Těžká nemoc otce nevěsty 9 dní před svatbou

Profilova fotka
Nevěsty a mladé paní, jak byste řešily tuhle situaci? Uprostřed finálních příprav, když je všechno zaplacené, zamluvené, přichystané, mi dneska volali z ambasády, že je můj táta v nemocnici. Je ochrnutý na půl těla, ale při vědomí a stabilizovaný. Tak jsem místo svatby řešila, jak do dostat do Čech, pojištění a spoustu dalších věcí. Teď nevím, jak se ke svatbě, která má být za týden, postavit. Na jednu stranu bych ho chtěla mít u sebe, chtěla bych, aby mne dovedl k oltáři. Hrozně si to přál. Ale na druhou, vím, že ti, co jsme pozvali, už se znovu asi nesejdou. Plánovali jsme to jako "rozlučku" pro naší partu, která se právě rozpadá a rozprchává do všech koutů. Věřím, že se táta uzdraví, ale vím, že to bude běh na hodně dlouhou trať. Odkládali bychom minimálně o rok, spíš víc. A přitom mne úmrtí různých blízkých přátel a v rodině naučily, že někdy je "později" nikdy... Já bych byla pro to, svatbu udělat, ale bojím se, že mi to okolí bude vyčítat.. Co Vy na to?
Odpovědět
Myslím že nezáleží na okolí, spíš aby jste se domluvili s tatínkem, aby to nemrzelo jeho. To je podle mě nejdůležitější, ostatní lidí ne :-)
Odpovědět
Nejdůležitější je domluvit se s tátou. Přeji hodně zdraví. :)
Odpovědět
Nedivila bych se kdyby se ti tatínek nepřiznal a tvrdil ti, at svatbu uděláš..ale v koutku duše by ho to mrzelo. Je to těžká volba no...
Odpovědět
Ja bych si promluvila s tatinkem, a svatbu mu prehrala treba pres skype do spitalu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že svatbu bys asi měla udělat, když už je to takto na poslední chvíli..bohužel vím jak někdy může dlouho trvat než se člověk zotaví a i když jemu to bude určitě moc líto, tak možná by mu později bylo také, ale moc líto, že jsi to zrušila, protože jak ty píšeš..někdy se později změní v nikdy a to by byla škoda. Tohle za tebe nikdo nemůže rozhodnout..zkus si o tom s ním promluvit a uvidíš..dej na své srdce. Přeju mnoho sil a tatínkovi brzké uzdravení.
Odpovědět
já bych svatbu neodkládala. Jak už tady někdo psal - může se koukat přímo přes skype, po obřadu za ním zajet na skok do nemocnice ... Za rok tam nemusíš mít babičky, nechci to přivolávat, ale může se stát něco mamince... a takhle se nevdáš nikdy :-S A přece pak není problém si svatbu zopakovat - obnovení slibu a tentokrát i s tatínkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych svatbu urcite odlozila.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě nic neodkládej...tatínek bude rád,že všechno vyjde..budeš na něho myslet a třeba se za ním druhý den zastavíte, než odjedete na líbánky, pokud někam jedete....bude určitě rád. Nenech se tu zviklat a užijte si to a nebuď smutná. Všechno bude dobré ;-) :-)
Odpovědět
Pokud to zdraví dovolí, můžeš ho posadit na kolečové křeslo a k oltáři tě doprovodit může :) Hodně zdraví taťkovi. Kamarádky tatínka chytly v den svatby záda, ale tak moc, že ani přivolaná terapeutka nepomohla, ani obstřiky, ani na to kolečkové křeslo se neposadil. Tak jí k oltáři vedl brácha a po obřadu se hned za tatínkem zastavili, než jeli na raut. Mrzelo je to oba, ale co se dá dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
:-| Tady je každá rada drahá..záleží na tatínkovi ..držím palce at vše dobře dopadne.Osobně a s nadhledem si myslím,že rušit svatbu nemá smysl....Ale to záleží na hodně okolnostech ...držím palce at brzo lip..
Odpovědět
Profilova fotka
důležité je promluvit si s tatínkem, ale jinak si myslím, že na odklad je těžká doba, přijdete o zálohy,ne každý kdo chtěl na obřad přijít se o tom dozví atd. týden je strašně krátká doba, pokusila bych se to neodkládat, ale určo odklad není nic nemožného. Pomlouvačů si nevšímej a vysvětli jim, že odkládat to takto na poslední chvilu je složité. Ale pokud na to nemáš myšlenky ty osobně nebo někdo extra blízký, tak to radši odlož. My jsme řešili něco podobného tři měsíce před svatbou, to by nebylo tak zlé, kdyby nešlo přímo o úmrtí. Taky pár lidí chtělo, abychom to odložili, ale záleží to hlavně na vás, případně tatínkovi a mamince :-) my jsme se domlouvali jen s tatínkem, ten dal zelenou, takže odklad se nekoná. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Domluv se s tatínkem! Myslím, že to pochopí. Prostě si zajistěte (pokud nemáte) kameramana, sežeňte 2 iPhony, tablety, a vše přehrávejte přes skype a pak mu pustíš celou svatbu. On pokud je při vědomí může něco nahrát a to si ta pak pustíte, atd. Držím palce ať je taťka brzy fit!
Odpovědět
Článek se načítá
Udělala bych to tak jak to píšou holky celou svatbu natáčet a poslat mu Přes skype ted je už hodně vymožeností a on to bude proívat přímo s vámi jen tam nebude.a popřípadě jestli máte svatbu v místě kde leží v nemocnici šla bych ho navštívit třeba po obědě ve stvatebních šatech aby vás viděl v plné kráse a na živo
Odpovědět
Profilova fotka
@violet12 @curdibilka @leniiis @vercaosmera @zaninkaj @baris @almondka @irennn @jank @meluhelu @kacenka115 @koada @darca1986 Děkuju Vám všem za podporu, spoustu pěkných slov, názorů a konkrétních typů. Váží si jich. Díky! Rilwen
Odpovědět
Profilova fotka
Stále se kloním k tomu, že svatba bude. I bez táty. To, že by ho do té doby pustili, se zatím, zdá nepravděpodobné. Musíme se ale na tom shodnout my, a moji rodiče. Pokud to někdo z nás bude cítit jinak, budeme jí odkládat. Zatím se ale na to rozhodnutí ani sama za sebe necítím - ještě s ním nejsem vnitřně srovnaná. A čas letí...
Odpovědět
Profilova fotka
Presne tak, zalezi jenom na tom, jak se dohodnete vy a jak to citite vy. Drzim palecky, at se rozhodnete jakkoliv, bude to spravne, protoze jste k tomu dosli spolecne ;-)
Odpovědět
Určitě bych si nejdřív o tom promluvila s maminkou a tatínkem. Ale já osobně bych svatbu zrušila. Vím, že to je ztráta spousty peněz,ale peníze nejsou všechno. A já jsem taková, že celou svatbu bych nedělala nic jiného, než na něj myslela, takže bych si svatbu absolutně neužila. Věřím, že bych tam i brečela, že nemůže být snámi. Takže bych svatbu odložila do doby, než by tam mohl být i kdyby jen na vozíčku. Ale prostě by tam byl. A myslím, že každý táta je šťastný, když se mu dcera vdává a rád by tam byl. Mého tátu by teda určitě mrzelo, kdyby tam nemohl být a neviděl by to. Určitě si o tom promluv s rodiči,ale stejně ti tatínek řekne, at nic nerušíš, protože ví, jak si svatbu přeješ a jak moc se na ní těšíš. Řekl by to asi každý rodič. Ale uvnitř sebe bude mít jiný pocit, bude mu to moc líto.
Odpovědět
Záleží, jak na tom tatínek je, co se mu vlastně stalo. Jak se k tomu staví maminka. Osobně si myslím, že si svatbu neužijete, bude tě to mrzet a maminka taky nebude mít myšlenky na to slavit svatbu a kdoví, co tatínek. Já osobně bych to zrušila a odložila klidně o rok. Co je důležitější než rodina? Že se nesejdou kamarádi - a co? Tak se sejdou o rok později, když bude důvod. Já bych si to neužila a vím, o čem mluvím, teď jsem bohužel řešila něco dost podobného, takže vím, jak bych reagovala, ať to stojí co to stojí.
Odpovědět
@kalkulka přesně tak! Lépe bych to nenapsala!
Odpovědět
@rilwen A myslíš, že když tam nebude tatínek, že si to tolik užiješ? Že když tam budeš sice mít kamarády a přátele, ale maminka bude myšlenkama jinde, že ti to nebude ani trochu líto? Jako je to tvoje věc a nikdo tě za tvoje rozhodnutí nemuže soudit jako, ale já osobně bych asi měla výčitky svědomí...jak srkz tátu tak skrz mámu.
Odpovědět
Svatbu neodkládej, myslím, že by tátu mrzelo, kdybyste jí zrušili.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že by sis měla promluvit s rodiči, jak se staví k případnému zrušení svatby a podle toho se rozhodnout. Upřímně, vůbec nevím, jak bych se zachovala ve Tvé situaci... Přeju Tvému tatínkovi brzké uzdravení.
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím se situace vyvinula tak, že máma s tetou jsou pro to svatbu nerušit. Ale táta stále není v ČR, neměli jsme šanci s ním mluvit, ani nemáme informace, jak mu vlastně je... Každopádně se budeme muset rozhodnout do pondělí :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?