Prekérní situace - hádka s rodinou, jak se rozhodnout?

Ahoj holky, potřebovala bych od Vás radu. Přítel mě v únoru požádal o ruku, datum svatby jsme stanovili na letošní srpen, s tím, že začneme zařizovat ihned. Většinu jsem si zařídila sama, moje mamka nám zařídila místo na raut a zábavu a její přítel, jelikož pracoval v cateringové firmě, nám měl zařídit samotný raut. Kvůli mým letošním státnicím jsem řekla, že 3 týdny o svatbě nechci ani slyšet, abych se mohla v klidu učit. I tak to moje mamka nepochopila a věčně do mě šťourala, že je tohle potřeba a tohle potřeba.. Abych se dostala k pointě. V den mých úspěšných státnic jsme se místo oslavy s mamkou a jejím přítelem strašně pohádali (já a snoubenec na jedné straně, mamka s jejím přítelem na druhé). Dospělo to do takové situace, kdy jsem ve vzteku řekla, že na tu svatbu nemusí být zvaný, když se jim nic nelíbí. Mamky přítel se urazil a druhý den oznámil, že na žádnou svatbu nejde, ale že nám jídlo přichystá. Jenže to už jsme se snoubencem dohodli, že takovou svatbu nechceme (takovou, kde řeknu jak bych si to představovala a mamky přítel mi řekne, že to v životě na svatbě neviděl, a že jich dělal tisíce, že mamka řekne, že máme na prd kamarády, když nám nepřichystají zábavu atd.). Řekli jsme si, že tohle rozhodně nebyla poslední hádka a že za to nám to nestojí. Tak jsme jim oznámili, že to tedy rušíme, tedy nerušíme svatbu jako takovou, ale to, jak to celé mělo být. Jenže teď se rozhodujeme co dál. Zda to udělat pouze s kamarády (cca 10 lidí), což snoubenci nevadí, ale já si takovou svatbu nikdy nepředstavovala. A nebo to udělat čistě v nejbližším rodinným kruhu s pár přáteli (max. 25 lidí) a řešit, jestli tam mamky přítel dorazí, jestli nám přichystá raut, jestli mamka nezruší zamluvené místo. O peníze nám nejde, celé si to platíme sami, až na ten raut, který bychom také zvládli zaplatit. Jde mi o to, že se bojím, že pokud zvolíme druhou variantu, tak nás v tom vykoupou a budou si na nás ukazovat prstem s tím, že jsme to zrušili a skutek utek. Nedokážu říct, jak se mamka zachová, jestli se jako vždy přidá na stranu jejího přítele a nebo jestli konečně otočí a uvědomí si, že je to svatba její jediný dcery. Jak byste to řešily na mém místě vy?
Odpovědět
@nikcavesela Ahoj, naprosto chápu tvé rozhořčení! Chtěla jsi jen mít "klid" na školu. Mamky přítel se urazil a nerespektuje vaše přání. Nechala bych to bejt, ono se to časem pořeší samo, nechte to pár týdnů otevřené. Možná hoď řeč s mamkou o samotě a uvidíš... Ale násilí bych si nedělala. Nám do toho taky lidi kecají a uráží se, většinou se to pořeší. A vy máte ještě relativně dost času.
Odpovědět
@nikcavesela Záleží, jak to chcete. Je to Vaše svatba. Nám rodiče dali jako dar peníze, ale nekecají nám do toho, jak to budeme mít. I teď se dá sehnat catering, takže se nemusíš spoléhat na přítele maminky. Místo můžeš kontaktovat sama, aby ses ujistila, že vše půjde přes Tebe a ne přes maminku - aby Ti to nemohla zrušit, i když pochybuji, že to zajde až tak daleko, ale aspoň budeš mít klid. Zkus to nechat chvíli být, příp. promluvit jen s mamkou a podle toho se rozhodnout. Poptávku na catering můžeš rozeslat i tak, přesné počty se stejně většinou řeší až týden dva před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, je to situace na prd. Měl jsem něco podobného, ale ve smyslu, že mamka mi chtěla furt pomáhat, ale já jsem ji k tomu nepustila. Tak pak taky prohlásila něco jako že tam nemusí vůbec být :D Časem se uklidnila a vyšumělo to. Právě proto jsem nechtěla žádnou zásadní pomoc od příbuzných, jediné co nám zařizovala tchyně byli svatební koláčky. Myslím, že by bylo rozumné situaci nějak uklidnit, aby mamka a přítel na svatbě byli. Catering si zajistěte sami, podle svých představ, a kdyby se ptali proč, tak vždycky můžeš říct, že chceš aby si svatby užili a neměli s tím žádné starosti a zařizování. Což je, si myslím, pravda :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nerozumim proc vam do toho kecaju. My si svadbu platime sami a zarizujeme sami. A tak nejsme na nikoho odkazani a bude to tak ak my chceme. Zkuste si promluvit jak dospeli lidi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?