Z radosti najednou stres a nenávist....

Profilova fotka
Ahojky, tak jsem se tak těšila na všechny předsvatební přípravy a měla jsem ohromnou radost z toho, že si budu brát nejskvělejšího mužskýho na světě, ale už po měsíci od zásnub z toho začínám mít spíše nervy a stres... Abych to uvedla na pravou míru - patřím postavou mezi baculky, neříkám tak trochu mě to štve, ale jsem hrozný slaboch a nevydržím držet dietu a zhubnout a druhá věc je ta, že příteli to nevadí, ten mě naopak okřikuje, že nechce žádného hubeňoura, ale všechno to kazí bohužel nejbližší příbuzní kolem. První rána přišla, když mi při oznámení zásnub moje vlastní matka řekla jestli bych si nechtěla nechat ušít bílej kalhotovej kostýmek na obřad místo šatů, tak to mě docela zamrzelo, sem sice baculka, ale myslím si, že to není zase tak hrozný (pro představu kupuji si velikosti 48-50) a hlavně mě teď jako hrozně štve, jak se celé příbuzenstvo stará o to hlavně jestli už držím dietu kvůli svatbě.. akorát mě to přivádí do stresu... v sobotu jsem si na nákupech chtěla koupit tričko - bohužel neměli moji velikost a tak mě to dostalo, že jsem se normálně rozbrečela a se slzama v očích odcházela z obchodu :-( jsem naštvaná, strašně mě to mrzí, všichni půjdou na svatbu akorát se podívat kde všude mi lezou špeky a jaká prasnice v šatech atd., místo aby přišli oslavit s náma náš den... strašně mě to mrzí, je jasné, že bych chtěla být krásná nevěsta, ale prostě tak budu krásná jiným stylem, vždyť snad na každém je trochu krásného i když je baculatější.. Mám pocit, že si tu svoji svatbu ani neužiju kvůli tomu, že budu pořád řešit jak vypadám a co si o mě myslí, ti co na svatbu přišli... :-(
Odpovědět
1
2
Hlavu hore! Tvoj priateľ ťa miluje takú aká si a to je to najdôležitejšie. Jedovaté reči príbuzných púšťaj von :) A krásne šaty sa dajú nájsť aj vo väčších veľkostiach, pozri si diskusiu "nevesty xxl", je tam kopa holiek aj s väčšou veľkosťou a sedí im to. Chce to len nájsť tie správne šaty ;) Ja tiež nie som žiadna tyčka, mám veľkosť 42-44, na svatbe budem mať kamarátky, ktoré by z fleku mohli robiť modelky.. a vieš čo? Vôbec sa tým nestresujem. Budem si brať skvelého chlapa, mať krásne šaty a verím, že pre môjho budúceho manžela budem tou najkrajšou ja.. a o to ide :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabulkam lidi jsou hrozne zli...a nejhorsi jsou pribuzni....nejvetsi blbost by bylo kdybys zacala drzet nejaky nesmyslny diety jen kvuli svatbe a kvuli tomu ze to chce okoli...svatebni den je jen a pouze o tobe a o tvem nastavajicim...a kdyz se mu libis s velikosti 48-50 tak se mu budes libit i s velikosti 50 ve svatebkach...jen je dulezity vybrat spravnej strih...
Odpovědět
Profilova fotka
Neřešit, takových situací bude ještě plno :) Chápu, že od příbuzných to zamrzí obzvlášť (mně moje vlastní mamka taky říká, že ona, když se vdávala, tak měla 56kg, a jestli ji trumfnu, jakože netrumfnu, s tím, kolik teď vážím já :) ), ale fakt doporučuji neřešit. A doporučuju: neber si je s sebou na zkoušku šatů :) Šaty dokážeš sehnat krásné, popř. ti je v salonu ušijou, budeš nádherná i bez modelkovských mír. Držím palce a přeju pevné nervy! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj @gabulkam, úplně chápu Tvé pocity, nejhorší pro mě bylo zkoušení šatů v salonech, přijde mi že mají samé velikosti 38 a když chce člověk 44 a víc, tak to na něj buď narvou se šněrovačkou přes celý záda, s tím, že je to podle nich pěkný nebo se na něj dívají jakoby si měl jít koupit raději pytel. Pak sme si řekla a dost, je to moje svatba, můj šťastný den a já si ho chci užít, včetně příprav. Už tolikrát sem si říkala, že musím zjubnout a pořád nic. Podstatné je, že Tě muž miluje takova jaká jsi. To že si ostatní do Tebe rejpou není od nich pěkný. Důležitý je mít se ráda, tak jak jsi a pak Tě nemůžou kecy ostatních rozhodit. Vím, že to není lehký. Je třeba je neposlopuchat, případně s nima tu svatbu neřešit a nemluvit o tom, případně co nejvíc eliminovat tady ty krizové momenty. Pokud zvolíš vhodné šaty a účes, tak uvidíš, že budeš kočka, budeš hlavně zářít štěstím a láskou a to je tajná ingredience způsobující to, že jsou všechny nevěsty krásné :-) Držím palce, aby sis celé přípravy užívala a svatba dopala na výbornou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příbuzní jsou teda s prominutím pitomci, jako řešit to, jak budeš vypadat v šatech místo toho, aby se radovali, to je fakt vrchol. Netrap se tím, i když se to asi lehko řekne. Tvůj chlap tě miluje a chce si tě vzít, nežádal tě o ruku, abys do svatby zhubla, tak to neřeš, má tě rád takovou, jaká jsi a na ničem jiném nezáleží. Myslím, že najdeš úžasné šaty a budeš krásná nevěsta a je jedno, jaká velikost bude na cedulce. Mám kamarádku, které je taky kus a vždycky jí každý obdivuje, jak to umí nosit, všechny mé kamarádky s daleko menšími velikostmi vždy zastíní tím, jak jí to sekne ;) Hlavu vzhůru!!!
Odpovědět
@gabulkam Ahoj, tak to mě mrzí. Příbuzní se dokáží občas člověka pěkně dotknout, ačkoli to třeba myslí dobře. Nejdůležitější je, že se líbíš svému snoubenci, tak na to pořád mysli. Je jasné, že kalhotový kostým není pro tebe - jsi mladá a předpokládám, že je to tvá první svatba a pokud si vybereš dobře padnoucí a kvalitní šaty, tak budeš nádherná nevěsta. Moje kamarádka má stejnou velikost jako ty a když mi šla za družičku, pořídili jsme jí nádherné kvalitní šaty, ve kterých vypadala jako bohyně. Opravdu to není o tom, že krásná nevěsta musí být vychrtlina (ačkoli sama patřím k vychrtlinám ;-) ) a věř mi, že pokud budeš ty sama se sebou spokojená, tak budeš nejkrásnější! Mámě řekni, že se tě dotkla a jednoduše jí zakaž o tom mluvit. Myslím to vážně. :-) Já jsem svou matku donutila mi slíbit, že mi bude o můj svatební den říkat, že jsem nejkrásnější, i kdybych měla na oku monokl a na hlavě kohouta. :-D Ten den bude o vás dvou a vaší lásce a nic není důležitější, tak si to nenech zkazit!
Odpovědět
@bondyzab Zrovna ty pro mě představuješ ideál toho, jak má vypadat nevěsta s ženskými mírami. Moc ti to slušelo, a to ti říká představitelka velikosti XS. 8-) Prostě krása opravdu není o mírách, ale o sebevědomí.
Odpovědět
@gabulkam Neber si to tak osobně. Obecně se nějak tak předpokládá, že nevěsta bude před svatbou hubnout, i kdyby měla výchozí konfekční velikost 36. "Hubnula" jsem i já, ale stoprocentně neúspěšně :-D, "hubnula" i moje padesátikilová kamarádka, protože nebyla spokojená se svými imgainárními špeky. Takže tolik o hubnutí. Co se týká šatů, vem si sebou dobrou kamarádku s dobrým foťákem - to je základ! A buď otevřená tomu vyzkoušet všechny možné střihy a barvy šatů, neupínej se na své vysněné šaty z dětství. Vyzkoušej co se dá, nech se ve všech šatech vyfotit zepředu, z boku a zezadu, a až doma všechny fotky analyzuj. Budeš se divit! Já jsem měla před svatbou vel. 42-44, a přesně takhle jsem se dozvěděla, že v mých vysněných korzetových šatech s bohatou tylovou sukní vypadám jako selka, ne jako princezna. A naprosto překvapivě mi nejvíc sedly šaty typu "trumpeta", které podle pouček kypřejší postavy "nesmí". Nezapomeň na to, že nehledáš nejkrásnější šaty, ale šaty, ve kterých budeš TY nejkrásnější :-) A poslední věc s tím neúspěšným nákupem - to se holt nám, holkám s trochu ženštější postavou, někdy stává. A dala bych ruku do ohně za to, že všem. Nenech se odradit a nechoď nakupovat ve skleslé náladě!
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona no teda ja pred svatbou hubnout nehodlam..me to ani nenapadlo..a ani nikoho z okoli:-D
Odpovědět
Takovéhle připomínky příbuzných nesnáším obecně.. přitom je naopak krásné, když je každá nevěsta jiná a ne všechny pořád na stejné brdo.. "hlavně korzeteček, holá ramena a na co závoj?- nebude vidět účes :-)" Teď to zobecňuju a nechci se dotknout normálních holek, které chtějí korzet :-), ale začíná mi z toho všeho být trochu smutno obecně.. Bohužel dnešní doba je doba pokrytecká a hrozně povrchní... Nenech si tím zkazit krásné svatební přípravy! Jen si najdi podle referencí a zkušeností šikovný svatební salon s milým personálem (to doporučuju každému, nejen baculkám..protože nepříjemný personál dokáže zkazit náladu i v restauraci, natož když je to ve svatebním salonu) nebo si najdi na internetu zase podle referencí šikovnou švadlenu, která TI šaty ušije přesně podle typu Tvé postavy, aby TI právě nikde nic nekoukalo a nemusela jsi myslet celý den na to, kde Ti co vypadne (protože to často vypadává i vychrtlinkám :-) jen proto, že třeba nemají šaty moc domyšlené) a uvidíš, že s milými lidmi to najednou bude vypadat veseleji. Zvážila bych, jak svatbu uspořádat, koho na ni pozvat (pokud ještě všechny pozvané nemáte),,protože já třeba zastávám názor, že zvát někoho, kdo mě (jako mě osobně) nemá rád, má hloupé pořád připomínky a vlastně mu záleží jen na sobě a na jeho komplexech, nemá smysl... Je to Tvůj den a nenech si ho nikým zkazit.. Lidé si léčí vlastní mindráky bohužel na úkor jiných. U dětí to je neznalost etikety, u dospělých je to jen a jen hloupost...
Odpovědět
@gabulkam Ahojky, kašli na lidi kolem, tou hlavní ženou tam jako nevěsta budeš vždycky TY - a tvému muži se určitě líbíš, když si tě bere :-) A jestli můžu doporučit, možná pouvažuj i nad tím nechat si šaty ušít - šikovná švadlenka má cit pro to, komu jaký typ šatů sluší, dokáže je přesně upravit na míru, vyzdvihnout krásné partie, odpoutat pozornost od těch partií, kde se člověk moc necítí...a můžeš si to pak v těch šatech o to víc užít, neřešíš, co kde leze (protože nic neleze), co kde škrtí (protože nic neškrtí), jestli ti sluší - protože sluší, když jsou šité přímo na tebe :-) Moje vlastní zkušenost :-)
Odpovědět
gabulkam.Když se pak setkáš se svojí zlomyslnou rodinou ,tak mysli na Petra Spáleného a jeho Dámu při tělě ;-) Jinak plný souhlas s tím co psala lemona.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@gabulkam jelikoz ve svatebni den vsichni hoste cekaji, az uvidi nevestu a jak bude vypadat, tak je normalni, ze budou kolovat reci o tvem vzhledu. Dulezity je, abys ty byla spokojena sama se sebou. Ja mela pred 3 lety velikost 44/46 (to bylo kecu jak jsem oplacana a jak mi chutna), po zmene jidelnicku a zarazeni cviceni mam ted 36, citim se nejvic fit v mym zivote a zase posloucham jaka jsem anorekticka, at se najim. Proste kdo chce zkazit neci den, duvod si vzdycky najde. Nad to se musis povznest, jednim uchem tam, druhym hned ven :) a netrap se tim. Svatebni den rychle utece, tak bychom se meli radsi soustredit na ty hezky veci, co si budeme pamatovat dalsich 50 let ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabulkam Vyber satu a svatebni foceni byla i moje nocni mura. od moji mamky jsem se taky dockala super reakci (hlavne si neber nic bileho, to ti neslusi, vyber strih ktery ti schova stehna a zadek apod.) nastesti jsem mela skvelou svedkyni ktera se mnou sla saty vybirat a naopak mela pozitivni pristup, takze jsme vybrali skvele saty (vel.44) je to vase svatba, partner si vybral tebe a pro nej budes v ten den nejkrasnejsi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Díky moc, až se tu červenám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabulkam pche, kasli na kecy pribuznych! ;-) nevidim jediny duvod, proc by mel nekdo kvuli svatbe hubnout. hubne snad treba kvuli maturite, promoci, krtinam,...?! vyber si pekne vkusne saty, ktere ti budou sedet a pomlouvacnym pribuznym jeste polezou oci z dulku! hlavni je, aby ses ty citila dobre a byla spokojena
Odpovědět
Buď v klidu.. Vůbec se nestresuj nějakými kecy. Budeš krásná nevěsta! A šaty jistě seženeš krásně padnoucí ;-)... btw. zhubnutí není o dietě, spíš o tom myslet u jídla.. Omezit tučné a sladké... Třeba pár kileček půjde dolů jen tímto ;)
Odpovědět
Jak je vidět, vhodně vybrané, padnoucí šaty udělají opravdu hodně. Jdi do salonu s kvalitními šaty, ty vždycky dokážou lépe postavu dotvarovat. Levné šaty třeba z číny většinou spíše zvýrazní nedostatky , netvarují a ani nic nepodrží.
Odpovědět
no prosím, na svatbě není vůbec důležitý právní akt vstoupení do manželství, ale kolik kilo má nevěsta. Báječné. A že by se tak starali o sebe? Nejsi úřad, abys přijímala připomínky každého hňupa. Mimochodem, já mám 44 a v obchodech nekoupím skoro nic, ale nebrečím. Obchod přišel o peníze, ne já.
Odpovědět
Nevím, jaký máš rozpočet, ale šaty si rozhodně nech ušít a ideálně u krejčové, co to udělá fakt na míru. Nedávno jsem viděla naprosto bombastické fotky nevěsty velikosti zhruba 48. Šila je Anique (stačí vygůglit její jméno, jsou na jejích stránkách na FB). Nevěsta byla fakt nádherná, jedna z nejkouzelnějších, co jsem viděla.
Odpovědět
@gabulkam Budeš krásná nevěsta, vykašli se na ostatní! ;-) Pro svého nastávajícího jsi a budeš nejkrásnější, na tom jediném záleží a pokud se ty cítíš dobře, bude všechno tak, jak má být :-) Koukni na internetu na salony, které nabízí i větší šaty a kde byly nevěsty spokojené a určitě ty pravé najdeš, držím palce! :-)
Odpovědět
@gabulkam tak hodne rychle hlavu vzhuru!!!! Kazdymu otravnymu rekni, ze kdyz jsi takova cely zivot tak proc by jsi kvuli svatbe mela byt jina. Na vyber satu si vem člověka ktery ti to nezkazi.....pokud maminka nevi co vypousti z pusy, tak hold s tebou nepujde....vyber si salon kde maji i vetsi velikosti at nejsi zklamana....a pozor na materialy satu...taft a saten jsou dost nemilosrdne.....a nezoufej, videla jsem tady hodne xxl nevest a mely krasne saty. Pripravy si uzivej a pokud budou prudit tak to chce rict jasne a jednou pro vzdy.
Odpovědět
A jeste....musis se naucit hned na zacatku hazet nepodstatne veci za hlavu.....ja se ze vsech sestrenic vdavala posledni a vsechny jsou jak modelky a taky jsem si z toho nic nedelala....protoze na rozdil od nich nejsem plocha jak prkno :-)
Odpovědět
@gabulkam Já mám jedinou radu - snaž se kašlat na příbuzné a ukaž jim, že být baculka není žádný hendikep. Rozhodně si myslím, a nejsem sama, že mnohdy baculky vypadají mnohem ženštěji, než štíhlé holky. Chce to dobře padnoucí šaty, které zakryjou nedostatky a zdůrazní předosti (jak u štíhlých, tak u silnějších), svěřit se do péče šikovné kadeřnici a kosmetičce a hlavně cítit se dobře. Jakmile se cítíš dobře, je půlka úspěchu zaručená, protože to je prostě poznat - holka, ze které čiší pohoda, je vždycky krásnější, než ta vystresovaná, a je jedno, kolik váží :) A hlavně - tvému nastávajícímu se líbíš jak jsi :)
Odpovědět
Tak bílý kalhotový kostým určitě ne - za první by z tebe udělal hroznou bednu a za druhé by tě akorát zestařal. Šaty se dají sehnat, možná to bude chtít projít víc salonů, ale dají. A s dietou ať se jdou všichni bodnout - myslím ty dotíravé, co se na ni ptají...
Odpovědět
Profilova fotka
@gabulkam No tak jsou tupý??? promiň tvojí rodinu neznám ale už teď je nemám ráda :-D vůbec nevěš hlavu - máš to nejlepší na světě a to je chlap který Tě má rád takovou jaká si! To je poklad opravdu! Na ostatní s*r 8-) věř že Ti každý bude chtít do toho kecat, jak kdyby mělo jít jen o ně - já kdybych podlehla tak jsem se vdávala v bílé zácloně (jak říká můj milý - byla to luxusní krajka jen tak mimochodem) ale postavila jsem si hlavu a stálo to za to :-D :-D takže hoď na ně bobka a užívej si to - jsi boží ženská co si bere božího chlapa a ostatní jen závidí :-D :-D 8-) 8-) 8-)
Odpovědět
@gabulkam Nedovedu si představit, že by podobně reagovala moje rodina a moc mě t mrzí i za Tebe. :-( Ale jak se znám (jsem dosti impulsivní, vztahovačná a výbušná), tak bych všem "něco" řekla a už by si nedovolili něco podobného říci. Každopádně bych minimálně mamce řekla, že i když jsi oplácanější, tak nejsi zrůda a najdeš zajisté krásné šaty, které Ti padnou a budou Ti moc slušet budeš krásná! ;-) Určitě se neboj zkoušet všemožné šaty, zajít si i do luxusnějších a dražších salónů, kde mívají i hezčí a originálnější šaty, aby si věděla, co Ti sedne a sluší a případně si můžeš nechat šaty ušít, aby byly dle Tvých představ a přání. :-) Já třebas patřím mezi xs - s, ale zase jsem měla problém s tím, že nemám žádná prsa, tudíž žádná ženskost a svůdnost, co bych si přála, protože ta symetrie s přistávací dráhou prostě chybí. :-) Takže zahoď chmury, mysli na to, že nastávající Tě miluje takovou jaká jsi (dle mého, když nevěsta před svatbou zhubne cca 20 Kg jen kvůli šatům, tak už to není ona, ztratí svou osobitost) a že ve svatební den budeš prostě krásná. :-)
Odpovědět
Ahojky....taky nejsem zadna modelka...a jak rikas pred svatbou jsem se citila stejne....dokonce z jednoho salonu jsem odchazela se slzami, protoze jejich velikosti koncily vel. 38 Taky jsem chtela byt princezna.....ted uz manzel me hodne podporoval...nakonec jsem si saty nechala usit.....a vysledek...citila jsem se jako vila.....nedavno jsem tady videla nevestu, ktera byla hodne hodne silna....ale v satech, a ucesu spolecne s licenim vypadala uchvatne...na ostatni nekoukej....na svatbu ti prijdou vsichni ti, co vam to preji a uvidis.....budes nadherna....a moc ti preji, aby ses tak citila......takze jsi takova jaka jsi a tvuj pritel te takovou miluje...a to je to nejdulezitejsi.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
chápu že tě to mrzí a je těžké "si to nebrat", ale jak už bylo řečeno pokud vybereš správné šaty nemáš se čeho bát.. ;-) já se snažím zhubnout, respektive snažím se jíst zdravě a tak aby mi to něco dalo a od rodiny poslouchám řeči typu: "co blbneš? proč se normálně nenajíš?" můj tatínek totiž trpí utkvělou představou že hubnutí = nejím nic a strašně strádám :-D takže ono si nevybereš.. nehubneš, je to špatně, hubneš je to taky špatně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nejsem žádný hubeňour a občas mám stavy,že docela závidím holkám,co mají 38 nebo tak (nosím 44-46), že mají větší výběr v šatech a tak. Ale v naší rodině jsou prostě ženy krev a mlíko a já nikdy vyžle nebudu,ale přesně,jak píšeš ty,když tě ten tvůj chlap miluje takovou,jaká jsi,tak je to nejdůležitější na světě. Ten můj mi taky pořád říká,že ty hubený holky nechce,že ty člověk obejme a bojí se,aby jim něco nezlomil,že pořádnou ženskou je aspoň za co chytit.Z okolí si nic nedělej,důležitý je,jak se cítíš sama a navíc s okolím nežiješ. Chápu,že to zamrzí,ale nesmí si to člověk tak brát,i když snadno řekne,hůř udělá. Já jsem si nakonec nechala šaty ušít a připadala jsem si jak ta nejkrásnější princezna a bylo úžasné poslouchat lidi,jak mi to sluší a tak. Moc Ti držím palce,aby Ti okolí nezkazilo přípravy a hlavně aby ten den byl nejhezčí!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?