Už je toho trochu DOST! :/

Profilova fotka
Krásný den přeji. Předevčírem jsem zjistila, že moje milá babička, automaticky každého pozvala na naší svatbu i přesto že jsme ještě neměli stanovený počet hostů. (chtěli jsme jen malou svatbu -----> rodiče, prarodiče a sourozenci s rodinou.Max 25 lidí) místo toho máme "naplánovanou" svatbu kolem 60 lidí, které ještě k tomu všemu pindají: Že potřebují odvoz domů, že chtějí koláčky na výslužku atd. Ale já to tak nechtěla... :( nechápu jak pojede 7-10 aut sic jen 40 km) pak je tu někde nechaj a já se mám starat, jak se domů dostanou a jak se v neděli dostanou zase k nám? I kdybych někomu zaplatila ať je rozvozí, musel by jet na xkrát. Ale my chcem v 10 zavírat účet a jet domů, což nikdo nechápe. (máme malé dvě děti, 14m a 2m ) každej má jen plnou hubu keců ale že je nikdo nezval ještě si neuvědomují. Odvoz bych vyřešila pronajmutím autobusu. Ale zbytek? Nemáme peníze na rozdávání. (chtěli jsme hned na dovoleno.. Pojedem do *****) rozpočet bude cca jen 40 tis, což v tomto počtu není vůbec nic. Navíc všichni si koupili už "dresscoat" a vůbec nikoho nezajímalo, že jsem chtěla zelenou svatbu. Jsem akorát naštvaná... Ale nepozvat je, už asi taky nejde. Když si udělali všichni volna v práci a mají dary... Ach jo. Je mi jen do breku :/
Odpovědět
1
2
@sendy12 To mě mrzí, ono zvládnout tyhle situace je někdy opravdu složité. My jsme chtěli malou svatbu a aby se to takhle nevymklo, dost dlouho jsme to tajili, až poté zvali hosty, nezvaným rovnou vysvětlovali. Takže je trochu blbý, žes to babičce nevysvětlila předem, určitě by pak nepředpokládala, že jdou všichni. Ale co už, když to babička vzala do svých rukou. No, rozeslala bych pozvánky tak, aby jasně vyplynulo, že jsou ti nad limitní hosté zváni jen na obřad. Hostina v užším kruhu rodinném. Nenechala bych si vnutit něco, na co nemám náladu a hlavně peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta Přesně anebo pokud to tak babička chce, ať přihodí finance ...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to všem řekla narovinu..tak jak jsi to napsala sem...že budou naštvaný? Budou, ale to budou stejně, i když je pozves a nebude to dle jejich představ..anebo se vemte tajne hned a oznamte, že když jim nic nebylo po chuti, tak mají smůlu...
Odpovědět
Jeeej ;-( Ale jak píšou holky, pokud je pozvala babička, tak ať to babička zaplatí :-) Což asi nepůjde...Přesně jak píše vineta, poslala bych pozvánky a jen ty, které chceš si pozvi na hostinu, ostatní jen na obřad - ať to volno a dary zužitkují ;-) Musí pochopit, že je to vaše svatba a že máte omezené finance a třeba ty lidi ani nechcete zvát na hostinu...Fakt nechápu tu tvoji babičku, že to tak udělala za tvými zády.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč by nešlo nepozvat? Svatba je v dubnu, dle tvého profilu... Předpokládám, že ofiko pozvánky jsi ještě neposílala...tzn. pokud si nakoupili dary a oblečení, tak je to jejich problém... Pochybuju, že by si někdo nemohl zrušit dovolenou 2 měsíce předem... Já bych řekla na rovinu, že to babička zamotala, že zvaní nejsou a basta, rozhodně bych si nenechala zkazit svatbu nebo si tam nechala pozvat lidi, které jsem já nepozvala... případně jak psala ellinka, vezměte se tajně a na všechny se vyprdněte ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych jim taky slušně vysvětlila, že máš malou svatbu a pozvala jen ty které tam opravdu chceš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no jako myslím, že vás babička dostala do pěkně prekérní situace. Promluvila bych si s babičkou ať ona jim řekne, že je pozvala a vy jste o tom nevěděli, takže zvaní nejsou když to takto zavařila. Přece si kvůli ukvapenosti babičky nebudete brát třeba ještě zbytečnou půjčku na svatbu. Svatba pro 60 lidí opravdu za 40. 000 nejde udělat pokud bys měla ještě pronajímat autobus, navíc jestli tento rozpočet máte se vším všudy tak teda opravdu nevím. Dá se udělat hostina v kulturáku a vše si udělat sami, ale pro 60 lidí bych se asi neodvážilo, bylo by to neskutečné práce a zařizování, to by vám pak nejspíš na tu hostinu těch 40.000 stačilo bohatě, možná by vám i zbylo kdybyste nekupovali tvrdý alkohol a končili byste v těch 10 večer.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně, mne kdyby pozvala něčí babička, tak bych určitě nekupovala hned šaty a dary, ale počkala si na pozvání od vás nebo se sama ozvala, jak to je. Je to šílené, tu situaci Ti fakt nezávidím. Ale asi bych si- pokud to jen trochu jde - stála za svým a těm babičkou pozvaným popsala situaci a pozvala opravdu jen ty, které jste původně chtěli. A babičce bych důrazně vysvětlila, že svatbu organizujete vy a ať to nechá na vás, v opačném případě, ať se tedy finančně podílí.
Odpovědět
No pokud už jsi s nezvanými probírala detaily kolem organizace, jak to s nimi bude, tak bude teď už dost těžké je odvolávat, ale udělat udělat to můžeš, je to vaše svatba, vaše rozhodnutí. Vysvětli jim po pravdě, že jste chtěli původně malou svatbu, protože na velkou nemáte peníze ale, že babička to zmotala a tak jste se tedy snažili nějak vymyslet svatbu i s nimi(nepozvanými), ale že jste opravdu došli k tomu, že to bude stát více než máte našetřeno, takže je pozvat opravdu nemůžete a musíte udělat tu malou svatbu. Na obřad ale zvaní jsou. :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych jim to všem vysvětlila, je to přeci Vaše svatba, měli byste si ji užít, tahle budete mít akorát na svatbě nervy. Jinak, měli jsme to podobné, chtěli jsme malou svatbu (tak trochu i museli, protože vybraná restaurace měla kapacitu salonku jen 30 lidí a navíc jsme v našem věku neměli moc našetřeno, takže nás tlačily i finance.) Tetičkám a vzdálenějším příbuzným jsem vysvětlila, že mě to mrzí, ale máme malou kapacitu v restauraci.
Odpovědět
@sendy12 A nemyslela to babička právě jako pozvání na obřad? Přesně jak už tu někdo psal, poslala bych těm nadbytečně pozvaným pozvánku jen na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
@xlostris já spíš nechápu ty lidi, že přijmou pozvání na svatbu od babičky, přitom nemají žádnou pozvánku v ruce, já bych počkala až jestli mi přijde pozvnka ke stolu a oznámení, jinak bych se nikam nehrnula, něco jak jsou zásady slušného chování jim nic neříká
Odpovědět
Článek se načítá
Určitě bych nepočítala s tím, že když jim nepošleš pozvánky, že pochopí že nemají chodit. Určitě nepochopí !! :-p :-S Musíš jim to říct.
Odpovědět
Profilova fotka
To,že babička pozvala bez vašeho vědomí na Vaší svatbu je trošku divné ...pokud Vám to teda extra nevadí a odvoz by jsi zajistila řekla bych babice rozpočet nevyšel budeš musel dat finance když si ty všechny ostatní nazvala ....každopádně ty lidí ,že si vzali volno a nakoupili oblečení by mě nezajímalo když jsi je ty osobně nezvala....pokud to tak nechce nedovolil to! Tak ať je babička holt zase odrekne...
Odpovědět
Profilova fotka
Babičce jsem to říkala, ať to ani nikomu neříká, ale shodou okolností byla u toho, když mi volala matrikařka a potvrzovala termín. S okolními lidmi jsem to jen naťukla, že se s nimi fakt nepočítalo a že tedy pokud se sami pozvali, že bych uvítala pomoc. Najednou mi bylo řečeno, že se vdávam já ať se zařídím. Jako to udělala jak moje teta tak matka. Asi se na to vykašlu. Kdo chce přijít příjde a obřad a komu to vadí, že není zván i na hostinu, tak ať si sedne k babičce na oběd, když je pozvala. Jiné řešení asi nevidím. :/ je to hnusné a strohé, ale je to náš den a já kuli nim navyšovat rozpočet nebudu. To raději pojedu na tu dovču :) přeci jen to je svatba a né předváděcí akce, kam je přivezu, zadarmo se přežerou a pak je ještě rozvozím. :)
Odpovědět
@sendy12 Aha, v tom případě bych tím spíš trvala na původním plánu. Ale řešila bych to co nejrychleji.Tzn. co nejdříve dokončit seznam hostů a rozeslat oznámení, nezvaným na hostinu s důkladným vysvětlením- včetně důvodů, pro který chcete menší svatbu (děti, peníze, svatební cesta).
Odpovědět
Profilova fotka
@rmarcelilinka mimo téma - my máme 80 lídí a vše děláme sami :-D
Odpovědět
@manelka88 Ale asi nemáte doma dvě mimina, jako zakladatelka. :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka88 neříkám, že se to nedá zvládnout, ale je to o hodně starostí navíc a hodně lítání kolem. já bych do toho šla max. do 40 lidí, vím jak to u nás bývá na narozeniny jak vždycky týden dopředu všechno připravujeme. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy12 Jak píšou holky, souhlas. A i s tebou souhlas. Je to Váš den a nikdo nemá právo někoho zvát (leda, že by to snad ten dotyčný celé platil). A souhlasím, že tím, že nedostanou pozvání to pochopí - nepochopí. Nevěřím tomu. Takže bych fakt zašla za babičkou a řekla jí, že bohužel tě asi nepochopila, ale i kdyby vyskočila z kůže, že to bude jak chcete vy. A když si je všechny ráčila pozvat, ať jim teď řekne, že smůla., že je trubka. NO. Rozhodně si kvůli nim neměň koncepci svatby 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Nene, proto říkám, že je to mimo téma :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@rmarcelilinka No jako zatím je to v klidu, ale tak je ještě půl roku...za dva měsíce to začne být asi horší. Ale chytli jsme super místo, kde mají na půjčení skoro vše krom gastro věcí a to budu mít půjčené z práce... :-)
Odpovědět
O něco podobného se pokoušela tchyně. Ale včas jsme to zarazili. :-) Ať to dobře dopadne, držím pěsti. ;-)
Odpovědět
Mně docela zůstává rozum stát nad tím, že někoho babička pozvala a oni už kupují dary?? Mně tuhle nedávno jen tak mezi řečí pozval kamarád na svatbu, ale já to rozhodně neberu jako skutečné pozvání, protože si nejsem jistá, zda to myslí vážně a zda o tom nevěsta vůbec ví. Počkám si, zda nám přijde pozvánka, ale abych hned běžela kupovat dary? =-) Poslala bych oznámení/pozvánku jen těm, které tam opravdu chci, zbytek ať přijde jen na obřad. Pokud se v tom někdo bude šťourat, vysvětlila bych jim vaši finanční situaci (trochu trapné, ale tak snad si ještě můžete rozhodnout, koho pozvat a na co, ne?) a že babiččino pozvání byla čistě její iniciativa, o které jste předem nevěděli. A jen pro vysvětlení: co je "dresscoat"?
Odpovědět
Já bych udělala to, (a také to tak budeme mít), že budeme mít tři druhy oznámení. Jedno bude i s pozváním ke sv. stolu, další jen na raut a jedno bude jen oznámení a to, jestli se někdo přijde podívat na obřad je už jen na něm. Myslím, že bylo myšleno "dresscode" tzn. předepsané oblečení. :-)
Odpovědět
@terezbride Nejhorší je to, že hlavně starší generace, nebo ti co na svatbě ještě nikdy nebyli, můžou vzít pozvánku i jen na obřad jako pozvánku na celý den. To by tam muselo být výslovně napsáno "na oběd nechoďte" :-D :-D a i tak by mnozí přišli. :-D :-D Prostě je nejlepší jim to dopředu vysvětlit.
Odpovědět
@radkaja Asi máš pravdu.. pro jistotu. :-D U nás snad tohle nehrozí, doufám... :-D
Odpovědět
Domnivam se, ze zakladatelka chtela napsat, ze uz si vsichni koupili svatecni obleceni, chtela byt svetova a k tomu nezna anglicky vyraz, ani jeho vyznam, ale celkem zbytecne to resit... Pokud jde o babicku, tak tu bych ubezdusila. O hostech, co se prijedou zadarmo prezrat, bych fakt pomlcela. To je tak neuctive, az se mi chce brecet. Bohuzel, z toho, co zakladtelka pise, mam dojem, ze uz ona sama ty hosty utvrdila v tom, ze jsou zvani, kdyz s nimi diskutuje detaily, mela to useknout hned na zacatku. @simone5 S tim pozvanim mezi reci jsem to zazila jednou. Nebyl to jen zenich, ale oba, na jednom malem vecirku rekli neco ve smyslu, ze se vsichni potkame na jejich svatbe. Ale uprimne, takhle to rozhlasit, a pak to stornovat, mi od nich rislo docela netaktni, i kdyz jsem dar nekoupila, hadry si kupuji furt a na svatbu jsem jim jit netouzila... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jsem ráda, že nám se do toho nikdo nemonzuje, řekli pokud budete chtít pomoc, pomůžem a připějí i finančně ale jinak nic, jak tu říkají ostatní, poslala byhc oznámení i pozvánky ke stolu, těm co si je nazvala babička, bych poslala oznámení a k tomu dodatek, že si přejete hostinu jen v blízkém rodiném kruhu, protože vám to rozpočet jinak nedovolí, že se jim omlouváte za babičku a za vzniklé nedorozumění, které způsobila, když je pozvala i na hostinu ale že jste o tom nevěděli ;- ) a poslala bych jim nějakou výslužku ať jim to neni tak líto :-D nebo jim to osobně doručila a řekla
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem to probrala s mamkou. Na všechny se*u z vysoka nebudu řešit přes babču že někoho pozvala a ona s nimi bude vymýšlet, jak to udělat aby se na svatbu dostali. Je mi to jedno. Když to vytroubila do světa, ať se stará. Né že bych jí neměla ráda, ale její unáhlené pozvání všech mě tak nakrlo, tak že mi vše akorát zamotala a zprotivěla. A chytré kecy příbuzenstva mi jsou na NÁŠ DEN D taky tatam. Kdo se na mě urazí jen kuli svatbě. Tak by se urazil i při jiné příležitosti. Jiné řešení asi nevidím. :/
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?