Zrušili vám dodavatelé objednané služby?

Ahoj nevesty i jiz vdane pani:) Mame rok pred svatbou a uz si domlouvame vsechno mozne - od fotografa, kamery, DJ az po floristku a kosmeticku (bydlim v zahranici, tak se s nima chci ted sejit a rovnou domluvit, pak se do CR moc nepodivam). Kazdopadne tady ctu hodne zprav typu - Hledam last minute....bojim se, ze kdyz se s nima domluvim takto dopredu, tak si to nekam poznaci a pak to stejne zapomenou ci co ja vim. Jake mate zkusenosti s rusenim dohodnutych sluzeb ze strany svatebnich dodavatelu z titulu, ze na to proste zapomneli?
Odpovědět
Svatbu jsme řešili od dubna, byla v pátek. Bydlím v Praze a měli jsme domluveni Nebozízek na obřad a ubytování ( zaplacené zálohy) a necelý měsíc před svatbou nám vše zrušili, protože přišli jiní a zaplatili více:( Bohužel jsou stále ještě dnes nespolehlivé firmy, ale to ti asi nikdo dopřadu neřekne. Každopádně dneska Nebozízku a jmenovitě p.Láryšové moc děkuji, protože jsme díky tomu měli mnohem lepší svatbu. I za ty nervy mi to stálo. Nevím kde přesně máš v plánu mít svatbu ty, ale zkus se kouknout, zda nenajdeš diskuze o tvém místě. Určitě jsou tady nevěsty, které tam již svatbu měly a tedy ti mohou říct, jaké je nakonkŕetní spolehnutí:)
Odpovědět
bohužel spíš jak píše plumbum, většinou je to kvůli tomu, že přšel někdo jiný, kdo zaplatil víc
Odpovědět
@kapacita Svatbu jsme řešili cca 1 dopředu - rezervace (díky žádanosti místa a lidí u nás platilo čím dříve, tím lépe). Jediné co se stalo, bylo že v den svatby nepřijela hudba. Jinak vše klaplo.
Odpovědět
@jennyexx Ja to proste nechapu, jak se muze stat, ze neprijede hudba? Pritel prave proto chce se vsema podepisovat smlouvy, ale narazime na problem, ze plno lidi to nedela a nema s tim ani zkusenosti... @princina Jo tak tohoto se pritel boji asi nejvice...mne by to asi ani nenapadlo, ale desi mne, ze mi to tu tak potvrdite. Ach joooo
Odpovědět
@kapacita Měli přijet v určitý čas a když bylo 10 minut do dané hodiny a nikdo nikde (nějak v tom rychlém utíkání času jsem nepostřehla, že už je tolik hodin), tak se začalo zjišťovat kde je error. Ještě, že mám vždy náhrandí plán a dělala jsem si hudbu na svatbu cca 8 - 9 hodin hudby a situace se zachránila. Ale ty šoky v tu chvíli byly šílené. Svatbu jsme si tím zkazit nenechali, jen v tom okamžiku jsem to musela trošičku rozdýchávat. :-) --- Ale také jak píšou holky, kdysi mě ani nenapadlo, že něco domluvené padne (pokud nejsou vážné důvody nemoc.....). Pak jsem viděla, jak holky last minute shání hudbu a říkám si, že doufám, že mě to nepotká. Po mé zkušenosti jsem usoudila, že všechny nevěsty, kterým hudba odřekla 14 dní a více před svatbou to mají super. Protože v den svatby, to už je drsný.
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Nam nastesti nikdo nic neodrekl a to ackoliv jsme naprostou vetsinu meli domluvenou jen na dobre slovo bez zaplaceni zalohy nebo podepsane smlouvy.. jen jsem si se vsemi jeste pak telefonicky potvrdila v tydnu pred svatobu, ze vse plati.. kazdopadne co se treba mista hostiny tyka, tak je vzdy lepsi zvolit misto, ktere zaberete cele, protoze kdyz chcete zabrat restauraci s kapacitou 100 lidi a vy mate hostu jen 50, tak se bohuzel muze stat, ze prijde nekdo jiny s vice hosty a vam to pak zrusi :-( podobne se da uvazovat i o dalsich sluzbach (floristka - chces jen kytici vs. kompletni vyzdoba, kapela - na dve hodiny vs. cely vecer,..) bohuzel je to bezne a nemyslim tim jen u nas v republice, nekdo proste radeji jde po okamzitem vyssim zisku a neresi, ze tim do budoucna prijde o potencialni zakazky kvuli spatne reputaci
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Tak my jsme měli buď štěstí, a nebo se nám vyplatilo, že jsem věnovala velkou pozornost výběru dodavatelů, hledala si recenze na netu, nešla za každou cenu po nejnižší ceně atd. Podle mě je správně druhá varianta :-) Seriózní dodavatel si nedovolí zrušit služby jen kvůli většímu výdělku z jiné svatby. Pokud chceš minimalizovat riziko, hledej osvědčené dodavatele, zkus trvat na smlouvách a před svatbou se jim ještě připomeň, zda s tebou opravdu počítají.
Odpovědět
@capybarka No ja si to taky docela hlidam, hledam reference a urcite nejdu po nejnizsi cene, ale tak nejak obecne mam spis i divny strach z toho, ze si domlouvam neco rok dopredu. Pokud mozno, tak si ted i domlouvam na zari osobni schuzky nez se s nima na necem pevne domluvim...mam pocit, ze jsem az super opatrna, ale rika se, ze opatrnosti neni nikdy dost 8-)
Odpovědět
Neboj, všechno bude dobrý;)
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Tak třeba fotografy je docela běžné zamlouvat i rok dopředu, já myslím, že z toho nemusíš mít strach. Osobní schůzky jsou určitě dobrý nápad, můžeš si podle toho udělat první dojem, když někdo přijde třeba pozdě, tak už to o něčem svědčí. Myslím si, že pokud tomu věnuješ dost pozornosti, tak riziko hodně minimalizuješ už teď. Ale z mé zkušenosti, a určitě by ti to potvrdily i další nevěsty, nakonec nic nejde přesně podle plánu a největší problémy se budou vynořovat právě těsně před svatbou. Je potřeba se nad to povznést a nelpět na detailech, všechno se dá vyřešit, i když to nebude přesně podle tvých představ :-) Já už jsem si v týdnu před svatbou říkala jen, že důležité je, abysme oba řekli ano a zbytek jsou jen drobnosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Důvod, proč jsem začala svatbu řešit více jak rok dopředu byl, abych měla čas číst různá doporučení či opak o dodavatelích a vyhnula se tak jejich neserióznosti. Určitě není omluva, že zruší termín, protože jim přišel někdo kdo zaplatil více, to je prostě nehorázné. V podstatě, snad jedině v restauraci jsme platili zálohu, u jiných služeb jsme si pouze psali a osobně spolu mluvili, ale žádná smlouva nebyla. Před svatbou jsem si pak se všema potvrzovala, že je vše ok ;-). Nám na svatbě všechno v tomto směru klaplo :-) a mohu doporučit všechny své dodavatele
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Bohužel se to stává, člověk s tím musí počítat, že tě někdo přeplatí...
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Tak nám se zrovna dneska stalo, že zavolal manažer hotýlku, kde jsme měli zarezervovaný termín (záloha zaplacena), služby už všechny objednané (pozvánky a oznamka už rozeslány předány,již přijatá vyjádření o účasti - máme to ve všední den, byly s tím problémy, ale nakonec si vzala většina dovču, rezervované šaty, kadeřnici, kosmetičku, fotografku, floristku ...apod) Nicméně nejhorší je ta rodina, měsíc jsme se se všemi dohadovali, poslouchali kritiku, nakonec to přijali, za tři měsíce svatba a najednou budu 30ti lidem opět vytelefonovávat, aby si změnili dovolené apod????K věci - zavolal, že termín, který nám schválil, a který jsme zaplatili už má plný a protože má dvě tabulky - rezervace svatby a rezervace jiné akce, tak si on ani recepční nevšimli, že už tam mají rok sjednanou akci rodiny s dětmi.................co teď?Nevím........zatím máme depresi. Majitel nezavolal s jasnými návrhy, jak budeme situaci teď řešit - očekával rozhodnutí ode mě (ve smyslu - jasný, dáme to o týden dřív či později, to je v pohoděěěěě), což ale nenastalo, jó a ještě se nabídl, že proplatí ta oznamka - konec.....fakt. Stály mě pár šupů, protože jsem je VLASTNORUČNĚ vyráběla tři dny!!!!!!!!!!!!!Nakonec velmi neochotně sdělil, že se zkusí optat pořadatele té akce rodin s dětmi, zdali by to u nich nebylo možné odložit a dnes se ozve. Zatím telefon tichý.....a my přemýšlíme, že zapomeneme na náš dvouletý sen, mít svatbu U Holubů, kde jsme se dali dohromady a že ji budeme mít v Ostravě na zámečku......co vy na to???díky za téma @kapacitě a díky za případné komenty. ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Pokud máte potvrzení o přijetí zálohy na rezervovaný termín, pak jste uskutečnili platnou obchodní smlouvu. Tedy pokud nesplní smluvní ujednání, pak podle obchodního zákoníku musí nahradit způsobené škody a to nejsou jen oznámení, ale škody vzniklé na dalším čase organizování nových termínů včech účastníků. To klidně může průkazně vyšplhat na 30.000,- Kč To byste mu měla nadělit, že to není sranda. Navíc nevede hospodu první týden, tak je to podle mne výmysl. Nakonec mu tam můžete poslat kontrolu ČOI a ještě se nestalo, aby v hospodě nic nenašla. A pokuty jsou někdy zdrcující :-) Na každou svini se vaří voda !
Odpovědět
@evaeve pár recenzí jsem na Holuby četla a myslím si, že zde to právě funguje kdo dá víc!!! Byla jsem tam na svatbě, byla v tom venkovním altánu a jako obřad nic moc! :-| Bylo to ve 12, slunce všem svatebčanům svítilo do očí, nevěsta a ženich moc nešli ani vidět v tak tmavém prostředí, oddávajícímu jsem nerozuměla ani slovo a jejich ano v altánu nebylo vůbec slyšet. Prostředí krásné, jídlo super, servis úžasný, ale tohle všechno můžeš mít i na jiných hotelech tohoto typu. My jsme zvolili třeba hotel Relax Kyčera na Prostřední Bečvě a vím, že by si tohle nedovolili! Se svatbami mají již dost zkušeností, ubytování daleko krásnější a mnohem levnější. Ve všem nám vyšli vstříc, dokonce jim nevadí ani džbány s vodou/limonádou, a to jsem četla že U Holubů tohle nepovolují, protože jim to bere zisk na předražených nealko džusech (0,3)l. S majitelkou je parádní domluva, nic není problém, kuchyň máme odzkoušenou již několikrát, moc rádi se tam vracíme a třeba mamka sem jezdí i s dětmi na školu v přírodě hlavně kvůli té kuchyni, jelikož necpou malým špuntům do všeho náhražky, dochucovadla a jako hlavní přílohu hranolky!!! Jestli chceš můžu ti poslat kontakt, nevím kdy máš termín ale mohlo by to vyjít. Nějaké fotky mám v albu, tak se mrkni!!!. .... a co se týče zmiňovaných smluv, tak s každým dodavatelem jsem smlouvu chtěla! Fotografové to brali jako samozřejmost, švadlena se u šatů trochu cukala, ale nakonec byl problém v tom, že nevěděla jak to sepsat. DJ je díkybohu náš známý a víme, že to neodřekne, už se moc těší :-) A jako jestli ti chtějí uhradit jen oznámení, tak to je ubohost, musí ti uhradit náklady spojené s přesunutím termínu, takže když už kosmetička nebude mít volno a musíš si zaplatit jinou paní a dražší, tak by ti měli uhradit rozdíl!!! Pročti si pořádně tu rezervační smlouvu, tam by měly být sjednané sankce!
Odpovědět
@djzdenek , @packaf : díky za odpovědi, za účast, zatím to vypadá, že si to opravdu nevymyslel a kaje se, že to byla jeho fatální chyba...Když jsem řekla, že tedy nezbývá než si zařídit obřad jinde, řekl, že si vezme ještě jeden den k tomu, aby to zkusil vykomunikovat s tím "zájezdem" - ten je tam ale na celý týden po - ne a navíc plná kapacita hotelu, takže je tak 2% tní šance, že by mohlo vyjít pořešit něco s nimi....Řešíme tedy zámeček v Ostravě - Zábřehu....ale nebude to prostě to, co jsme si vysnili :( Týden vpřed ani vzad svatbu přesouvat prostě nechceme...ještě nabídl, že bychom mohli udělat obřad tam a ubytování hostů v jiném hotelu, což ale pro nás už ztrácí smysl.....jinak sankce na netu nemají ani žádné obchodní podmínky, takže asi platí obecné. Nicméně právnička řekla, že bychom mohli požadovat jedině prokazatelné věci (dle účtů apod) který mám akorát na tisk u oznámení, a na zálohu na fotografku, která ale může i jinde a jindy.....spíš by bodlo, kdyby vám někdo mohl vyčíslit újmu na dobré náladě :-(
Odpovědět
@evaeve a nechceš opravdu kontakt na ten náš hotel? Mají tam dvě možnosti, kde mít obřad venku a areál je daleko větší.
Odpovědět
@packaf - koukám na to, není to zlé, ale když to tam člověk nezná....moc se mi nechce do neznámého víš............když už to nemůžeme mít tam, kde jsme chtěli, asi pro nás bude lepší ta jednodušší i levnější varianta v Ostravě, kde to známe a kde půlka rodiny bydlí v okolí.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?