Stresy poslední dny před svatbou

Ahoj holky, jak tak prohlížím vaše alba ze svateb, skoro všude na začátku píšete, že poslední týden/pár dní před svatbou to byly hrozný stresy. Já bych už ten týden před svatbou chtěla mít "volno", jasně, že některé věci se musí udělat až takhle pozdě, ale moc jich není - udělat adventní věnce na výzdobu (ale když nebudou, nic se neděje), dojet pro kytky, nechat si udělat mani-pedi :-), zabalit výslužky a dovézt dekorace a nějaké jídlo do restaurace. Spíš mě stresuje, že k nám přijede snoubencova rodina 3 dny před svatbou a pětičlenná rodina u nás ve 3 kk bude s námi týden bydlet a budeme jim muset vymyslet nějaký program (no hlavně vymyslet kde budou spát), vařit apod. Ale furt si řikám, že to bude ok, protože já mít stresy ze svatby nebudu, tak tohle zvládnu :-D Prosím, sdílejte zkušenosti, asi jsem naivní a bude toho mnohem víc než si myslím. Co jste ten týden před svatbou musely udělat? Co vás stresovalo? Díky!
Odpovědět
já měla hrozné stresy :-) a to jsem si říkala, že všechno nachystám dopředu a stejně se ještě plno věcí našlo. Do toho jsme oba onemocněli :-D hlavně nerozvážej koláče v tom týdnu. Moje rodina se šprajcla a trvala na svém, že koláče se budou rozvážet pár dnů před svatbou!!!!!! Taková hloupost ale protože to platila rodina tak na tom taky tvrdohlavě trvali a nedokázala jsem jim to vymluvit. Nakonec všichni museli jít do práce a já to musela balit sama skoro celé 3 dny. Ochjo kde byl můj odpočinkový týden ve kterém jsem si chtěla zajít na masáž a užívat si volna!!!! Připadala jsem si, že jsem na všechno sama, připadala jsem si né jako nevěsta ale jako služka, která to jen všem hezky neservíruje :-( ale svatba nakonec byla hezká i tak :-)
Odpovědět
@zanetakometa To právě řikaj všichni, že maj stresy, ale co konkrétně? Tedy kromě těch koláčků :-D To se naštěstí v Praze nedělá, takže jediné co budu dělat, je že zabalím výslužky,ale nikam s nimi chodit nebudu (a těch je jen cca 30, tak to snad budu mít zabalené rychle a jsou jen malé). Já si právě nedovedu představit, z čeho ty stresy budu mít, že budou stresy, to řikaj všichni.
Odpovědět
nemůžu mluvit za ostatní - ale já jsem si v ten týden uvědomila že já a manžel budeme v podstatně ti na které se budou upírat všechny zraky svatebčanů. Jako před tabulí :-D Přepadla mě trochu panika jak se na nás budou dívat a hodnotit (oblečení, kytice, blábLa :-)) a to i přesto že jsem věděla že je to naše svatba!!!! tak máme právo dělat cokoli :-) nevím nikdy by mě to nenapadlo že to takhle budu prožívat :-) každopádně celá svatba a to menežování je dobrá zkušenost.
Odpovědět
Nestresovala jsem se vůbec z ničeho :-) Ani jsem nic sama nevyráběla a nezdobila, takže jsme měli hektický jen poslední předsvatební den. V pátek ráno jsme vše nabalili a odjeli z Prahy na místo svatby, kde jsme se ubytovali v penzionu a šli do muzea vyzkoušet se zvukařem hudbu (dříve nebyl čas). Pak jsme jeli vyzvednout jmenovky a meníčka na hostinu a dovezli je do restaurace (1h cesty). Cestou jsme chtěli vyzvednout svatební dort v cukrárně, který ale ještě nebyl hotový. V restauraci jsme na stoly rozdaly jmenovky a meníčka a manžel na poslední chvíli měnil zasedací pořádek. Domlouvali jsme s majitelem nějaké detaily na zítřek. Vrátili jsme se pro dort, dovezli ho do restaurace a zase jeli tu hodinu zpátky do penzionu. Dorazili jsme ve 23h a padli za vlast :-) Ale tchánovci doma 3 dny před svatbou je myslím stresující už samo o sobě :-)
Odpovědět
@zanetakometa No já se organizováním kongresů živím, takže moc nevím, jestli mě něco ještě překvapí, jsem na to docela zvyklá. Spíš mám problém některé věci delegovat, v práci ne, ale přece jenom, když se jedná o tak osobní věc jako svatba, tak mám strach spoléhat se na ostatní, ale prostě musim. Ale jak tu všichni straší s tim stresem, tak právě nevim, co všechno čekat.
Odpovědět
@taptap82 stres podle mě způsobuje 1) psychika a 2) věci, které se podělají na poslední chvíli.
Odpovědět
@izzybickerstaff souhlas, taky mi příjde 3 dny před svatbou streující starat se o příbuzenstvo :-) ikdyž jsou třeba super :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff No jasně, tak tohle pochopím. My naštěstí do restaurace jen dovezeme dekorace návodem kam co přijde a oni nám to nazdobí, to je super. Dort nám taktéž dovezou na místo. Hudbu asi žádnou nazkušovat nebudem, asi by nás jen tak do kostela nepustili. To jsi mě uklidnila, že jsi neměla stresy.... ano, no tchánovci to nebudou, bude to sice tchýně, ale ta nebude bydlet u nás, ale snoubencova sestra s manželem a 3 dětmi, bude to radost no. Hlavně to miminko. Snad se nám podaří je na poslední noc před svatbou odflirovat k bráchovi :-D
Odpovědět
@izzybickerstaff A já právě chtěla vědět ty věci, co se dělají na poslední chvíli - protože mi přijde, že jich tolik není, tak třeba na něco zapomínám :-)
Odpovědět
@zanetakometa Ano jsou super, ale je to teda stres obrovskej. Bohužel to jinak nejde, jsou z USA a už tak platí drahé letenky, tak nemůžeme po nich chtít platit ještě hotel. A úplně se nám jim hotel na týden taky platit nechce. To radši v nejhoršim případě bychom šli do hotelu my dva, kdyby bylo nejhůř. Ale přišlo by mi to neslušné, oni nás vždy hostí, když my tam přijedeme.
Odpovědět
@taptap82 měla jsem trochu opačný průběh než všichni ostatní - zezačátku jsem byla strašně nervózní, když jsem neměla ještě nic zařízeného a pole možností bylo otevřené :-) Ale když si postupně všechny věci sedaly a věděla jsem, že máme všechno promyšlené a "nějak" se to udělá, byla jsem čím dál klidnější a klidnější. Stresovalo jen příbuzenstvo, ale my bydlíme jinde než všichni ostatní a navíc jsem byla utajená, takže jsem měla klídek až do obřadu :-)
Odpovědět
@taptap82 to hrozně záleží na míře organizace samo-domo a míře zaúkolování ostatních členů rodiny nebo kamarádů...klidně můžeš mít před svatbou úplnou pohodičku.
Odpovědět
Článek se načítá
@taptap82 jj v práci je to něco jiného, pře delegovat na druhé. To znám :-) vlastní svatba, přeci je to jen tvoje osobní věc na které ti záleží úplně jinak :-) Já jsem si musela přiznat po svatbě, že jsem byla vlastně hrozná :-) teda hrozná sama pro sebe :-) jak jsem chtěla mít všechno super tak jsem nad vším až moc dohlížela až mě to úplně vyčerpalo :-) hlavně jsem nenechala ostatní aby mi pomáhali :-) přece jen já dělám všechno nejlíp a vím co a jak :-) př. třeba taková blbost vyzvednou dort a odvézt do hospody, to jsem v klidu mohla přenechat kamarádovi a manželovi. Né musela jsem jet s nima a dort držet, protože co kdyby oni dort převrhli :-D :-D :-D
Odpovědět
@zanetakometa Přesně, právě se taky bojim, že někdo na něco zapomene nebo tak. Ale prostě když se to stane, tak co? No prostě nic se nestane, hlavně abysme dorazili my, svědci a farář a když se zapomenou prskavky, tak se svatba kvůli tomu nezboří. Musim se to trochu naučit.
Odpovědět
@izzybickerstaff Taky doufám, že to budu mít takhle, teď 50 dní před svatbou se stresuju nejvíc, nemám ještě došitý šaty, vůbec nemám ušití oblečení pro drůžičky, zajištěnou hudbu na obřad, dodnes jsem neměla oznámení...a jsou to věci, které už samozřejmě zařizuji dlouhjo, ale právě visí na jiných lidech (bývalá spolužačka shání kvartet, ségra šije, pozvánky nám dělala paní, co jí onemocnělo dítě apod....moc to neovlivním). Takže doufám, že až všechno bude, oddechnu si a ten týden před svatbou si akorát užiju. DOUFÁM! protože si prostě nedovedu představit, co by mě mohlo pak stresovat.
Odpovědět
@izzybickerstaff Jasně, hodně věcí si dělám sama, protože mě to baví, ale jsou to takový blbosti, který se daj udělat dlouho před svatbou, takže už na nich dělám teď a naopak se u toho spíš odreaguju.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj ženy. Zkusim oživit tuto diskuzi,snad mi někdo odepíše. Příští rok se vdávám a chci se zeptat,co vsechno a kdy se musí v ty poslední dny zařídit? Vdavam se v sobotu,takze si šaty vyzvednout v pátek. A co kytice,cukrovi.? Asi tyto 3 věci,vic mě asi nenapadá,a! s jestli vás ano,t ak prosím napište,co ještě. Jo a jak je to s vysluzkama? Přijede mi rodina z daleka.. Mám jim hned jak přijedou dat výslužku? Děkuju!
Odpovědět
@budgielady hlavně zkontrolovat, jestli máš vše nabalené, já třeba ještě obepsala kadeřnici a vizážistku, jestli se mnou počítají a je vše ok, definitivně potvrdila v místě hostiny počet hostů a předala jim info, kdo bude spát v jakém pokoji (aby pak mohli rozdat na recepci klíče), sepsala jsem si úkoly a sešla jsem se s rodiči, sourozenci a svědky a řekla jim, co po nich budu ve svatební den chtít, nacvičili jsme si taky krátce příchod na obřad a vyzkoušeli, zda jede svat. CD. den předem nebo přímo v den svatby se vyzvedávají kytky, dort, cukroví. výslužky do práce a lidem, co nešli na svatbu, jsme dávali už měsíc a půl předem, ať se nestresujeme. výslužky rodině, co šla na svatbu, jsme předávali po svatbě druhý den ráno, cukroví totiž zbylo hodně a kdybych to neřešila až ráno, nevím, co bych se zbytkem cukroví dělala.. ony se ty úkoly vykrystalizují postupně..rok dopředu je fajn řešit spíš rámcové věci - hlavně mít představu, jakou chci svatbu a kolik cca lidí, zajistit místo obřadu a hostiny, oddávajícího a zarezervovat termín..s ostatním problém v zásadě nebývá..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?