Předsvatební stres

Musím se s vámi podělit o mé stresy, které tedy začínají mnohem dřív než jsem myslela. Měli jsme naplánovanou svatbu na 23.4., kompletně všechno zařízené, domluvené. V pátek přišel přítel, že z vážných pracovních důvodů nemůže. Takže sedím u telefonu a všechny obvolávám na nový termín, který nám matrika dala až na 4.6.2016. Tam už svatba bude, ať se děje co se děje, další přesouvání už bych nezvládla. Doufám, že mám vše zlý již za sebou a budeme mít krásnou svatbu i když si na ní budu muset počkat o víc jak měsíc dýl než bylo v plánu.
Odpovědět
Ahoj, věřím, že to musí pořádný nápor na nervy, zvlášť, když už má hodně věcí naplánovaných a dohodnutých hodně dopředu. Každopádně držím pěsti, ať už do toho nic nevleze! Na jednu stranu jsem se po přečtení příspěvku docela divila, že to přesouváte z pracovních důvodů - beru to totiž podle sebe, že kdybych měla pracovním povinnostem podřizovat takovéto události, tak se asi nevdám nikdy :-D takže v tomto by prostě dostala svatba přednost a nazdar.
Odpovědět
@hannnahs Jde o to, že kdyby přítel odmítl tuto práci, tak v tu chvíli je bez práce... a místo svatební cesty pojedeme tak akorát na výlet na nejbližší pracovní úřad.... Takže na tom byla závislá jeho práce, v jiném případě bych se do přesouvání nepouštěla.
Odpovědět
@lj26 Moc by mě zajímalo, o jaké povinnosti jde, že to fakt nelze jindy. Jsme oba s manželem velmi pracovně vytížení, ale nic takového si představit nedokážu...
Odpovědět
Profilova fotka
Držím pěsti a plně s tebou soucítím. My jsme domluvení na 30.4. a taky hrozí riziko, že z podobných důvodů se svatba bude odkládat. Přítel bude tou dobou ve zkušební době (od 1.2. mění práci), tak uvidíme, co si na něj zaměstnavatel ušije a jak budeme stíhat s organizací.
Odpovědět
@zorro4 Přítel jezdí na pracovní cesty, jejich rozpis na celý příští rok dostal v tento pátek. Ty cesty jsou víceméně ve stejnou dobu každý rok a na náš termín tam žádná neměla být. Se svým šéfem má dohodu, že na ně pojede, a podle nich si také má plánovat své dovolené. Zrušení jde pouze ze zdravotních důvodů.
Odpovědět
@lj26 No, tak to je pech. Snad další termín dopadne dobře...
Odpovědět
@lj26 tak to je pitomý :-/ byla by to pěkná nepříjemnost. Zvlášť, když je taková domluva. A šéfovi jste to ani nezkoušeli navrhnout,jestli existuje jiná varianta? Teď už je to teda jedno, to mi spíš tak zajímá :) chápu, že třeba kvůli nějakým oslavám atd. se rušit nedá. Ale jestli by šéf nepochopil ani svatbu, tak to bude taky pěkně "milý" člověk.
Odpovědět
@lj26 Asi budu mít hloupý dotaz, ale zastoupit se přítel někým dát nemůže (myslím pochopitelně na služební cestě - kolega? ) ? Na svatbu pamatuje i zákoník práce. Jsou na to dva dny volna. Myslím, že jeden placený na den volna, druhý jako "omluvenka". Opravte mne, pokud se mýlím :-). Přeju krásné přípravy a ať to nakonec klapne k Vaší spokojenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbu ma ze zakona narok...jinak by se neozenil ani ten muj..
Odpovědět
Naprosto rozumím pracovnímu vytížení, představě o nenahraditelnosti, nebo ještě hůř, zjištění, že nahraditelný jsi (pro mě to bylo kdysi revoluční zjištění :-)), ale můžu potvrdit, že nemá cenu práci podřizovat úplně vše ze svého osobního života. Je třeba mít jasně nastavené limity. Pokud je Tvůj snoubenec ve vrcholové manažerské pozici, zcela jistě může být zastoupen. DO této doby může i někoho pro tuto událost koučovat, aby byl připravený. Pokud jde o zkušební dobu a strach z vyhazovu, tak to opravdu nedává smysl. I ve zkušební době Ti vzniká nárok na dovolenou. Myslím, že úplně s každým nadřízeným se bude dát dohodnout, a pokud ne, pak bych uvážila změnu, protože se Vám tak práce bude motat i do dalších věcí. Osobně bych pro "vydřiducha" dělat opravdu nechtěla. Přeji Vám hodně odvahy a hlavně ať se Vám to podaří vyřešit ke spokojenosti všech. Manželství je o kompromisech. ..jo a jobs.cz plný pracovních příležitostí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?