Svatba v srpnu a nemáme vůbec nic

Ahoj nevěsty! Propadám totální beznaději... Chtěli jsme se v létě brát, zasnoubený jsme už 7 měsíců... Jenže prvních šest nechtěl můj drahej nic řešit, že prý je času dost. Já hledala hodně místo a tak, ale on se k ničemu neměl a všechno vyznělo doztracena, protože měl stále jiné plány, než se třeba někam jet podívat, hledat, pátra a ták. No nic, teď už to řešit chce, ale nemá na to čas, opravdu má hodně práce, to ano, ale večer je pak unavený a už nemá energii něco prý řešit. byli jsme se podívat na dvou místech, ale obě byla bohužel nevhodná, chceme svatbu trochu na punkáče, ale tohle byl až moc velikej punk :-) Jistý je jedno: je skoro duben a není ani místo, ani termín, samozřejmě vůbec nic dalšího. je mi to líto, že furt hledám jen já a on slibuje a slibuje, občas se někoho zeptá, jestli něco nezná, ale tím to hasne. jsem z toho přešlá no, jednou už sem to nevydržela a vyčetla mu to, že sem na to sama a že takhle to prostě nestihnem. prej sem protivná a ženit se už nechce, kvůli mně, že prý prudím a nedělá to dobře mně ani jemu... pak to odvolal, ale mě se to hodně dotklo a uvědomila jsem si, že se mi vlastně ulevilo: konečně den bez marnýho hledání a frustrace :-) vzít si mě prý chce, ale... Co myslíte? Poradíte? Já vím, tady je každá rada drahá :-)
Odpovědět
1
2
@julipau Ahoj nevěsto=) my se zasnoubili v prosinci a tehdy jsme to taky začali řešit..a myslím, že to bylo tak akorát, už tehdy nás vypekli asi na 6 místech, že mají plno :D musela jsem muže přesvědčit, že je sice hezké, že on si myslí, že je času dost..ale v tomto se musíme zařídit dle ostatních, jinak budeme mít kulové...tak pochopil..teď sháníme ještě pár věcí a ty, co jsme chtěli, už pochopitelně nejsou k dispozici, všechno je zabrané a člověk musí hodně paběrkovat:/ Ale jsou i svatby last minute, kde se všechno sežene na poslední chvíli, plus srpen ještě není tak hořící měsíc;) pokud nelpíte na datu, tak prostě všude nejdřív shánět volné termíny, než něco finálně potvrdíte, sežente si termíny vždycky i jinde, abyste měli jistotu, že to co fakt chcete, bude k dispozici...přeji hodně štěstí, můj chlap se k tomu postavil zodpovědně a docela ho za to obdivuju=) ale ne každý na to je...svatbu většinou řeší víc ženy, tak třeba trošku uber, plánuj a jen ho s tím seznamuj, nebo jen společně rozhodujte... to hledání proveď ty, aspoň víš, že co najdeš se líbí i tobě a vlastně cokoliv z toho pak bude, tak bude podle tebe a bude to fajn =) třeba mu to tak bude vyhovovat. Případně mu dej jeden dva úkoly, které zařídí on, aby neměl pocit, že ho vynecháváš. Hlavně nestresuj, ono to nějak dopadne. Taky jsem byla měsíc v nervu, že nic nestíháme a nikde nic není :D muž byl z toho dost ježatý, prý začínám šílet a má ze mně strach :D a teď mi to začalo být tak nějak šumafuk:) ale je fakt, že termín a místo byl hned, tak to pak z člověka opadne to nejhorší=) (svatbu máme taky v srpnu - na konci)
Odpovědět
My vše zařídili za 3 měsíce. Doporučuju ti vše naplánovat sama, ženicha obeznámit s plánem, nechat ho se vyjádřit. Vše objednat a jemu dát na starost věci jako výběr alkoholu, sjednání spolujízdy do auta, ... Prostě věci, při kterých bude mít také činnost, ale pokud ho to bavit nebude a neudělá to, svatbu to neovlivní. Uvidíš, že se ale rád přidá. Jen si myslím, že je prostě z těch, kterým se zdá, že plašíš moc brzo. Já vše objednala, zařídila kněze, byla vybrat místo oslavy, zamluvila raut, ... Pak přijel partner s tím, že našel moc hezký místo na focení - ok, sice mě to na první dojem nezaujalo, ale on byl nadšený, tak jsem mu to splnila. Byl to jeho nejlepší nápad, lepší místo vybrat nemohl! Dále vybral materiál na prstýnky a domluvit schůzku v prodejně. Spolu jsme byli vybrat vzor a on prstýnky poté vyzvedl. Zařídil tisk oznámení, sehnal si prodejnu s oblekem, který mu vyhovoval. Ze začátku se také tvářil, že ho plánování svatby obtěžuje, ale poslední měsíc a půl se velmi angažoval. Hlavně už víc nepruď, nebo se vyděsí a uteče ti. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
V klidu, do srpna času dost. Že to nastávající neřeší, je celkem normální. Jak psaly holky výše, zařiď si vše sama a pak mu to průběžně oznamuj. My to taky řešíme spíš mezi holkama a s našima. Můj muž to prostě tak neprožívá, domluvili jsme pouze nejzákladnější věci - datum, počet hostů a místo a zbytek si zařizuju sama. Občas přijde s nějakým nápadem, ale detaily zase dořeším já. Hlavně v klidu, svatba není jediný nejdůležitější bod ve vesmíru... :-)
Odpovědět
Do srpna je na spoustu věcí ještě čas, ale rozhodně počítejte, že ne všude ještě bude místo. Zkus muže zapojit tak, že vybereš třeba 3 místa a spolu pak vyberete, to pravé. Jak píše @puhelin chlapovi dát na starost věci, které když nestihne, svatba se nezboří. Oni si chlapi většinou myslí, že to měsíc před stačí a ejhle... Můj to naštěstí pochopil brzo... Víc než půl roku předem jsem vybírala fotografa (samozřejmě, že když muž hobby fotí, má zrdcadlovku a několik objektivů, takže jen tak někdo jeho sítem neprošel) a několik vybraných fotografů již mělo termín obsazen. Tak mu to teprve došlo. ; -) Ale jinak se naštěstí angažuje.
Odpovědět
Ahoj. My se bereme v červnu a plánovat jsme začali v březnu. Chtěli jsme obřad o týden déle, ale bohužel by to bylo už v 10 dopoledne. Když jsme se byli ptát na hostinu a následný raut, tak nám všechno slíbili a následně další týden všechno zrušili. Teď čekáme jestli dopadne jiná restaurace. Jinak většinu řeším já, protože muž je pracovně dost vytížený a kdybych měla čekat co řekne, tak jsme v ... (víš kde).
Odpovědět
Profilova fotka
Brali jsme se koncem srpna a chystat jsme začali koncem dubna. Teda spíš já. On šel jenom zamluvit termín. Jinak všechno já. Jo a ještě prstýnky a oblek jsme vybírali spolu. Chlapi ty přípravy moc neprozivaji, to je normální. Udělej před výběr a spolu pak vyberte finální. Nebo pokud mu to bude jedno,vyber podle sebe.
Odpovědět
ahoj nevěsto..... u nás doma je to úplně stejné všechno musím zjistit zařídit sama a ženichovi to jen oznamuji co kde kdy za kolik s kým atd. Mě osobně stačil jen jeho názor na barvy a už jsem se ho dále neptala :D tohle si musíš zařídit sama všechno. chlapy to nezajímá je jim jedno jestli tam bude hněda barva šedá nebo kočička a pejsek nebo jestli to bude tak nebo tak. Taky jsme měli problém s termínem a neřeším to vzala jsem si čtvrteční termín 15.9 a neřeším všichni měli volno kadeřník matrika dort DJ kdo chce si volno udělá kdo ne ne :DD JÁ OSOBNĚ BYCH CHTĚLA VIDĚT ŽENICHA DĚLAT KVĚTINOVOU VÝZDOBU :d
Odpovědět
Profilova fotka
jak najdes misto tak to pak jde jedno s druhym. Do srpna mas tolik casu,neni se treba stresovat. Jinak my se shodli na miste,vyzdobe a menu ale detaily resim ja. To proste chlapi neresi :D
Odpovědět
My měli svatbu v srpnu, chystat jsme začali v dubnu. Zařizovala jsem vše kromě hudby sama a vůbec mě to netrápilo, ale my jsme tak postavení, že muž řeší věci jako pohyb vesmírných těles a ekonomika třetího světa a já ty ostatní :-D
Odpovědět
Ahoj, náhodou mě napadlo, kamarádka měla krásnou svatbu na Barokním statku Benice a taky to vše měli na poslední chvilku. Na termínu se dohodli a myslím, že to tam ani letos nebude úplně plné a jsou schopni se přizpůsobit asi skoro čemukoli a navíc, takhle krásnou přírodu a příjemný personál jsem ještě nikde neviděla. :-D Kdyby Tě to zaujalo, napiš, ráda pomůžu :-)
Odpovědět
@krtikkrtovaty no jo, jenze to je prave ta potiz, my to misto nemuzem najit :-) ja uz hledam sama nekolik mesicu a marne, pokazdy to nejak ztroskotalo :-/ kez bych mu mohla dt vybrat ze tri mist :-D
Odpovědět
Holky, dekuji vam vsem za uklidneni, hodne pisete, ze to stoji na miste, no, jenze to prave nemame, ja vam nevim, mam asi moc neobvyklou predstavu, ackoli sem si myslela, ze to bude snadny :-) vite, vsimla jsem si, ze hodne pisete, ze "si to musim, musite zaridit sami", neni vam to nekdy trochu lito, ze se ti chlapi mizerni nezapojuji :-)?
Odpovědět
Článek se načítá
@julipau Mně úplně upřímně třeba vůbec... Já jsem prostě organizátorský typ.
Odpovědět
@julipau Tak snad se něco najde. Já měla místo vybrané hodně do předu a pak jsme zjistili, když se počítali hosté, že tam budeme jak sardinky a nějaký parket a kapela nepřipadá v úvahu... A tady v okolí jsme příliš na výběr neměli, tak snad to byla dobrá volba, za měsíc uvidíme. Mně by nevadilo, kdyby nic nezařizoval, ale když něco domluvím nebo udělám potřebuji od něj pak slyšet, že takhle jo a nebo takhle ne a jeho představu... Rozhodovat o všem sama by mi hodně vadilo. Ale on se naštěstí zapojuje celkem dost. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@julipau uklidním tě...rozhodli jsme se před 14 dny, že se vezeme v květnu...takže cca 8 týdnů do svatby...místo obřadu i místo hostiny jsme měli vybráno dřív, takže jen to potvrdit zda to půjde, pak šaty - nemohla jsem si vybrat nic na bazaru a našla jsem si super paní švadlenu a už se mi šaty šijí budou cca v půlce dubna, řeším dál jídlo (budeme dělat raut), cukroví, obsluhu, fotografa, oznámení nám vytisknou do 7 dnů... prstýnky a oblek pro ženicha by měl pořešit ženich. Joo a ještě slavobránu má na starost- tu má vyrobit a pochválit ho musím za to, že mi domluvil květiny. Nebudu dělat žádné blbinky okolo a věřím, že to zvládneme.Více méně vždy přijdu s nějakou variantou...ukážu mu to, probereme to, ještě třeba něco upravíme, ale většinou se shodneme a jdeme objednávat. Klika je, že máme stejné cítění barev.
Odpovědět
@julipau Tak ono se asi budeš muset časem rozhodnout, jestli tváš na nějaké své představě svatby nebo chceš svatbu tento srpen...... Aby jsi nakonec neskončila na tom, že prostě nic nenajdeš. Jinak za těch pár měsíců se svatba v pohodě zařídit dá, ale holt už budeš muset brát to, co je..... Jinak já taky většinu zařizuju sama - respektive já hledám možnosti a potom to spoečně konzultujeme. Ale zařizuju jen to nejdůležitější, dsama nemám moc času a energie to hrotit, takže se Tvému partnerovi nedvím..... Pokud nemá on čas a Ty to nechceš vše zařizovat sama, tak to zkrouhněte na minimum a je to. Já třeba neřeším výzdobu (bude od restaurace, minimalistická), neřeším zdobení aut, neřeším fotokoutky a dárky pro hosty aj - prostě neřeším asi tak 80% věcí, kterými tady beremko žije :D. Řeším to podstatné a úplně mi to stačí :)
Odpovědět
Profilova fotka
90% věcí zařizuji já. Muže seznamuji postupně. Pomáhal vybírat prstýnky, vybral termín, řešil se mnou jídlo na raut, zapojím ho, když to jde :)
Odpovědět
Ahoj, mě můj chlap nepomáhá vůbec v ničem jen technicky vybíral fotografa, ale až potom co jsem vybrala 4 a on z nich vybral toho nej :-D A pak ze tři prstýnku ukázal na jedem :-D Většina chlapů na to není, ten můj mi rovnou řekl, že si mě chce moc vzít, ale že on zařizovat nic nebude.... :-D :-D :-D
Odpovědět
Tak já si myslím, že do srpna je času dost - 5 měsíců! Sice chápu, že po zhlédnutí mnoha zdejších profilů by jeden mohl nabýt dojmu, že pokud nemá 2 roky před svatbou nakoupené miničokoládičky, barevné kamínky, svíčičky a iniciály z korků, je úplně v háji, ale naštěstí je to jen dojem. Mnohé zdejší nevěsty to podle mě dost přehání... Žádná svatba není dokonalá a o dokonalost tady přece ani nejde. Svého chlapa si chci prostě vzít za manžela a je mi téměř jedno kde a kdy, hlavně, když bude po mém boku stát ON. :-) No ne?
Odpovědět
@isabelafuentes Mas pravdu, ze času dost, s výjimkou 2 věcí - místa konání a matriky...
Odpovědět
@zorro4 I to se dá zařídit tak, aby to nemuselo být zamluveno rok dopředu - např. termín svatby nemusí být nutně v sobotu, pokud s tím na matrice vyjdou vstříc. A s tím se pojí i místo obřadu...
Odpovědět
Ja budu mit svatbu zacatkem cervence. Mame domluvenou matriku, misto obradu a hostiny, predbezne rezervovaneho fotografa a kolacky a to je vse. Moc rada bych zarizovala dalsi, ale beru si cizince, ktery musi pozadat o vizum, coz je nyni problematicke, takze ostatni budu zarizovat, az budu vedet, jestli vizum dostane. To bude asi mesic pred svatbou. Ale aspon si to promyslim a zjistuji kontakty, aby to pak slo rychle. A asi si dovedes predstavit, jak mi se zarizovanim muze pomoci muj zenich, kdyz je v zahranici a cesky umi par vet.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se s tím teda taky rvu sama, ale ani mi to nějak nevadí, aspoň se nedohadujeme. Mně hodně usnadňuje práci, že si to plánuju na netu. Zaplatila jsem si asi za 500 online organizotor Svatbonet a tam si zapisuju vsechnoa mam vtom poradek a jde to jak po masle. Dokonce jsem ted zacla pracovat na svatebnich webovkach, sem jak brouk pytlik. A jinak my mame v zari termin, ale zacinam teprve.. a myslim,ze casu je dost :) hlavne nestresujme, holky
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli jsi citila ulevu, nech svatbu treba az na presrok a jeste si ho trochu otestuj, jak resi situace on, kdyz ty by ses na to vykvakla. Muj nastavajici se mnou delal svadlenku, sil se mnou uvazky, ktery jsem si vymyslela pomerne slozite, tiskla lepil se mnou oznameni, pomahal davat dohromady svatebni knihu, vystrihoval se mnou cedulky na hostinu a prakticky byl u vseho, i kdyz tvrdi, ze neni zrovna manualne zrucnej a zvytvarky mel trojku. Pension jsme zamlouvali spolu, misto obradu jsme nasli na spolecnem vandru... Proste on spolupracuje. Kdybych na to mela byt sama, vyhodnotim to jako celkovy nezajem z jeho strany, ze teda jako svy si odklecel a ted se snoubenko stav treba na hlavu a odpichuj usima, ja mam gauc, pivo a hokej, a asi bych bud svatbu pozastavila, pokud nejsou zaplaceny zadny zalohy, coz teda ve vasem pripade asi nemaji byt kde zaplaceny, a nebo bych ji uplne zrusila, bez nutnosti rozchodu samozrejme. Ten by zalezel na dalsim chovani testovaneho subjektu :P
Odpovědět
Profilova fotka
@lindate No vidis, a me stacil starej sesit ze skoly. Zadarmo :D
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba se dá zařídit i za 2 měsíce, když nejsi moc náročná :-) Co u mě teda je opak ale jde to :-D Jinak co se týče zařizování, jediný co vybral na svatbu přítel je oznamko, prstýnky a řekl co by chtěl k jídlu a zbytek na mě. Prostě někteří chlapy takový jsou, je pro ně pohodlnější si večer po práci sednout k bedně a nic nedělat, na tož vymýšlet něco na svatbu. Důležitý je mít zamluvený termín a místo, zbytek se vždycky nějak doklepne, hlavu vzhůru ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba 1.října a hotovo?? NIC :D jen teorie..zamluvený fotograf,ale ne na 100%, místo zamluvené a datum na matrice, ale ne na 100%. Chtějí rovnou vyplnit žádost a vše zaplatit...takže také nic :) Neztrácím úsměv na tváři..Teď je můj tatínek v nemocnici, takže jsou důležitější věci...času ještě dost..a to já jsem nervák, co musí mít vše hotové hned a všude chodí min. 15 minut dřív a tak :D
Odpovědět
Profilova fotka
Můj chlap zařídil akorát fotografa (kamarád jeho tatíka) a vybral pivo (po konzultaci se mnou). Zbytek jsem řešila já a moje rodina (protože to organizujeme ze zahraničí). Jemu jsem vždycky donesla nějaké návrhy, on podle nálady mi buďto všechno zamítl nebo když měl lepší chvilku tak se k tomu postavil pragmaticky a něco vybral. Občas taky ne, jako když jsem mu 5 měsíců dávala ke kontrole seznam hostů, když jsem mu ho konečně vnutila tak ho odkýval aniž by si to přečet a teprve poté, co jsme pozvánky odeslali mi začal vyčítat proč jsem pozvala támhlety a nepozvala tyhlety ]-( :-D Ale krom těch pozvánek mi to až tak nevadilo, nějak si ani nedovedu představit že by chlap organizoval svatbu. Žádost o ruku je ve skutečnosti žádostí o organizaci svatby ;-) A nakonec stejně 90% věcí dořešuju během posledního měsíce, kdy jsem konečně v čechách. Takže hlavní je co nejdřív sehnat místo (vyber si pár míst a pak jen muže ukecej na jeden víkend, aby s tebou jel na výlet) a zbytek se na poslední chvíli dá.
Odpovědět
Profilova fotka
@amazonkaaa Jo to jsem taky zkousela, puvodne jsem mela nejakej svatebni diar, ale todle pro me bylo jak delany. V tom sesite jsem se po chvili nevyznala :D cela ja no..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?