska tradice. Pripada mi strasne omezena ta predstava rozlucky ve stylu chlast-limuzuna-strupter, to cloveka nenapadne nic jineho? Ja na rozlucku krasne vzpominam, bylo to spoustu zazitku jak s muzem, tak bez, oba jsme si to uzili a to jsem nemela ani jedno z vyse zmineneho a byli jsme spolu v tu dobu osm let.
Odpovědět
Profilova fotka
A hele,neber to jako rozlucku se svobodou ale třeba jako rozloučení se svým starým příjmením ;-) já mám sice příjmení pitomé :-D ale žiju s ním už 33 let a bude mi ho líto :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@terezbride tohle s vašim dovolením dám přečíst příteli a jeho svědkovi :-D snad pochopí co se jim snažím celou dobu vysvětlit :-)
Odpovědět
@dominika81 to ale neni problem v rozlucce ale v komunikaci a vztahu vas dvou, ze se nedovedete domluvit a shodnout se na kompromisech.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kacenkakaca ano, to já vím.Byla jsem ale naštvaná jen na partnera, jenže ten v podstatě neměl nejmenší páru o tom jak to ve skutečnosti bude probíhat...dělal to jeho kamarád, který je už několik ženatý a prostě přestřelil. Určitě souhlasím s názory viz výše, že to nemuso být vyloženě rozlučka se svobodou, že stačí jen někde posedět nebo vymyslet nějakou formu relaxace i pro oba :-)
Odpovědět
Já nevím, přijde mi to jako taková zábava "na povel", něco, jako silvestr. Myslím, že v době, kdy spolu lidi před svatbou žijou a leckdy mají děti, tak má svatba pramálo společného se ztrátou svobody. Takže osobně nevidím důvod, proč pořádat nějakou party zrovna před svatbou, zvlášť pokud člověk tenhle druh zábavy nevyhledává. @ne_la Pokud ti vadí, že přítel rozlučku chce, tak si s ním o tom promluv. Hodně záleží na tom, co si pod tím představuje a co od toho čeká. Ale myslím, že jestli jen půjde s kamarády na pivo nebo pár panáků, tak o nic nejde a nemuselo by ti to vadit. Můj manžel chodí vcelku pravidelně s kamarády do hospody, a jeho rozlučka probíhala ještě víc nudně a ospale než když se sejdou jen tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozlučku neplánuji, ne, že bych nechtěla nebo tak, ale nemám jí s kým zapít, oslavit atd. Nemám ty správné přátelé, kamarádky. Mám jen jednu - mou svědkyni a tu vezmu někam na večeři a šlus :-) Nevidím v tom nic tradičního a jelikož alkoholu neholduji, tak je to pro mě zbytečná investice navíc :-)
Odpovědět
Já rozlučku plánuji, tedy moje kamarádky ji plánují. Souhlasím s kacenkakaca, rozlučka není jen se opít do němoty, každý si to pojme po svém. Někdo jde do bary, někdo jede na chatu, někdo do aquaparku apod. Když měla kamarádka rozlučku, byli jsme na pikniku, rozlučka je podle mě o tom, udělat si pěkný den s kamarádkama, moc se na to těším ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@ne_la já extra rozlucku neplánuji ;-)užijeme si na svatbě ...jinak zajdeme na pivo dohromady i s kamarády cca 10 lidi a hotovo ;- )máme 2lete dítě..a hlídání přes noc pochybují....takže na pár hodin
Odpovědět
Profilova fotka
@ne_la Delej jak se citis a nenech se do niceho nutit. Nemusi to byt akce typu "chlastacka". Muze to byt wellnes s holkama, paradni duvod udelat si holcici vecer apod. Ja sezvala kamaradky do sklipku, pripravila ruzny pochoutky na zub, vinko, i tedy alkohol a dodnes na to radi vzpominame, dlouho jsem lepsi akci nezazila :-). A takovy omezeny nazory, ze je to americky jak valentyn - s prominutim Valentýn ma tradici v Evrope a prijde mi vyloženě ohrany a trapny furt tvrdit, ze je to americky svatek, to muze rict clovek co moc nezna dejiny... Rozlucka neni o stripterech, ani o tom ozrat se na mol... A pokud ji fakt nechces, nemej ji, ale urcite nezakazuj priteli :-)
Odpovědět
Mně chtěla rozlučku organizovat sestra-svědkyně (a co se chlubila mému nastávajícímu asi i s tím stripterem). Docela jsem se s mí kvůli tomu rafla. Já se se svobodou neloučím, když chci jdu s holkama na víno, když chlap chce jde s kamošema na pivo. Je to o důvěře a komunikaci a svatbou se nic nezmění. To až budou děti, ale to se taky vždycky nějak udělá... Nakonec to sestra pochopila a nejbližší přátele místo rozlučky zveme na večerní raut.
Odpovědět
@krtikkrtovaty tak jasne, ze rozlucka neni posledni prilezitost k tomu vyrazit si ven s prateli. Ale ja vnimam rozlucku jako super zaminku k tomu udelat si hezky den s prateli. To neni, ze by se to uz nemohlo opakovat, ale proc si nevyrazit treba pred tou svatbou? Kdo zije v kvalitnim vztahu, tam by s duverou nemel byt problem ani pred svatbou a ani po ni a zaroven nebude mit pocit, ze by vztahem o pocit svobody prisel, nebude se citit svazany nebo omezeny.
Odpovědět
@kacenkakaca Tak jasný, taky to tak jde brát. Já po ní nijak netoužila. Ale jinak s Tebou souhlasím.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozlučku pořádat nebudu, ani přítel. Nejsme pařící typy, já navíc těžký introvert... Nepořádám hlavně z důvodu, že kamarádek mám sice spoustu, ale jsou jednak různě rozptýlené po republice a jednak jsou z různých studijních a životních etap. Takže se navzájem neznají a nechci, aby bylo několik skupinek a já lítala mezi všema. Zaslechla jsem názor, jakože to být musí, ale je to na volbě každého jednotlivce. Zažila jsem v poslední době tři rozlučky. Každá byla jinak pojatá, ale každá pro mě byla jen událost, kterou jen musím přežít. 1. babinec na zahradě u nevěsty. Znala jsem (kromě nevěsty) jen jednu holku, ostatní vůbec. Ta moje jediná známá byla svědkyně, takže pomáhala nevěstě a já tam seděla jak kůl v plotě. 2. Moje nejlepší kamarádka měla akci v klubu. Znala jsem tu víc lidí, ale bylo to takové americké, jakože vtipné hry a úkoly a trapné dárky. Nechyběl striptér (naštěstí to byla převlečená holka). 3. Klasické vesnické "zpívání", které měli snoubenci dohromady. Asi 50 lidí, opět jsem znala jen jednu holku. Kluci se začli hned ožírat a mě se snažili dohodit jakéhosi bratrance od ženicha... :-) No děs =-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já rozlučku se svobodou? No že bych tak maximálně vzala svoje 2-3 kámošky, sestru a zašla na nějaku diskotéku nebo párty s holkama u nás na zahradě. Nekouřím nepiju a jsem celkem usedlá, tak nic moc z toho nebude. Bylo by to jako pyžamová párty na základce :-D .A přítel pojede na 4denní festival metalové muziky. Pro něj je všechno hudba tak by s ní chtěl i ukončit svojí svobodu. A tam se pořádně vyřádí. Já s ním nepojedu pro mě je to moooc divoké. Věřím mu a nemám s tím prolém. Jsem ráda že tam pojede sama jsem mu to řekla a vyslala ho, doufám že si to nerozmyslí. Jinak jeden blízký člen rodiny mu vnucoval názor že MUSÍ ,,zasunout" a tím si rozlučku pořádně užije, že jinak to není žádná rozlučka. Když jsem se to dozvěděla uplně mě polil vztek. Že někdo koho vídám a mám ho ráda nutí mého nastávajícího do takové věci. Kdyby mě podvedl v rámci rozlučky nebrala bych to jako polechčující okolnost, a v okamžiku kdy bych se to dozvělala zrušila bych svatbu.V tuto chvíli u mě ten prasák zkončil, nikdy mu už nemůžu věřit. Ještě že moje láska s ním nevyhledává kontakt a myslí si o něm své stejně tak jako já. Ještě můj vyvolený nezklamal a vím že mu můžu věřit stejně tak jako on věří mě.
Odpovědět
Vezmu sestru-svedkyni a kamarádku někam na večeři a bude to. Přítel plánuje víkend s kamarády. Tam to bude asi divocejsi,ale věříme si.
Odpovědět
Je na tobě, jaké tradice se budou dodržovat, rozlučky znám jen z amerických filmů. My nebudeme mít ani rozlučku, ani únos nevěsty, ve svatebním oblečení jsme se už taky videli, prsten jsem dostala až po vybavení termínu na radnici :-D jak si kdo udělá, tak má...
Odpovědět
já se teda těším až si půjdeme s kolegama z práce sednout do hospůdky:)bude to fajn:D
Odpovědět
No asi jo, ale společnou i s přítelem.
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel rozlučku chce za každou cenu, dělali to i jeho kamarádi, takže si půjdou sednout někam do hospody a žřídí se tam 8-( , což tedy není vůbec můj šálek kávy, tak samo jako nějaké kluby. Já bych se tedy bez rozlučky úplně obešla, ale má nejlepší kamarádka a zároveň svědkyně navrhla, že ji můžem udělat u ní na chatě a že se o vše postará :-D, takže si uděláme dámské posezení ve čtyřech s těma nejbližšíma akorát v plné parádě s načančaným občerstvením a výzdobou a předem připravenou zábavou. Pravděpodobně tam zůstaneme i na noc, takže to bude parádní dámská jízda přesně podle mých představ a bez starostí :-D , díky Bohu za tak úžasnou kamarádku ! :-)
Odpovědět
My se brali po 9 letech a rozlučku jsme měli, ale ne asi takovou tu klasickou, jako plno lidí dělá. My jí dělali společně - každý pozval své kamarády, které chtěl. Pekli jsme prase, nakoupili sudy piva... Každý se převážně samozřejmě věnoval těm svým kamarádům (já měla kamarády z různých měst, takže spolu s jeho kamarády se neznali - to až během večera :) a musím říct, že i když to stálo plno peněz navíc, tak toho vůbec nelituju a jsem ráda, že jsme to takhle pojali. Já bych nechtěla žádnou rozlučku ve stylu - samé holky, šerpy, korunky, všechno růžové - to jsem zavrhla hned. Proto i v mém výběru lidí byly jen 2 kamarádky a pak jsem měla asi 6 kamarádů chlapů - samé lidi, se kterými je mi prostě dobře :-) A rovnou jsem z toho udělala i minioslavu pro mojí svědkyni, protože ten den měla narozeniny - upekla jsem jí dort :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hm tak jsem si myslela, že žádné rozlučky nebudou, ale opak je pravdou. Přítel si půjde sednout s kamarádky jen tak na pivko, tak to beru. Ale moje svědkyně mi prostě oznámila, že rozlučka bude a že jí do toho nemám co kecat. Přitom jsem se vyjádřila, že žádou akci nechci. Už jen proto, že ve městě, kde bydlím, být nemůže a musely bychom se sjet cca 50 km do Brna a platit si ubytování... Jsem z toho celkem neštastná. Doufám, že to do září ještě uzraje a vyřešíme to k akci schůdné pro všechny.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?