Šílím z nesmyslů....!!

Zdravím, potřebovala bych poradit případně uklidnit od zkušenějších nevěst. Máme 2 měsíce do svatby a já mam téměř všechno hotové, což sebou samozřejmě přináší to, že řeším nesmysly a vymýšlím další a další blbosti, co bych ještě mohla + mám strašný pocit,že naše svatba nikdy nebude tak krásná, jako vídám na internetu, i když vím, že si beru svého drahého, ale prostě no comnet :-D Teď jsem se ale pozastavila nad jednou věcí, kterou jsem asi zmrvila :-| Na začátku plánování jsem si přála, aby alespoň nejbližší, kteří půjdou "ve štrůdlu" na obřadě (maminky,družička,svědkyně,svědek,tatínci) byly oblečením laděni do stylu/barev svatby. Hned se na mě snesla šílená vlna nevrlých dotazů, jak si to jako představuju, že zrovna naše barva, kterou vybereme nemusí slušet každému a že je do něčeho tlačíme a podobně. Tak jsem se cítila provinile a ze vzteku jsem řekla, ať si tam teda jdou v čem si cítí dobře (slušně oblečeni samozřejmě) a že pokud se budou chtít sladit do barev svatby,že budeme rádi. Nějak mě ani nenapadlo, že se někteří nebudou ani snažit se trošku sladit, i když si za to můžeme sami,že jsme nikomu nechtěli nic vnucovat.. Teď kámen úrazu-svatba je laděná do přírodního stylu s vínově červenými prvky, tudíž jsem si naivně myslela, že se do červené sladí všichni.. Bohužel jsem se dozvěděla,že slečna, která mi má jít za družičku si někde vyhlídla modré šaty... Má potencionální tchyně půjde v černobílé. Maminka se svědkyní se sladily (což mě potěšilo), chlapi oblek. Mám pocit,že se to bude třískat... takže prosím o uklidnění, že to nebude vypadat pitomě, příp. jestli jste některá byla na svatbě, kde nebyli všichni do puntíku sladění.. Všude, kde koukam mi přijde,že mají sladěné snad i spoďáry :-D Děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme neměli sladěné záměrně nic, vyjma toho, co jsme sami dva měli na sobě, aby to zase nevypadalo úplně nahodile, a v restauraci nám sami ze svých zásob dekoru nazdobili do barvy stoly, ale to bylo vše. Nakonec na bíločervené tabuli přistál bílozlatozelený dort; lidi měli, co chtěli a upřímně ti řeknu, že je to naprosto jedno! Nikdo to neřešil, nikdo si toho ani nevšiml. Svatba je společenská událost, ne módní přehlídka nebo focení do katalogu.
Odpovědět
Muzu popsat, jak to bylo u nas... Take jsme meli do prirodniho stylu s jemnymi pastelovymi barvami, polovina zenskeho osazenstva prisla v bile, svedkyne v modrych zářivých satech... Neres to... Asi s tim nic neudelas... :-)
Odpovědět
Omg, to vůbec neřeš... :-D mně to naopak přijde trapné a kýčovité když jsou sladění i svatebčané. My jsme měli myslím snad i tři hosty v džínách a stejně jsme ve "Vybrali jsme" a v časopise Nevěsta. :-D (dělám si samozřejmě srandu, o to mi ani trochu nešlo...)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nas se teda vsichni snazili sladit, jako hlavni barvy jsme dali fuchsiovou pro zenske a modrou pro pany. Moje maminka mela nakonec modre saty, tchyne takove svetle ruzove, ale rekla bych, ze u tak to vse ladilo, nikdo neprisel v absolutne jinak barevnem obleceni (ruda, zelena, zluta, oranzova). . .stejne barevne saty mely druzicky, kluci meli stejne barevne kravaty. . .vsichni svatebcane se nam snazili maximalne vyjit vstric
Odpovědět
Profilova fotka
@cat5 Ahoj, přidám se k tomu, co už tu bylo napsané. Vůbec to neřeš.. Na svatbu jsem řešila hodně "krávovin", ale jediné, co ne bylo oblečení hostů. Protože jsem dopředu věděla, že bych se setkala spíš s nelibostí a s tím, že je do něčeho tlačím (např. dlouhý rukáv u pánských košil). Každý se oblékl, jak chtěl. Na druhou stranu. Je to jejich vizitka. :-)
Odpovědět
@cat5 Já to u nás taky dost řešila a až po svatbě jsem si uvědomila, že to není opravdu to, na čem záleží. My měli pudrovou růžovou a chtít po hostech/ ženách, aby si přesně takovou barvu na oblečení sehnaly, to opravdu není jednoduché, navíc ne každému sluší a je ochoten si kupovat na každou svatbu, na kterou je pozvaný, nové šaty přesně v barvě svatby. Ten den je o lásce, o vás dvou, o emocích.....onoje to pěkné na fotky, to jo a když jsou třeba družičky pro, a chtějí se sladit, proč ne... ale být smutná nebo naštvaná, že to hosté nechápou, to je zbytečná starost navíc. Tím že je všude tolik inspirace má pak člověk pocit že to "nikdy nebude takové" - ale ono to ani být nemá jako něco jiného, má to být vaše, jedinečné a jediné a to bude právě tím, že jste to VY DVA, váš velký den. Jedna kamarádka mi poradila krásnou věc - "Během té úžasné zábavy na svatbě si na minutku stoupni někam do rohu ,sama a chvilku se jenom koukej, jak se všichni baví a jsou šťastní, věř mi, že si tu minutu budeš pamatovat celej život :))" - a měla pravdu. Být s těm nejbližšími, vidět jak se radují s tebou, jak na tobě tvůj muž může oči nechat, dojetí rodičů, smích od rána do večera, ty pocity se nedají zapomenout a to je to, co zůstane. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud bys chtěla, aby byli sladění, tak by se to muselo řešit hooodně dopředu a nejlépe jim nakoupit stejné nebo podobné šaty a nechtít po nich žádné příspěvky na toto. Jako je to krásný, když je to sladěný, ale mě je to třeba uplně jedno. My byli šťastní, že přišla rodina a přátelé, byli slušně oblečení a dobře se bavili. Mrkni na moje fotky a uvidíš, že je to fakt jedno, že má každý něco jiného. Teda já v tom alespoň rozdíl nevidím.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako desscode jsme stanovili smart casual a tím to končí. Ani nemáme barvu svatby - vyrábím dekorace strakaté a myslím, že to sice nebude elegantní, ale zato třeba alespoň veselé. Chci, aby se hosti cítili dobře - teď se chystáme na svatbu kamaráda, který to chce formální, a když slyším, jak jsou chlapi otrávení, že budou celý den v obleku, tak mi to vlastně připadá zbytečné. Čím líp se budou cítit, tím to bude uvolněnější a víc v pohodě a tím lepší bvude zábava, alespoň to je můj názor :)
Odpovědět
Taky mám teď stavy, že bych nejradši s nastávajícím někam utekla a svatbu nedělala. Rozpočet jsme přetáhli o třetinu (ještě že ty peníze na to máme a nebudou chybět jinde...), mám strach, že bude málo jídla, nuda... takže to chápu...a třeba ta modrá bude hezká, jestli to bude nějaká hodně světlá z přírodního materiálu a rozumného střihu, tak to třeba bude hezky ladit :-) tmavě modrý šaty z lesklého saténu by byly trochu mimo....na mojí svatbě nebude sladěný nikdo, svatba je květinová v zahradě, takže dresscode ani nemáme :-) všem jsme řekli, ať se oblečou podle počasí a hlavně tak, aby jim bylo pohodlně :-) vždycky na svatbách v létě lituju chlapy v oblecích, tak je ani nevyžaduju... košile a kalhoty stačí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle mi přijde už opravdu jako docela "šikana" svatebních hostů. Před pár lety jsme byli i na pěti šesti svatbách za sezónu. Kdyby si každej "diktoval", v čem máme přijít, tak dáme za oblečení, které nechceme a které nepotřebujeme i desítky tisíc. Pro mě osobně bylo důležité, že si lidi, na kterých nám záleží, udělají čas, že přijdou a budou se s náma bavit, smát a veselit. A rozhodně jsem radši za to, že mám na fotkách vysmátý svatebčany, co se cítili dobře a dobře se tedy bavili, než to mít naštajlovaný do detailu, ale jinak o něčem.
Odpovědět
Osobně si myslím, že tohle trvání na konkrétní barvě je zbytečné. Můžete si pro hezké fotky sladit např. družičky, kterým šaty koupíte, možná rodiče, pro které je to taky tak velká událost jako pro vás, ale pro ostatní, i když vás mohou mít jakkoli rádi a přát vám to není vaše svatba "středobod světa" a opravdu ne každá barva sluší všem a pokud se trefíte do barvy, kterou dotyční nenosí, pravděpodobně si kvůli jednomu vašemu dni nové věci kupovat nebudou. Navíc sice byste měla na první pohled sladěnou fotku, ale lidem na ní to nemusí slušet. Např. kdybych já měla mít na svatbě barvy typu merunková, lososová apod., tak budu vypadat jako když je mi špatně. Jsem ochotná si půjčit zlaté doplnky místo stříbrných, pokud je svatba do zlata, ačkoli zlato obvykle vůbec nenosím a nesluší mi, ale kupovat kvůli "cizí" svatbě nové šaty v barvě, kterou si na sebe už jindy nevezmu bych neudělala ani pro blízkou kamarádku. Osobně si myslím, že je úplně jedno, co má kdo na sobě (samozřejmě společensky vhodně). Přikazovat kvůli pár hromadným fotkám lidem, jakou barvu mají mít na sobě mi přijde naprosto zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme chteli, aby se sladili a nikdo s tim nemel problem - zrejme proto, ze to bylo v namornickem duchu a barvy cervena+modra+bila :-) Nekdo prisel v namornickym triku, nekdo mel vyladeny i slamak a saty a i kdyz to bylo nesourode obleceni, tak to ladilo a vypadalo hezky...a tusim, ze nikdo si nic nekupoval extra, tyhle barvy maji doma snad vsichni
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám takto doma z jedné svatby zelenou sukni a skoro muž kosili. Do noveho bytu s námi nepůjde ani jedno :-D Udelali jsme snad neveste radost a sladili se, ale veci vzsli jen jednou. Do dnes to povazuji za vyhozené peníze. U nás si půjde každý v čem mu je libo. Trošku se poladime s nejbližšími kamarády, ale asi spíše nějakým detailem.
Odpovědět
Máme fuchsiovou/růžovou svatbu. Říkám lidem, že do této barvy máme nějaké dekorace a kytky, ale že pokud růžovou nenosí nebo nemají rádi, ať jdou v čemkoli. Jediný co by mě opravdu ale opravdu nas...lo, kdyby někdo přišel v bílém. Bílá má být jen nevěsta!
Odpovědět
Profilova fotka
tak me zase prijde uplne normalni ze ti "duleziti" na svatbe se ladi dohormady. ne ze by teticka z druheho kolene musela jit v satech v barvach svatby. ale zrovna rodice, svedci a pripadne druzicky to beru jako samozrejmost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme si taky přáli, aby aspoň rodiče, svědci a babičky byly sladěné, řekli jsme že by se nám líbily přírodní tóny a s nějakým žlutým doplňkem (je mi jasné, že málokdo si koupí žluté šaty) a že bychom rádi, aby se vyvarovali černé. No a nakonec to ignorují úplně všichni, moje mamka půjde v šedo-bílé, přítelova mamka v černo-béžové. Jediný kdo se opravdu snaží sladit je babička a jedna přítelova kamarádka. A družičky, ale těm sukně šijeme, takže tam je to jednoduché. Takže už jsem rezignovala a ať si přijdou v čem chtějí..hlavní je, že k sobě budeme ladit s přítelem :-)
Odpovědět
Ahoj, mně popravdě tohle nucení ladění hostů do určité barvy přijde trošku jako buzerace :) Jen letos jdeme na další 3 svatby, každá v jiné barvě, a pokud bych si měla na každou svatbu kupovat šaty v jiném odstínu, tak mě to, ještě s darem pro hosty, trošku zruinuje :) Chápu, že je to váš den, já se na naši svatbu taky nesmírně těším, ale důležitější je podle mě to, jací lidé s vámi váš den prožijí. A ne to, co mají na sobě :)
Odpovědět
Mě tahle diskuze nebo podobný na tohle téma vždycky skoro vytočí, když fakt vidím, že to někdo myslí vážně. Upřímně si nedovedu představit, že rodiče cpu do barvy svatby. Třeba moji maminku, starší dámu do ružové..no promin, ale vypadala by spíše jako cirkusačka než jako vzácnej host na svatbě..:) A jo..pořád si stojím za tím, žě nekterý nevěsty si myslí, že když je pro ně jejich svatba to nejduležitější, že to tak mají všichni. My jdeme letos na svatbu a zeptala jsem nevěsty jakou barvu šatu případně vzít..ale že nic neslibuji, jelikož samozřejmě člověk netuší na co kde narazí. Řekla, že mají přírodní svatbu a barvu at neřeším....a upřímně jsem ráda. Představa, že zběsile lítám po obchodech a sháním šaty dané barvy je pro mě hruzostrašná.
Odpovědět
@leniiis Tak pokud sis můj příspěvek přečetla pozorně, tak zrovna nespadám mezi ty nevěsty, které si diktují stylem "je to moje svatba a ty budeš poslouchat". Pouze jsem se jednou zmínila,že by to bylo hezký, aby alespoň ti, co se aktivně účastní obřadu, byli sladění. Nepochodila jsem - ok. Jen mě prostě hlodalo, zda se to nebude tlouct, toť vše. Řešit to nebudu, nechci nikoho dirigovat. Jsme v tom zřejmě každý jiný-mě kdyby o to někdo požádal nebo se jen zmínil,že by za to byl rád a aktivně bych se účastnila obřadu (chápu, že ladit se do barev "pouze" jako host musí být nákladné, když chodí člověk na vícero svateb), tak bych to pro tu radost prostě udělala, ale každého věc. ;-)
Odpovědět
Jinak všem děkuji za příspěvky :-) Uklidnily jste mě :-) Ten čas navíc je prostě zlo...
Odpovědět
@cat5 Promin, to asi nebylo myšleno přímo na Tebe, spíše jsem reagovala na diskuzi pod tvým příspěvkem. Jde o to, že na nás z časopisu, internetů atd. koukají dokonalý fotky všech hostů...a pak pod tím vlivem chceme mít to stejný, ale mnohé z nás si neuvědomují, že dokonalá svatba je už jen ta, kde je nevěsta a ženich, co se milují jak nejvíc to jde a k tomu kolem nich lidé kteří je mají rádi. Co víc chtít? Čert vem, že na fotce se to bude bít nebo podobně..:)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych to resila jen u druzicek, max rodice. Ja budu mit sladene k nam druzicky (male i velke) a mladence😊 Jinak jedina podminka bude spolecenske obleceni a mozna ne cerna pro damy😊 Ale jinak mi to bude sumak😊
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít taky rustikální svatbu..do pozvánek jsem psala, že si přeji elegantní pastelové šaty pro dámy, což jim dává hodně možností, ale i moje mamka bude mít světle šedé šaty, protože jiné nesehnala co by se jí hodily :-D a u přítelovy mamky ani nevím, moc se se mnou nebaví :-D . Družičky nemám, ale budu mít přítelkyni od svědka a svedkyni a ty mají pastelové šaty a ty tety a kamarádky co chtěli, tak to se mnou konzultovali a mají pastelové šaty :-) , jedna teta se snažila, ale ve svém stylu nesehnala pastelové, tak podle její reakce předpokládám bude mít hnědé nebo hodně tmavě šedé šaty, ale tak co, snaha se cení :-). Chlapům jsem "nařídila" den bez obleku a ideálně světlé barvy, tak věřím, že si to užijí a bude to takové uvolněné, ale nečekám, že všichni dámy přijdou v elegantních pastelových šatech, ale co jsem slyšela, spousta dam to bere jako příležitost a záminku koupit si nové šaty :-D . Prostě jsem jenom nechtěla, abychom na fotkách nevypadali jako na pohřbu, ale jako veselá skupina lidí, co se nebudou cítit naškrobeně v obleku a doufám, že se to povede :-)
Odpovědět
Hele o tom to přeci není?! Je hezký, že někdo ladí i poslední detaily, řeší mašličky a kravinky. Ale co z toho? Je hezký, když je svatba laděná do nějaký barvy a nevěsta, ženich a svědkyně jsou hezky oblečení a tak nějak sladění. Hosty nech být :-) jinak si můžou přijít omezovaní a neužijou si to. Uvědom si, že spousta lidí je něčím limitována (váha, výška, velký prsa) a najít šaty v určitý barvě a aby se ti líbily a seděly je nadlidský výkon... a pak je to akorát oser a ne těšení se na svatbu
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs Řekla bych, že dost záleží na těch svatebčanech...původně jsem o nějakém ladění ani neuvažovala, ale když druhá věta po oznámení zasnoubení byla: "A do jaké barvy si mám pořídit šaty?" nebo "Jakou máte barvu?" A já byla ráda, že mám aspoň termín :-D. Nakonec jsem to vyřešila celkem šalamounsky, když jsem si vybrala celé spektrum barev, viz příspěvek výše, i když i to některým nestačilo a chtěli přesně vědět jakou barvu si mají sehnat :-D. Asi mám moc snaživé svatebčany :-D
Odpovědět
U nás se sladil kdo chtěl,buď do retra nebo do tmavě modré.. já to po nikom nechtěla,jen se segrou svědkyní jsme vybíraly spolu boty a šperky do barvy,chtěla ke mě ladit, a mamince jsem koupila tmavě modrý šperk. Tchýně si koupila nádherné modré šaty sama od sebe a tchána sladila k sobě. Byla jsem ale milé překvapená, kolik lidí se mě ptalo, zda mají přijít v modré nebo v retru a kolik jich opravdu přišlo stylove oblečených nebo v oblečení do barvy.Bylo to milé,ale za nutnost to nepovažuji...
Odpovědět
Dresscode: Svatba je laděna do barvy ivory se zlatými doplňky, ale netrapte se pokud tyto barvy ve Vašem šatníku nejsou, i tak Vás rádi uvidíme :) Toto je věta z dopisu svatebčanům a kupodivu, světe div se, většina byla spíše nadšená než otrávená.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dresscode vyžadující vyloženě kostým, ale nešla bych do toho, kdybych nevěděla, že si s tím aspoň polovina svatebčanů poradí. Ostatní jsem požádala aspoň o doplněk ve stylu, snad to dodrží. Čekala jsem, že po rodině ho zrovna chtít nemůžu, ale když se do toho přítelovi rodiče obuli a začali vymýšlet a shánět, dojali mě :-) Jinak chtít oblečení do barvy mi přijde poměrně běžné a rozhodně ne jako buzerace svatebčanů. S jedinou výjimkou jsem nebyla na svatbě, kde by to bylo jinak - a to snad žádná nebyla nic honosného nebo extra nóbl. Na druhou stranu, když jsem byla na svatbě, kde prostě nebylo v mých možnostech se dresscodu držet, cítila jsem se dost jako pěst na oko, nic příjemného 8-( :-D
Odpovědět
@sophi11 Hele a k čemu je dobrý, že se lidi sladí do barvy svatby? Já tohle prostě fakt nedokážu pochopit, tak mě zajímá, co k tomu ostatní vede. A fakt ten dotaz nemyslím špatně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gecice Nota bene když sladěný by byli jednině pokud by měly STEJNEJ (!!!) odstín tý barvy a i pak by bylo dalších X faktorů, na kterejch by záleželo, aby to vypadalo dobře... Nechápu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?