Svatba za dob epidemie - doporučení

Zdravím letošní nevěsty v této nelehké době. Plánujete letos svatbu a kazí vám plány virová epidemie? Po konzultaci s pár nevěstami jsme sestavili možná doporučení. Ke které variantě se přikláníte a už jste se rozhodly? 1) vyčkávat do poslední chvíle, jak se celá situace vyvine a alternativně jí svatbu přizpůsobit (např. omezit počet hostů, svatba pouze se svědky, svatba v rouškách či pokud by ji nebylo nakonec možné pořádat, pak ji zrušit) 2) přesunout jarní/letní svatbu na podzim a zimu letošního roku s tím, že nikdo zatím vůbec netuší, jak dlouho budou vládní omezení trvat a zda ji i v tomto čase bude možné uskutečnit dle původních plánů (brát v potaz i všední dny, pokud mají nasmlouvaní lidé víkendy již plné) 3) zredukovat počet hostů na nutné minimum (nevěsta, ženich, svědci, rodiče) a párty pro kamarády a širší rodinu udělat až v bezpečnějším čase, kdy se situace uklidní 4) přesunout svatbu na rok 2021
Odpovědět
Rozhodli jsme se počkat do termínu, kdy bychom řešili matriku a placení poloviny předpokládané útraty na hostině, což vychází na červen. Jednoho z nejdůležitějších hostů (svědkyni) máme trvale v USA, takže i z toho důvodu nevíme jak to bude a proto čekáme, i když by mě asi nejvíce uklidnilo to přesunout... Redukovat nechci, protože potom by koncept naší svatby neměl význam - vše na jednom místě, vinný sklípek, venkovní 'párty'. Vydržela jsem doteď, vydržím případbě i dál.
Odpovědět
My jsme měli mít teď, 4.4. a to se rozhodně situace nezlepší, takže máme nový termín 19.9. a doufám, že do té doby se to nějak rozumně uklidní :-) Pokud máte někdo dubnovou/květnovou svatbu, tak bych určitě přemýšlela o posunutí. Bála jsem se toho kroku, ale jsem teď o tolik klidnější, že mi to za to rozhodnutí opravdu stálo a už se těším na hezkou,podzimní svatbu :-)
Odpovědět
My jsme měli mít svatbu první srpnový víkend, ale raději jsme ji přesunuli na příští rok. Chtěli jsme posunout na letošní podzim (září, říjen), ale to naše vybrané místo už nemělo volné termíny a místa se vzdát nechceme, proto jsme zálohu nechali zaplacenou a jen přesunuli termín na rok 2021.
Odpovědět
Profilova fotka
My mámě svatbu v srpnu a nic nerušíme a zatím o tom ani nepřemýšlíme. Myslíme si že svatba proběhne tak jak má, přece jen je to až za 4 měsíce a do té doby snad vše pomine, nebo alespoň do takové míry, kdy budeme moct uspořádat hezkou svatbu. Chápu nevěsty, které mají svatbu v dubnu, květnu, maximálně ten červen.. ale červenec a srpen je podle mého už v pohodě.
Odpovědět
My máme mezi důležitými hosty i přítelovu rodinu ze zahraničí. A ikdyby bylo v létě povoleno shromažďování větších skupin u nás v ČR a coronavirus podchycen, vypadá to bohužel, že hranice zůstanou zavřené o něco déle, protože spousta evropských zemí tu epidemii naprosto nezvládá, proto jsme se rozhodli svatbu přesunout. Zároveň bychom rádi jeli na svatební cestu (roadtrip po evropě) ihned po svatbě a to už vůbec nevypadalo reálně:(
Odpovědět
Máme termín 25.4. a taky jsme zvažovali svatbu jen s rodinou a svědky, ale pak nám došlo, že je to asi nejblbější varianta ze všech. Obléct se do svatebních šatů kvůli 30min na radnici, kde budou všichni zarouškovaní, budeme tam brát ty nejrizikovější (prarodiče, rodiče s diabetem nebo kardiaky), po obřadu se všichni zvedneme, nemůžeme ani na oběd nikam a pojedeme domů, zas se převlíct do tepláků? Asi bych brečela, ale opravdu ne štěstím. A za půl roku se zase navléct jako blázen do šatů, ozdobit si nějaký sál svatební výzdobou a hrát si na svatbu? Mě napadla spíš taková symbolická svatba jen s kamarády naopak, ještě nevíme jaký to bude mít ohlas mezi kamarády, ale právěže když už máme zaplacené místo, nakoupené pití, část jídla, výzdobu atd., tak bysme se sešli jen s těmi, kdo by chtěl (počítáme spíš s kamarády a právě riziková rodina by zůstala doma) a uděláme si s nimi párty, klidně i v těch šatech a během ní si řekneme před přáteli své sliby, vyjádříme svou lásku a symbolicky si předáme prstýnky. Opravdová svatba bude až se situace zklidní, bude klidně jen na úřadě právě s rodinou a pak zajdeme na nějaký oběd :)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli mít 18.4.2020. Také jsem hodně dlouho čekala, jak se bude situace vyvíjet. Pořád jsem doufala a prala se za tohle datum. Ale dneska jsme to zrušili a přesunuli na srpen :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme mít termín na konci srpna a nic nepřesouvám, věřím, že vše proběhne jak má. Počítám s tím, že nouzový stav potrvá tak do června a se začátkem prázdnin se bude postupně povolovat, naštěstí nemáme žádné hosty z ciziny ani nikde z daleka a nebudeme mít ani žádné babičky a podobně. Lidí bychom měli mít max 40 a nemáme to v restauraci, bude to na soukromém pozemku, tak věříme že to problém nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme mít svatbu 20.6.2020, zatím vyčkáváme, doufám, že se uskuteční, jelikož matrika je zaplacena, záloha na dort taky, skoro všechno je zařízené, ale to co musím zařídit teď jaksi nezařídím. Takže počkáme do května, tak měsíc před svatbou se rozhodne co a jak, pokud to nebude dobrý a svatby i v květnu budou zrušené, přesuneme jí, ale fakt se mě do toho nechce, máme rytí i na prstýnkách, který máme samozřejmě doma.
Odpovědět
My bychom se měli brát 27.6., taky máme ty nejdůležitější věci zajištěné, prstýnky s rytinou nám teď taky došli. Ještě teda taky počkáme, jak bude situace vypadat v květnu, ale tak moc se mi nechce něco přesouvat, redukovat, rušit apod. Začínám z toho být fakt smutná.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro variantu 1 nebo 2. Každým dnem mám ale pocit, že je to blíž k tomu přesunutí. |-| Svatba naplánovaná na neděli 24. 5. a každým dnem horší a horší zprávy. Do Velikonoc je karanténa a nouzový stav a obojí se pak má údajně znovu prodlužovat (nouzový stav o dalších 30 dní do půlky května a karanténa do konce dubna). Takže čekáme, jestli se to 12. 4. potvrdí, a pak když tak budeme přesouvat na pozdější měsíce (červenec-září). Je mi líto, že to nebude ta jarní svěží rozkvetlá svatba, co jsme si naplánovali, ale přes léto by měly být malé svatby už v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem loni v září obvolávala místo, faráře a MUAH, na první dobrou mi na naše datum kývli. Teď při přesunu to byl vysoký management skloubit tři důležité dodavatele, datum které alespoň trochu zní a touhu nemít svatbu v parném létě/velké zimě. No nakonec se povedlo a místo 15.5. to bude 2.10. Na oficiální prstýnky si necháváme dát jen jména, na náhradních máme už první termín a snoubenec to bere tak, že prostě budeme "slavit" dvě výročí :) Hrozně mě ten posun mrzel, protože o květnové svatbě jsem snila vždy. Na druhou stranu to není ani tak o měsíci jako o tom, koho si vezmu. I když...v srpnu asi ne, nesnáším(e) vedro :) A další plus, třeba tentokrát opravdu stihnu zhubnout do šatů :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Kamarádka mi dnes psala, že svatbu plánovanou na 6. 6. posouvají na příští rok. My s naším datem 5. 9. zatím počítáme, ale uvidíme, co se ještě bude dít...
Odpovědět
Dnes se Prymula k otázce, jak to bude se svatbami vyjádřil takto: “U svateb v červnu je šance, avšak v nějaké minimalizované podobě. Určitě ne 100 osob, spíše 10.”
Odpovědět
Já jsme pana Prymulu včera neviděla. My máme svatbu v červenci myslíte že to bude to samé? Rousky a do 10 lidi? Máme mít tak 60 lidi. Uvažujeme o přesunutí myslíte, že v červenci se dá vše do normálu? Asi ne že.? :-x
Odpovědět
My máme mít svatbu 5.9. zatím čekáme a předpokládáme, že se do té doby vše uklidní. Nerada bych měla svatbu jen se svědky, už kvůli tomu, že už toho máme tolik zařízeno. Jediné s čím se asi budeme potýkat, že na svatbě jsme měli mít 30 hostů a kvůli zavření hranic možná nepřiletí hosté z ciziny. Sice by mě mrzelo nemít na svatbě sestru, ale ona by to jistě pochopila. Píšeme si co se děje u nich v Anglii. Sama mi říkala, že čeká s koupí letenek podle toho jak se to vše vyvine. Určitě ji přesouvat nechceme, protože by jsme to už nezvládli finančně, jsem na mateřské a z jednoho platu financovat svatbu a ještě do toho sháníme bydlení. Pro nás nereálné. Tak uvidíme. Osobně jsem ráda, že jsme tu svatbu nenaplánovali na jaro, vůbec to nikomu nezávidím, vím kolik je s tím vším práce a nakonec tohle.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, jako fotograf řeším nynější situaci také. Jedno z nejpřínosnějších míst, kde se dozvíte spoustu podstatných informací o tom jak řešit svatbu v této době, navíc vtipnou formou :D je od fajn "holek" koordinátorek z weddingfactory. Doporučuji kouknout na jejich instagramový profil a podívat se na video záznam ze včerejšího streamu. Ať se líbí :) www.instagram.com/weddingfactory.cz/ Aktuálně se stačí přihlásit na instagram a kouknout na jejich příběh, později ho určitě uloží i někam jinam.
Odpovědět
@martinvlcek A nebyl byste to prosím schopný pár větami shrnout? :-) Já totiž ig nemám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@verucer Je to přibližně 2 hodinové povídání (odpovídají i na dotazy odběratelů), to opravdu do 5 minu nestěsnám. Navíc se to týká více témat. Založení IG je otázka pár minut :) doporučuju fakt kouknout, každého z toho bude zajímat něco jiného. Případně se konkrétně zeptejte mě :) zkusím pomoct.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?