Svatba za čtyři dny a jsem nemocná, máte radu?

Pomoc, v sobotu mám svatbu a nejspíš jsem z toho všeho stresu nemocná. Bolí mě dutiny a leze na mě rýma, smrkám, nemám chut´k jídlu a nejradši bych si lehla.Navíc jsem opravdu strašně unavená. Chjo, nemáte někdo radu, jak mě rychle nakopnout? Prosím vše krom česneku, nesnáším ho. :-S
Odpovědět
@mandalka hlavně odpočívej a nic nedělej a nestresuj se :) Jinak doporučuju čaj z čerstvého zázvoru s medem a citronem.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka med a zázvor a spánek a klid! Drž se
Odpovědět
Profilova fotka
Me na krk pomaha salvejovy caj ze susene salveje (da se koupit v lekarne). Za dva dny mam vzdycky klid. Na rymu me pomaha naparovat a naparovat. Klidne pridat do horke vody treba eukalyptus nebo hermanek. A hodne vitaminu - vymackat si stavu z nekolika citrusu a pit a pit :) A opravdu zalezt do postele, vypotit se a hlavne se nestresovat, ze svatba je za ctyri dny. Preji brzke uzdraveni :)
Odpovědět
oscillococcinum - je to homeopatikum, ale pokud se užívá opravdu tak jak se má tak za dva, tři dny to zabere. a straaaašně moc vitamínu C k tomu - citron, kiwi, černý ribíz, apod., hroznovej cukr tak trochu napomůže a taky jsem se jednou vyléčila svařeným mlékem s medem a slivovicí - doporučuju pít před spaní, protože to je na zabití:-D do soboty se to musí vyléčit ;-) aspoň trochu:-)
Odpovědět
Pokud jen cítím, že na mě možná něco leze, tak si preventivně vezmu VELKÉ množství řasy chlorelly a vždy mi to pomůže ;-) Když už nemocná jsem: Nastrouhat křen (ideálně domácí), smíchat s medem na kašičku a 2-3x denně jednu lžičku cucat v puse, dokud to vydržíš a pak polknout. A k tomu piju spousty zázvorového čaje s medem! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na rýmu Sinupret, při poslední rýmě, který vypadala, že bude stát za to, se mi po asi 10 hodinách od první dávky uvolnily dutiny. Ležet, nesrážet teplotu, pokud nebude víc než 38,5. Pokud je to jen nachlazení, za dva, tři dny poctivýho pocení budeš jako rybička.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka před svatbou jsem na tom byla uplně stejně ;-) v pondělí jsem lehla... takhle mě kurýroval můj manžel ... v kastrolku necháme zkaramelizovat 2 lžíce cukru, pak přidáme 2 lžíce vody a 2 dcl slivovice a zahřejeme až se rozpustí cukr. Vypneme a přidáme nakrájený citron. Pijeme teplé a jdeme spát ;-) vdávala jsem se fit ;-)
Odpovědět
ježiši, to je fakt hrůza...někdo na Tebe musel něco plivnout... :(...zázvor, med...musíš ale k doktorovi, at Ti neco silnyho napise, pak je nejlepší toho zákernyho hajzla vypotit. Vzala bych na noc paralen, ci dva..poradne se prolejvat horkym cajem a potit..v noci jak usnes se super zapotis, klidne se v noci prevlikni a zas pij a pij...tak to pujde pryc. no doufejme, ze je to ta 3 denni zalezitost...ale k doktorovi rozhodne bez, nema cenu riskovat. drži palce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdysi jsem takhle onemocnela na dovolene na Lanzarote, natekle uzliny, ryma, teplota, prisel doktor a pichnul mi nejakou injekci a druhy den jsem byla uplne fit. Nejsem si jista co to bylo, jedine co jsme pochopili bylo, ze je v tom konska davka leku a vitaminu. Takze ja bych klidne zkusila zajit k doktorovi a nechala si jednou telo zhuntovat chemii, radsi si dat po svatbe detox nez si svatbu neuzit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 fakt????hele od kad je manzel,????tohle je totiz nas strasne tajnej recept:-);-) na horkou slivovici;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka já si kupuju zásadně panadol plus grip-prodej pouze na občanku(obsahuje pseudoefedrin),je to sice opravdu droga :-D ale úleva přichází okamžitě a na dlouho a nebo taky coldrex-horký nápoj,a samozřejmě jak už psaly ostatní-čaj,med,zázvor...rychle se uzdrav!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka JJ zázvor pomáhá dost, neboj, ještě máš 4dny, ono se to nezdá ale v případě nemoci je to dost, a uvidíš, že se budeš na svatební den cítit už dobře :-) Buď ráda že tě to chytlo teď a ne v pátek! ;-) Přeji brzké uzdravení.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mně dycky pomáhá uvařit si teplý čaj-třeba mátový a ještě teplý ho vypít a lehnout si do postele s čepicí a ve svetru a pořádně se vypotit a za dva dny po tomhle klidovém režimu s nějakýma ještě vitamínama a pořádným pitným režimem ti bude dobře a v den svatby do sebe šoupni nějakej panadol nebo paralen grip-ráno a za 6 hodin po něm už pít alkohol můžeš..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě posledně v lékárně doporučili PreveMax (celé se to jmenuje Imunit 5PreveMax) stojí 150,- a jsou to vitamíny, které se cucají 2x denně a po 3 dnech jsem měla jen slabé smrkání ;-) jinak na dutiny můžu doporučit Sinupret (mě na ORL doporučili tabletky) ale existuje i spray, tuším že se taky berou 2x denně (prý je na přírodní bázi) a pomáhá rozředit hlen a lépe vyplavit, jinak napařování, horkou vodu se solí, a inhalovat pod ručníkem a pod dekou (ideálně střídat třeba - po minutě, podle toho jak vydržíš v páře - s oplachováním obličeje vlažnou vodou, to dokonce i vyčistí pleť. A odřený nos mazat máslem, nebo sádlem :-D A samozřejmě hodně pít, aby se to všechno co nejdříve z organismu vyplavilo. A jak už psaly holky čerstvý zázvor s citrónkem do čaje a na škrábání v krku nakrájená cibule s cukrem - používá se jen ten sirupek co vznikne.
Odpovědět
@mandalka do soboty je jeste hodne casu. Me hodne pomaha COldrex hot drink, jak na rymu, tak nachlazeni, zkus kapky do nosu, ja na ne nejsem, ale dop. Muconasal plus, ev. zkus inhalovat nahratou vincentku, na dutiny, odkaslavani. a odpocivej, zustan doma, pokud nemusis do prace.
Odpovědět
@mandalka hlavně ne coldrex hot drink, už je to měsíc a půl co jsem ho užívala a doteď nemám čich a chuť v pořádku :-(
Odpovědět
@majanax fakt? me nepomaha nic tak, jako hot drink.
Odpovědět
@bolekat fakt, už sem ho užívala před několika lety a byla jsem po něm tak nemocná jako nikdy, v únoru sem se k němu vrátila a zase zklamal. proto nikdy více :-(
Odpovědět
@majanax me naopak, jak je to teply, tak vzdycky ulevi.. ale v podstate na nachlazeni neni nic, nez to vylezet..
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka Mému příteli vždycky pomůže když si uvaří čaj,vymačká do něj celý citron a naleje do toho velkého panáka slivovice a osladí si to medem.Po tomto lektvaru se vždycky vypotí a je mu hned líp.
Odpovědět
Profilova fotka
Jj Zázvorový čaj s medem a citronem můžu doporučit. Někdo to dělá, že nechá kokusek zázvoru vyvařit ve vodě. Lepší to je, když ho nastrouháš na jemno, zaleješ vařící vodou a po 10ti minutách sleješ. :-) Nám pomáhá i Osciloccoccinum. Přeji hodně štěstí ;-)
Odpovědět
existují 3 denní antibiotika, tak se zkus zeptat doktora, jestli by ti je nemohl napsat, do soboty bys mohla být z nejhoršího venku. Hlavně teď lež a odpočívej, protože i fyzická námaha ti zhorší nachlazení. Tak držím palce, ať to zvládneš...
Odpovědět
@mandalka ahoj na rymu nejlepsi a nejrychlejsi nastrouhat na jemno min 1 rok starej kastan,presit pres sitko a snupak..:-D..jako vazne a na dutiny z lekarny Sinupred...
Odpovědět
Profilova fotka
@cathy99 Tak to záleží, co jí je. Pokud je to virové, jsou jí ATB na prd
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě pomáhá dát do hrnku lžící medu, to zaleju slivovicí a dám ohřát do mikrovlnky, do toho vymačkat půl citronu, ale musíš si to dát až před spaním, protože pak fakt odpadneš, ale přes noc se vypotím a ráno jsem jak rybička :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meluhelu manžel je taky z jihu Moravy, ale tenhhle strašně tajný recept má od kolegy z práce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kup si kustovnici čínskou já jí jim už skoro 3 měsíce a neduhy se mě vyhýbají.Najdi si info na internetu.Je to super.Stačí jen zalít horkou vodou ,nechat chvíli louhovat a vypít,jako čaj a ty boby potom sníst.Chutná to dobře.Ještě si k tomu klidně přidej na slabé plátky nakrájený zázvor :-) Jo nejlépe je jíst 20g ráno a 20 večer ,když jsi nemocná.
Odpovědět
Lidičky, jste tak hodný, moc děkuji za rady. Včera jsem si dala odpoledne paralen grip a zázvorový čaj, na spaní slivovici (spala jsem jako mimino) :-D a trochu se vypotila. Dneska super, je mi mnohem líp. Sice dutiny pořád trochu bolí, asi je zkusím nahřát a něco inhalovat, nejlépe asi eukalyptus.Normálně tvrdý aklohol moc nepiji, mám citlivý žaludek a nedělá mi to úplně ok, ale věřim , že na tom něco bude. Potřebovala bych přestat smrkat nebo půjdu s čercveným nosem k oltáři, to by mě asi štvalo, setřela bych si make- up kolem nosu a bylo by hned vše vidět. :-p
Odpovědět
@mandalka na tu rýmu je docela fajn Afrin spej do nosu. Používá se po 12 hodinách a mě to funguje skvěle, ráno stříknu a do večera se mi dýchá dobře. A jinak já se ráda léčím medvědím mlékem, před spaním.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandalka na snížení zduření sliznice nějaký léky s efedrinem, což paralen grip obsahuje a přímo na sliznice jsou dobré spreje s mořskou vodou(physiomer atd.), protože si je můžeš aplikovat i 100krát denně a nemají žádně nežádoucí účinky..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?