Příprava svatby během studia

Profilova fotka
Hezký den, dámy! :) Zajímalo by mě, jestli se tady najdou nějaké nevěsty, které budou řešit, případně řešily během studia VŠ svatební přípravy a jak se to dalo zvládat. V červnu plánujeme se snoubencem svatbu a já mám z příprav docela strach, obzvlášť proto, že během akademického roku je na mojí škole takřka nulová tolerance absence a nebude možnost udělat si volný všední den nebo alespoň dopoledne. Což vidím momentálně trochu černě, protože studuji v jiném městě než se zařizuje svatba a když ve škole skončím až odpoledne, do města se dostanu po konci otevírací doby, což by mohl být třeba u květinářství problém. Nehledě na to, že se budu vdávat během zkouškového období... :-D Nicméně vše, co jde, se snažím zaříit ještě teď o prázdninách. Nebo to vidím moc černě a nakonec to není tak horké? Budu ráda za jakoukoli radu nebo zkušenost! :)
Odpovědět
1
2
Ahoj, v květinářstvích mají většinou otevřeno i v sobotu. :) Já se vdávala jako studentka na mateřské, takže všechno jsem vymýšlela po večerech. Dá se to, jen bych se bála toho, že si neužiješ svatbu kvůli zkouškám. Osobně bych svatbu nechala po zkouškách aspoň, na konec června nebo začátek července. I když moje sestřenice se vdávala týden před státnicemi a myslim že si to užila. :-D
Odpovědět
Já bych se toho nebála. Je otázka, jestli jako pracující budeš mít pak toho času víc. Kamarádka studovala dvě vysoké školy zároveň (jedna z toho byla medicína) a do toho chystala opravdu velkou svatbu. A taky to šlo;-).
Odpovědět
Bude to chtít pečlivé plánování, ale jde to. :) Já bych se jen bála toho června, osobně bych si svatbu během zkouškového neužila.
Odpovědět
Profilova fotka
Termín jako takový už je daný, chtěli jsme do roka a do dne a budoucí mě požádal na začátku června, takže bylo hotovo :D Naštěstí to bude na začátku zkouškového (v pátek jdu naposledy do školy a v sobotu se vdávám), tak tam bude relativně dost času po svatbě na udělání zkoušek, nicméně trochu mě děsí že ten týden před svatbou bude zápočtový týden a já budu až do pátku ve škole :D
Odpovědět
Profilova fotka
mě čekají příští rok státnice a do toho pracuju na částečný úvazek, ale když se to nějak pěkně rozloží do průběhu roku, tak neočekávám, že by to byl problém, navíc mám svědkyni a sestřenici, u kterých vím že mi pomůžou se vším, takže se spíš těším. Ale ve tvém případě - začátek zkouškového - bych spíš měla strach, že tu euforii ze svatby okamžitě přebije stres ze zkoušek...
Odpovědět
My jsme se se snoubencem domluvili, že si vezmeme na přípravy kvůli mému studiu 2 roky, tzn. že svatba bude až 2019. Jednak nás to finančně nezruinuje, vše se bude připravovat postupně, příští rok začnu pracovat a nebudu mít stresy se státnicemi, které mě v příštím roce čekají. Myslím si, že být 2 roky zasnoubená je normální, když člověk ještě studuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danielka_v tak to je super, aspoň to budete mít v klidu všechno :) plánujete už nějak děti, nebo ne?:)
Odpovědět
@hedwica Právě všichni na nás hledí, jak na blázny, že chceme dva roky na přípravu, ale aspoň to pak bude hezké a snad bez stresů. Na dětech jsme si řekli, že začneme pracovat až o svatební noci :-D Je mi 25, takže mít první dítě v 28 letech je dnes už celkem běžné. A vy už plánujete děti? :)
Odpovědět
Ahoj, rekla bych, ze jako studujici budes mit naopak vic casu nez pracujici. Spis bych se osobne bala o to, jestli jako studentka nasetrim..
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem chodila na plný úvazek do práce a do toho dálkové studium, tři týdny před svatbou jsem si strihla státnice a v pohodě :) osobně bych si ale neplanovala svatbu před zkouškovým... dala bych datum až na prázdniny.
Odpovědět
Přípravy úplně v pohodě. ;-) plánovala jsem v 6.ročníku medicíny, naopak to byla vítaná prokrastinace. Svatbu jsme měli 400km od místa bydliště, vše jsme řešili online, třeba moji floristku (a mnoho dalších) jsem v životě neviděla nebo až ve svatební den. Spíš bych řešila co po svatbě - nechtělo by se mi hned začít učit na zkoušky... My jsme jeli rovnou na svatební cestu a byl to dobrý tah, že ti vydrží euforie ze svatby o to déle.
Odpovědět
Profilova fotka
@danielka_v Jo takhle vy to plánujete! :-D Budu držet palce aby svatební noc klapla se všim všudy :-) Mně je momentálně 23 a chtěla bych prvního prcka nějak hned po škole v pětadvaceti, ideálně klidně těhotná státnicovat, takže taky plánujeme po svatbě. Ne teda hned, páč by se mohlo zadařilo hned a to by nebyla úplně značka ideál, ale pár měsíců po, abych mohla případně dochodit školu 2v1 :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@shigella Jé, to jsem ráda, že napsal i někdo (relativně) z oboru, já studuju zubní :) Svatební cesta je další otázka, kterou teda asi budu řešit až během letního semestru, až se uvidí, kdy budu mít praxi a jak budou termíny zkoušek. Díky za povzbuzení, evidentně jde všechno, když se chce :-)
Odpovědět
@hedwica já zařizovala svatbu taky přes školu, a podle mě pohoda, přestože jsme si spoustu věcí dělali sami. Opravdu náročný byl týden před svatbou, ten bych při škole určitě nezvládla (svatbu jsme měli až o prázdninách), ale bylo to hlavně tím, že jsme si výzdobu a sál chystali sami, pekli koláče a cukroví. Nicméně i tak si myslím, že se vynoří ještě spousta věcí a neumím si představit psát zápočty, učit se na další, a do toho ještě řešit svatbu. Máte na přípravu ještě tři čtvrtě roku, když si vše zařídíte co nejdřív a necháte věci na profesionálech, nebo když bude volnější chvilka, tak to zvládnete :). Jediné, co nám moc nevyšlo, bylo rozdávání oznámení, protože se sešlo psaní bakalářky, státnice, a potřeba dodělat oznámení ručně (znovu bych do toho nešla), a rozdávali jsme je až dost pozdě. A mimochodem, máme přesně měsíc po svatbě a miminko bychom rádi co nejdřív (a já dodělám poslední rok školy už s dítětem).
Odpovědět
Asi bych do toho nešla. Do roka a do dne od zasnoubení mi zase nepřijde tak moc závazné. ALE ... neužiješ si přípravy a hlavně, my jsme třeba hned po svatbě odjeli na tří-týdenní svatební cestu a moc jsme si ji užili. Pro mě to byly nejkrásnější chvíle našeho společného života. O ty bych fakt nechtěla přijít ... a Ty se budeš učit na zkoušky.
Odpovědět
Bude to v klidu. Pracuju na full time a do toho dodělávám poslední ročník mgr. a jde to. Všechno jsme dělali doma po večerech a po víkendech, a volno jsem si musela brát jen kvůli květinářství a prohlídce sálu, kde bude hostina. Všechno ostatní se dalo zařídit po mailu nebo telefonu, případně jsem např. na zkoušky šatů uháněla rovnou z práce/školy.
Odpovědět
Taky pracuji na plný úvazek a budu příští rok dodělávat poslední ročník :-) Takže v dubnu odevzdám diplomku, v květnu státnice a v červnu svatba :-D Jsme zasnoubení od února a chtěli jsme svatbu v dubnu, ale právě kvůli školy jsme to takhle posunuli. Ale je tedy pravda, že jsme si domluvili svatebního koordinátora. Šetří nám čas i peníze ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vdávala jsem se koncem srpna. Přípravy od května. Takže během zkouskoveho minimum. Potom vše o prázdninách. I když,týden po svatbě jsem obhajovala rovníkovou práci,celé léto jsem ji psala,seděla v archivu, knihovně,dopsala jsem ji 4 dny před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
@hedwica ahooj mám to úplně stejně! Jsem na magisterském, za chvíli začnu psát diplomku :) teda akorát svatba bude v červenci, po zkouškovém, přesně rok od zásnub. :) Mám zamluveno místo, fotografa a už skoro i DJ. Ještě hledám živou hudbu na obřad. V lednu si pak musím zamluvit místo na matrice, a pak už budu zkoušet i šaty. Výzdobu, květinářství a tak to myslím stačí řešit až měsíc předem, možná i míň. to samé hostina, prý to stačí objednat u nich měsíc předem. Nějaké ty ozdobné věci si posháním během roku prostě co mi padne do oka, ale jinak to vlastně budu řešit až pár týdnů, dnů před. ti co půjdou na svatbu, datum svatby už ví, řekla jsem jim to osobně, nebo přes email. Oznámení a vyloženě svatební pozvánky ke stolu rozešlu tak 3 měsíce předem. Kdyžtak napiš do zpráv, ráda pokecám :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Mě to čeká teď. Mam v květnu červů státnice ale dvoje. Takže je velká šance že zvládnu jen jedny. Zasnoubili jsme se teď a už je všechno na léto dost plne takže ideálně září říjen jenže mám obavu co když budu v září dodělávat státnice. Že to bude celé ve stresu.
Odpovědět
Řešila jsem svatbu při škole a nepřišlo mi to nijak šílené. Naopak jsem se těšila, že si od učení a psaní odpočinu a budu vybírat a zařizovat věci na svatbu. Záleží hodně na tom,jak moc vše hrotite, jestli máte třeba rodiče/sourozence, kteří jsou ochotni pomoct, ale vesměs byly přípravy svatby příjemné a se školou se skloubit daly vpohode.
Odpovědět
Profilova fotka
Já tento rok končím bakaláře, původně měla být svatba někdy kolem státnic, ale nakonec je až v září. Věci, které se řeší dopředu (místo, šaty, foto, video, ...) úspěšně řešíme a nepřijde mi to nijak časově náročné. A zbytek budu řešit během léta, teď jsem ráda, že na to bude klid a školu budu mít z krku, každopádně si myslím, že by to šlo zvládnout i během studia, nebála bych se toho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za reakce, přes semestr jsem teď zařizovala takové ty ,,největší věci" a opravdu to zatím šlo docela pěkně a až tolik času to nezabralo, spíš se teď bojím těch drobnůstek, kterých bude asi tak milion... :D
Odpovědět
Profilova fotka
Jako by člověk, co "jen" pracuje a už nestuduje, měl spooooooustu času na zařizování, že jo :-D Já mám někdy pocit, že nemám ani čas na normální život, natož na něco více náročného na zařizování, jako je třeba ta svatba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Moc nechapu dotaz, abych pravdu rekla, ja studuju, k tomu pracuju, zarizuju svatbu ze zahranici a nejak jsem nad tim moc nepremyslela, ze by to mohl byt nezvladnutelny problem. Spis si tak rikam, jaka pohoda to musi byt jen studovat a jeste treba i byt ve stejnem state jako svatba :)
Odpovědět
Holky, já pracovala na HPP a do toho jsem studovala dálkově a neumím si představit řešit před zkouškovým svatbu. Smekám před všema, které jste to zvládly!
Odpovědět
Tak já pracuji na poloviční úvazek a do toho dělám Mgr. a svatbu teda plánujeme až na 2019. Asi nejspíš až po státnicích, myslím, že před nimi bych si ji asi neužila. Vím, jak jsem už 3 měsíce před Bc. státnicemi byla nervózní. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já studuji také Vš :) A studuji také v jiném městě než bydlíme :) Svatbu jsem vymýšlela svatbu přes prázdniny. Co jde tak se snažím vyrobit sama. V červnu mě čekají státnice a nedokážu si představit, že bych se v červnu vdávala :D Velmi před Váma smekám! :D
Odpovědět
Neboj, všechno půjde :) Studuji stejný obor jako ty, vdávám se za 9 dní, ještě do toho zkoušky, zařizování věcí, které nejdou zařídit více předem, zkoušky šatů... Ale pokud svatba na VŠ, tak jedině o prázdninách nebo o zkouškovém, protože si vážně nedovedu představit, jak by to s naší 100% účastí na cvikách probíhalo :)
Odpovědět
Letos na přelomu května/června státnicuji a svatbu máme v červenci a myslím, že nemám problém se zařizováním svatby a to mám práci na částečný úvazek. Chce si to jen dobře rozplánovat :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?