Zrušit svatební hostinu - nasraná a zklamaná

V současnosti kromě zařizování svatby se učím na státnice a skáču kolem půlročního dítěte. S jeho tatínkem jsme se po narození syna rozhodli, že se vezmeme, osobně by mi stačil obřad se svědky a nějaký fajn oběd. Na jeho přání to bude "party" pro 45 dospělých a 10 dětí, převážně naši příbuzní. Ti z mojí strany jsou rejpavá a naprosto buranská parta, která mi to tak jako tak celé zkritizuje. V zásadě cokoliv, co zařizují (podotýkám, že věci typu "koho pozvat, kde by to mělo být", z přítele páčím téměř silou), dělám sama,protože mi nechává volnou ruku. Už měsíc ho přesvědčuji, že se půjdeme podívat na obleky, že mají slevy. "Prostě ne, nikam nejdeme, nemá náladu, chuť". Včera jsem byla s našima, se spíš podívat po oblecích pro ženicha, během toho, co si taťka jeden kupoval. Zároveň jsem se před nimi podřekla, že bílé a dlouhé šaty, do nichž jsem byla na začátku natlačena, ruším, protože se v nich necícím, a budu mít krátkou sukni a krajkové body ", na základě toho, mi taťka vyčetl, že proč si kupuje oblek, když mám v plánu mít místo svatby "párty v pivnici". Podotýkám, že by to mělo být v krásném, historickém hotelu, kde se svatby odehrávají pravidelně, takže žádná "zahradní párty". Chci to všechno zrušit, 8 kilo objednaných koláčků sežrat a vzít se v daném termínu na radnici se svědky.
Odpovědět
Profilova fotka
Zas na druhou stranu ti taťka (hodně neurvale) dal najevo, co by si mohlo myslet víc svatebčanů. Sice by to neřekli na plná ústa, protože to nejsou burani, ale myslet by si to mohli. Dej si pozor, aby svatebčani nevypadali líp než nevěsta. Protože málokterá žena si asi vezme do krásného historického hotelu body a minisukni. Jestli to takhle plánuješ, měla bys to zakomponovat do oznámení, nebo to prostě nějak oznámit. Aby muži nepřišli v drahých oblecích, ženy ve velké večerní (s nadsázkou) a ty tam mezi nimi nepůsobila jako družička. Ostatní starosti, co máš, jsou fakt pruda. Máš toho nad hlavu a nikdo ti nepomáhá. Řekni snoubenci, že to on chtěl velkou svatbu, tak ať se zapojí. Já si neumím představit, že bych se takhle se snoubencem nedokázala domluvit. To je fakt na hlavu, nedivím se, že jsi naštvaná a frustrovaná.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusila bych zapojit partnera..ale z vlastní zkušenosti vím, že se to moc nedaří..a přikláněla bych se k malé svatbě..a určitě se nenech natlačit do šatů, co se ti nelíbí, protože nevěsta má být taková nebo maková..jsem na to úplně alergická..na svatbě MUSÍ BÝT to nebo ono, NEVĚSTA MUSÍ vypadat tak a tak..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja chapu, ze ses v tech satech treba necitila, ale je moznost si usit lehoucke nadherne saty na miru a v tech se urcite citit budes. V tomhle ma tatka pravdu podle me...Taky by me mrzelo, kdyby treba jednou moje dcera nemela krasne saty...Asi je to povrchni, to uznavam.
Odpovědět
No, řekla bych, že ne, že ti budoucí muž nechává volnou ruku, ale sám nechce nic zařizovat, jen dal zadání a ty se starej. Po svých zkušenostech bych se nenechala tlačit do ničeho - vzala bych svědky, vyvezla se u nás na krásný kopec, kde se konají svatby, tam by proběhl obřad, šup na oběd a za "ušetřené" peníze na dovolenou. Mmch - taky nechápu, proč chystat svatbu před státnicema, s půlročním dítětem za zadkem... to už mohlo třeba půl roku, rok počkat ne? Když už je malej na světě. Jo a muži bych oznámila, že vzhledem k tomu, že mám svého zařizování dost, nechávám jeho svatební oděv ZCELA na něm. 8-)
Odpovědět
A k šatům... je to sice každého věc, ale hodně lidí očekává dlouhé bílé šaty. Abys potom nebyla rozmrzelá pohledy svatebčanů. Švagrová měla naprosto jednouchý bílý kalhotový overal, byla nadšená, ale jen do chvíle, kdy jí to některé, zvláště starší svatebčanky daly tak trochu"sežrat".
Odpovědět
Pod pojmem "krátká sukně a krajkové body" se může skrývat lecos, a vůbec to nemusí znamenat, že by nevěsta byla oblečena nějak neadekvátně situaci nebo prostředí. Dlouhé bílé šaty jsou klišé, a když se v tom někdo necítí, není důvod se v tom vdávat. Zvlášť, když má nevěsta už dítě. Sama jsem klasické svatební šaty neměla, pánové měli normálně obleky, dámy šaty, a nebyl s tím nejmenší problém.
Odpovědět
@leyllae vůbec se ti nedivím, že to chceš zrušit. Taky jsem dostudovávala s malým dítětem. Ale naštěstí u toho nechystala ještě svatbu. Jak už někdo psal, pokud chce ženich velkou svatbu, počkala bych aspoň na dostudování,odpadne ti opravdu velký balvan. A co se týká té 'vlastní režie' - taky jsem měla. Do té doby, než jsem rozhodla, že se vezmeme na jeho milovaném místě- od té doby se plně a rád angažuje do příprav :-) . Hlavu vzhůru, nějak bude!
Odpovědět
Naprosto te chapu, sice je u me trosku jina situace, ale proc se ostatni musi plest do toho, co se tobe libi a v cem se citis dobre? Vem si kratkou sukni s body, nikoho neres a svatbu s nikym neres, protoze jakmile zacnes to a to, tak se jim nebudou dalsi veci libit a vyslechnes si jen dalsi "blby kecy".. A chlapa bych taky zpucovala, kdyz chce vetsi svatbu, at se zapoji...
Odpovědět
Zapojení chlapa do příprav je složitější, ale ne nereálné. V první řadě je třeba si s ním ujasnit co se od něj čeká. Chlap prostě neví že se musí zařídit jmenovky, organzy, balonky, pompomy a tak podobně. U většiny věcí kolikrát ani neví co to je. :-D Takže zadávat jasné úkoly - objednala jsem to a to, dojedeš to prosím vyzvednout? Vybrala jsem tyhle dvě barvy - která se ti líbí víc? A tak dále... Celkově z toho příspěvku ale cítím že hlavní problém není v neaktivitě nastávajícího, ale že jsi celkově nespokojená s tím, v jaké situaci se nacházíš a veškeré přípravy na svatbu, kterou ani nechceš, děláš s velkým odporem. Těžko říct co přesně je příčinou, ale být tebou jí vyhledám a pokusím se na tom nějak zapracovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?