Zapojuje se zenich?

Ahoj nevesty, chtela bych sdilet a slyset vase zkusenosti, jak se zapojil a zapojuje nastavajici zenich? Je pravdou ze svatba me moc bavi planovat a vymyslet, vzala jsem hodne na sebe a vzdy se ve vysledku zeptala jen na nazor a souhlas. Ale jak se blizi obrad a zacina se s logistikou a organizaci, tak uz me to tolik neba a rada bych spoustu veci dala i jemu, ale on chudak neni moc v obraze, musim mu vzdy presne rict, co ma udelat. Nastesti mam tak skvelou hlavni druzicku a koordinatorku v miste hostiny, ze bylo maloco treba, ale i tak. Me by to asi ani nenapadlo, ze mi nejak moc nepomaha, ale rekla mi to az jedna druzicka. Diky za vase postrehy.
Odpovědět
U nás jsme se domlouvali na těch hlavních věcech, ale je pravda, že většina je spíš o nevěstě. Navíc já s dcerou jsme se do toho hodně zažrali a svatba byla téma na každý den a to, teď už mého manžela, moc nebavilo. Nevím, co přesně máš na mysli, co bych konkrétně ženichovi svěřila :-D Ten můj objednal koláčky v pekárně, protože tam pracuje, šel s námi vybrat košili a kravatu a vyzvedl květiny v den svatby :-D Je to čistě na vás, jak moc se zapojuje. Samozřejmě, že je důležité probrat všechno, aby se to líbilo i jemu, ale jinak je to spíše věc nevěsty. I když taky jsou páry, kdy je ženich romantik a moc rád se zapojuje, je to různé :-)
Odpovědět
Tak můj muž se celkem zapojoval, až mě to i překvapilo. Co se týká např. výzdoby a kytek, to mu tedy bylo putna, to jsem vždy přišla s návrhem, on mi to odkýval a bylo. Většinu ostatních věcí jsme řešili společně - jídlo, dort, hudbu, fotografa, prstýnky. Většinou jsem já hledala, pak předložila návrhy a pak jsme o tom diskutovali, dokud jsme se neshodli, popřípadě hledali dál. No a pak jsme všude chodili spolu - do cukrárny na ochutnávku dortu, do restaurace, na schůzku s fotografem, do zlatnictví vybrat prstýnky... Právě jsem myslela, že taky nebude chtít tohle řešit, ale kupodivu se tím dost zabýval, spoustu věcí řešil i víc, než já (např. svatební dort jsme vybírali fakt dlouho, protože pořád nebyl spokojený). Oblečení jsme si řešili každý svoje a navzájem konzultovali - já jsem např. našla na netu různé typy šatů a ukazovala a zjišťovala, co se mu líbí (a musím říct, že jeho názor mi docela pomohl), on zas se mnou konzultoval oblek a chtěl, abych mu asistovala při výběru vesty a kravaty. Docela dost řešil i svůj vzhled - že se musí dát ostříhat, jestli se má oholit už večer před svatbou nebo až ráno... A to se původně ani ženit nechtěl :) Na druhou stranu ale vím, že spousta chlapů to neřeší, prostě to berou tak, že ženská to zorganizuje nejlíp a nebudou se jí do toho motat :) a to i když se na svatbu těší. Já bych ho na tvém místě byla zapojovala průběžně a dřív, mluvila s ním i o věcech, které nejsou zrovna aktuální, aby na ně byl připravený, až aktuální budou. Ale koukám, že na to už nemáte moc času, takže ti asi nezbude nic jiného, než mu fakt všechno přesně nadiktovat. Hele, ale pokud neprotestuje, a zařídí, co po něm chceš, tak je to super :) Jsou i tací, kteří se na to vykašlou úplně...
Odpovědět
My delame vsechno tak nejak spolu.. o terminu a mistu jsme rozhodli spolecne, do kostela jsem psala a volala ja.. restauraci nasel snoubenec, a do ni jsem pak taky psala a volala ja.. on zaridli napr.prstynky, ja svoje saty, oblek jsem mu pomohla vybrat, kazdy jsme si zvlast zaridili kadernici atd, darky pro rodice zaridli on, fotografa ja, oznameni on, zasedaci poradek ja, dopravu on, kvetiny ja.. proste jsme si to tak nejak rozdelili napul, navzajem spolu vsechno konzultujeme, kdyz je neco ukradeny mne, tak mu reknu, at se o to postara on, a naopak.. Myslim si, ze je to opravdu tak nejak 50/50.. i co se tyce financi.. setrime na to oba, davame penize stranou.. jeden zaplati neco a druhej zase neco jinyho.. a kdyz jeden zaplati min a druhej vic tak to moc neresime, protoze stejne mame kazdej jinej plat... Me to teda takhle naprosto vyhovuje a nechtela bych, abych vsechno resila s nekym jinym, nez s nim :) Ale myslim si, ze kazdej to ma ve vztahu jinak, znam napr.vztahy, kde holka cely dny jenom uklizi a chlap se vali u televize, a ty holce to naprosto vyhovuje a nechtela by, aby se ji chlap pletl do domacnosti.. kdezto ja jsem rada, ze se o tohle delime.. Myslim si proste, ze je dulezity, abyste vy byli spokojeni, a pokud jeden z vas vsechno organizuje a vam to tak vyhovuje, tak proc ne :) U nas napr.snoubenec cele dny vari a ja ani nevim, kde je v kuchyni jaky nadobi..takze.. neda se rict, jak by to melo byt ;) Melo by to byt tak, jak vam to vyhovuje.
Odpovědět
U nás to je tak napůl. Hodně věcí nechává rozhodnout mě,ale pomáhá to zařídit. Varhaníka zařídil on,jen mi dal vybrat jaký chci skladby,grilovačku taky zařizuje on,v restauraci jsme to zařídili společně,ale výběr dekorací a barvy svatební tabule nechal na mně,prstýnky jsme si vybrali společně,pomáhala jsem mu s výběrem košile,kravaty a obleku (víceméně jsem mu to vybrala sama,a on si jen vybral velikost :-) Dorty jsem zařídila já,i oznámení,výběr nechal na mně...Kytici jsem si taky objednala sama,on ji jen vyzvedne...Když to tady teď tak píšu,tak si uvědomuju jak mám báječného snoubence,že nechal výběr všeho na mě,vždycky mi říká:"Hlavně aby se to líbilo tobě,aby to byla tvá vysněná svatba.Pro mě je nejdůležitější že si beru tebe,a to mi stačí." I chlapi jsou někdy sladcí a milí :-)
Odpovědět
@88renca88 Vidíš, a to já jsem zas ráda, že jsme si svatbu zařídili spolu a tak, aby se líbila nám oběma. Oba jsme udělali ústupky, dobrovolně a rádi... Nechtěla bych, aby mi manžel řekl, ať si to zařídím, jak já chci. Připadalo by mi, že mu na tom nezáleží. Tím ale nechci říct, že tak, jak to je u vás, je to špatně, prostě každý pár je jiný a každý to má zařízené jinak a to je dobře. Důležité je, aby to vyhovovalo těm dvěma :)
Odpovědět
@hanih To jo,každý to má jinak :-) Ono kdybysme byli všichni stejní,byla by to nuda :-D
Odpovědět
My jsme plánovali hodně spolu. Každý jsme si prosadili něco, ale ve všem jsme bez problémů vyšli a nakonec se shodli. Já asi plánovala víc dopředu, vše nacjystala a on pak vše převzal a dotáhl ve svatební den a den před.
Odpovědět
my děláme vše hodně spolu, vše víme oba. I kdyz on třeba řeší více peníze a technické věci a ja zase dekoraci, ale vše spolu konzultujeme. Jsem za něj ráda, moc ho to baví. Je IT, takže nám udělala na všchno uplně úžasnou tabulku, takže je to paráda.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak teď nevím jestli mam plánovat svatbu a nebo to nechat být až si ta moje polovička uvědomí, že je čas plánování. Ale aby už pak nebylo pozdě. Žádost o ruku byla naprosto nečekanå,romantická a krásná. Ptal se mě kdy bych chtěla svatbu jaká je moje představa, chtěl dodržet rčení do roka a do dne. Překvapil mě jak se těší a je akční, dlouho mu to nevydrželo :-( .Teď nemá čas jed se podivat kde by mohl být obřad, hostina prostě nic. Nevim co dál. Těšila jsem se jak si předsvatební přípravy užijeme a zatím mám spíš oči pro plač.
Odpovědět
@nikka29 No, tak začni sama a nech ho, ať se zapojí postupně
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přípravy zase tolik nebaví....první jsem teda byla nadšená a do všeho hrr, ale teď už ani nevím, co bych vlastně měla dělat (i když zařizování je dost). Ženich teď dělá svatební noviny, bude zařizovat odvoz a ještě má na starost svatební vína. Zařizoval taky koláče. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca jenže právě že se musi rozhodnout kde obřad a hostina je to důležitý a nechci o tom rozhodovat sama kdyby se jednalo o výzdobu a tak rozhodla bych se sama. Je to těžka domluva je cely týden v práci a jezdí jen o víkendu tak příležitostí na domlouvání mic není a čas utíká.
Odpovědět
Článek se načítá
@nikka29 Tak to zkus nenápadně, vyzvědět jestli chce uvnitř nebo venku, jestli církevní nebo civilní obřad... Pak udělej předvýběr míst, co se ti líbí a dej mu vybrat. Pokud to nezabere, hodila bych řeč na téma "je to i tvoje svatba".
Odpovědět
@petull77 Nic si z toho nedělej, u nás je to přesně to samé. Zařižuju všechno ze 100% já. Asi je to hlavně proto, že jsem na mateřské a tak na to mám čas. A hlavně mojemu je to celkem všechno jedno, jaká bude barva výzdoba,kytka, hudba apod. A když už s něčím příjdu, tak mi to jen odsouhlasí. Spíš v tom vidím výhodu, že se kvůli tomu nemusím hádat a máme ve všem stejný názor :-D A když už jsem mu dala nějaký úkol ( zjistit, kdo chce být z jeho rodiny ubytován, zajistit řidiče a zorganizovat odvozy, pořešit alkohol) tak jsem si to stejně udělala sama, protože bych zase další noc nespala, dokud to nemám z krku :-D Drž se a nenech si do toho kecat!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nejsem nevesta, ale zenich, lec mohu rici, ze u nas jsem temer vse delal ja :-) nevesta jen odsouhlasila to co jsem navrhnul. no a jelikoz mame treti den po svatbe mohu rict, ze vse klaplo a naprosto beze stresu vsech stran :-) nevesta, ted uz tedy manzelka, odpocivala, podavala potrebnou kritiku a kdyz jsem ji rekl o pomoc nevahala a vse udelala. treba kytku a podvazek videla az na svatbe, presne jak to ma byt, to je prekvapeni od zenicha. musim rict, ze byla nadsena :-) cela rodina vi, ze kdyz neco delam ja, tak ostatni mlci a nikdo se mi do niceho neplete, tudiz jsem nemel s nikym problem ani s tchyni :-) hold potrebny respekt z me vybusne povahy se hodil a vse dopadlo na vybornou a plne v me, nasi, rezii :-)
Odpovědět
Na naši svatbu od začátku zařizuji všechno já, ale je to proto, že jednak mám víc času a jednak si těch věcí chci zařídit víc (třeba si vyrábím výzdobu a tak.), Ale rozhodně to není tak, že by se ženich nezapojoval, jen to probíhá tak, že jápozjišťuji nejrůznější alternativy, udělám jakýsi předvýběr a pak si k tomu spolu sedneme a společně něco vybereme. Já pak zařizuji dál (např. rezervuji to ubytování apod. a dále s nimi komunikuji). Toto řešení nám oběma velice vyhovuje. Ženich je rád, že takto si můžu zařídit svatbu podle svých představ (jeho by přeci jen nenapadlo některé věci řešit) a já jsem se zase opět přesvědčila, jak úžasného chlapa mám (mohl by se na tu přípravu úplně vykašlat, nemuseli by ho zajímat věci jako polštářek pod prstýnky a tak, ale on je naopak ochoten se mnou vše rozebírat, zapojovat se a společně hledat to, co udělá radost oběma). Občas měl sice trochu výčitky svědomí, že nechává to hlavní vyřizování ne mě, ale řekla jsem mu, jak to opravdu cítím, totiž to, že jsem moc vděčná za to, jak mi pomáhá a že přeci vůbec nezáleží na tom, kdo to nakonec všechno obvolává a vyřizuje. Hlavní je, že výsledek je dílem nás dvou.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Tak my se podíleli tak nějak oba, ale manžel má zkušenosti s organizováním svateb i z profesního života, takže jsem to očekávala. Samozřejmě vybíraní doplňků, věciček, designu apod. bylo spíš na mě. Ale jinak jsme se tím bavili. A musím ho pochválit hlavně za to, že ve svatební den vzal organizaci do svých rukou a já se jen připravovala a přišla do hotového...vyzdobené obřadní místo, místo hostiny i terasa, všichni ready a s rumem s colou :-) Byl úžasný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?