Zklamání

Musím se tu vypovídat, snad budete mít pro mě pochopení :-) na svatbu se těším v podstatě odjakživa a když mě partner požádal o ruku, byla jsem nejšťastnější na světě. Začala jsem se pomalu rozhlížet co a jak. Chtěla jsem vesměs normální svatbu cca 30 hostů, všichni blízcí, žádná tetička ze šestého kolena, oběd, focení, zábava s nějakou místní kapelou, pěkně si vyhrát s výzdobou a s oznámením. Snažila jsem se dost šetřit. Z partnera však nyní vylezlo, že nechce nikde šaškovat, tak jsem s těžkým srdcem ustoupila a kývla na svatbu v málo lidech. Řekla jsem si, že to pojmu jako výzvu a i když to bude malinká svatba vyhraju si s výzdobou a oblečením, jídlem a tak.. Bohužel partnerovi se zdá všechno drahé a hlavně zbytečné. Svatba je pro mě jedna z nejdůležitějších okamžiků v životě a mrzí mě, že partner se vůbec nezapojuje. Už jsem mu i řekla, že to snad radši zrušíme, když nemá zájem, ale prý si mě vzít chce. Nemůžu se ani nikomu svěřit, protože svatba bude tajná :-(
Odpovědět
Proc zakladas dalsi forum? Uz ti napsalo plno holek rady a jak by to slo udelat... to je jen vase vec a vase dohoda, jak si to nakonec udelate
Odpovědět
Ahoj, chápu, že sis svatbu nějak představovala a jsi zklamaná. To, že se partner nezapojuje bych asi nevnímala, jako znamení toho, že nemá zájem (co vím od sebe a zachytila jsem i na místních diskuzích - 90% mužů přípravy neprožívá a raději to nechá na partnerce). Co mi ale připadá poněkud varovné je fakt, že se nemůžete shodnout a domluvit tak, abyste byli oba alespoň rámcově spokojení. Těžko říct, zda je chyba v komunikaci nebo neochotě vyjít si vzájemně vstříc. Samotná svatba je tu vlastně jen dílčí komplikace, která ale naznačuje možné problémy budoucí. Pokud se nedokážete domluvit na průběhu svatby, jak se budete domlouvat na jiných - možná daleko závažnějších životních rozhodnutích...? Spíš než téma "Jak udělat svatbu" mi u Vás připadá aktuální "Jsme vůbec připraveni na takový krok?"
Odpovědět
Vetsina chlapu na tohle proste neni. Ty v tom vidis nejvetsi den v zivote, on zbytecne drahej mejdan. Svatba je mozna dulezita, ale ne to nejdulezitejsi, to jste snad vy dva, ne vyzdoba, restaurace a lampionky ;-) Neber si to tak, zkuste najit kompromis. Uvidis ze nakonec budete spokojeni oba.
Odpovědět
U nás je to přesně naopak, ja bych brala malou svatbu, klidně někde zahraničí jen s rodiči a bratry, můj přítel naopak velkou svatbu se vším všudy, s celou rodiny a všemi kamarády :-) četla jsem ale krásnou radu - pokud takhle něco resite a každý máte jinou představu, řešením není kompromis, kdy oba musí z neceho ustoupit a vlastne neni sppkojeny nikdo, ale vymýšlení třetí, úplně nové varianty.
Odpovědět
Profilova fotka
mám to taky tak..přítel nic nevymyslel, na všechno držkoval..tak jsme to zrušili..tak si musíš rozmyslet, jestli bude lepší svatba která nebude úplně podle tvých představ a nebo nic..
Odpovědět
@chlupydupy Nebo zda je pro Tebe (pro autorku) důležitější svatba nebo manželství...
Odpovědět
@zelvaveruna Tak přesně tohle, co jsi řekla nám, tak řekni partnerovi. Měl by pochopit, že je to pro tebe důležité. Jako musí počítat s tím, že svatba stojí peníze a ano, kupujou se na ní blbiny, ale jednou v životě proč ne? A pokud není přístupnej jakémukoliv kompromisu, tak bych tenhle vztah zvážila...
Odpovědět
Promin, ale pokud nejste schopni spolecne vymyslet ani svatbu a ty kvuli tomu zakladas forum na internetu, asi bych cely tento krok dukladne zvazila. Ze tady asi zadny pritel nepomaha s vyberem organzy mi prijde normalni. Vase situace teda vubec ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych ho treba vubec neřešila, však si pohraj s oznamenim. Objednej cupcaky, kup si svitici balonky a popros restauraci sby vam je tam rozvesilu v nejakem salonku který budete mít..prostě přijď a řekni hele zkus tenhle dezert je výborný, chtěla bych ho objednat..pro těch pár lidí to nebude zas tak drahé, a zapojovat ho nemusis. Prostě to objednej a je to. Zas taková palka to nemusí být aby se naštval že utracis.
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvaveruna Já bych osobně neustoupila ke svatbě, která nebude ani z části podle mých představ. Samozřejmě všechno je o kompromisu a taky o finanční situaci, takže dokonalé to asi nebude nikdy, pokud nejste milionáři, ale myslím si, že když máte oba úplně rozdílné představy a on není schopen ustoupit vůbec v ničem, tak to není zrovna projev respektu vůči tobě.. Řekla bych mu narovinu, že to takhle nechci a že je pro mě důležité alespoň to a to, a pokud by nebyl schopen na nic z toho přistoupit, nešla bych do toho. V partnerství/manželství je důležitý VZÁJEMNÝ respekt, oznámení a cupcaky jsou ve finále malichernosti, na kterých život fakt nestojí, ale to, kdo na svatbě bude nebo jaká celkově bude je dost podstatné a mohla bys potom celý život litovat. Nehledě na to, že svatbou jeho prosazování svého bez jakéhokoli ústupku určitě nekončí..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?